Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Junior Boys-It's all True (Domino 2011)


Αν ψάχναμε την μπάντα με τον πλέον πολύπλοκο και δύσκολο ήχο τότε σίγουρα η μουσική των Junior Boys θα έπαιρνε το πρώτο βραβείο.Το Καναδέζικο ντουέτο είναι λες και έχει βαλθεί να μπουκώσει τη μουσική του με τόσα πολλά στοιχεία που κανονικά θα την καθιστούσαν ένα γελοίο συνονθύλευμα,αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο την καθιστούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ακούσματα.

Η πετυχημένη αυτή συνταγή βρίσκει την πλήρη εφαρμογή της στο άλμπουμ "It's all True" και όπως ευθαρσώς δηλώνει ο τίτλος,όλο αυτό που φτάνει στα αυτιά του ακροατή είναι αληθινό. Synths μέχρι σκασμού,electro-bass περάσματα,μπόλικη glamorous disco αισθητική και σίγουρα πολλά καντάρια μουσικής ευφυίας συνθέτουν αυτή την πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα κυκλοφορία.

Ακούγεται λιγάκι δύσκολο για να είναι αληθινό,αλλά πέρα από κάθε αμφιβολία το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει τον ατρόμητο υποψήφιο ακροατή. Αν δεν σας πείθουν τα δικά μου γραφόμενα,πολύ απλά ακούστε τραγούδια όπως το εισαγωγικό "Itchy Fingers" (το οποίο είναι μακράν το καλύτερο του άλμπουμ),αφεθείτε στον ερωτισμό και την μελαγχολία που αποπνέει το "Playtime",βιώστε την old-fashined αισθητική του "You'll Improve me",γίνετε ένα με τον ήχο του "The Resorvoir",λικνιστείτε με το "Second Chance",χαλαρώστε με το "EP" και ξεφαντώστε με το υπέροχο "Banana Ripple". Στην ουσία καθίστε να ακούσετε ολόκληρο το άλμπουμ και θα δικαιωθείτε!

Είναι το "It's All True" ότι καλύτερο έχουν βγάλει οι Junior Boys; Αυτό δεν μπορώ να το πω με σιγουριά. Είμαι βέβαιος όμως πως άξιζε κάθε λεπτό που περιμέναμε γι αυτό τους το άλμπουμ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου