Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Porcelain Raft-Strange Weekend (Secretly Canadian 2012)


Όλοι έχουμε μέσα μας έναν μουσικό που περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Είναι σίγουρο πως οι περισσότεροι από εμάς έχουν καθίσει με κάποιο όργανο ή απλά μιξάροντας μπλιμπλίκια και έχουμε καταγράψει τις επιδόσεις μας σε ένα home recording κειμήλιο. Μόνοι μας,χωρίς κολλήματα αφήνοντας απλά την δημιουργικότητα να μας πλημμυρίσει.Τι γίνεται όμως όταν η πράξη αυτή ενός ανθρώπου μπορεί να κλείσει μέσα της τόση μαγεία; Πολύ απλά το ντεμπούτο του Porcelain Raft!

To "Strange Weekend" ήταν ένα ντεμπούτο που το περιμέναμε καιρό.Το δελτίο τύπου που συνόδευε την promo έκδοση του υποσχόταν πολλά και καθώς φαίνεται οι προσδοκίες που δημιουργούσε επιβεβαιώθηκαν σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό.Υπεύθυνος γι αυτό το άλμπουμ ο κ. Mauro Remiddi,Ιταλός στην καταγωγή με έδρα το Brooklyn. Το ορμητήριο του βρίσκεται στο υπόγειο του σπιτιού του,και από εκεί καταφέρνει να δημιουργήσει μουσικές που μπορούν να σε ταξιδέψουν,μουσικές που είναι μια υπέροχη σύνδεση ambient-pop,dream-pop με γενναίες δόσεις glitchy beats,μουσικές που σε κάθε δευτερόλεπτο κρατούν το ενδιαφέρον του ακροατή αμείωτο κάνοντας τον να αισθάνεται μια απίστευτη χαλάρωση και μια ανεξήγητη ένταση την ίδια στιγμή.

Το άλμπουμ στο σύνολο του βγάζει μια τρομερή ευαισθησία,πράγμα που προσωπικά με φτιάχνει ακόμα περισσότερο! Οι συνθέσεις δεν είναι περίπλοκες. Οι δομές τους απλές και προσιτές,με τους synth ήχους και τις ακουστικές κιθάρες να βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με τα ανδρόγυνα φωνητικά που δίνουν στον ήχο του Remiddi έναν σαγηνευτικό και συνάμα μυστηριακό τόνο.Ακόμα και στα σημεία που ο ήχος δείχνει να χωλαίνει τα αιθέρια φωνητικά έρχονται να υπερκαλύψουν το "πρόβλημα" και να διατηρήσουν ένα υψηλό συναισθηματικό standard.

Όλες οι συνθέσεις έχουν μια μοναδική ικανότητα να δημιουργούν εικόνες και συναισθήματα,να σε ταξιδέψουν και στην τελική να κάνουν την ακρόαση του άλμπουμ μια μοναδική εμπειρία Αν ήθελα να επιλέξω κάποια στιγμή μεγαλείου σίγουρα θα δυσκολευόμουν. Παρόλα αυτά θα δείξω μια κάπως μεγαλύτερη αγάπη στα "Backwards" και "Drifting In & Out" που με μάγεψαν χωρίς βέβαια να ξεχνώ τον μοναδικό ήχο του "Put Me To Sleep" και του "Shapeless & Gone". Βέβαια ο καθένας,και αυτό είναι σχεδόν βέβαιο,θα βρει καταφύγιο σε άλλες συνθέσεις και αυτό είναι ένα ακόμα μαγικό στοιχείο αυτής της κυκλοφορίας.

Το "Strange Weekend" είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό ντεμπούτο.Είναι η πρώτη κατάθεση ενός πολύ ταλαντούχου καλλιτέχνη και μια κυκλοφορία που θα εκπλήξει ευχάριστα και θα μαγέψει τον κάθε επίδοξο ακροατή. Είναι άραγε η απαρχή για περισσότερες εκπλήξεις; Ποιος ξέρει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ταυτιστείτε με τον ήχο του και θα ταξιδέψετε!

Porcelain Raft - Backwords by EDPMC Vincent

Porcelain Raft - Drifting In And Out by EDPMC Vincent

1 σχόλιο: