Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Nada Surf-Stars Are Indifferent To Astronomy (City Slang 2012)


Είναι κάποιες φορές,όπου μέσα στην στυγνή εμπορευματοποίηση της μουσικής,βλέπεις μπάντες που παρά το γεγονός ότι πουλάνε και έχουν επιτυχία εξακολουθούν να φτιάχνουν μουσική καθαρά για την πάρτη τους και για να εκφράσουν οτιδήποτε ανομολόγητο μέσα αυτή την δημιουργική διαδικασία της σύνθεσης ενός τραγουδιού.Μια τέτοια,και μάλιστα χαρακτηριστική,περίπτωση είναι οι Nada Surf!

Το Stars Are Indifferent To Astronomy είναι η έβδομη δουλειά τους και δίχως αμφιβολία είναι μια δουλειά πλημμυρισμένη από αγάπη γι αυτό που κάνουν.Με τίτλο βασισμένο στην αγαπημένη έκφραση του πατέρα του τραγουδιστή τους Matthew Caws και με μια αληθινή κατάθεση συναισθημάτων μας δείχνουν από νωρίς ότι και η φετινή χρονιά,τουλάχιστον από πλευράς κυκλοφοριών,θα είναι δυνατή. Η συνταγή της επιτυχίας λίγο πολύ γνωστή. Η τριάδα των Matthew Caws (φωνητικά, κιθάρα), Daniel Lorca (μπάσο) και Ira Elliot (τύμπανα) βρίσκεται σε έναν πραγματικό μουσικό οργασμό και όπως και στο "If I Has a Hi-Fi" του 2010 έρχεται να την συμπληρώσει ο κιθαρίστας των Guided By Voices,Doug Gillard.Οι ηχογραφήσεις έγιναν εξολοκλήρου στο προβάδικο της μπάντας στο Williamsbourgh  του Brooklyn και το όλο αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά πρόχειρη ηχογράφηση θυμίζει!

Ηχητικά δεν περιμένεις από μια Αμερικάνικη μπάντα την τρομερή έκπληξη και αλλαγή. Τραγούδια που βλέπουν με μια λοξή ματιά την εμπορικότητα των Foo Fighters,αλλά κατορθώνουν να διατηρήσουν ένα ιδιαίτερο προσωπικό στοιχείο,διατηρώντας όμως έναν πιο ραδιοφωνικό προσανατολισμό.Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως η μπάντα μοιάζει να είναι πιο ώριμη μουσικά και να ξεφεύγει από το "ερωτοχτυπημένο" και hipster grunge rock,δίνοντας μας τραγούδια με έντονα τα στοιχεία της ποιοτικής power pop.

Το single προπομπός του άλμπουμ,"When I Was Young" δεν είχε και πολλά να μου πει,αλλά ευτυχώς αυτό το άλμπουμ,αν και μικρό σε διάρκεια (ούτε 40 λεπτά) περιέχει μερικά διαμαντάκια! Δώστε βάση στα "Waiting For Something","Clear Eye Clouded Mind","The Moon Is Calling","Looking Through" και "The Future" και θα με θυμηθείτε!

Δεν θα ήταν υπερβολή αν έλεγα πως το Stars Are Indifferent To Astronomy είναι ότι πιο φωτεινό και αισιόδοξο έχουν κυκλοφορήσει οι Nada Surf. Σαν μπάντα εξακολουθούν να γράφουν ποιοτικές μουσικές και καταφέρνουν ακόμα να μας γεμίζουν με συναισθήματα μέσα από τις μελωδίες τους! Αυτό είναι εξάλλου το στοιχείο που τους έχει κάνει τόσο αγαπητούς μέχρι τώρα!

Nada Surf - Jules and Jim by EDPMC Vincent

Nada Surf - Jules and Jim by EDPMC Vincent

Nada Surf - Waiting for Something by EDPMC Vincent

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου