Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Οι R.E.M. διαλύονται μετά από 31 χρόνια


Οι R.E.M. διαλύονται μετά από 31 χρόνια!

Η μπάντα,που κατά πολλούς θεωρείται από τα πιο επιδραστικά σχήματα όλων των εποχών,καθώς και ένα από τα πλέον επιτυχημένα,ανακοίνωσε την απόφασή της χθες το βράδυ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της REMhq.com.

Η ανακοίνωση έλεγε: "Προς όλους τους φίλους και οπαδούς μας: Σαν REM,σαν φίλοι τόσα χρόνια,σαν συνεργάτες αποφασίσαμε πως αυτή θα είναι η τελευταία μας μέρα σαν μπάντα. Αποχωρούμε με τεράστιες δόσεις ικανοποίησης,προσωπικής ολοκλήρωσης και εντυπωσιασμένοι από όλα όσα έχουμε καταφέρει.Στον κάθε έναν από εσάς που τον άγγιξε κάποτε η μουσική μας,εκφράζουμε τις πιο βαθιές μας ευχαριστίες".

Στα προσωπικά τους μηνύματα,τα μέλη της μπάντας είπαν:

Michael Stipe: "Ένας σοφός άντρας είχε πει κάποτε:"Σε ένα πάρτυ μπορείς να πεις ότι πέρασες καλά,μονάχα αν ξέρεις ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποχωρήσεις". Μαζί φτιάξαμε κάτι το μοναδικό. Αλήθεια το πετύχαμε. Και τώρα ήρθε η ώρα να αποχωρήσουμε από αυτό.Ελπίζω οι fans μας να καταλάβουν πως αυτή δεν ήταν μια εύκολη απόφαση,όμως όλα κάποτε τελειώνουν,και εμείς θέλαμε να το κάνουμε σωστά,να το κάνουμε με τον δικό μας τρόπο. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν την μπάντα όλα αυτά τα 31 χρόνια. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέψατε να πετύχουμε όλα όσα πετύχαμε. Ήταν κάτι το φοβερό".

Peter Buck: "Αυτό που πάντα ήταν υπέροχο σε αυτή την μπάντα,είναι το γεγονός πως τα τραγούδια που γράφαμε σήμαιναν τόσα πολλά στους οπαδούς μας,και σήμαιναν τόσα πολλά σε εμάς τους ίδιους. Ήταν,είναι και θα είναι σημαντικό να κάνουμε το σωστό για εσάς. Το ότι υπήρξαμε κομμα΄τι της ζωής σας ήταν ένα απίστευτο δώρο. Σας ευχαριστούμε".

Mike Mills: "Κατά τη διάρκεια της τελευταίας μας περιοδείας,και όταν φτιάχναμε το "Collapse Into Now",αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε για την συνέχεια. Κοιτώντας πίσω στην μουσική και τις αναμνήσεις μας αυτές τις τρεις δεκαετίες μπορώ να πω ότι ήταν ένα εξαιρετικό ταξίδι. Συνειδητοποιώ πως όλα αυτά τα τραγούδια σχηματίζουν μια νοητή γραμμή που ενώνει το χθες με το σήμερα,ενώνει όλα αυτά τα 31 χρόνια που δουλέψαμε μαζί".

Οι REM σχηματίστηκαν στην πόλη Athens της Georgia το 1980 και κυκλοφόρησαν 15 άλμπουμ συνολικά με το "Murmur" του 1983 να είναι το ντεμπούτο τους και το "Collapse Into Now" να είναι το κύκνειο άσμα τους. Το ιδρυτικό μέλος και drummer της μπάντας Bill Berry αποχώρησε το 1997 από την μπάντα και έγινε αγρότης έπειτα από εγκεφαλικό ανεύρυσμα που του διαπιστώθηκε δυο χρόνια νωρίτερα. Επίσημα δεν αντικαταστάθηκε ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου