Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Death in Vegas-Trans Love Energies (Portobello 2011)


Πέρασαν επτά ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που είδαμε κάτι από τους Death in Vegas. Το "Satan's Circus" υπήρξε το τελευταίο πόνημα στους και από εκεί και πέρα σιωπή. Ο ιθύνων νους της μπάντας,Richard Fearless ,μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να μας "πρήξει",άδικα όπως αποδείχτηκε,με τους Black Acid,ένα project που έμεινε απλά στα σκαριά με μπόλικες υποσχέσεις για την κυκλοφορία ενός άλμπουμ και τελικά επέστρεψε στη βάση του,την Αγγλία,για να εκκινήσει ουσιαστικά ξανά την μηχανή των Death in Vegas.

Το Trans Love Energies είναι ένα άλμπουμ που θα ηχήσει γνώριμο στους οπαδούς της μπάντας.Σκοτεινό και ιδιαιτέρως τρομακτικό σε κάποια σημεία του,κινείται πάνω στη λεπτή γραμμή της techno,της synth pop,της electronica με μπόλικα περάσματα μέσα από το μουσικό πρίσμα της krautrock και post-punk μουσικής.

Το άλμπουμ ξεκινά με το ιδιαιτέρως ατμοσφαιρικό "Silver Time Machine" που αποτελέι ιδανική εισαγωγή στο τριπάρισμα που ακολουθεί. Ακολουθεί το δυναμικό "Black Hole" που θα φέρει στο μυαλό κάτι από την συνεργασία τους με τον Noel Gallagher. Ένα πραγματικά σπουδάιο τραγούδι που θα βρει θέση σε μπόλικες playlists.Στο "your Loft My Acid" συναντάμε μια ευχάριστη έκπληξη,και αυτή δεν είναι άλλη από την συνεργασία με την Katie Stelmanis των Austra η οποία δίνει την δική της ανεξίτηλη πινελιά σε ένα synth κομμάτι που θα εντυπωσιάσει.Συνέχεια με το "Medication" που σε κάποια σημεάιτου ηχεί αρκετά μονολιθικό,στο σύνολο του όμως αποτελεί μαι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σύνθεση κυρίως λόγω της ατμόσφαιρας που δημιουργούν οι ηλεκτρονικοί ήχοι του. Το π΄ρωτο μέρος του άλμπουμ κλείνει με το "Coum",το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό,απλά ήχησε αδιάφορο και μονότονο στα δικά μου αφτιά!

Ευτυχώς το "Witchdance" που μας εισαγάγει στο δεύτερο μισό του άλμπουμ είναι τραγουδάρα με τα όλα της και δεν θα ήταν υπερβολή αν έλεγα ότι πιθανότατα θα είναι ένα από τα singles αυτής της κυκλοφορίας.Απίστευτη μελωδία,απίστευτη ατμόσφαιρα και μερικά από τα πιο ταξιδιάρικα και αισθαντικά γυναικεία φωνητικά που έχω άκουσει τελευταία.Το υπερβολικό bleeping του "Scissors" δεν με εντυπωσίασε,καθώς δεν είμαι και φανατικός αυτού του ήχου,αλλά σίγουρα θα εντυπωσιάσει πολλούς από εσάς,σε ένα τραγούδι με σαφή clubbing προσανατολισμό.Το "Drone Reich" που ακολουθεί είναι ένας ambient ύμνος,ένα τραγούδι που σου δίνει πράγματα και αυτό το αίσθημα πληρότητας σε κάθε δευτερόλεπτό του,και σίγουρα ανήκει στις κορυφαίες στιγμές της συγκεκριμένης κυκλοφορίας.Μια στροφή πριν το φινάλε συναντάμε το "Lightning Bolt",το οποίο όχι απλά ακούγεται ανούσιο,αλλά καταφέρε να με κουράσει σε απίστευτο βαθμό.Ευτυχώς το "savage Love" με το οποίο και κλείνει το άλμπουμ είναι μια πραγματική ανταμοιβή για τον ακροατή. ένα κομμάτι που μοιάζει να αναπτύσσεται δευτερόλεπτο με δευτερόλεπτο και σε οδηγεί από την λήθη και την ηρεμία σε ένα μουσικό ξέσπασμα,ήπιο μεν,εκρηκτικό για τις αισθήσεις δε.

Στην ερώτηση για το αν άξιζε η αναμονή για να ακούσουμε κάτι νέο από τους Death in Vegas,η απάντηση είναι σαφέστατα ναι. Αυτή η μπάντα όχι απλά επέστρεψε,αλλά βάλθηκε να μας αποδείξει πως δεν έχει περάσει μια μέρα από την εποχή της δόξας της. Κατάφερε να μας δείξει πόσο δημιουργική είναι και πως καταφέρνει να συνεπάρει τον ακροατή με κάθε της σύνθεση.Το "Trans Love Energies" είναι ένα ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων,ένα ταξίδι που σίγουρα πρέπει να απολαύσει ο κάθε ακροατής,ένα ταξίδι που μονάχα η συγκεκριμένη μπάντα θα μπορούσε να δημιουργήσει!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου