Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Light Asylum-In Tension EP (Mexican Summer 2011)


Επιτέλους αυτή η μπαντάρα βρήκε δισκογραφική στέγη! Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που είπα μόλις το ΕΡ του ντουέτου από το Brooklyn βγήκε στην αγορά μέσω της Mexican Summer.To συγκεκριμένο label χτύπησε ξεκάθαρα φλέβα χρυσού και επιτέλους οι μουσικές των Shannon Funchess και Bruno Coviello κυκλοφόρησαν με τον τρόπο που τους αρμόζει!

Η μουσική των Light Asylum,τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά,ήχησε σαν κάτι το μοναδικό. Αποτελεί ένα κράμα συγγενών μουσικών επιρροών που ξεκινούν από το darkwave των μέσων της δεκαετίας του '80 και φτάνουν μέχρι τις σκοτεινές electroclash μουσικές του σήμερα! Είναι το προϊόν δύο μουσικών με εξαιρετική μουσική αντίληψη και αισθητική που ο καθένας βάζει το δικό του λιθαράκι σε αυτό το μεγαλειώδες αποτέλεσμα.Η Shannon Funchess με την ανδρόγυνη φωνή της,ηχεί σαν μια σκοτεινή Grace Jones (και πιστέψτε με είναι το ίδιο για να μην πω περισσότερο επιβλητική),ενώ ο Bruno Coviello προκαλεί αλυσιδωτούς οργασμούς με την εκπληκτική δουλειά του πίσω από τα synths!

Το ΕΡ ανοίγει με το υπέροχο "A Certain Person" που μας πάει πίσω στην neoromantic era της μουσικής και δημιουργεί από πολύ νωρίς μεγάλες προσδοκίες για την συνέχεια. Προσδοκίες που δικαιώνονται απόλυτα από το "Knights and Weekends" που ακολουθεί. Δυνατό στο ρυθμό του,αποτελεί ουσιαστικά φόρο τιμής στην early industrial μουσική και είναι σίγουρο πως το beat του θα χτυπήσει βαθιά μέσα σας! Τρίτο στη σειρά,και κατά τη γνώμη μου το κορυφαίο τραγούδι που θα βγει την φετινή χρονιά σε επίσημη κυκλοφορία,το "Dark Allies". Φώτα σβηστά,μάτια κλειστά και ολοκληρωτικό χάσιμο στη μελωδία του! Η φωνή της Shannon Funchess πιο επιβλητική παρά ποτέ,μια σκοτεινή Dominatrix που σε προσκαλεί σε ένα ηδονιστικό χορό λέγοντας "...Nail me to the cross in the darkest alley..." και κάπου εκεί είναι βέβαιο πως κολλάς με αυτή την μπάντα.Το ΕΡ κλείνει με το "Skull Fuct" που δεν θα ήταν ντροπή να ομολογήσω ότι μου φέρνει πολύ στο μυαλό New Order,παρόλα αυτά είναι δοσμένο με τέτοιο τρόπο που αποτελεί ένα ολοκληρωτικό skull fuck τραγούδι.

Ακούγοντας το In Tension είσαι βέβαιος πως αυτό το ντουέτο έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν δικό του ήχο. Μπορεί οι επιρροές τους να είναι έκδηλες,παρόλα αυτά δεν τους οδηγούν στον μιμητισμό,αλλά στη δημιουργία πραγματικά δυνατών συνθέσεων. Το In Tension είναι μια κυκλοφορία που θα επιτρέψει σε όσους δεν ήξεραν ήδη τους Dark Asylum να τους μάθουν,και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όπως έχουν δηλώσει οι ίδιοι το full length άλμπουμ τους θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2012,και αν αυτό το ΕΡ ήταν απλά η πρόγευση του τι μας περιμένει,η ανυπομονησία ήδη βαράει κόκκινο.



Light Asylum: In Tension by alteredzones

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου