Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Kadavar/Brutus/Magna Mater (Pustervik Club,Gothenburg 01.10.2013)



Την πρώτη φορά που είχα τη χαρά να δω ζωντανά τους Kadavar επί Ελληνικού εδάφους,το έκανα κυριολεκτικά μεταξύ συγγενών και φίλων,μιας κι εκείνη η βραδιά στη Θεσσαλονίκη δεν κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους απο 60 ανθρώπους. Ήταν ολοφάνερο όμως ότι αυτή η μπάντα κουβάλαγε πολλά κιλά @@ και πως σύντομα οι δρόμοι μας θα ξανασυναντιόντουσαν.

Πράγματι δυο χρόνια περίπου μετά είχα τη χαρά να δω αυτή την ΥΠΕΡΤΑΤΗ μπάντα στην καλύτερη ίσως στιγμή της καριέρας της. Με δύο άλμπουμ στο ενεργητικό τους,που έκαναν όλη την μουσική κοινότητα να μιλούν γι αυτά,οι Kadavar εμφανίστηκαν στο Γκέτεμποργκ,σε έναν από τους πιο γαμάτους συναυλιακούς χώρους που έχω δει έτοιμοι να τα θερίσουν όλα. Πριν από αυτούς όμως προηγήθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα.

Πρώτοι πάτησαν το πόδι τους στη σκηνή μια πεντάδα από πιτσιρικάδες που άκουγαν στο όνομα Magna Mater. Παιδιά που δεν πρέπει να ήταν πάνω από 16-17 χρονών,αλλά με μουσικό ταλέντο που ξεχείλιζε κυριολεκτικά από τα μπατζάκια τους. Φανερά ευδιάθετοι και με ήχο που έσκιζε φρόντισαν να μας χαρίσουν 40 λεπτά πραγματικής απόλαυσης με δικές τους Heavy Rock μελωδίες,αλλά και με κάνα δυο διασκευές (η μία έχω την αίσθηση σε Josefus) που μόνο χαμόγελα μπορούσαν να μου χαρίσουν. Αυτά βέβαια μέχρι να πατήσουν το πόδι τους στη σκηνή οι Νορβηγοί Brutus.

Τους γνώριζα μιας και είχα την ευκαιρία να ακούσω τα δύο άλμπουμ τους,όμως αυτό που είδα επί σκηνής με άφησε με το σαγόνι πεσμένο στο πάτωμα.
Τόση ενέργεια και τόση κάβλα είχα χρόνια να δω σε μπάντα. Με όλα τους τα μέλη σε φανερά μεθυσμένη κατάσταση και με σετ στηριγμένο κυρίως στο τελευταίο τους άλμπουμ Behind The Mountains κατάφεραν για περίπου 70 λεπτά να μας στείλουνσ το διάολο πάμπολλες φορές. Ειδικά σε κάτι τραγούδια όπως το Mystery Machine και το Personal Riot έγινε κυριολεκτικά της .......... το κάγκελο με τον κόσμο να κοπανιέται σαν αφιονισμένος και τα μέλη της μπάντας κυριολεκτικά να παραληρούν.

Πριν καν περάσει ένα τεταρτάκι και πριν προλάβουμε να συνέλθουμε οι Kadavar ανέβηκαν στη σκηνή και εκεί απλά ο χρόνος έπαψε να έχει σημασία. Πλην 1-2 τραγουδιών έπαιξαν κυριολεκτικά ότι έχουν κυκλοφορήσει διαλύοντας τα πάντα στο πέρασμα τους. Αν δεν κάνω λάθος ήταν με διαφορετικό μπασίστα από αυτόν που τους είχα πρωτοδεί αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει μιας και ο ψηλός με το Rickenbacker κυριολεκτικά κεντούσε.Το βίντεο που συνοδεύει αυτό το report επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές και πολλά λόγια δεν χρειάζονται. Πάνω απο 70 λεπτά βουτηγμένα στο 70's rock το αλκοόλ και το κοπάνημα ήταν υπέραρκετά για να μη θέλεις να φύγεις μετά.

Η βραδιά πάνω κάτω ήταν αναμενόμενο πως θα ήταν υπέροχη. Τεράστια εντύπωση όμως μου προκαλεί το γεγονός ότι σε ένα χώρο τίγκα σε μεθυσμένους κάφρους,δεν είδα ούτε ένα σπασμένο ποτήρι (ναι σερβίρουν την μπύρα σε γυάλινα ποτήρια των 750ml) και δεν είδα ούτε έναν να ανάβει τσιγάρο εκεί μέσα. Και φυσικά όλα αυτά ουδεμία επίπτωση είχαν στην κάβλα που έβγαλε το κοινόσ την αρένα. Παράδειγμα προς μίμηση ή ένας ακόμη λόγος να ντρεπόμαστε για τα συναυλιακά μας χάλια στην Ελλάδα; Τα συμπεράσματα δικά σας...........






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου