Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

The Jon Spencer Blues Explosion-Meat and Bone (Boombox / Mom + Pop; 2012)

Όπως κι αν το δει κανείς είναι δύσκολο να είσαι μια μπάντα όπως είναι οι Jon Spencer Blues Explosion και είναι ακόμα δυσκολότερο να έρχεσαι μετά από απουσία 7 ολόκληρων ετών.Όταν σαν μπάντα έχεις καταφέρει να είσαι μια κατηγορία μόνη σου στο μουσικό είδος που εκπροσωπείς οι προσδοκίες από την επιστροφή σου είναι πολύ μεγάλες. Ευτυχώς δεν μας απογοητεύουν!

Το Meat and Bones είναι ένα άλμπουμ που ξεχειλίζει από το αυθεντικό atτitude της μπάντας. Τρεις μουσικοί που γουστάρουν αυτό που κάνουν και το κάνουν όχι απλά καλά,αλλά καταφέρνουν να περάσουν στον ακροατή το πόσο γούσταραν την διαδικασία δημιουργίας και γραψίματος.Είναι ένα άλμπουμ που θα μπορούσε να πει κανείς ότι επιστρέφει τους Jon Spencer Blues Explosion στις ρίζες τους!

Το εναρκτήριο "Black Mold" δε σου αφήνει και πολλά περιθώρια αντίδρασης μιας και σε αρπάζει κατευθείαν από τους γιακάδες.Ανατολίτικες κλίμακες με λίγο άρωμα από τον garage ήχο του Detroit και η κατάσταση ξεφεύγει από πολύ νωρίς.Θα μπορούσα να πλατειάσω υπερβολικά για κάθε τραγούδι ξεχωριστά,θα περιοριστώ όμως σε αυτά που κατάφεραν να με κάνουν να πατήσω το repeat στην όλη διαδικασία ακρόασης αυτής της κυκλοφορίας.Και φυσικά μιλάω για το "Get Your Pants Off',ένα τραγούδι που δεν ανήκει στον χαρακτηριστικό ήχο της μπάντας,αλλά που σε κάνει να αναρωτιέσαι "τι παιζουν πάλι οι άνθρωποι;",το "Bag Of Bones" που groov-άρει ασταμάτητα,το "Black Thoughts" που περισσότερο μοιάζει με ένα απίστευτο τζαμάρισμα,παρά με δομημένο τραγούδι και φυσικά το "Danger" που σε στέλνει αδιάβαστο με τον σκοτεινό,θεοσκότεινο blues ήχο του (και με τις κλασσικές εικονοποιήσεις υπογείων με χαμηλό φωτισμό,κάπνας παντού και λοιπών γραφικών).

Την παραγωγή του άλμπουμ υπογράφει ο ίδιος ο Spencer και καταφέρνει να δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα χαοτικό,αλλά συνάμα εμποτισμένο πλήρως από όλα εκείνα τα στοιχεία που κρατούν τους Βlues Explosion στα όρια του cult,και που τους κάνουν να έχουν φανατικούς οπαδούς.

Το Meat and Bones είναι μια σίγουρη επιλογή,όχι μόνο για τους φίλους της μπάντας,αλλά και γι αυτούς που θέλουν να ακούσουν ένα ποιοτικό κιθαριστικό άλμπουμ από μια μπάντα που αγαπάει αυτό που κάνει! Δυναμική επιστροφή λοιπόν,κι ας ελπίσουμε να συνοδευτεί και από τις γνωστές εκρηκτικές ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου