Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Dum Dum Girls - End Of Daze (Sub Pop 2012)

Οι Dum Dum Girls είναι σίγουρα μια μπάντα που δεν ησυχάζει. Είναι μια μπάντα που βρίσκεται διαρκώς σε δημιουργικό οίστρο και έχουν πιάσει στον απόλυτο βαθμό τις έννοιες του μουσικού μάρκετινγκ.Η κυκλοφορία ενός ΕΡ πριν κάποια ολοκληρωμένη δουλειά,κρατάει τους fans "ζεστούς" και εντείνει την ανυπομονησία,ενώ παράλληλα τους δίνει την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν τον ήχο τους.Αυτή τη φορά αφήνουν τις όποιες garage επιρροές τους και επικεντρώνονται σε έναν πιο μελωδικό και μελαγχολικό ήχο που οδηγεί σε θαυμαστά αποτελέσματα δημιουργώντας ένα υπέροχο κιθαρiστικό pop αποτέλεσμα που ηχεί οικείο σε κάθε ακροατή!

Το περσινό "He Gets Me High" EP μας έδωσε την άγρια πλευρά της μπάντας ενώ τώρα με το "End Of Daze" οι Dum Dum Girls δείχνουν πως είναι το ίδιο καλές και στην αντίπερα μουσική όχθη.

Το ΕΡ ξεκινά με ένα εκπληκτικό "Mine Tonight",το οποίο αν και ξεκινά πολύ απαλά καταλήγει σε ένα υπέροχο μουσικό ξέσπασμα και σε μια πραγματική πλημμύρα συναισθημάτων.Το "I Got Nothing" που ακολουθεί μοιάζει περισσότερο με ένα τραγούδι αναμνήσεων με ένα υπέροχο στιχουργικό μοτίβο και με μια μελωδία στακάτη,αλλά όχι βαρετή να το ντύνει μουσικά.Στο "Trees & Flowers" (Που σημειωτέων είναι διασκευή από τους Σκωτσέζους Strawberry Switchblade) η Dee Dee κατορθώνει να ακούγεται σαν μια νεράιδα του δάσους,ενώ όλο το μελαγχολικό ηχοτοπίο σε παραπέμπει άμεσα σε μια τέτοια εικόνα,γαλήνης και νοσταλγίας!Το "Lord Knows" είναι ένα τραγούδι που σίγουρα θα φανεί οικείο στον καθένα από εμάς. Χαρακτηριστικός Dum Dum Girls ήχος και μελωδικές γραμμές που παραπέμπουν σε παλαιότερα τραγούδια τους,δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που μέσα από την οικειότητα που προκαλεί καταλήγει να είναι ακαταμάχητο.Το "Season In Hell" με το οποίο κλείνει η συγκεκριμένη κυκλοφορία,είναι ένα κεφάλαιο από μόνο του. Ένα τραγούδι απλό στη δομή τους,με μια υπέροχη distorted κιθάρα και με μια ξεκάθαρη αισιοδοξία να βγαίνει από την κάθε του νότα. Μάλιστα η επανάληψη τους στίχου "Doesn't dawn look divine" σου δίνει άμεσα αυτή την εικόνα μετατρέποντάς την σε ένα μήνυμα ελπίδας και μια ακτίδα φωτός για την ψυχή.

Οι Dum Dum Girls συνεχίζουν να μην είναι One hit wonders. Παραμένουν μια μπάντα με σαφή garage προσανατολισμό (ίσως σε μια πιο pop εκδοχή),αλλά δεν φοβούνται να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους,ακόμα και μέσα από διαφορετικά μουσικά πρίσματα.Το End Of Daze μπορεί να λειτουργεί,όπως και κάθε τους ΕΡ,σαν την γέφυρα που ενώνει δυο άλμπουμ,αλλά μπορεί ανετότατα να σταθεί και μόνο του σαν μια στιγμή πραγματικής μουσικής ποιότητας γι αυτή την μπάντα. Αυτός και μόνο ο λόγος αρκεί για να το ακούσει κάποιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου