Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Maybeshewill-Mental Architects-Tuber (Eightball Live Stage 22.09.2012)



Tον Μάιο η ατυχία μας στέρησε την χαρά να δούμε ζωντανά στα μέρη μας μιας από τις καλύτερες post-rock μπάντες που έχει βγάλει το Νησί. Το βράδυ αυτό του Σεπτεμβρίου όμως τίποτα δεν θα μας στερούσε αυτή την μικρή,και διόλου ένοχη,μουσική απόλαυση!

Η δουλειά τρώει τον αφέντη και έτσι δυστυχώς κατάφερα να φτάσω στη μέση της εμφάνισης των Tuber. Ο κόσμος ήταν ήδη αρκετός,και η μπάντα από τις Σέρρες έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα και το οποίο έχει στρέψει τα μάτια των εγχώριων μουσικόφιλων πάνω της.Έπαιξε μουσική με @@ και κατάφερε να ξεσηκώσει το κοινό. Ουσιαστικά μας παρουσίασαν το 12" που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό και έδειξαν για μια ακόμη φορά πως έχουμε να περιμένουμε πολλά από αυτούς!

Οι Βούλγαροι Mental Architects πήραν την σκυτάλησε ένα Eightball που πλέον έδειχνε ότι θα γεμίσει ασφυκτικά. Τους είχαμε ξαναδεί όταν εμφανίστηκαν σε εκείνη την ακυρωθήσα συναυλάι των Maybeshewill και από τότε δεν άλλαξαν δυστυχώς και πολλά.Βέβαια είχαν να μας παρουσιάσουν τραγούδια από το νέο άλμπουμ τους Celebrations αλλά και αρκετά από το Patience,Communication,Understanding,Go! EP τους.Η μουσική τους,δίχως να διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας είναι καλή και το βασικότερο καλοπαιγμένη επί σκηνής. Ναι κατάφεραν να ξεσηκώσουν τον κόσμο και να πα΄ρουν το ζεστό χειροκροτημά του,αλλά για μένα εξακολουθούν να θέλουν λιγάκι παραπάνω πρωτοτυπία στον ήχο τους για να κάνουν το βήμα προς τα πάνω.

Είχαμε περάσει για τα καλά τις 23:00 όταν οι Maybeshewill πα΄τησαν το πόδι τους στο σανίδι της σκηνής του Eightball. Όσοι τους είχαμε δει πριν κάποια χρόνια ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε και η μπάντα από το Leicester δε μας απογοήτευσε καθόλου. Με ολοφάνερη όρεξη και ενέργεια επί σκηνής και με ένα εκπληκτικό "Ι Was Here For A Moment,Then I Was Gone" στις αποσκευές τους,ήξεραν πως είχαν το κοινό με το μέρος τους. Όλο το σετ ήταν καταιγιστικό,αλλά όταν ακούς να αποδίδονται ζωντανά τραγούδια όπως το "Take This Heart","Critical Distance" και "Red Paper Lanterns" είναι αδύνατο να μην κοπανηθείς ανελέητα στο ρυθμό τους. Βέβαια η χαριστική βολή ήρθε στο φινάλε,με ένα "Not For Want of Trying" να μας στέλνει κυριολεκτικά σπίτια μας αδιάβαστους,με σβέρκους στα όρια της κατάρρευσης από το πολύ κοπάνημα!Τα καθιερωμένα παρακάλια του κοινού τους έφεραν και πλαλισ τη σκηνή για δυο τεραγούδια ακόμα,τα "Seraphim & Cherubim" & "He Films The Clouds Pt.2" με το κοινό να συμμετέχει ενεργά και με την μπάντα να κλείνει μια άκρως επαγγελματική εμφάνιση εν μέσω χειροκροτημάτων.

Στα της διοργάνωσης ξέραμε τι να περιμένουμε και αυτό πήραμε στο φινάλε.Μια διοργάνωση σωστή,με εισιτήρια στις τιμές που πρέπει,δεδομένων των οικονομικών συγκυριών,και μια διοργάνωση με σεβασμό στο post-rock πυρήνα της πόλης,που σε κάθε live δείχνει να μεγαλώνει!

Για την ιστορία το setlist των Maybeshewill απαρτίζονταν από τα:

1. Opening
2. Take This to Heart
3. Co-Conspirators
4. The Paris Hilton Sex Tape
5. This Time Last Year
6. In Another Life, When We Are Both Cats
7. Critical Distance
8. I'm in Awe, Amadeus!
9. Accolades
10. Red Paper Lanterns
11. To the Skies From a Hillside
12. Not for Want of Trying

Encore:

13. Seraphim & Cherubim
14. He Films the Clouds Pt. 2

(Photo by Karolina Tsirogiani, stagespotting.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου