Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Sic Alps + Alien Mustangs @ Coo Bar (21.04.2012)


Είναι ώρες ώρες που μακαρίζω την κρίση (μη με πάρετε με τις πέτρες) για το λόγο και μόνο ότι ανάγκασε πολλούς να στηρίζουν τις low budget (αλλά όχι και χαμηλής αισθητικής) εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην πόλη μας. Μια μπάντα σαν τους Sic Alps θα προσέλκυε παλαιότερα μόνο τους die hard οπαδούς της μπάντας,η ανάγκη όμως του κόσμου να δει live στην πόλη σε συνδυασμό με το ομολογουμένως χαμηλό εισιτήριο (αν και ακόμα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των χώρων) έφερε αρκετό λαό το βράδυ του Σαββάτου στο Coo Bar (πολύ ευχάριστη εικόνα ομολογουμένως). Οι αμπελοφιλοσοφίες όμως αρκούν επομένως ας περάσουμε στην ουσία!

Τον ρόλο του ανοίγματος της βραδιάς ανέλαβαν οι Alien Mustangs (αποτελούμενοι από μέλη των Basements,This Is Nowhere και Dread Astaire) και δίχως αμφιβολία τα κατάφεραν περίφημα.Το ψυχεδελικό garage rock τους σε τραβάει ακόμα κι αν δεν είσαι οπαδός του είδους,ενώ η παρουσία τους επί σκηνής είναι αρκούντως ικανοποιητική και η ενέργεια που βγάζουν ικανότατη να ξεσηκώσει τον κόσμο. Για μένα ήταν η πρώτη επαφή μαζί τους και μου άφησαν πέρα για πέρα θετικές εντυπώσεις,περιμένοντας να τους ξαναδώ επί σκηνής!

Οι Sic Alps δεν διεκδικούν δάφνες πρωτοτυπίας για τον ήχο τους,δεν παύουν όμως να είναι μουσική που αυτό που κάνουν το κάνουν με όρεξη και καταθέτουν την ψυχή τους.Αυτήν ακριβώς την κατάθεση ψυχής είχαμε την ευκαιρία να δούμε σε αυτή την εμφάνισή τους. Με νέο δίσκο (που κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο) και με  αρκετό ενθουσιασμό (που εκδήλωναν πριν,κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του live) μας πρόσφεραν γερές δόσεις του psych-garage ήχου τους,αφήνοντας περιθώρια για αρκετό κούνημα,κάμποσο headbanging και άφθονη κατανάλωση μπύρας.Το set τους περιελάμβανε αρκετά νέα τραγούδια,αλλά και όμορφες στιγμές από το δισκογραφικό τους παρελθόν με έμφαση κυρίως στο άλμπουμ Napa Asylum (πράγμα που δε χάλασε και κανέναν στην τελική) και στα περίπου 70 και κάτι λεπτά που διήρκεσε κατάφερε να μας αφήσει την αίσθηση μιας βραδιάς που δεν θα ξεχάσουμε τόσο γρήγορα (βέβαια σε αυτό βοήθησε και το πολύ καλό merch που υπήρχε στο πίσω μέρος του χώρου)!

Τα εύσημα γι αυτή την όμορφη βραδιά θα πάνε και πάλι στους διοργανωτές,αλλά πολύ περισσότερο στον κόσμο που στήριξε αυτή τη συναυλία. Κάθε φορά και περισσότεροι και ελπίζω στα μελλοντικά event να φτάσουμε στο σημείο να στριμωχνόμαστε! Σε αναμονή και άλλων τέτοιων εκδηλώσεων λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου