Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Chromatics-Kill For Love (Italians Do It Better 2012)


Πέντε χρόνια αναμονής νομίζω ότι ήταν πολλά. Πόσο μάλλον όταν η κυκλοφορία αυτού του άλμπουμ πέρασε από 40 κύματα με διαρκείς αναβολές και με τα βίντεο μυστήριο από τα τραγούδια του να δίνονται στο κοινό όπως η δόση στον εξαρτημένο! Ευτυχώς όμως οι Chromatics είναι και πάλι εδώ και το νέο τους άλμπουμ αποδεικνύεται πως άξιζε τόση αναμονή.

17 τραγούδια και περίπου 90 λεπτά πειραματισμού επάνω στην pop μουσική νομίζω ότι είναι κάτι πάνω από τις προσδοκίες του καθενός μας. Gothic διάθεση,εκπληκτικά ambient περάσματα και dream pop στα καλύτερα της είναι κάποια από τα στοιχεία που συνθέτουν αυτή την κυκλοφορία και αν προσθέσεις σε αυτό και την μοναδική δεινότητα τους στο να κάνουν διασκευές ( η διασκευή του Into The Black του Neil young πραγματικά σου κόβει την ανάσα) τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μείνεις παραπονεμένος!

Κάθε τραγούδι που απαρτίζει αυτό το άλμπουμ έχει να σου διηγηθεί μια ιστορία και έχει να σου προσφέρει μια μοναδική ανάμνηση,εγώ όμως θα προτιμήσω να μείνω σε αυτά που καρφώθηκαν περισσότερο στο μυαλό μου. Το "Kill For Love" που μοιάζει να δημιουργήθηκε εκεί που οι New Order ξεκίνησαν να ορίζουν τον μοντέρνο synth pop ήχο,το "Back From The Grave" που είναι σκοτεινό και μοιάζει να είναι φτιαγμένο απευθείας από τα 80's,το σχεδόν γοτθικό "The Page" και το αχαλίνωτα ερωτικό "Lady". Κάπου εκεί μια μικρή χαλάρωση μέχρι το εκπληκτικό "The River". Κι εκεί που λες ότι δεν μπορεί να υπάρξει άλλη μαγεία,έρχεται η Ruth Radelet να σε παρασύρει με την ερμηνεία της στο "These streets Will Never Look The Same". Από εκεί και πέρα αισθάνθηκα σχεδόν αδύναμος να κρατηθώ και απλά αφέθηκα με το "Running From The Sun" να μου δίνει μια τελευταία "γλυκιά μαχαιριά" συναισθήματος!

Κοιτάζοντας το "Kill For Love" όσο το δυνατόν πιο αποστασιοποιημένα είμαι βέβαιος ότι κάλλιστα θα μπορούσε να είναι δύο ξεχωριστά άλμπουμ.Οι Chromatics όμως προτιμούν να στήσουν μια γέφυρα ανάμεσα στον ηλεκτρονικό και στην πιο εύπεπτη pop μουσική φόρμα. Και τα καταφέρνουν,δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα με αισθητική πληρότητα,ένα αποτέλεσμα που προσφέρει στον ακροατή μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης και καταφέρνουν να μας πείσουν πως κάθε αναμονή που σχετίζεται με αυτούς αξίζει τον κόπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου