Τρίτη 10 Απριλίου 2012

The KVB-Die Jungen @ Coo Bar Basement (05.04.2012)

Ένα live gig σε κάποιο υπόγειο έχει πάντα μια ιδιαίτερη γοητεία,πόσο μάλλον δε,όταν η μουσική που πρόκειται να ακούσεις είναι αυτή των KVB (οι γνώστες καταλαβαίνουν καλύτερα αυτό το συναίσθημα). Με αυτή τη σκέψη,και δίχως να έχω την ψευδαίσθηση ότι θα παρακολουθήσω ένα event Βερολινέζικου τύπου πήρα την απόφαση να πάω εκείνο το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το Coo Bar. Ο βροχερός καιρός (από το πρωί έριχνε καρεκλοπόδαρα στην πόλη) και η ελαφριά ψύχρα έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στην δημιουργία ατμόσφαιρας και κρίνοντας από τον κόσμο που είδα συγκεντρωμένο όταν έφτασα πολλοί είχαν έρθει στην κατάλληλη διάθεση για μια ξεχωριστή βραδιά!

Μια χαλαρή μπυρίτσα,κουβεντούλα με αγαπημένα πρόσωπα που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο και κάθοδος στο υπόγειο για το ξεκίνημα της βραδιάς! Ακούγοντας το όνομα Die Jungen περίμενα ότι θα ήταν ένα project αποτελούμενο τουλάχιστον από δύο άτομα. Δε με ενόχλησε βέβαια που ο Klaus Von Barrel ήταν μόνος επί σκηνής παρέα με τα προηχογραφημένα του,την κιθάρα του και τις βιντεοπροβολές του,και μάλιστα ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα ακούγοντας κάτι εντελώς διαφορετικό από το στυλ των KVB. Θα θεωρήσω βέβαια ατυχή την αναφορά του δελτίου τύπου αυτού του project που περιγράφει την μουσική του σαν "το σάουντρακ που θα είχε παραγγείλει ο David Lynch από τον Phil Spector η τηλεοπτική σειρά Twin Peaks είχε κινηματογραφηθεί σε παραλία",αλλά η ρετρό αισθητική και άποψη που είχε με γοήτευσε. low fi ήχος,έξυπνα "παλιές" ενορχηστρώσεις και πολύ ωραία συνοδευτικά βίντεο στο backround,δημιούργησαν ένα κλίμα που δεν ξέρω αν ζέστανε τον κόσμο,σίγουρα όμως τράβηξε την προσοχή πολλών.

Το 100% των παρευρισκομένων είχε έρθει όμως για τους KVB και όταν αυτοί ξεκίνησαν το δικό τους set η ικανοποίηση ήταν ολοφάνερη στα μάτια όλων. Με υλικό σχεδόν από ότι έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα (υλικό που επιβάλλεται να αποκτήσετε) και με το χαρακτηριστικό σκοτάδι και την μελαγχολία που τους χαρακτηρίζει μας αιχμαλώτισαν όλους μέσα από τις νότες τους. Ο Klaus Van Barrel ήταν σαφέστατα πιο κινητικός σε σχέση με πριν και η Kat Day,μια στατική αλλά άκρως γοητευτική goth φιγούρα, να παίζει με μελαγχολία τα μέρη της στο synth. Το σετ μικρό (δεν έχουν και ατελείωτο υλικό εξάλλου) αλλά μεστό,ο ήχος καλός (για όσους ήταν μπροστά στο αυτοσχέδιο stage) και η όλη ατμόσφαιρα αυτή που ακριβώς θα περίμενε κάποιος από αυτή την μπάντα! Λακωνικότατοι,σχεδόν ψυχροί στη σκηνή (αλλά φιλικότατοι μετά),μας αποχαιρέτησαν λίγο μετα τις 00:30 και,τουλάχιστον εμένα,με άφησαν με την ανάγκη για λίγο παραπάνω.

Τα συγχαρητήρια για αυτή τη βραδιά αξίζουν στην ομάδα MELOTRON και στο crew του Coo Bar για το event που έκαναν. Επέμεινα και επιμένω ότι τα 10 euro (ακόμα κι αν σε αυτά συμπεριλαμβάνονταν και η μπύρα) ήταν πολλά για μια τέτοια διοργάνωση,αλλά θα ήταν τουλάχιστον μικρότητα να κράξεις και να καταδικάσεις τους διοργανωτές γι αυτό. Στην πόλη ήρθαν,έρχονται και ελπίζω να εξακολουθήσουν να έρχονται πολύ ενδιαφέροντα events και νομίζω ότι όλοι πρέπει να τα στηρίξουμε!

Για την ιστορία το set-list των KVB περιελάμβανε όλα όσα θα δείτε στη φωτογραφία


1 σχόλιο:

  1. Τα ίδια ακριβώς συναισθήματα και στην Λάρισα το βράδι της Παρακευής.
    Πολύ καλός ο Klaus ομοίως και η Kat, φιληκότατοι και άκρως ομιλητικοί.
    Μπράβο τους για την έξοχη ''μαύρη'' βραδιά που μας χάρισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή