Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Erasure-Tomorrow's Worls (Mute 2011)


Πέρασαν κιόλας 26 χρόνια από το ντεμπούτο τους "Wonderland",και ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της electro-pop σκηνής,οι Erasure έφτασαν αισίως στο 14ο άλμπουμ τους.Τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε άραγε από αυτούς τους "γερόλυκους";

Το ότι οι Vince Clarke και Andy Bell το γνωρίζουν καλά το άθλημα δε νομίζω πως τίθεται σε καθεστώς αμφιβολίας. Παρόλα αυτά το "Tomorrow's World" δείχνει μια φθίνουσα πορεία,πράγμα απόλυτα φυσιολογικό αν σκεφτούμε τα χρόνια που αυτό το δίδυμο είναι στην πιάτσα,και σίγουρα θα είναι ένα άλμπουμ που θα ξεχάσουμε σχετικά σύντομα. Αυτό όμως που σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε είναι πως έχουμε να κάνουμε με μια κυκλοφορία που "μυρίζει" Erasure από την αρχή μέχρι το τέλος.Γι αυτό ευθύνονται οι ομολογουμένως πολύ καλές synth μελωδίες δια χειρός Vince Clarke και φυσικά η χαρακτηριστική ερμηνεία του Andy Bell.Το dance συναίσθημα και η ενέργεια είναι έκδηλη σε όλη τη διάρκεια του άλμπουμ,αλλά δεν καταφέρνει να δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα άξιο αναφοράς στις επόμενες γενιές!Οι στιγμές μαγείας μοιάζουν ελάχιστες,και προσωπικά ξεχώρισα με σχετική ευκολία τα "Be With You","You’ve Got To Save Me Right Now" και το "A Whole Lotta Love Run Riot",που κάνει αισθητή διαφορά καθώς σου δημιουργεί ένα ιδιαιτέρως ευχάριστο feeling.

Στα τεχνικά στοιχεία του άλμπουμ η παραγωγή είναι καλογυαλισμένη (και αυτό το credit ανήκει εξ' ολοκλήρου στον πολύ Frankmusik),αλλά και πάλι δεν μοιάζει ικανή να σώσει το άλμπουμ από την μετριότητα. Όπως ανέφερα και παραπάνω οι synth μελωδίες του Clarke μοιάζουν σαν καλοκουρδισμένο Ελβετικό ρολόι,αλλά απέχουν αρκετά από την φρεσκάδα και την ποιότητα του παρελθόντος!

Με μια γενική ματιά το "Tomorrow's World" είναι ένα άλμπουμ,το οποίο με την εξαίρεση λίγων τραγουδιών,θα ξεχάσουμε πολύ σύντομα. Όχι οι Erasure δεν έπαψαν να γράφουν καλή μουσική,απλά ίσως οι συνθήκες να μην ήταν ώριμες για να κυκλοφορήσουν ένα ακόμα άλμπουμ. Όπως και να έχει εμείς θα συνεχίσουμε αν τους αγαπάμε και θα κάνουμε τα στραβά μα΄τια γι' αυτό το δισκογραφικό τους ατόπημα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου