Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

"Ηeavy και επιθετική μουσική" από Soundgarden. Aναλυτικές λεπτομέρειες για το καινούριο album δια στόματος Kim Thayil.


Αυτή την εποχή οι Soundgarden ετοιμάζονται για μια περιοδεία στην Βόρεια Αμερική. Σε συνέντευξη που έδωσε στο Stereogum.com. o Kim Thayil (κιθαρίστας) της μπάντας μίλησε για τις προετοιμασίες της ηχογράφησης του νέου album

"Θέλουμε να γράψουμε τραγούδια και να τα ηχογραφήσουμε. Εξακολουθούμε να μοιάζουμε με παιδιά μπροστά από βιτρίνα με καραμέλες όταν έρχεται η ώρα να γράψουμε τραγούδια και μετά τα ακούσουμε ηχογραφημένα. Είναι αστείο: Για μια ακόμη φορά ο [drummer] Matt [Cameron] είναι το πρόσωπο που πραγματικά μοιάζει να μας οδηγεί μπροστά με όλο αυτό. Είναι πολύ ενθουσιασμένος και πρόθυμος, κάτι που μας παρακινεί όλους. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι. Το να είμαστε δημιουργικοί  είναι μακράν πιο ικανοποιητικό από το να παίζεις απλά τα παλιά τραγούδια. Ήταν πολύ φυσιολογικό. Απλά αρχίσαμε να τζαμάρουμε και σταδιακά και φυσιολογικά αυτό προχώρησε".

Αναφερόμενος ειδικά στις ηχογραφήσεις ο Thayil είπε:

"Ηχογραφούμε. Το κάνουμε τμηματικά. Έχουμε γύρω στα 14 κομμάτια σε πολλά μέρη ολοκληρωμένα. Πρέπει να βρούμε χρόνο για να πάμε να τα ηχογραφήσουμε με τη μια φορά μα δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό τώρα.  Ο Matt έχει κάποιες δεσμεύσεις έχει δεσμευτεί με τον , Chris [Cornell] από τους  Pearl Jam έχει ένα solo tour σε εξέλιξη και οι Soundgarden περιοδεύουν τον Ιούλιο».

«Έτσι, τα στουνιακά θέματα θα τα υλοποιήσουμε γύρω από τις άλλες δεσμεύσεις. Αποτελούν πίεση κατά κάποιο τρόπο.  Δεν είναι σαν «ΟΚ, έχουμε στην διάθεσή μας τρείς εβδομάδες και όλα πρέπει να γίνουν σε αυτές τις τρείς εβδομάδες. Μπορούμε να δουλέψουμε με τον δικό μας ρυθμό και να πάμε βήμα προς βήμα την κάθε φορά. Πραγματικά το απολαμβάνουμε. Δεν έχουμε κάποια δισκογραφική να μας πιέζει να βιαστούμε, και έτσι μπορούμε να απολαύουμε την διαδικασία αυτή τη φορά".

Αναφερόμενος στο νέο υλικό ο Thayil θα πει συγκεκριμένα «Το συναίσθημα των τραγουδιών σίγουρα είναι πολύ heavy».

"Πάντα προσπαθούμε να ανακαλύψουμε το πώς θα κάνουμε δυνατή, επιθετική μουσική χωρίς να υπάρχουν φιγούρες στα τάστα. Νομίζω πως αυτά τα τραγούδια εξερευνούν αυτή την ιδέα. Η συναισθηματική επιθετικότητα, ο θυμός και η εχθρότητα είναι ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο στο δίσκο".

"Ξέρεις, ποτέ δεν ήμασταν τα ζωηρά παιδιά. Δεν ήμαστε η μπάντα του party, και  όχι ιδιαίτερα κοινωνική μπάντα. Δουλεύαμε πάντα σκληρά και είμαστε μια μπάντα μουσικών. Αυτό θέλαμε να είμαστε. Θέλαμε να παίζαμε για ένα κοινό που μας θυμίζει τους εαυτούς μας όταν ήμασταν νέοι, πάντα μου άρεσε η ιδέα πως οι οπαδοί μας είναι το αγόρι ή το κορίτσι που μαζεύουν δίσκους και επιθυμούν να ξεκινήσουν μια μπάντα από μόνοι τους και να παίζουν καλή μουσική".

"Πάντα φανταζόμουν ότι ήμασταν το συγκρότημα που έκανε το party να τελειώσει. Κάτι σαν, εντάξει παιδιά είναι η ώρα να φύγετε και κάποιος βάζει το "Superunknown"! Πάντα ένιωθα πως κάναμε μουσική που ήταν καλή για οδήγηση, καλή για να την ακούει κάποιος πολύ δυνατά. Τα νέα κομμάτια ακούγονται πολύ heavy. Αυτό μόνο λέω".

(Πηγή: Sawbiz.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου