Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Red Sparowes-The Fear is Excruciating,But Therein Lies the answer (Sargent House/Venerate Industries 2010)


Πριν την ακρόαση αυτού του δίσκου ήμουν βέβαιος πως ένας κούκος δεν είναι ικανός να φέρει την άνοιξη στα μουσικά δρώμενα. Μετά το πέρας της ακρόασης ήμουν βέβαιος 100% πως τα πέντε κόκκινα σπουργίτια από την Καλιφόρνια είναι ικανά και με το παραπάνω να την φέρουν!

Οι Red Sparowes είναι βέβαιο πως σε αυτή την κυκλοφορία δεν αστειεύτηκαν καθόλου. Διατηρώντας τον μεστό Αμερικάνικο ήχο τους και εμπλουτίζοντας τον με μελωδίες σκοτεινές και μακρόσυρτες βασισμένες σε δυνατές κιθάρες,βαρύ μπάσο,και δυνατά τύμπανα κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα άλμπουμ απομακρυσμένο από την λογική του concept που έμοιαζαν να έχουν περασμένες κυκλοφορίες τους καθώς κάθε τραγούδι από μόνο του είναι μια αυτοτελής ιστορία. Επίσης φρόντισαν να αποστομώσουν όλους όσους τους κατηγορούσαν για έλλειψη φαντασίας στη μουσική τους και μονολιθικό ήχο με μελωδίες που καρφώνονται στο μυαλό του ακροατή.

Οι Red Sparows κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα άλμπουμ το οποίο εντρυφεί στα σκοτεινότερα βάθη της ανθρώπινης ψυχής,ένα άλμπουμ γεμάτο πίστη,αλήθεια,συνοχή που σκοπό έχουν μας οδηγήσουν στην πραγματική κατανόηση του κόσμου γύρω μας. Μέσα από μια σειρά μεταφορών και ηχοχρωμάτων οι Red Sparowes συνέθεσαν σίγουρα το κορυφαίο ως τώρα άλμπουμ τους και πιθανώς ένα από τα κορυφαία άλμπουμ του έτους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου