Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Morcheeba-Blood Like Lemonade (PIAS 2010)


Τελικά αποδεικνύεται πως όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος. Το 2003 οι δρόμοι των Morcheeba και της τραγουδίστριας τους Skye Edwards χώρισαν και η μπάντα άρχισε να παίρνει σιγά σιγά την κάτω βόλτα.

Η αντικαταστάτρια της Daisy Edwards των Noonday Underground κράτησε μόνο για ένα άλμπουμ,ενώ στο Dive Deep που ακολούθησε αποφάσισαν να κάνουν ένα αποτυχημένο,όπως αποδείχθηκε πείραμα,με την συμμετοχή διαφορετικών καλλιτεχνών στα φωνητικά.

Μετά από 7 χρόνια η Edwards επανενώθηκε με τους αδερφούς Godfrey και μοιάζει σαν να μην έχει περάσει μια μέρα. Όλα όσα έκαναν τους Morcheeba διάσημους την δεκαετία του '90 είναι εδώ. Τα αιθέρια φωνητικά,τα ταξιδιάρικα μουσικά ηχοτοπία και η lounge pop λογική κυριαρχούν και πάλι,αυτό όμως φαντάζει ικανό είτε να τους εκτοξεύσει πάλι ή να τους καταποντίσει ολοκληρωτικά

Το Blood Like Lemonade ακούγεται ποιοτικό,είναι όμως ικανό να τους πάει ένα σκαλί πιο πάνω; Όπως αναρωτήθηκαν πολλοί και με άλλες με κυκλοφορίες-επιστροφές και από άλλα συγκροτήματα (βλ. Faithless), ήταν απαραίτητο για τους Morcheeba να κυκλοφορήσουν ένα άλμπουμ εν έτι 2010; Είχαν να παρουσιάσουν κάτι νέο ή αναλώθηκαν στην νοσταλγία τους για το παρελθόν; Είναι βέβαιο πάντως πως οι παλιοί fans του συγκροτήματος δεν θα απογοητευθούν

Είναι πραγματικά ευχάριστο να βλέπεις την Skye Edwards να επιστρέφει στην μπάντα που την ανέδειξε,είναι ελπιδοφόρο να βλέπεις μια μπάντα να ξαναπαίρνει πνοή ζωής εκεί που έμοιαζε να αργοπεθαίνει,αλλά σίγουρα το Blood Like Lemonade δεν είναι το άλμπουμ που θα αλλάξει τη ζωή του ακροατή. Σίγουρα θα του κρατήσει πολύ καλή συντροφιά καθ όλη την διάρκειά του,και μεταξύ μας μερικές φορές αυτό και μόνο αυτό είναι αρκετό για να προσφέρει απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου