Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Male Bonding-Nothing Hurts (Sub Pop 2010)


Αν και δύσκολα εντυπωσιάζομαι από ντεμπούτα συγκροτημάτων θα πρέπει να ομολογήσω πως στην συγκεκριμένη περίπτωση η Sub Pop χτύπησε φλέβα! Το Λονδρέζικο αυτό τρίο που ρούφηξε ως το μεδούλι τις μουσικές συγκροτημάτων όπως οι Ηusker Du,Japandroids και Minutemen κατάφερε να δημιουργήσει ένα δίσκο ο οποίος ομολογουμένως με εφτασε στα ίδια οργασμικά επίπεδα με ένα άλλο κορυφαίο μουσικό πόνημα,το Nouns των No Age από τη χρονιά του 2008 και πλησίασε την μουσική του Rip it off από τους Times New Viking.

O lo-fi fuzzαριστός ήχος τους ίσως κάνει τη μουσική τους να ακούγεται ξένη προς το ευρύ κοινό,σίγουρα όμως δίνει έναν αέρα φρεσκάδας στα μουσικά δρώμενα καθώς δεν προσπαθούν να δώσουν στον ακροατή μελωδίες εύπεπτες με riffs ή refrain που θα σε κολλήσουν,αλλά με ολόκληρες συνθέσεις που θα σε καθηλώσουν.

Το Nothing Hurts είναι σίγουρα ένα άλμπουμ που θα διχάσει. Οι λάτρεις του pop-punk και Indie ήχου θα το λατρέψουν ακόμα κι αν σε κάποια σημεία του προκαλεί ενοχλήσεις! Οι υπόλοιποι απλά θα το απορρίψουν (αλλά πιστέψτε με αυτοί θα χάσουν)! Είναι όμως σχεδόν βέβαιο ότι μελλοντικά θα δούμε και άλλα τέτοια "θαύματα"¨από την εν λόγω μπάντα. Το μόνο που μένει είναι αν ελπίσουμε να μην μείνουν δέσμιοι των επιρροών τους,αλλά να εξελίξουν την ήδη "περίεργη" μουσική τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου