Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

The Heavy-The Glorious Dead (Counter Records 2012)


Οι Heavy μοιάζουν σα να έχουν βγει από μια άκρως γοητευτική χρονοκάψουλα.Ο ήχος τους γεμάτος επιρροές από hip hop breakbeats,την αισθητική της R&B των 60's και την λαγνεία της funk μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί σαν ο ήχος που θα είχε η Motown στο σήμερα. Το τρίτο άλμπουμ τους με τον τίτλο "The Glorious Dead" δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για όλα τα παραπάνω κι έρχεται να μας ταράξει σαν πραγματικός δυναμίτης!

Δέκα τραγούδια ικανά να κατεβάσουν σαγόνια.Κιθαριστικά μέρη που σαγηνεύουν με χαρακτηριστική ευκολία και φωνητικά που σε μεταφέρουν σε άλλες εποχές.Αν σε όλα αυτά προσθέσεις και την συμμετοχή μιας ολόκληρης gospel χορωδίας,είναι βέβαιο πως τα όποια λόγια θα είναι περιττά.

Τραγούδια όπως τα "Can't Play Dead","What Makes a Good Man" και "Don't Say Anything" αναπόφευκτα φέρνουν στο νου του ακροατή συγκρίσεις με μύθους της funk και R&B μουσικής,όπως οι James Brown, Sly and the Family Stone, Curtis Mayfield,αλλά οι Heavy δεν μένουν σε αυτό,αποκαλύπτοντας και πιο μελωδικές δημιουργικές στιγμές,που γίνονται εμφανέστατες σε τραγούδια όπως τα "Blood Dirt Love Stop" και φυσικά το υπέροχο "Be Mine"

Ευτυχώς για όλους μας οι Heavy δεν επαναπαύθηκαν στις δάφνες του μεγαλειώδους "The House That Dirt Built". Ναι μεν έφτιαξαν ένα δίσκο σαφώς πιο mainstream από τις προηγούμενες δουλειές τους,αλλά δεν έχασαν σε τίποτα από την ενέργεια και την ποιότητα τους.Το "The Glorious Dead" είναι ένα άλμπουμ που επιβάλλεται να ακούσει κάποιος και το μόνο βέβαιο είναι πως θα το λατρέψει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου