Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

M185-Let The Light In (Speed of Light 2011)


Είναι σχεδόν βέβαιο πως το όνομα αυτής της μπάντας θα ηχήσει σε πολλούς περίεργο.Στα δικά μου αυτιά ήχησε το ίδιο περίεργο με αυτό των Γάλλων M83 όμως αυτή τη φορά αυτή η φονική πεντάδα μουσικών από την Βιέννη φρόντισε να μας δώσει μια κάποια εξήγηση για το "μυστικό" ονόματος της.Χρησιμοποίησαν λοιπόν τον κρυπτογραφικό κώδικα και μέσω του ονόματος τους μας έδωσαν στοιχεία για τα αρχικά των ονομάτων του καθενός από αυτούς (φάση για πολύ γερούς λύτες). Παρά το ακατανόητο της κίνησης αυτής αν επικεντρωθούμε στο καθαρά μουσικό κομμάτι του ντεμπούτου τους "Let the Light In" σίγουρα θα έχουμε να πούμε περισσότερα και πιο ξεκάθαρα πράγματα.

Ήδη από το πρώτο τους single "Space Rocket Boom Kid" μας έδειξαν ότι δεν αστειεύονται καθόλου. Τόσο το τραγούδι όσο και το εξαιρετικό videoclip του προκάλεσαν αίσθηση και ε΄γιναν αντικείμενο έντονης συζήτησης στον ιντερνετικό μουσικό κόσμο. Κι όλα αυτά τα κατάφεραν ακολουθώντας ένα πολύ απλό μουσικό μοτίβο.Δυνατές κιθάρες,ήχος γεμάτος ενέργεια,μελωδίες που άλλοτε ηρεμούν και σε άλλα σημεία οδηγούν σε εξάρσεις και πολύ έξυπνα γεμίσματα με σαξόφωνο. Όλα αυτά βοήθησαν τα μέγιστα στο να χτίσουν έναν δικό τους ήχο και να ξεφύγουν από τα στερεότυπα μιας ακόμα συνηθισμένης rock μπάντας της γενιάς τους.

Το άλμπουμ περιέχει συνολικά εννέα συνθέσεις οι οποίες χαρακτηρίζονται από την εξαιρετική τους παραγωγή και από τις οποίες θα μου ήταν αρκετά δύσκολο να ξεχωρίσω κάποια που να κάνει μια πιο έντονη διαφορά. Παρόλα αυτά θα προσπαθήσω να κατατάξω ένα σκαλοπάτι ψηλότερα το εναρκτήριο "500 Seconds From the Sun",το τρομερό "Space Bum Rocket Kid" (τα είπαμε εξάλλου και παραπάνω) και τα χαλαρωτικά και με ψυχεδελικά ψήγματα "Floating" και "The Rift".

Oι Μ185 μοιάζουν εξαιρετικά ταλαντούχοι και το αποδεικνύουν σε κάθε νότα τους. Το "Let the Light In" μοιάζει με ένα ιδανικό ντεμπούτο που περικλείει μέσα του όλη την ενεργητικότητα και το συναίσθημα αυτών των μουσικών.Είναι βέβαιο πως οι fans των Pavement και Sonic Youth θα τους λατρέψουν. ελπίζω να τους λατρέψουν και τα ανά τον κόσμο σπασικλάκια που θα προσπαθήσουν να "σπάσουν" τον κώδικα του ονόματός τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου