Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

City and Colour - Little Hell (Vagrant Records 2011)


Οι μουσικοκριτικοί ανά τον κόσμο έχουν χαρακτηρίσει τον Dallas Green σαν έναν από τους καλύτερους μουσικούς της γενιάς του.Κι αν μέσω των Alexisonfire βγάζει με δημιουργικό τρόπο την οργή του,το side project του City and Colour έρχεται για να αναδείξει μια άκρως ευαίσθητη πλευρά του συγκεκριμένου καλλιτέχνη!

Όταν το project αυτό έκανε ντεμπούτο το 2005 με το "Sometimes" όλοι υπήρξαμε λίγο σκεπτικοί για το "τι θέλει να πει ο ποιητής". Με το "Bring me your Love" του 2008,άπαντες ταξιδέψαμε μέσα στη μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργούσε αυτό το άλμπουμ,και τώρα,τρία χρόνια μετά,το "Little Hell" έρχεται να μας βυθίσει κι άλλο στην γοητευτικά σκοτεινή και μελαγχολική ατμόσφαιρα που δημιουργεί!

Το "Little Hell" δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι είναι ένα βαθύτατα συναισθηματικό και ενδοσκοπικό άλμπουμ. Μέσα από τους στίχους και τη μουσική του,ο καθένας βρίσκει μια ταύτιση και αναγνωρίζει τις δυσκολίες,τις χαρές και τις λύπες που βιώνει καθημερινά στη ζωή του. Ουσιαστικά αποτελεί ένα μουσικό καθαρτήριο για τον κάθε ακροατή! Μουσικά μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ένα soundtrack χαρμολύπης. Σε κάποια σημεία τους είναι ιδιαίτερα μελαγχολικό,χωρίς όμως να απουσιάζουν και οι πιο δυνατές στιγμές που αποτρέπουν τον υποψήφιο ακροατή από το να βυθιστεί στο σκοτάδι!Οι μελωδίες του φλερτάρουν ανάμεσα στην folk,την country και την blues μουσική,ενώ από πλευράς στιχουργικής το προσωπικό στοιχείο είναι ιδιαίτερα εμφανές.

Ο Green από την πλευρά του δίνει ένα απίστευτο ερμηνευτικό ρεσιτάλ!Με φωνή ισχυρή και γεμάτη μελαγχολία μοιάζει να βιώνει πραγματικά το κάθε τραγούδι και συνεπαίρνει τον καθένα σε αυτό το υπέροχο μουσικό ταξίδι που εμπνεύστηκε!Σημαντική βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση δίνει και η συμμετοχή του Alex Newport (Death Cab For Cutie, At The Drive In),ο οποίος βάζει την δική του πινελιά τόσο στο κομμάτι των ηχογραφήσεων όσο και της παραγωγής.

Συνολικά μπορώ με βεβαιότητα να πω πως το "Little Hell" είναι ότι πιο μελωδικό και εσωτερικό έχει ηχογραφήσει ποτέ ο Green.Μουσικά δείχνει κομμάτια απίστευτης εξέλιξης ενώ απευθύνεται σε ένα ευρύτατο κοινό διαφόρων ηλικιών. Η ποιότητα αυτού του άλμπουμ σίγουρα θα κάνει και πολλούς που δεν ήξεραν τους City and Colour να ασχοληθούν με την μπάντα. Για εμάς τους υπόλοιπους που τους γνωρίζαμε είναι πραγματικά ευχάριστο να βλέπεις μια εξαιρετική μπάντα να γίνεται καλύτερη μέρα με την ημέρα!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου