Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ακυκλοφόρητο, ξεχασμένο album του David Bowie διέρρευσε στο internet


Το 1999-2000 o David Bowie, έπειτα από μια σειρά περιοδειών νιώθει την ανάγκη να ξανα-ηχογραφίσει κάποια λιγότερο γνωστά κομμάτια από τα παλιά, της εποχής του ξεκινήματος της καριέρας του. Η ιδέα γίνεται πράξη και ο Bowie ηχογραφεί τα κομμάτια μαζί και κάποια καινούρια, και όλα αυτά μπαίνουν σε μια συλλογή με την ονομασία "Toy". H δουλειά είχε προγραμματιστεί να βγει στα δισκοπωλεία το 2001 μιας και το εξώφυλλο του δίσκου ήταν αλλά και η παραγωγή του είχαν ολοκληρωθεί στις αρχές του χρόνου (2001). Η τότε εταιρία του Virgin φάνηκε απρόθυμη να κυκλοφορήσει κομμάτια που δεν κατείχε τα δικαιώματά τους. Και η δουλειά μπαίνει στο ντουλάπι. Ο David Bowie αλλάζει εταιρία και δημιουργεί την δικιά του δισκογραφική και ο δίσκος με την ονομασία "Toy"παρέμεινε από τότε ακυκλοφόρητος

To 2002 κυκλοφορεί το "Heathen" και κάποια από τα κομμάτια που ηχογραφήθηκαν για το "Toy" συμπεριλήφθηκαν στο νέο album. Παρόλα αυτά ο Bowie εξέφραζε ακόμα και τότε την επιθυμία να κυκλοφορήσει κάποια μέρα το "ξεχασμένο" "Toy".

To tracklist του "Toy" φημολογείται πως είχε ως εξής:
1. Uncle Floyd
2. Afraid
3. Baby Loves That Way
4. I Dig Everything
5. Conversation Piece
6. Let Me Sleep Beside You
7. Toy
8. Hole In The Ground
9. Shadow Man
10. In The Heat of the Morning
11. You've Got a Habit Of Leaving
12. Karma Man


Μιάς πολύ καλής ποιότητας αντιγραφή του "Toy", υπό την μορφή torrent διέρρευσε στο internet την περασμένη Κυριακή και έχει 14 κομμάτια (και όχι 12 όπως δείχνει το tracklist παραπάνω).
O Bοwie αρνήθηκε να δώσει κάποια απάντηση για το σχετικό θέμα.


Πηγή:
RollingStone.com, αρθροφράφος Matthew Perpetua.

(αναδημοσιευμένο από Sawbiz Blog)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου