Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Tripwire-Deviation (Self Released 2013)

Οι Tripwire είναι ένα συγκρότημα που δεν μας συσήνεται τώρα. Έχουνσ την πλάτη τους 14 χρόνια πορείας και αφοσίωσης στην μεγάλη τους αγάπη που είναι η μουσική.Μέσα από τους ήχους τους προσπαθούν να προκαλέσουν στους ακροατές τους κμαι εμπειρία που ταιριάζει γάντι στο όνομα που επέλεξαν. Mind blowing!

To Deviation είναι μια δισκογραφική δουλειά μέσα από την οποία προσπαθούν να μας αποκαλυφθούν. Τα πάντα,από τις ηχογραφήσεις,μέχρι την τελική μίξη ανήκουν στους ίδιους κι αυτό σίγουρα είναι κάτι που τους τιμά,μιας και το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι τέλειο,είναι όμως ποιοτικότατο και δείχνει μεράκι και όχι διαθέσεις για προχειρότητες.

Σε ένα άλμπουμ που περιέχει 11 τραγούδια σίγουρα θα μπορέσει να διακρίνει κάποιος μερικές πολύ καλές συνθέσεις και άλλες σε χαμηλότερο επίπεδο. Προσωπικά απόλαυσα την ακρόαση τραγουδιών όπως τα "Apple of Eden","Black Dogs","Rock 'n' Roll" και "Not an Illusion". Το rythm section τους μοιάζει στιβαρό,τα κιθαριστικά θέματα του Νίκου Κουρομιχελάκη έχουν ενδιαφέρον,τα πλήκτρα του Γιώργου Ταιφάκου κεντάνε σε κάποια σημεία,ενώ ιδιαίτερη χροιά πρέπει να γίνει στη φωνή Άρη Ράπτη. Μπορεί να μην είναι η πιο εξαιρετική φωνή που έχετε ακούσει αλλά βγάζει ένα πάθος και μια εσωτερικότητα που σίγουρ απροκαλεί εντύπωση.

Το ότι στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν ακόμη συγκροτήματα που εκφράζονται μέσα από τη μουσική τους είναι ελπιδοφόρο. Όταν,δε, οι δουλειές που κυκλοφορούν είναι πάνω από τα στάνταρντ του μετρίου είναι κάτι,τότε μόνο ικανοποίηση μπορεί να είναι το συμπέρασμα και το γενικότερο αίσθημα. Το Deviation είναι μια όμορφη προσπάθεια που σίγουρα αξίζει ακρόασης και στήριξης. Τα συμπεράσματα δικά σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου