Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Lebanon Hanover-Tomb For Two (Fabrika Records 2013)

Οι Lebanon Hanover μοιάζουν σα να έχουν βγει από μια χρονομηχανή που τους έφερε από τα μέσα της δεκαετίας του '80 απευθείας στις μέρες μας. Είναι ένα σχήμα που παίρνει τα σκοτεινότερα ανθρώπινα συναισθήματα και τα μετατρέπει σε ήχους,σε μελωδίες μελαγχολικές που είναι αδύνατο να σε αφήσουν αδιάφορο. Αυτό ακριβώς πετυχαίνουν και στη νέα τους δισκογραφική δουλειά, με τον τίτλο Tomb For Two.

H θεματολογία τους σκοτεινή και μελαγχολική, όχι όμως και απομακρυσμένη από το σήμερα που βιώνει ο κάθε άνθρωπος. Ο ήχος τους καθαρά post-punk, όχι όμως αυτός που ακούσαμε από τα γνωστά συγκροτήματα του χώρου, αλλά με μια καθαρά underground προσέγγιση που τον καθιστά ακόμη πιο ρομαντικό και ελκυστικό στον ακροατή.

Το άλμπουμ ξεκινά με το "Sadness is Rebellion", ένα τραγούδι βγαλμένο από τα Λονδρέζικα club του '80. Στιβαρό μπάσο, φορτωμένα synths και theremin και η κιθάρα να ντύνει το όλο ηχητικό αποτέλεσμα μαζί με την εκπληκτική φωνή της Larissa που σαν άλλη σειρήνα μαγεύει σε κάθε νότα της. Το "your Fork Moves" είναι πιο synth oriented πράγμα που το καθιστά απόλυτα χορευτικό. Ομολογώ ότι το "Stalhwerk" με μελαγχόλησε. Τα φωνητικά τα αναλαμβάνει ο William και ο δραματικός τόνος που δίνει στην ερμηνεία του οδηγεί το αποτέλεσμα στα όρια του καταθλιπτικού. Το "Hall of Ice" ηχεί σαν μια σκοτεινή ελεγεία, με το μπάσο να χτυπάει απευθείας στην καρδιά,ενώ το "Gallowdance" που ακολουθεί είναι πιθανότατα ένα από τα καλύτερα post-punk τραγούδια που έχω ακούσει στη ζωή μου. Από εκεί και πέρα η μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή κατά τη γνώμη μου το "Ιnvite Me to Your Country" που κλείνει το άλμπουμ και ίσως και το "Μidnight Creature" που αν και ηχεί ολοκληρωτικά παράξενο έχει μια κάποια γοητεία.

Τρις κυκλοφορίες σε λιγότερο από δύο χρόνια για τους Lebanon Hanover,με αυτήν να είναι σίγουρα η πιο ολοκληρωμένη σε θέμα ποιότητας και αισθητικής. Το Tomb for Two είναι η πιο σκοτεινή μέχρι στιγμής κυκλοφορία τους και είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα του πόσο έχουν εξελιχθεί σαν συγκρότημα. Η παγερή,σχεδόν απόκοσμη αισθητική τους μπορεί να σας ξενίσει,αλλά σίγουρα αυτό το άλμπουμ δεν θα σας αφήσει αδιάφορους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου