Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Veronica Falls-Waiting For Something To Happen (Bella Union 2013)


Καθώς φαίνεται το 2013 θα είναι μια ακόμη ιδιαίτερα όμορφη μουσική χρονιά.Φαίνεται επίσης πως θα είναι μια εξαιρετική χρονιά και για το Λονδρέζικο κουαρτέτο των Veronica Falls.Μετά την επιτυχία του ομώνυμου άλμπουμ τους και μετά από μαι χούφτα εξαιρετικά singles,που μας γέμισαν με δόσεις πολύ καλά δοσμένης Βρετανικού pop/indie ήχου ήρθε η ώρα και για το νέο τους δισκογραφικό πόνημα με τον τίτλο "Waiting For Something To Happen".

Οι επιρροές των Veronica Falls από τους Jesus and Mary Chain και από την "γλύκανάλατη" pop των 80's είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.Η δυνατότητα τους όμως να μεταπηδήσουν από τον κάπως πιο σκοτεινό και μελαγχολικόήχο του ντεμπούτου τους,σε αυτό το ηχητικόμανιφέστο αισιοδοξίας του νέου τους άλμπουμ είναι κάτι το μοναδικό.Με τραγούδια που σε μαγνητίζουν και σε κάνουν να θες να χορέψεις μαζί τους,με κιθαριστικά θέματα πιασάρικα,με μελωδίες και rythm section που σε μαγεύει,το "Waiting For Something To Happen" είναι γεμάτο από pop ύμνους που χτυπάνε κέντρο στην καρδιά και το μυαλό του ακροατή και τον κάνουν να ζει την κάθε νότα. Ακούστε το ομόνυμο τραγούδι ή το φανταστικό "Broken Toy" και θα καταλάβετε στα σίγουρα τι εννοώ!

Οι Veronica Falls είναι μια μπάντα γεμάτη ετερόκλητες μουσικές επιρροές.Indie pop,garage,twee pop,new wave κ.α. παρελάυνουν μέσα από τα τραγούδια τους και καταφέρνουν να δώσουν στη μουσική τους μια αίσθηση πληρότητας και ηρεμίας.Οι Veronica Falls έχουν πάψει να είναι απλά μια φρέσκια μπάντα. Είναι πλέον μια μπάντα που δίνει ηχηρά διαπιστευτήρια για την ποιότητα της και εμείς αισθανόμαστε τυχεροί που τόσο νωρίς μέσα στη χρονιά (καθώς η κυκλοφορία του άλμπουμ είναι προγραμματισμένη για τον Φεβρουάριο) θα εχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε κάτι τόσο ποιοτικό και κάτι τόσο μοναδικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου