Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

The Soft Moon-Zeros (Captured Tracks 2012)


Όταν το 2010 οι Soft Moon κυκλοφορούσαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους η μουσική κοινότητα αποθέωνε την μουσική μεγαλοφυία του Luis Vasquez.Αυτός ο ωμός ήχος που συνδύαζε άριστα το post-punk των 80's με τον industrial ήχο βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό και τους δημιούργησε μια αρκετά μεγάλη βάση οπαδών.Από τη στιγμή που οι Soft Moon ανακοίνωσαν το Zeros όλοι περιμέναμε με ανυπομονησία να ακούσουμε τι άλλο ιδιαίτερο είχε να μας παρουσιάσει αυτή η μπάντα.Και ομολογουμένως μετά από αρκετές ακροάσεις δεν μπορώ επ' ουδενί να νιώσω απογοητευμένος.

Το Zeros ηχητικά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ένα εύπεπτο άλμπουμ.Τα synths που σε κάποια σημεία κυριαρχούν ηχούν σαν πραγματικό τείχος και φέρνουν στο μυαλό τις πιο σκοτεινές μέρες των Cure. Oι μπασογραμμές παραπέμπουν απευθείας σε Joy Division και σε συνδυασμό με το drumming δημιουργούν ένα γρανιτένιο rythm section.Μέσα σε όλα αυτά αν προσθέσουμε και ένα σύνολο επιρροών από όλο το φάσμα του post-punk,industrial και experimental ήχου μπορούμε με βεβαιότητα να μιλήσουμε για ένα άλμπουμ που είναι αδύνατο να σε αφήσει αδιάφορο.

Τα τραγούδια που απαρτίζουν αυτήν την κυκλοφορία δε σου αφήνουν κανένα περιθώριο να τα χαρακτηρίσεις συμβατικά και συνηθισμένα,καθιστώντας το Zeros ένα άλμπουμ που είτε το λατρεύεις είτε το μισείς.Στα 8 ουσιαστικά κομμάτια που το απαρτίζουν (γιατί το πρώτο και το τελευταίο λειτουργούν περισσότερο στη λογική του intro και outro) κάποιος θα δυσκολευτεί πραγματικά να ξεχωρίσει τις στιγμές μεγαλείου από τις στιγμές μετριότητας. Και πως να το κάνεις αυτό όταν έχεις να αντιμετωπίσεις την industrial καταιγίδα του "Machines",το βουτηγμένο στις 80's επιρροές "Zeros" και το ηχητικά ανυπέρβλητο έρεβος του "Insides"Πως να παρακάμψεις τραγούδια που είναι διαποτισμένα από το πνεύμα των Cure όπως τα "Remember The Future" και "Crush".Πως μπορείς να αγνοήσεις τον εξαιρετικό ήχο των "Die Life","Lost Years" και "Want".Μέσα σε αυτό το σύνολο των μινιμαλιστικών ήχων,η φωνή του Vasquez ξεπροβάλλει επιβλητική και ηχεί σαν να απαγγέλει μια ελεγεία αφιερωμένη στο σκοτάδι των ηχοτοπίων που δημιουργεί.

Το Zeros είναι ένα άκρως σκοτεινό και δυσνόητο άλμπουμ.Άλλοι μπορούν να το χαρακτηρίσουν Darkwave,άλλοι ολοκληρωτικά Industrial.Κάποιοι μπορεί να το τοποθετήσουν στη σφαίρα του σκληρού,σκοτεινού post-punk. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Soft Moon κατάφεραν και πάλι να δημιουργήσουν ένα άλμπουμ προκλητικό σε κάθε δευτερόλεπτο της ακρόασης του και ένα άλμπουμ που σε αφήνει με την επιθυμία να ξαναβυθιστείς μέσα του.

Οι Foals ανακοίνωσαν νέο άλμπουμ



Το νέο άλμπουμ των Indie rockers Foals,με τον τίτλο Holy Fire, θα κυκλοφορήσει στις 11 Φεβρουαρίου.

Την παραγωγή του άλμπουμ ανέλαβαν οι Flood και Alan Moulder,και το τραγούδι "Inhaler" θα κάνει πρεμιέρα στο ραδιόφωνο στις 5 Νοεμβρίου.

Οι Foals έχουν ήδη ανακοινώσει περιοδεία στο Ην. Βασίλειο για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο με τις ημερομηνίες των εμφανίσεων τους να είναι:

11-28 Sheffield, England - Queens Social Club
11-29 Leicester, England - Lock 29
11-30 Stoke, England - Sugarmill
12-02 Doncaster, England - Leopard
12-03 Derby, England - The Venue
12-04 Gloucester, England - Guildhall
12-06 Southampton, England - Cellar
12-07 Bournemouth, England - 60 Million Lights
12-08 Aldershot, England - West End Centre
12-10 Brighton, England - Concorde 2
12-11 Tunbridge Wells, England - Forum
01-23 Sydney, Australia - Oxford Art Factory

Στα σκαριά τρία άλμπουμ για τον Mark Kozelek



O Mark Kozelek,ο άνθρωπος πίσω από τους Red House Painters και τους Sun Kill Moon,ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ μέσω της δικής του Caldo Verde.Πρόκειται για ένα live album,έναν δίσκο με διασκευές και ένα soundtrack.

To "Like Rats" περιέχει διασκευές στους Bad Brains, Misfits, Josh Turner, Sonny and Cher κ.α.Το "Live At Phoenix Public House Melbourne" ηχογραφήθηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά.Αυτά τα δύο θα κυκλοφορήσουν στις 19 Φεβρουαρίου.Στις 13 Νοεμβρίου όμως θα κυκλοφορήσει το soundtrack "On Tour" που θα ντύνει μουσικά το ντοκιμαντέρ της περσινής του περιοδείας.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ακούστε το νέο άλμπουμ των Neurosis



Σήμερα οι Neurosis κυκλοφορούν το νέο τους άλμπουμ με τον τίτλο "Honor Found In Decay",άλμπουμ που είναι το πρώτο μετά το 2007 και το "Given To The Rising".Εσείς έχετε την ευκαιρία να ακούσετε ολόκληρο το άλμπουμ παρακάτω:


Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Οι Arcade Fire δουλεύουν σε νέο άλμπουμ με στόχο τα τέλη του 2013



Οι Arcade Fire μέσω του drummer τους Jeremy Gara μας ανακοίνωσαν χαρμόσυνα νέα,δηλαδή το ότι βρίσκονται στο στούντιο και δουλεύουν πάνω στον διάδοχο του Suburbs,με στόχο κυκλοφορίας τα τέλη του 2013.

Η μπάντα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το παλιό της στούντιο λόγω κατάρρευσης της οροφής,αλλά ευτυχώς ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις σε ένα νέο δικό τους χώρο.

Ο Gara περιέγραψε την δράση της μπάντας αυτή την περίοδο ως εξής: "Αυτό τον καιρό δουλεύουμε όπως συνηθίζαμε πάντα.Αφού κάναμε ένα δίμηνο διάλειμμα τώρα γράφουμε τραγούδια.Βρισκόμαστε καθημερινά στο στούντιο και κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα.Δεν κάναμε τίποτα και δεν ταξιδέψαμε καθόλου για σχεδόν ένα ολόκληρο χρόνο.Δεν δώσαμε καθόλου συνεντεύξεις αυτό το διάστημα.Απλά δουλέψαμε πάνω σε κομμάτια και περάσαμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο όλοι μαζί.Δεν δουλεύουμε με πίεση και αυστηρό deadline.Απλά δουλεύουμε χωρίς πιέσεις από μάνατζερ και δισκογραφικές.Είναι κάτι που θα εκκολαφθεί με τον καιρό".

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Motorama-Calendar (Talitres 2012)


Όταν πριν από δύο χρόνια έγραφα την κριτική για το ντεμπούτο των Motorama,το εκπληκτικό Alps,είχα πει ότι αυτή η μπάντα μας επιφυλάσσει πολλά και θαυμαστά για το μέλλον.Αυτή η μίξη της σύγχρονης pop με τον post-punk των 80's και αυτή η τρομερή ενέργεια που έβγαζαν στις ζωντανές τους εμφανίσεις (που ουκ ολίγες φορές ήταν σαν μια χρονομηχανή αναμνήσεων) ήταν στοιχεία που έδειχναν μια μπάντα που θα μεγαλουργήσει.Ερχόμαστε στο σήμερα και έχω μπροστά μου την νέα τους δουλειά με τον τίτλο Calendar.Αυτή τη φορά δεν μιλάμε για ένα αυτοχρηματοδοτούμενο άλμπουμ αλλά για μια δουλειά που βγαίνει μέσα από δισκογραφική εταιρεία,την Γαλλική Talitres. Η μαγεία όμως δεν χάθηκε ούτε τώρα από τον ήχο τους.

Πλέον δεν έχουμε να κάνουμε με μια μπάντα υβρίδιο των Joy Division όπως πολλοί τους είχαν χαρακτηρίσει στο ξεκίνημα τους,αλλά με μια μπάντα που εμφανίζει ένα μοναδικό προσωπικό στοιχείο και μια απίστευτη ωριμότητα στον ήχο της.Αυτό γίνεται ξεκάθαρο ήδη από τις πρώτες νότες του "Image" που ανοίγει το άλμπουμ.Η μελωδία και τα χρώματα απευθείας σε πλημμυρίζουν ενώ η φωνή του Vlad ακούγεται τόσο μα τόσο μοναδική.Το "White Light" ανεβάζει σαφέστατα τις ταχύτητες,μα δεν υστερεί ούτε στο ελάχιστον σε μελωδικότητα.Η δυάδα των "To The South" και "Rose in The Vase" μας είναι γνωστή μιας και ήταν τα πρώτα τραγούδια από αυτό το άλμπουμ που είδαν το φως της δημοσιότητας,και η ποιότητα τους είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση. Το πρώτο γρήγορο στην μελωδία του,ένα πραγματικό pop διαμάντι που αβίαστα σε κάνει να χορέψεις στο ρυθμό του,ενώ το δεύτερο με μια σαφώς πιο ξεκάθαρη post-punk αισθητική λειτουργεί σαν μια πραγματική κιβωτός αισθήσεων και εικόνων.Στο "In Your Arms" μπορούμε
να παρατηρήσουμε και κάποια folk στοιχεία,ενώ στο "Young River" άγνωστο το γιατί μου ήρθε απευθείας στο μυαλό η εικόνα των Camera Obscura.

Με το "Sometimes" οι Motorama μας κάνουν ξεκάθαρο πως ο ήχος του ντεμπούτου τους δεν εγκαταλείφθηκε.Οι ρυθμοί πέφτουν κάπως στο "Two Stones" και ίσως να έχουμε να κάνουμε με την πιο αδύναμη στιγμή του άλμπουμ (κάποτε θα ερχόταν κι αυτή),αλλά ευτυχώς το "Scars" που ακολουθεί έρχεται να αποκαταστήσει την τάξη.Το άλμπουμ κλείνει με το "During The Years",ένα πραγματικά υπέροχο τραγούδι. Λίγο η επιρροή από Joy Division,λίγο ο αέρας των Cure και λίγο οι μαγικές μουσικές πινελιές των ίδιων των Motorama συνθέτουν ένα εξαιρετικό pop τραγούδι που δεν θα μπορούσε να κλείνει καλύτερα μαι τέτοια κυκλοφορία.

Οι Motorama επέστρεψαν ξεκινώντας ακριβώς από εκεί που μας είχαν αφήσει με το Alps. Μουσικά και συνθετικά πιο ώριμοι,αλλά με διάχυτη εκείνη την παιδική αθωότητα που κάνει τα τραγούδια τους μοναδικά.Νοσταλγικοί,μελωδικοί,γεμάτοι με εικόνες και συναίσθημα έρχονται να φέρουν την Άνοιξη λίγο πριν τον επερχόμενο Χειμώνα και ευτυχώς είναι ίσως η μοναδική μπάντα που ξέρει να κάνει κάτι τέτοιο τόσο καλά.Το δικό μου ερώτημα για το καλύτερο άλμπουμ του 2012 απαντήθηκε.Ακούστε το Calendar και είμαι βέβαιος ότι θα έχετε κι εσείς την δική σας απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

Νέο άλμπουμ για τους Knife με την Shannon Funchess στα φωνητικά



Η πιθανότητα να δούμε νέο άλμπουμ από τους Knife μέσα στο 2012 φαντάζει μάλλον απίθανη,αλλά τουλάχιστον έχουμε νέα από την πλευρά της μπάντας.Σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε στο Dazes Digital η Shannon Funchess των Light Asylum θα είναι αυτή που θα αναλάβει τα φωνητικά στην επόμενη δουλειά τους.

Στις δηλώσεις της είπε εκτός των άλλων:"Ηχογράφησα μαζί τους πριν λίγο καιρό και σε λίγες μέρες θα βρεθώ στο Βερολίνο για να ηχογραφήσουμε και πάλι μαζί....Είναι γλυκύτατοι σαν άνθρωποι".

Σε άλλη συνέντευξή της στο No Conclusion είπε: "Στα τραγούδια που ηχογραφούμε με τους Knife τους στίχους έχει αναλάβει η visual artist Emily Roydson.Η Karin κι εγώ αναλάβαμε τα φωνητικά και την σύνθεση των μελωδιών μαζί με την Emily και ο Olof με την Karin ανέλαβαν την παραγωγή".

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ακούστε ολόκληρο το OST της ταινίας Man With The Iron Fists


Στις 23 Οκτωβρίου βγαίνει στην αγορά μέσω των Soul Temple/STAX/Red Distribution το soundtrack της ταινίας Man With The Iron Fists,που σκηνοθετεί ο RZA.Λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία έχετε την ευκαιρία να το ακούσετε ολόκληρο και να απολαύσετε τις συμμετοχές σε αυτό των Kanye West,Wu-Tang,The Black Keys,M.O.P.,Freddie Gibbs κ.α.


Live άλμπουμ για τους Black Lips μέσω της Third Man Records



Toν περασμένο Ιούνιο οι Black Lips εμφανίστηκαν στο Nashville για λογαριασμό της Third Man REcords του Jack White.Αυτό το σετ ηχογραφήθηκε και θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα σε 12" αλλα και ψηφιακά με τον τίτλο The Black Lips Live at Third Man.Σε αυτό το άλμπουμ περιέχεται και η διασκευή στο "You Must Be a Witch" των Lollipop Shoppe,της μπάντας τους Fred Cole πριν τους Dead Moon/Pierced Arrows.

Το set του The Black Lips Live at Third Man είναι:

A-side:

01 Family Tree
02 Stuck in My Mind
03 Oh Katrina
04 Make It
05 Lock And Key
06 Modern Art

B-side:

01 I Saw a Ghost (Lean)
02 You Must Be a Witch (the Lollipop Shoppe cover)
03 Fad
04 Dumpster Dive
05 Drugs
06 I Got a Knife
07 Bow Down and Die

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Placebo-B3 EP (Mercury UK 2012)


Ειλικρινά έχω ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που έγραψα κάτι καλό για τους Placebo.Ενώ ήμουν εντυπωσιασμένος από τον ήχο τους,οι τελευταίες δουλειές τους παραπέμπουν μάλλον σε μπάντα που πνέει τα λοίσθια παρά σε ένα συγκρότημα που θέλει να βρίσκεται στην κορυφή.Κι αν παραδεχτούμε ότι το Meds είχε κάποια πολύ αξιόλογα τραγούδια,το Battle for The Sun θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ένα ωραιότατο σουβέρ στη συλλογή μου.Ύστερα από τρία και πλέον χρόνια η ανακοίνωση ότι οι Placebo θα κυκλοφορήσουν κάτι καινούριο γέμισε τον μουσικό κόσμο ελπίδα. Όταν όμως μέσα σε αυτό το διάστημα έχεις να παρουσιάσεις τέσσερα μόνο τραγούδια,και αυτά αμφιβόλου ποιότητος,τότε σίγουρα κάτι παράξενο συμβαίνει με αυτούς τους τύπους.

Τα τέσσερα δικά τους τραγούδια είναι εντελώς διαφορετικά το ένα από το άλλο.Το "Β3" είναι δυνατόν να σε ανεβάσει (με λίγη καλή διάθεση πάντα) και είναι ένα τραγούδι στον ήχο του οποίου δε μας έχουν συνηθίσει οι Ρlacebo.Το "Τhe Extra" ηχεί τρομερά μελαγχολικό,ενώ το "IKWYL" είναι ίσως ένα από τα πλέον σκοτεινά τραγούδια που έχουν γράψει.Τέλος το "Time Is Money" ηχεί πολύ χαλαρωτικό,με ήχο που αναπτύσσεται σιγά σιγά,αλλά στην τελική δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα εντελώς αδιάφορο τραγούδι.Η έκπληξη όμως βρίσκεται στο τραγούδι "I Know You Want To Stop" που είναι μια διασκευή στους Minxus (who the fuck is this band?) και είναι με απόσταση ίσως το χειρότερο τραγούδι που έχουν παίξει ποτέ,καταφέρνοντας μάλιστα να το κάνουν να ηχεί ακόμα χειρότερο και από το original.

πάντως για να μην είμαι εντελώς άδικος οφείλω να ομολογήσω πως στα δικά τους κομμάτια οι Placebo τα καταφέρνουν μια χαρά,με ήχο που δεν καταντά επαναλαμβανόμενος και με ένα δέσιμο που σίγουρα δεν το είχαν δείξει στην προηγούμενη δουλειά τους.Η στροφή τους σε μια πιο shoegaze αισθητική γίνεται αντιληπτή,ενώ στο θέμα των φωνητικών ο Molko κάνει αυτό που έχει κάνει σε όλες τις κυκλοφορίες τους. Χωρίς να είναι εξαιρετικός είναι πολύ καλός στο να μεταφέρει το feeling των τραγουδιών.

Δυστυχώς οι Placebo παραμένουν σταθερά κακοί. Βέβαια πατάτα τύπου "Battle For The Sun" δεν πρόκειται να ξαναβγάλουν,αλλά και πάλι δεν πείθουν ότι έχουν στραφεί ξανά προς το δρόμο της δόξας. Η κυκλοφορία αυτού του ΕΡ μου φαίνεται αρκετά πρόχειρη,για να γεμίσει το κενό μέχρι του χρόνου που είναι προγραμματισμένη η κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ,και ειλικρινά δεν βλέπω πως αυτή η μπάντα μπορεί να ανακάμψει από το τέλμα στο οποίο έβαλαν οι ίδιοι τον εαυτό τους.Στους fans η κυκλοφορία αυτή θα δώσει μια νότα αισιοδοξίας,σε όλους τους άλλους όμως θα αφήσει μονάχα μια γεύση αδιαφορίας!

Toro Y Moi-So Many Details




Στις 22 Ιανουαρίου ο Toro Y Moi θα κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ,με τον τίτλο "Anything in Return",μέσω της Carpark.Ο καλλιτέχνης μας δίνει την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το άλμπουμ,το οποίο χαρακτήρισε σαν ένα άλμπουμ "ειλικρινούς pop η οποία όμως δεν μοιάζει καθόλου παιδική και σαν τσιχλόφουσκα",με το τραγούδι "So Many Details".

Το εν λόγω τραγούδι θα κυκλοφορήσει και σαν 7" single στις 23 Νοεμβρίου,με B-side ένα remix του ίδιου του Toro,μαζί με τον Hodgy Beats των Odd Future.Το εξώφυλλο του single μπορείτε να το δείτε στην φωτογραφία.

Ακούστε ολόκληρο το άλμπουμ του Paul Banks




O τραγουδιστής των Interpol,Paul Banks,την ερχόμενη εβδομάδα θα κυκλοφορήσει την δισκογραφική δουλειά που φέρει το όνομα του (Banks),μια δουλειά από την οποία μέχρι στιγμής είχαμε την χαρά να ακούσουμε το τραγούδι "The Base".Τώρα ο καλλιτέχνης μας αφήνει να ακούσουμε ολόκληρο το άλμπουμ του,μέσω της playlist του Youtube που παραθέτουμε παρακάτω:

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ακούστε ολόκληρο το Unknown Rooms: A Collection Of Acoustic Songs της Chelsea Wolfe


Την ερχόμενη εβδομάδα βγαίνει στην αγορά το νέο άλμπουμ της Chelsea Wolfe με τον τίτλο " Unknown Rooms: A Collection Of Acoustic Songs".Μέχρι τώρα είχατε την ευκαιρία να ακούσετε τα "The Way We Used To" και"Appalachia".Τώρα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε ολόκληρο το άλμπουμ.Απολαύστε το παρακάτω:

Οι Black Keys κυκλοφόρησαν νέο Live EP


Εχθές οι Black Keys κυκλοφόρησαν το Tour Rehearsal Tapes,ένα νέο live EP,με υλικό από μια ζωντανή ηχογράφηση που έκαναν στο στούντιο τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το ΕΡ,περιέχει 6 τραγούδια από το άλμπουμ El Camino του 2011 και από το Brothers του 2010,και πωλείται μέσω του iTunes.

To tracklist του είναι:

01 Dead and Gone
02 Gold on the Ceiling
03 Lonely Boy
04 Next Girl
05 Run Right Back
06 Tighten Up

Οι Crystal Castles αποκαλύπτουν το tracklist του νέου τους άλμπουμ


Το νέο άλμπουμ των Crystal Castles,με τον τίτλο (ΙΙΙ),βγαίνει στην αγορά στις 5 Νοεμβρίου (σε digital form) και στις 6 Νοεμβρίου σε physical form,μέσω της via Casablanca/Fiction/Universal Republic.Η μπάντα αποφάσισε να αποκαλύψει στους οπαδούς της το tracklist αυτής της κυκλοφορίας,το οποίο είναι:

01 Plague
02 Kerosene
03 Wrath of God
04 Affection
05 Pale Flesh
06 Sad Eyes
07 Insulin
08 Transgender
09 Violent Youth
10 Telepath
11 Mercenary
12 Child I Will Hurt You

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Τame Impala-Lonerism (Modular Recordings 2012)

Όταν πίσω στο 2010 έβγαινε στην κυκλοφορία το Innerspeaker,το ντεμπούτο άλμπουμ των Αυστραλών Tame Impala,δεν ήταν λίγοι αυτοί που μιλούσαν για μια εξαιρετική νέα μπάντα η οποία θα μας απασχολούσε ευχάριστα στο μέλλον. Δυο χρόνια μετά έρχεται το Lonerism για να επιβεβαιώσει όλους αυτούς που υποστήριζαν τα παραπάνω.

Στο νέο τους άλμπουμ,αυτοί οι τύποι από το Περθ καταφέρνουν έναν μοναδικό συνδυασμό.Ταιριάζουν μελωδίες Μπητλικού τύπου με τον σχεδόν ουτοπικό ήχο των Flaming Lips (σε αυτό η συμβολή του παραγωγού τους David Fridmann είναι καθοριστική) και τις synth μελωδίες των Tangerine Dreams,δημιουργώντας ένα ηχητικό σύνολο που συνδυάζει την ψυχεδελική pop με την electronica με ένα τρόπο τόσο μοναδικό που κάνει την όλη ακρόαση μια άκρως ευχάριστη διαδικασία.

Μέσα από 12 τραγούδια οι Tame Impala βγάζουν προς τα έξω δείγματα του πλούσιου ταλέντου τους.Μέσα σε αυτά ξεχωρίζουν σίγουρα μερικά τραγούδια όπως το εισαγωγικό "Be Above It",το οποίο προκαλεί έκπληξη καθώς διαφοροποιείται σημαντικά από τον κιθαριστικό ήχο στον οποίο μας έχει συνηθίσει η μπάντα,το εξαιρετικό "Apocalypse Dream",που από την πρώτη νότα του φέρνει στο μυαλό τους Beatles,το "Elephant" που ήταν και από τα πρώτα δείγματα που πήραμε από αυτήν την κυκλοφορία και που αμέσως εντυπωσίασε με τον στακάτο ήχο του,και φυσικά τα "Feels Like We Only Go Backwards" με την εκπληκτική μπασογραμμή του και "Sun's Coming Up" με τα noizy σολαρίσματα του να κλείνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή την κυκλοφορία.

Στο δεύτερο πόνημα τους οι Tame Impala δεν κάνουν κάτι διαφορετικό από το ντεμπούτο τους.Συνεχίζουν να εντρυφούν στον ήχο του παρελθόντος και να του δίνουν μια πνοή ανανέωσης από τον ήχο του μέλλοντος.Φλερτάρουν με τον space rock ήχο,αλλά καταφέρνουν να μην ακούγονται μονότονη και επαναλαμβανόμενοι.Κατορθώνουν να δώσουν στον ακροατή ένα ηχητικό αποτέλεσμα που θα τον έλξει και θα κάνει την διαδικασία ακρόασης ενός άλμπουμ άκρως ενδιαφέρουσα,και αυτό ακριβώς είναι το στοιχείο που κάνει το Lonerism μια από τις πιο δυνατές κυκλοφορίες για την φετινή χρονιά.

H Bjork ανακοινώνει ένα Biophilia remix αλμπουμ



Τον περασμένο Μάρτιο η Bjork έβγαλε στην αγορά μια συλλογή από οκτώ remix,για να συνοδεύσει το άλμπουμ της Biophilia.Στις 19 Νοεμβρίου,το label One Little Indian,συγκεντρώνει όλα αυτα τα remixed tracks σε μια συλλογή με τον τίτλο Bastards.Μερικοί από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτή τη συλλογή είναι οι Death Grips, Current Value, Hudson Mohawke, Alva Noto, Matthew Herbert, Omar Souleyman, 16-bit, These New Puritans, και οι Slips.

Το Bastards θα είναι διαθέσιμο σε βινύλιο,CD αλλά και digital format.Το εξώφυλλο μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία,ενώ παρακάτω έχετε την ευκαιρία να ακούσετε το remix των Death Grips στο τραγούδι Sacrifice.

Σχετικά με την κυκλοφορία αυτού του άλμπουμ η Bjork δήλωσε: "Όλα αυτά τα remix στα τραγούδια του Biophilia,πήγαν το άλμπουμ σε ένα άλλο επίπεδο,χωρίς όμως να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα του....προσωπικά πέρασα αρκετό χρόνο για να συνδυάσω μαζί,όχι απαραίτητα τα καλύτερα remix,αλλά αυτά που θα δημιουργούσαν το δυνατότερο σύνολο"

Το tracklist του Bastards είναι:

01 Crystalline (Omar Souleyman Remix)
02 Virus (Hudson Mohawke "Peaches and Guacamol" Rework)
03 Sacrifice (Death Grips Remix)
04 Sacrifice (Matthew Herbert's Pins and Needles Mix) (edit)
05 Mutual Core (These New Puritans Remix) [ft. Soloman Is. Song]
06 Hollow (16-bit Remix)
07 Mutual Core (Matthew Herbert’s "Teutonic Plates" Mix)
08 Thunderbolt (Death Grips Remix)
09 Dark Matter (Alva Noto Remodel)
10 Thunderbolt (Omar Souleyman Remix)
11 Solstice (Current Value Remix)
12 Moon (The Slips Remix)
13 Crystalline (Matthew Herbert Remix)

How To Destroy Angels-Keep It Together (new single)


Οι How To Destroy Angels.το project του Trent Reznor με την γυναίκα του Mariqueen Maandig και τους Rob Sheridan & Atticus Ross,θα κυκλοφορήσουν το νέο τους ΕΡ,με τον τίτλο Omen,στις 13 Νοεμβρίου μέσω της Columbia.

Η μπάντα μας δίνει την ευκαιρία να ακούσουμε το τραγούδι "Keep It Together",το οποίο θα περιέχεται και στο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσουν τη νέα χρονιά.Στην φωτογραφία μπορείτε να δείτε και το εξώφυλλο του single.

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Νέο τραγούδι από τους Arcade Fire


Την περασμένη Πέμπτη οι Arcade Fire έδωσαν μια συναυλία στην Νέα Υόρκη. Κατα τη διάρκεια αυτής της συναυλίας εκτέλεσαν ζωντανά κι ένα ολοκαίνουριο τραγούδι,με τον τίτλο "Crucified Again",το οποίο μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί.


Live άλμπουμ για τον Jack White


Ήρθε η ώρα και για τον Jack White να κυκλοφορήσει ένα live άλμπουμ.Μάλιστα αυτό θα κυκλοφορήσει με΄σω της δικής του Third Man Records και θα ανήκει στην σειρά Vault που κυκλοφορεί από την εταιρεία. Ο τίτλος του άλμπουμ θα είναι Live at Third Man Records και το πακέτο κυκλοφορίας θα περιλαμβάνει ένα διπλό LP,ένα 7" με demo πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ Blunderbuss καθώς και ένα φωτογραφικό λεύκωμα που επιμελήθηκε η Alison Mosshart.

Το live άλμπουμ θα έχει gatefold εξώφυλλο και θα τυπωθεί σε μαύρο και μπλε βινύλιο. Το 7" θα περιέχει πρώιμες ηχογραφήσεις των "Freedom at 21", "Love Interruption", και "Hypocritical Kiss" και θα τυπωθεί σε μαύρο και μπλε βινύλιο.Το λεύκωμα είναι το "Shark Infested Soda Fountain" που κυκλοφόρησε η ίδια η Mosshart το 2010 και περιλαμβάνει φωτογραφίες των Dead Weather κατά τη διάρκεια των περιοδειών τους στο δρόμο.

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Οι Bikini Kill επανακυκλοφορούν το ντεμπούτο ΕΡ τους



Η νεοσύστατη Bikini Kill Records μας επιφυλάσσει μια έκπληξη για το ξεκίνημα της. Η νέα αυτή δισκογραφική ξεκινά την δράση της και γιορτάζει τα 20α γενέθλια από την κυκλοφορία του ιστορικού ομώνυμου ντεμπούτου των Bikini Kill,στις 20 Νοεμβρίου. Η επανακυκλοφορία αυτή θα συνοδεύεται από ένα νέο fanzine/poster με φωτογραφίες και σημειώσεις της Layla Gibbon (Skinned Teen),σελίδες από τασ 'zines των Bikini Kill και συνεντεύξεις του Ian MacKaye (που ηχογράφησε τέσσερα από τα τραγούδια του ΕΡ) και της Molly Neuman των Bratmobile.

Οι Mogwai μας δίνουν πληροφορίες για το remix άλμπουμ τους



Η Sub Pop στις 23 Νοεμβρίου (σε βινύλιο) καισ τις 4 Δεκεμβρίου (σε CD) θα κυκλοφορήσει το "A Wretched Virile Lore",μια συλλογή από remixes σε τραγούδια των Mogwai που περιλαμβάνονταν στο άλμπουμ τους "Hardcore Will Never Die, But You Will".

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες ππου συμμετείχαν σε αυτό το άλμπουμ είναι και οι Tim Hecker,Soft Moon και Justin K. Broadrick (Jesu/Godflesh).

Το tracklist του A Wretched Virile Lore είναι:

01 Justin K. Broadrick: "George Square Thatcher Death Party"
02 Klad Hest: "Rano Pano"
03 Cyclob: "White Noise"
04 Xander Harris: "How to Be a Werewolf"
05 Zombi: "Letters to the Metro"
06 RM Hubbert: "Mexican Grand Prix"
07 Tim Hecker: "Rano Pano"
08 The Soft Moon: "San Pedro"
09 Umberto: "Too Raging to Cheers"
10 Robert Hampson: "La Mort Blanche"

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Moon Duo-Circles (Souterrain Transmissions)


Οι διαφορές πλέον ανάμεσα στους Moon Duo και στους Wooden Shjips,στα δύο project δηλαδή του πολυτάλαντου Ripley Johnson έχουν γίνει πλέον ιδιαίτερα δυσδιάκριτες. Βέβαια το γεγονός ότι ο Johnson αισθάνεται πιο απελευθερωμένος δημιουργικά μέσα στους Moon Duo δεν πρέπει να το παραγνωρίζουμε,κι ας μην είναι πάντα τα αποτελέσματα τόσο υπέροχα.Παρόλα αυτά το ζεύγος Johnso-Yamada με το Circles μας παραδίδει έναν ακόμα ποιοτικότατο δίσκο στα standards που μας έχουν συνηθίσει!

Το Circles είναι ένα άλμπουμ που,δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε,πως κουβαλάει πολλά χιλιόμετρα πάνω του.Η μπάντα ξεκίνησε να το συνθέτει κάπου στα Rocky Mountains,ολοκλήρωσε το γράψιμο στο Colorado,το ηχογράφησε στο San Fransisco και το έστειλε για το τελικό φινίρισμα στο Βερολίνο.Βέβαια το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τους πάντες.

Αυτό το καταλαβαίνει και ο ακροατής από τις πρώτες νότες του υπέροχου "Sleepwalker" που ανοίγει αυτή την κυκλοφορία.Μελωδικό και ταξιδιάρικο μέχρι εκεί που δεν παίρνει δείχνει από πολύ νωρίς πως η συνέχεια θα είναι απολαυστική.Στα τραγούδια που εντυπωσιάζουν άνετα χωράει και το "Trails".Φαίνεται πως το ηχητικό παιδί της pop των 60's και της μουσικής του Alan Vega "ενσαρκώθηκε" μέσα από τις νότες του,και ο ακροατής σίγουρα δε θα μείνει αδιάφορος.Το "Sparks" είναι η επιτομή του άναρχου ήχου,αλλά ευτυχώς για μας είναι από τις λίγες φορές που ένα πραγματικό ηχητικό μπάχαλο ηχεί τόσο γοητευτικό.Η κορυφαία στιγμή αυτού του άλμπουμ όμως,κατά την ταπεινή μου άποψη,είναι το υπέρτατο "Rolling Out".Tα blues ήρθαν ένα βήμα πιο κοντά στην νεο-ψυχεδέλια και το συνολικό αποτέλεσμα σε αφήνει πραγματικά με το στόμα ανοικτό!

Ο Ripley Johnson βγάζει μια μοναδική ενέργεια σε κάθε νότα αυτού του άλμπουμ,αποδεικνύοντας πως ξέρει πολλά καντάρια κιθάρα και πως έχει εντρυφήσει σημαντικά στους ήχους που θέλει να αναπαράξει. Εξαιρετικά σημαντική όμως είναι και η συμβολή της Sanae Yamada που υποστηρίζει τον υέροχο ήχο που παράγει με την κιθάρα του ο Johnson με τα βαριά ηχοτοπία που δημιουργεί με τα keyboards της,αλλά και με την υποστήριξη της στα backing vocals των τραγουδιών!

Το να γράψεις τραγούδια σαν αυτά του Circles πιθανότατα δεν χρειάζεται καμια σοβαρή μουσική παιδεία. Το να μπορέσεις όμως να τα παρουσιάσεις με τέτοιο τρόπο που να κρατάς καθηλωμένο τον ακροατή από την αρχή μέχρι το φινάλε χρειάζεται πραγματική χημεία και αρμονία,και αυτά ακριβώς τα στοιχεία κατορθώνει να έχει αυτό το υπέροχο δίδυμο. Τα υπόλοιπα είναι ένα πανέμορφο μουσικό ταξίδι που σίγουρα θα απολαύσετε!

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Σε νέο άλμπουμ θα δουλέψουν από τον Ιανουάριο οι Black Keys



Ακόμη ένα νέο άλμπουμ σκοπεύουν να ηχογραφήσουν μέσα στην επόμενη χρονιά οι Black Keys, όπως αποκάλυψε σε μια νέα του συνέντευξη για λογαριασμό του Krog, ο ντράμερ Patrick Carney.

«Θα ξεκινήσουμε να δημιοργούμε το νέο μας άλμπουμ τον Ιανουάριο και μετά θα περιοδεύσουμε λίγο ακόμα μέσα στην άνοιξη. Τα σχέδια μας, είναι να έχουμε τελειώσει το άλμπουμ προς το τέλος της άνοιξης ή και νωρίτερα, ελπίζοντας πως μετά θα κάνουμε ένα διάλειμα για λίγους μήνες κάνοντας πιο φυσιολογικά πράγματα, όπως να κοιμόμαστε και να ξυπνάνμε νωρίς, να πηγαίνουμε τον σκύλο για βόλτα και τέτοια πράγματα. Μετά, ενδέχεται να ξεκινήσουμε μια νέα περιοδεία από το επόμενο φθινόπωρο».

Beth Orton-Sugaring Season (Anti- 2012)



Χρειάστηκε να περάσουν έξι ολόκληρα χρόνια για να δούμε νέο άλμπουμ από την Beth Orton. Η ίδια φρόντισε όλο αυτό το διάστημα να κάνει σημαντικές αλλαγές στη ζωή της. Παντρεύτηκε,έγινε μητέρα και έκανε κι άλλα μαθήματα μουσικής.Το μοναδικό που δεν άλλαξε μέσα σε όλο αυτό το διάστημα είναι ο ήχος της και αυτό δε μας ενοχλεί καθόλου.

Το Sugaring Season είναι το 6ο full length άλμπουμ της Orton,και όπως και οι προηγούμενες δουλειές της βγάζει μια απίστευτη ηρεμία στον ακροατή.Μέσα από τα 10 τραγούδια που το απαρτίζουν μας αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πόσο εξαιρετική συνθέτης και ερμηνεύτρια είναι και μας ταξιδεύει στον κόσμο των συναισθημάτων όπως αυτή ξέρει καλύτερα.Αρωγοί της σε αυτή την προσπάθεια μια ομάδα εξαιρετικά ταλαντούχων μουσικών,αποτελούμενη από τους Marc Ribot (κιθάρα),Eyvind Kang (βιολί),Sebastian Steinberg (μπάσο) και Brian Blade (drums). Η ομάδα αυτή των μουσικών,μπορεί να μη συμμετείχε καθόλου στην διαδικασία της σύνθεσης αλλά κατάφερε να δώσει το κατάλληλο χρώμα στον ήχο που ήθελε να δημιουργήσει η Orton στα τραγούδια της.

Μέσα στο Sugaring Season υπάρχουν πολλά εξαιρετικά κομμάτια. Μέσα από την ακρόαση του ξεχώρισα σίγουρα τα "Call Me the Breeze",ένα τραγούδι στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα η κληρονομιά που έχει αφήσει ο Neil Young στην Αμερικάνικη μουσική,"See Through Blue" που κατά την ταπεινή μου γνώμη θα άξιζε να γίνει single,"Poison Tree",που είναι μια εξαιρετική μουσική προσέγγιση στο ποίημα του William Blake και φυσικά το "State of Grace",ένα τραγούδι που κινείται γύρω από την θεματολογία της συγχώρεσης.Σε γενικές γραμμές θα μπορούσα να πω πως ο ήχος του άλμπουμ κινείται σε ήρεμες φόρμες ενώ από πλευράς θεματολογίας η ανθρώπινη θλίψη και η ματιά στην επόμενη μέρα κυριαρχούν.

Το Sugaring Season είναι ένα άλμπουμ που θα αφήσει στον ακροατή ένα ανάμικτο αίσθημα. Η Beth Orton δείχνει σαφέστατα πιο ώριμη μουσικά και πιο τελειοποιημένη συνθετικά. Η ικανότητα της να μιλά στην καρδιά αυτού που την ακούει μέσα από τα τραγούδια της παραμένει μοναδική και κατάφερνει μετά από 6 ολόκληρα χρόνια απουσίας να μας δώσει ένα άλμπουμ που αποτελεί ίσως το πιο φωτεινό σημείοσ την μέχρι τώρα καριέρα της.

Deluxe Box Set επανακυκλοφορία για το Mellon Collie and the Infinite Sadness των Smashing Pumpkins



Οι Smashing Pumpkins ανακοίνωσαν ένα ιδιαιτέρως δελεαστικό πακέτο γιατ ην επανακυκλοφορία ενός από τα καλύτερα άλμπουμ τους,του Mellon Collie and the Infinite Sadness.Το πακέτο αυτής της επανακυκλοφορίας θα περιλαμβάνει ένα box set στους παρακάτω συνδυασμούς. 4xLP,2xCD,digital download,ή την deluxe version 5xCD+DVD.Η κυκλοφορία έχει οριστεί για τις 4 Δεκεμβρίου.

Η deluxe version των 5 CD περιέχει 64 τραγούδια,μαζί με demos,live takes και εναλλακτικές μίξεις,καθώς και ορισμένα ακυκλοφόρητα μέχρι σήμερα τραγούδια.Το bonus υλικό θα είναι μοιρασμένο σε 3 CD που θα φέρουν τους τίτλους Morning Tea, High Tea, Special Tea.Η συσκευασία θα περιλαμβάνει μια βελούδινη θήκη για CD μέσα σε ενα κουτί διαστάσεων 12"x12" με επανασχεδιασμένο το αρχικό εξώφυλλο. Επίσης θα περιέχονται δύο βιβλία με σημειώσεις,στίχους και κολάζ.

Το πλήρες tracklist αυτής της επανακυκλοφορίας έχει ως εξής:

Dawn to Dusk (CD1):
01 Mellon Collie and the Infinite Sadness
02 Tonight, Tonight
03 Jellybelly
04 Zero
05 Here Is No Why
06 Bullet With Butterfly Wings
07 To Forgive
08 An Ode to No One
09 Love
10 Cupid De Locke
11 Galapogos
12 Muzzle
13 Porcelina of the Vast Oceans
14 Take Me Down
Twilight to Starlight (CD2):
01 Where Boys Fear to Tread
02 Bodies
03 Thirty-Three
04 In the Arms of Sleep
05 1979
06 Tales of a Scorched Earth
07 Thru the Eyes of Ruby
08 Stumbleine
09 X.Y.U.
10 We Only Come Out at Night
11 Beautiful
12 Lily (My One and Only)
13 By Starlight
14 Farewell and Goodnight
Morning Tea (CD3):
01 Tonight, Tonight (Strings Alone mix)
02 Methusela *
03 X.Y.U. (Take 11)
04 Zero (Synth mix)
05 Feelium *
06 Autumn Nocturne *
07 Beautiful (Loop version)
08 Ugly *
09 Ascending Guitars *
10 By Starlight (Flood rough)
11 Medellia of the Gray Skies (Take 1)
12 Lover (Arrangement 1 demo)
13 Thru the Eyes Of Ruby (Take 7)
14 In the Arms of Sleep (Early Live demo)
15 Lily (My One And Only) *
16 1979 *
17 Glamey Glamey *
18 Meladori Magpie
19 Mellon Collie and the Infinite Sadness (Home Piano version)
20 Galapagos (Instrumental) *
21 To Forgive *
High Tea (CD4):
01 Bullet With Butterfly Wings *
02 Set the Ray to Jerry (Vocal Rough)
03 Thirty-Three *
04 Cupid De Locke (BT 2012 mix)
05 Porcelina of the Vast Oceans (Live Studio rough)
06 Jellybelly (Instrumental/Pit mix 3)
07 The Aeroplane Flies High (Turns Left, Looks Right)
08 Jupiter’s Lament (Barbershop version)
09 Bagpipes Drone *
10 Tonight, Tonight (Band Version Only, No Strings)
11 Knuckles (Studio outtake)
12 Pennies
13 Here Is No Why (Pumpkinland demo)
14 Blast (Fuzz version)
15 Towers of Rabble (Live)
16 Rotten Apples
17 Fun Time *
18 Thru the Eyes Of Ruby (Acoustic version)
19 Chinoise *
20 Speed
Special Tea (CD 5):
01 Mellon Collie and the Infinite Sadness (Nighttime version 1)
02 Galapagos *
03 Cherry (BT 2012 mix)
04 Love (Flood rough)
05 New Waver *
06 Fuck You (an ode to no one) (Production Master rough)
07 Isolation (BT 2012 mix)
08 Transformer (Early mix)
09 Dizzle *
10 Goodnight (Basic Vocal rough)
11 Eye (Soundworks demo)
12 Blank *
13 Beautiful (Instrumental-Middle 8)
14 My Blue Heaven (BT 2012 mix)
15 One and Two
16 Zoom (7 ips)
17 Pastichio Medley (Reversed extras)
18 Marquis in Spades (BT 2012 mix)
19 Tales of a Scorched Earth (Guitar Overdub mix)
20 Tonite Reprise (Version 1)
21 Wishing You Were Real (Home demo)
22 Thru the Eyes of Ruby (Pit mix 3)
23 Phang *
* Sadlands demo
DVD:
Live at Brixton Academy, London, 5/15/96:
01 Tonight, Tonight
02 1979
03 Zero
04 Here Is No Why
05 Thru the Eyes of Ruby
06 Porcelina of the Vast Oceans
07 Jellybelly
08 Silverfuck
09 Disarm
10 Bullet With Butterfly Wings
Live at Rockpalast, 4/7/96:
11 Fuck You (An Ode to No One)
12 Muzzle
13 Cherub Rock
14 X.Y.U.

The Walkmen – “Dance With Your Partner” & “Vermeer ’65″




Πριν λίγους μήνες οι Walkmen κυκλοφόρησαν ένα εξαιρετικό νέο άλμπουμ,το Heaven.Τώρα η μπάντα μας δίνει την ευκαιρία να ακούσουμε ορισμένα τραγούδια που δεν κατέληξαν στην έκδοση του άλμπουμ. Πρόκειται για τα “Dance With Your Partner”,μια πολύ όμορφη μπαλάντα και “Vermeer ’65″ ένα πολύ όμορφο low tempo τραγούδι. Και τα δύο θα βρεθούν σε ένα limited edition 7" που θα κυκλοφορήσει η μπάντα,και εσείς έχετε την ευκαιρία να τα ακούσετε παρακάτω.

Ο Memory Tapes ανακοίνωσε νέο άλμπουμ



Ο Dayve Hawk (aka Memory Tapes),ανακοίνωσε τον διάδοχο του "Player" που κυκλοφόρησε το 2011. Το νέο άλμπουμ του,με τον τίτλο "Grace/Confusion",θα βγεις στην αγορά στις 4 Δεκεμβρίου μέσω της Carpark. Στην φωτογραφία μπορείτε να δείτε το artwork αυτής της κυκλοφορίας και παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ένα δείγμα του τραγουδιού "Sheila".

Στο δελτίο τύπου που έστειλε ο Hawk για αυτή την κυκλοφορία αναφέρει τα εξής:

"I've always explained Memory Tapes as pop music as field recordings. I decided to showcase a kind of chaotic reaching. I don't think the record is flat-out shooting in all directions though, because I kept trying to reign it in as much as I embraced it.  That’s why I called it Grace/Confusion."

Το tracklist του Grace/Confusion είναι:

01 Neighborhood Watch
02 Thru the Field
03 Safety
04 Let Me Be
05 Sheila
06 Follow Me

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ακούστε ολόκληρο το νέο άλμπουμ των Tame Impala


Την ερχόμενη εβδομάδα οι Tame Impala κυκλοφορούν το άλμπουμ τους Lonerism. Μέχρι στιγμής είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τα δύο single,τα "Apocalypse Dreams" και "Elephant".Τώρα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε ολόκλητο το άλμπουμ παρακάτω:

King Tuff-Screaming Skull



Την ερχόμενη εβδομάδα ο King Tuff θα κυκλοφορήσει έαν ζευγάρι 7" singles με τραγούδια που δεν βρήκαν χώρο σε κάποιο άλμπουμ. Ένα από αυτά είναι και το Screaming Skull το οποίο μπορείτε να απολαύσετε παρακάτω!


Οι Godspeed You! Black Emperor ανακοινώνουν νέο άλμπουμ




Οι Καναδοί μύθοι του post-rock Godspeed You! Black Emperor ανακοίνωσαν την κυκλοφορία νέου άλμπουμ,του πρώτου μετά το 2002 και το Yanqui U.X.O.,και την διάλυση τους που κράτησε έως το 2010.Το άλμπουμ θα ονομάζεται ALLELUJAH! DON'T BEND! ASCEND!.και θα κυκλοφορήσει στις 16 Οκτωβρίου μέσω της Constellation.Η βινυλιακή έκδοση του άλμπουμ θα συνοδεύεται από ενα 7" και μια αφίσα.Το εξώφυλλο μπορείτε να το δείτε στη φωτογραφία.

Σύμφωνα με ένα fan blog των Godspeed το άλμπουμ είναι διαθεσιμο αυτή τη στιγμή κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους,και ότι πολλοί το έχουν ήδη στα χέρια τους!

Δύο από τα τραγούδια του άλμπουμ έχουν διάρκεια 20 λεπτών,ενώ άλλα δύο διαρκούν εξιμιση λεπτά.Η Constellation λέει στην ιστοσελίδα της για το άλμπουμ:

"Having emerged from hiatus at the end of 2010, GYBE picked up right where they left off, immediately re-capturing the sound and material that had fallen dormant in 2003 and driving it forward with every show of their extensive touring over the last 18 months. The new album presents the fruits of that labour: evolved and definitive versions of two huge compositions previously known to fans as “Albanian” and “Gamelan”, now properly titled as “MLADIC” and “WE DRIFT LIKE WORRIED FIRE” respectively. Accompanied by the new drones (stitched into the album sequence on CD; cut separately on their own 7″ for the LP version), GYBE have offered up a fifth album that we feel is as absolutely vital, virulent, honest and heavy as anything in their discography.
 "

Το tracklist του ALLELUJAH! DON'T BEND! ASCEND! είναι:

01 MLADIC
02 THEIR HELICOPTERS' SING
03 WE DRIFT LIKE WORRIED FIRE
04 STRUNG LIKE LIGHTS AT THEE PRINTEMPS ERABLE





Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Νέα για το καινούριο άλμπουμ των Motorama




Oι Motorama που λατρέψαμε όλοι με το ντεμπούτο άλμπουμ τους Alps,κυκλοφορούν νέο άλμπουμ. Το όνομα αυτού Calendar και η κυκλοφορία του έχει οριστεί για τις 5 Νοεμβρίου.Αυτή τη φορά η μπάντα δεν θα κάνει μόνη της την κυκλοφορία και την διανομή,αλλά θα βρεθεί στη στέγη του label Talitres. To νεό άλμπουμ των Motorama θα κυκλοφορήσει σε Cd.LP αλλά και σε ψηφιακή μορφή.

Το tracklist του Calendar είναι:

1. Image
2. White Light
3. To The South
4. Rose In The Vase
5. In Your Arms
6. Young River
7. Sometimes
8. Two Stones
9. Scars
10.During The Years.