Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Beth Orton-Sugaring Season (Anti- 2012)



Χρειάστηκε να περάσουν έξι ολόκληρα χρόνια για να δούμε νέο άλμπουμ από την Beth Orton. Η ίδια φρόντισε όλο αυτό το διάστημα να κάνει σημαντικές αλλαγές στη ζωή της. Παντρεύτηκε,έγινε μητέρα και έκανε κι άλλα μαθήματα μουσικής.Το μοναδικό που δεν άλλαξε μέσα σε όλο αυτό το διάστημα είναι ο ήχος της και αυτό δε μας ενοχλεί καθόλου.

Το Sugaring Season είναι το 6ο full length άλμπουμ της Orton,και όπως και οι προηγούμενες δουλειές της βγάζει μια απίστευτη ηρεμία στον ακροατή.Μέσα από τα 10 τραγούδια που το απαρτίζουν μας αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πόσο εξαιρετική συνθέτης και ερμηνεύτρια είναι και μας ταξιδεύει στον κόσμο των συναισθημάτων όπως αυτή ξέρει καλύτερα.Αρωγοί της σε αυτή την προσπάθεια μια ομάδα εξαιρετικά ταλαντούχων μουσικών,αποτελούμενη από τους Marc Ribot (κιθάρα),Eyvind Kang (βιολί),Sebastian Steinberg (μπάσο) και Brian Blade (drums). Η ομάδα αυτή των μουσικών,μπορεί να μη συμμετείχε καθόλου στην διαδικασία της σύνθεσης αλλά κατάφερε να δώσει το κατάλληλο χρώμα στον ήχο που ήθελε να δημιουργήσει η Orton στα τραγούδια της.

Μέσα στο Sugaring Season υπάρχουν πολλά εξαιρετικά κομμάτια. Μέσα από την ακρόαση του ξεχώρισα σίγουρα τα "Call Me the Breeze",ένα τραγούδι στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα η κληρονομιά που έχει αφήσει ο Neil Young στην Αμερικάνικη μουσική,"See Through Blue" που κατά την ταπεινή μου γνώμη θα άξιζε να γίνει single,"Poison Tree",που είναι μια εξαιρετική μουσική προσέγγιση στο ποίημα του William Blake και φυσικά το "State of Grace",ένα τραγούδι που κινείται γύρω από την θεματολογία της συγχώρεσης.Σε γενικές γραμμές θα μπορούσα να πω πως ο ήχος του άλμπουμ κινείται σε ήρεμες φόρμες ενώ από πλευράς θεματολογίας η ανθρώπινη θλίψη και η ματιά στην επόμενη μέρα κυριαρχούν.

Το Sugaring Season είναι ένα άλμπουμ που θα αφήσει στον ακροατή ένα ανάμικτο αίσθημα. Η Beth Orton δείχνει σαφέστατα πιο ώριμη μουσικά και πιο τελειοποιημένη συνθετικά. Η ικανότητα της να μιλά στην καρδιά αυτού που την ακούει μέσα από τα τραγούδια της παραμένει μοναδική και κατάφερνει μετά από 6 ολόκληρα χρόνια απουσίας να μας δώσει ένα άλμπουμ που αποτελεί ίσως το πιο φωτεινό σημείοσ την μέχρι τώρα καριέρα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου