Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Patrick Wolf-Brumalia (Mercury 2011)


O Patrick Wolf επιστρέφει μουσικά και για μια ακόμη φορά μας δείχνει την αγάπη του προς το αρχαίο. Μετά το Lemuralia (που υπήρξε μια Ρωμαϊκή γιορτή εξορκισμού των κακών πνευμάτων),έρχεται τώρα να μας παρουσιάσει το ΕΡ Brumalia (ο εορτασμός του χειμώνα γεμάτος οινοποσία και σεξουαλική απελευθέρωση) και δείχνει πιο φορμαρισμένος παρά ποτέ.

Ο Wolf αποτινάσσει την Indie persona του και γίνεται ένας απίστευτα αισθαντικός ερμηνευτής (όχι ότι δεν το είχε και νωρίτερα αυτό βέβαια).Επίσης ξεδιπλώνει τις αρετές του και σαν δημιουργός με το πραγματικά εκπληκτικό "Together" να ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα.

Κατά τα λοιπά το εισαγωγικό "Bitten" καταφέρνει να μαγνητίσει τον ακροατή,ενώ το "Nemoralia" σε παρασέρνει με τον Wolf να εξαντλεί όλη την σκοτεινή του διάθεση σε ένα πραγματικά εξαιρετικό τραγούδι.Στο "This Time Of Year" η θεματική του τραγουδιού ακολουθά την βασική θεματική του ΕΡ με εικόνες χειμερινές να περιγράφονται στους στίχους,δοσμένες όμως με μια απαράμιλλη αισιοδοξία που είναι δύσκολο να μη σε κατακτήσει.Το "Jerusalem" ηχεί κάπως αδύναμο,αυτό όμως μοιάζει σαν πταίσμα μπροστά στην γενικότερη αισθητική αυτής της κυκλοφορίας.Ο λυρισμός του Wolf περισσεύει και στο "Trust",αλλά και στο "Pelican",καταντά όμως αρκετά κουραστικός από ένα σημείο και μετά για τον ακροατή.

Σε γενικές γραμμές το Brumalia EP αφήνει στον ακροατή μια περίεργη αίσθηση. Ενώ το κάθε τραγούδι ξεχωριστά μπορεί να μαγέψει,το όλο σύνολο ηχεί κάπως νερόβραστο και μελό,τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα. Παρόλα αυτά είναι ένα άκουσμα που αξίζει προσοχής και σίγουρα θα αποζημιώσει τον επίδοξο ακροατή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου