Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Flowers In The Air – Flowers In The Air (Playground Music International 2011)


Το project των Flowers In The Air είναι μια ακόμη ευχάριστη μουσική έκπληξη που μας έρχεται από τον Σκανδιναβικό Βορρά! Με έδρα το Γκέτεμποργκ,περιστρέφονται κυρίως γύρω από το συνθετικό δίδυμο των Johan Holmlund και Pabst Bastian. Το δίδυμο αυτό πλαισιώνεται από μια τριάδα εξαιρετικών μουσικών που ακούν στα ονόματα Cristina Doyle,Linde James και Mats-Peter Skyldberg.

Μέσα στη χρονιά που διανύουμε αυτή η υπέροχη πεντάδα έδωσε στο φως της δημοσιότητας μια σειρά από singles τα οποία αμέσως κατάφεραν να τραβήξουν την προσοχή του κοινού που αγαπά την εναλλακτική μουσική.Από αυτά,το "Lost At Sea",έγινε #1 στο iTunes Chart της Σουηδίας,ενώ τα "Tell Me" και "Yellow Days" έκαναν μια διόλου ευκαταφρόνητη επιτυχία.

Η μουσική του πρώτου τους επίσημου (και ομώνυμου) άλμπουμ εντυπωσιάζει αμέσως,κυρίως λόγο των υπέροχων pop μελωδιών του και αισιοδοξίας που αποπνέει. Η παραγωγή τους είναι υποδειγματική,αφήνοντας την μουσική να εκφραστεί σε όλη της την καθαρότητα,μένοντας μακριά από τετριμμένες μελωδίες και cliche.Η καθαρότητα αυτή βέβαια δεν κάνει την μουσική των Flowers In The Air να στερείται ενέργειας.Κάθε άλλο θα έλεγα. Η μουσική τους αυτή έχει μια μοναδική ζωογόνο δύναμη και σε παρασέρνει με χαρακτηριστική ευκολία στον ρυθμό της.

Υπάρχουν στιγμές σε αυτό το άλμπουμ που πραγματικά και ο πιο απαιτητικός ακροατής θα λατρέψει. Τα "Tell Me","The Love U Love" και "Ice Cream Rock" είναι τα τραγούδια που θα σας αφήσουν με ένα παράξενο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη και θα σας δημιουργήσουν ένα αίσθημα πλήρωσης και χαλάρωσης.

Για κάποιους μια μπάντα σαν τους Flowers In The Air μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ελιτίστικη. Εγώ προτιμώ να τους βλέπω σαν μια ομάδα πραγματικά ποιοτικών μουσικών που βιώνουν το ταξίδι τους μέσα στον κόσμο της pop μουσικής με τον δικό τους μοναδικό και μελωδικό τρόπο. Το ομώνυμο άλμπουμ τους κυκλοφορεί επίσημα στις 5 Δεκεμβρίου,και για όσους δεν τους γνωρίζουν ήδη,θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να γίνουν κομμάτια αυτού του υπέροχου μουσικού διαύλου!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου