Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

The Golden Filter-Voluspa (Brille Records)


Το "Voluspa" αποτελεί την πρώτη full length κυκλοφορία γι αυτό το Νεουορκέζικο ντουέτο. Χρονικά η πρώτη κυκλοφορία της μπάντας τοποθετείτε στο Φεβρουάριο το 2009 με το single "Solid Gold" το οποίο τους εξασφάλισε μια κάποια αναγνωρισιμότητα και δημιούργησε ένα μικρό πυρήνα φανατικών ακροατών τους. Η αγάπη του κόσμου γι αυτούς ενισχύθηκε με τις τρομερές ζωντανές εμφανίσεις τους σε διάφορα club την Νέα Υόρκης οι οποίες πέραν των δικών τους τραγουδιών περιελάμβαναν και πληθώρα διασκευών σε κομμάτια των Cut Copy,Little Boots etc. Η Brille Records (που αποτελεί και την δισκογραφική στέγη των The Knife) τους ανακάλυψε και τους προσέφερε συμβόλαιο.

Το μοτίβο girl-boy που χαρακτηρίζει τις περισσότερες ηλεκτρονικές μπάντες υπάρχει και εδώ ο ήχος του όμως ξεφεύγει από τα στερεότυπα του είδους καθώς εμπεριέχει πιο βαριά synthesizers και ρέπει έντονα προς την disco! Τα τραγούδια "Solid Gold" & "Thunderbird" είναι ήδη γνωστά από την πρώτη τους κυκλοφορία και ηχούν όμορφα στα αυτιά του ακροατή. Η μεγάλη έκπληξη έρχεται με το τραγούδι "Ηιde Me" του οποίου ο χορευτικός ρυθμός εκπέμπει μια σχεδόν πρωτόγονη ενέργεια. Στα τραγούδια¨" Look me in the Eye","Moonlight Fantasy" & "Kiss her Goodbye" γίνονται εμφανείς οι επιρροές της μπάντας από το New Wave την Ambient μουσική αλλά και από μουσικούς συνοδοιπόρους τους όπως οι Ladytron! Ο δίσκος συνεχίζεται με τραγούδια εμποτισμένα από την διάθεση της μπάντας για πειραματισμό και ηχούν ευχάριστα παράξενα και δελεαστικά στα αυτιά του επίδοξου ακροατή τους. Τα φωνητικά εξακολουθούν να είναι σχεδόν κρυστάλλινα και η μουσική παθιασμένη και σχεδόν μυστικιστική!

Το Voluspa φαίνεται ότι είναι μια κυκλοφορία που δουλεύτηκε αρκετά πριν βγει στο κοινό και φανερώνει μια μπάντα η οποία δεν βιάζεται να κατακτήσει τη δόξα,αλλά νοιάζεται περισσότερο να ικανοποιήσει την δική της μουσική αναζήτηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου