Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Joensuu 1685-Joensuu 1685 (Bone Voyage 2010)


Το πρώτο πράγμα που σου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση όταν έρχεσαι σε επαφή με τη συγκεκριμένη κυκλοφορία είναι το παράξενο όνομα της μπάντας. Η εξήγηση όμως για αυτό είναι εξαιρετικά απλή! Η Joensuu 1685 είναι μια Φινλανδική μπάντα η οποία δημιουργήθηκε στο Ελσίνκι το 2007 από τα αδέρφια Marcus Joensuu και Mikko Joensuu καθώς και από τον Risto Joensuu ο οποίος κατά διαβολική σύμπτωση δεν έχει καμιά συγγένεια με τους δύο πρώτους!

Το ομόνυμο άλμπουμ τους αποτελεί την δεύτερη επίσημη κυκλοφορία τους (προηγήθηκε το 7" Sick City to 2008) και είναι βέβαιο πως χρήζει ενδελεχούς ακροάσεως! Ο ήχος τους αποτελεί,δίχως αμφιβολία, ένα περίεργο κράμα ψυχεδελικής μουσικής φορτωμένης με διαστημικά feedbacks και θόρυβο στα όρια της ενόχλησης συνδυασμένα με ιδιαίτερα βαριές μπασογραμμές,εκκλησιαστικά όργανα,στοιχεία από blues garage επιρροές καθώς και ψήγματα επηρρεασμού από shoegaze μπάντες των αρχών της δεκαετίας του '90 (My bloody Valentine)

Το μίγμα αυτό ακούγεται κάπως ανορθόδοξο και σίγουρα θα ηχήσει πολύ περίεργα στα αυτιά του μη υποψιασμένου ακροατή. Το βέβαιο όμως είναι ότι κάτω από αυτόν τον επιφανειακά "δύσκολο" ήχο κρύβονται καντάρια μουσικής φαντασίας και ιδιοφυίας. Ακούστε τραγούδια όπως το "(Υou Shine) Brighter Than Light" και θα ανακαλύψετε του λόγου το αληθές.
Επίσης μπορείτε να βρείτε στο internet την εξαιρετική διασκευή που έχουν κάνει στο "I'm on Fire" του Bruce Springsteen.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου