Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Nice Face-Immer Etwas (Sacred Bones 2010)


Εκεί που λες πως μουσικά όλα έχουν βαλτώσει,εκεί που σου τη δίνει η διαρκής μουσική επανάληψη,σχεδόν πάντα έρχεται μια κυκλοφορία για να σου αλλάξει αυτή τη γνώμη και να σου δώσει ένα ηχηρό μουσικό χαστούκι. Ο Nice Face (aka Ian Magee) αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτό το μουσικό πόνημα και οι λάτρεις της μουσικής οφείλουν ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Sacred Bones που τον ανακάλυψε!

Η δίσκος του κυκλοφορεί υπό τον τίτλο "Immer Etwas" (Always something στα Αγγλικά) και έρχεται να φέρει αναμνήσεις από συγκροτήματα όπως οι Pavement ή ακόμα και οι Suicide που ενθουσίαζαν με τον σχεδόν πρωτόγονο και ακατέργαστο ήχο τους,την lo-fi αισθητική τους και την όλη DIY φιλοσοφία που διέπνεε τις κυκλοφορίες τους.

Ο καταγόμενος από το Brooklyn, Magee, συγκεντρώνει ήχους και ιστορίες από την Νέα Υόρκη και τους συνδυάζει με τις μουσικές του αναζητήσεις δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Κυριαρχούν τα synthesizers με ήχο σχεδόν παρανοικό, τα drum machines, οι κιθάρες με ήχο που παραπέμπει στο ωμό garage, και φωνητικά παραμορφωμένα που ακροβατούν ανάμεσα στην ψυχεδέλεια και το Goth. Αυτό το πραγματικά διεστραμένο μουσικό μίγμα μπορείς άνετα να το χαρακτηρίσεις σαν coldwave-garage pop και σίγουρα θα είχε εξέχουσα θέση σε κάποιο φρικιαστικό b-movie των 80's.

Δεν γνωρίζω κατά πόσο αυτό το μουσικό υβρίδιο έχει θέση στη σημερινή μουσική πραγματικότητα,σίγουρα όμως είναι απόλυτα ικανό να προβληματίσει και να παθιάσει τον επίδοξο ακροατή του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου