Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Tides From Nebula-Eternal Movement (Long Branch Records/SPV 2013)

Όσοι έχουν άμεση σχέση με τον χώρο του post-rock ήχου είναι σχεδόν αδύνατο να μη γνωρίζουν αυτούς εδώ τους φανταστικούς Πολωνούς. Όσοι,δε,είχαν την ευκαιρία να τους δουν και live έχουν καταλάβει ότι μιλάμε για ένα συγκρότημα που βιώνει στο πετσί του κάθε δευτερόλεπτο του κάθε τραγουδιού και για ένα συγκρότημα που πάντα θέτει πολύ υψηλά τον πήχη των προσδοκιών των ακροατών του.

Η νέα τους κυκλοφορία έχει ένα τίτλο απόλυτα εναρμονισμένο με την μουσική πανδαισία που μας προσφέρουν. Eternal Movement και οι Tides From Nebula εξελίσσουν τον ήχο τους φτάνοντας σε ποιοτικά στάνταρντ που τους κατατάσσουν στην ελίτ των συγκροτημάτων του post-rock.Από πλευράς παραγωγής το αποτέλεσμα είναι για μια ακόμη φορά σχεδόν αψεγάδιαστο,με τον Christer Andre Cedeberg να κάνει απίστευτη δουλειά, ενώ οι συνθέσεις τους εξακολουθούν να λειτουργούν σαν αυτοτελείς ιστορίες που κρατούν τον ακροατή πραγματικά γαντζωμένο σε κάθε τραγούδι.

Ήδη από το εναρκτήριο «Laughter of Gods” σου δίνει να καταλάβεις πως αυτό που ακολουθεί κάθε άλλο παρά αδιάφορο θα είναι. Ήχος ζεστός και οικείος χωρίς εξάρσεις αλλά με ένα πάθος που σε μαγνητίζει. Ένα άλλο τραγούδι που σου τραβάει την προσοχή είναι το “Satori”. Ο ήχος του δεν είναι αυτός που θα περίμενες από τους Tides From Nebula,καθώς είναι πιο υποτονικός,η μίξη όμως του ήχου της  κιθάρας με τα κυρίαρχα synths χτυπάει απευθείας στο συναίσθημα του ακροατή. Το “Hollow Lights” είχαμε την ευκαιρία να το ακούσουμε αρκετά νωρίτερα μιας και αποτέλεσε το lead single αυτής της κυκλοφορίας και ήδη ξέρουμε πως νιώθει κάποιος όταν ακούει μια τόσο άρτια μελωδία. Το εξαιρετικό “Only With Presence” μου έφερες το μυαλό την πρώτη φορά που άκουσα το παρθενικό τους άλμπουμ “Aura” και ένιωσα στο πετσί μου πως για  5 ½  λεπτά μπορείς να μείνεις αποσβολωμένος μπροστά από το στερεοφωνικό σου. Τελευταίο στη λίστα με τα αγαπημένα μου από αυτό το άλμπουμ το «Let it Out,Let it Flow,Let it Fly”.  Είναι πραγματικά πολύ απλό η απουσία φωνητικών να σε αφήνει τόσο αδιάφορο όταν έχεις να κάνεις με μία τόσο υπέροχη μουσική σύνθεση.


Είναι γεγονός ότι οι Tides From Nebula δεν έχουν πιάσει ακόμη κορυφή, και μεταξύ μας αυτό είναι θετικό, μιας και είμαστε ανυποψίαστοι για το πόσο ακόμη μπορούν να μας εντυπωσιάσουν. Το σίγουρο είναι ότι πήγαν τον ήχο τους ακόμη ένα σκαλί ψηλότερα και κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα άλμπουμ που με την αρτιότητα του θα κάνει κάθε λεπτό της ακρόασης του να αξίζει πραγματικά τον κόπο. Όσοι δεν είχατε καμιά επαφή μαζί τους θα τους αγαπήσετε από την πρώτη ακρόαση. Όσοι τους ξέρατε ήδη απλά θα εντυπωσιαστείτε από το πόσο έχουν εξελιχθεί. Σε κάθε περίπτωση, το Eternal Movement, είναι ένα άλμπουμ που επιβάλλεται να ακούσετε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου