Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Flying Horseman-Twist (UNDAY 2012)


Πίσω από το όνομα Flying Horseman κρύβεται ένας χαρισματικός Φλαμανδός που ακούει στο όνομα Bert Dockx. Το Twist είναι το δεύτερο δισκογραφικό του πόνημα (η αρχή έγινε με το Wild Eyes το 2010) και σε αυτό ο Dockx και οι καλλιτέχνες που τον πλαισιώνουν καταφέρνουν,δίχως υπερβολή,να δημιουργήσουν ένα ηχητικό τοπίο σκοτεινό και συνάμα υπνωτικό που θα ταίριαζε τέλεια σε στιγμές απομόνωσης.

Αν και η μουσική του βάση είναι η Folk,ο Dockx δομεί τα τραγούδια του με τρόπο που θα μπορούσε να φέρει στο μυαλό κυρίως post-rock μπάντες.Μελωδίες αργές και συχνά μυστηριώδεις,οι οποίες αναπτύσσονται σταδιακά και οι οποίες προκαλούν έκρηξη συναισθημάτων. Ήχος χαρακτηριστικός που γεμίζει τον ακροατή και τον φέρνει πιο κοντά στην εικόνα που θέλει να δημιουργήσει ο συνθέτης μέσα από το τραγούδι του.Οι κιθάρες και τα τύμπανα ντύνουν απαλά τα τραγούδια του Dockx ενώ η φωνή του είναι άλλοτε απόκοσμη και άλλοτε πολύ οικεία στον επίδοξο ακροατή.

Το άλμπουμ μου άρεσε στην ολότητα του,δεν κρύβω όμως πως δείχνω μια πιο ιδιαίτερη προτίμηση στο νοσταλγικό "Ghostwriter",στο κυριολεκτικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ "Twist" (πάω στοίχημα ότι αυτό το τραγούδι μπορεί να κερδίσει τον καθένα) και φυσικά στο "Αnimals" που μοιάζει να έχει ντύσει κάποιο σκοτεινό όνειρο.

Το Twist είναι,δίχως αμφιβολία, το βήμα παραπάνω που έπρεπε να κάνει ο Flying Horseman.Λιτό,με σταθερά καλές συνθέσεις,προσφέρει σε όποιον θελήσει να το ακούσει 52 ολόκληρα λεπτά μουσικής ποιότητας,και μιας και αυτό δεν το συναντάμε συχνά στις μέρες μας,αξίζει να του δώσουμε λίγη παραπάνω σημασία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου