Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Οι Clan Of Xymox στην Αθήνα


CLAN OF XYMOX (NED)
+     WONKY DOLL AND THE ECHO (GR)

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου

Κύτταρο Live Club
(Ηπείρου 48 και Αχαρνών)

Εισιτήρια προπωλούνται από το Tickethouse (Πανεπιστημίου 42) και το DarkCell (Θεμιστοκλέους 84 - Εξάρχεια).
Τιμή προπώλησης 20€!
Προσοχή: Θα διατεθούν μόνο 300 εισιτήρια στη προπώληση!
Την ημέρα της συναυλίας στο ταμείο του Κυττάρου θα κοστίζουν 25€.

Οι Clan of Xymox ήταν για πολλά χρόνια απωθημένο της τοπικής dark wave κοινότητας. Ένα συγκρότημα που έγραψε μερικές από τις χρυσές σελίδες της 4AD, με αναρίθμητα club hits στα σκοτεινά στέκια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και με πολυάριθμους οπαδούς που τους τοποθετούσαν δίπλα στους Cure, τους Bauhaus και τους Joy Division. Αν και ενεργοί από τις αρχές των 80's μας πρωτοεπισκέφθηκαν μόλις στα τέλη των 90's. Έκτοτε, αναπτύχθηκε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με το ελληνικό κοινό. Μια σχέση που βασίστηκε στην δισκογραφική συνέπεια που έχουν επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια και στιςεξαιρετικές συναυλίες τους με τις οποίες πάντα καταφέρνουν να ικανοποιούν όλους τους παλιούς και νέους fans τους.

To 2011 βρίσκει τον Ronny Moorings, που είναι η ψυχή του συγκροτήματος από τη αρχή, να γίνεται για πρώτη φορά πατέρας (συνέταιρος στο "έγκλημα" είναι η επί χρόνια σύντροφος και μπασίστρια του group, Mojca) και τους Clan of Xymox να έχουν μόλις κυκλοφορήσει το Darkest Hour με το οποίο δείχνουν να επιστρέφουν στον ήχο που τους καθιέωσε στα 80's και το οποίο χαρακτηρίστηκε σαν το καλύτερο xymox album που έχει βγει τα τελευταία χρόνια! Και αυτό πιστοποιείται με τραγούδια σαν το "she did not answer" και το "in your arms again"!

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου να είστε προετοιμασμένοι για μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια που κυκλοφόρησαν οι Clan of Xymox ποτέ με την ετικέτα της 4AD στα 80's (a day, back door, stranger, louise, muscoviet mosquito κ.τ.λ.), τις καλύτερες στιγμές από την σύντομη αλλά εξαιρετική περίοδό τους σαν Xymox και τα highlights της πιο πρόσφατης εποχής τους!
Οι Clan of Xymox ήταν και είναι ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα της dark wave σκηνής και αυτό φροντίζουν να το κάνουν σαφές σε κάθε τους ζωντανή εμφάνιση οπότε φροντίστε να είστε συνεπείς στο καινούργιο μας ραντεβού μαζί τους!

Τη βραδιά θα ανοίξουν οι εξαιρετικοί Wonky Doll and The Echo, ένα από τα πιό ενδιαφέροντα νέα συγκροτήματα που έχουν ξεπηδήσει από την τοπική new wave / indie σκηνή τα τελευταία χρόνια!
Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου