Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Karen Elson - The Ghost Who Walks (Third Man/XL Recordings)


Διεθνούς φήμης μοντέλο. Σύζυγος του Jack White! Εκκολαπτόμενη μουσκός! Αυτοί είναι κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που ακολουθούν το όνομα της Karen Elson,και το "The Ghost who walks" είναι το πρώτο μουσικό της πόνημα.

Θα μπορούσε κανείς πολύ εύκολα να κρίνει αυτό το αλμπουμ λέγοντας πολύ απλά ότι η συμπαθέστατη Karen είναι μία ακόμα προσθήκη στο μουσικό "τσίρκο" που διευθύνει ο Jack White,αλλά ο συγκεκριμένος δίσκος δεν σε αφήνει να το κάνεις τόσο αβίαστα. Τι και αν το συγκρότημα που την ακολουθεί περιστρέφεται γύρω από την σφαίρα επιρροής του συζύγου της (ο Jack Lawrence των Dead Weather στο μπάσο, ο Jackson Smith, γιος της Patti Smith και σύζυγος της Meg White στην κιθάρα και ο ίδιος ο Jack White στα drums),τι κι αν η ίδια δεν σταματάει να λέει πως "αυτός ο δίσκος δεν θα είχε δημιουργηθεί ποτέ χωρίς τον Jack" ,η δική της αύρα είναι αυτή που υπάρχει σε κάθε ένα κομμάτι αυτού του άλμπουμ.

Ο έντονος συναισθηματισμός,ο σχεδόν παλιακός ήχος και η cabaret αισθητική των τραγουδιών δημιουργούν ένα ιδιαίτερα ευχάριστο μουσικό αποτέλεσμα,το οποίο μπορεί να μην είναι τέλειο,αλλά δεν παύει να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Το αν η Karen Elson είναι έτοιμη να κατακτήσει την μουσική βιομηχανία είναι κάτι το αβέβαιο,σίγουρα όμως κατάφερε να δημιουργήσει ένα δίσκο που θα προκαλέσει αρκετές συζυτήσεις σε αυτήν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου