Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Holy Fuck-Latin (Young Turks 2010)


Όταν οι Holy Fuck προχωρούσαν προς τη μουσική καταξίωση με την κυκλοφορία του 2ου LP τους το 2007,οι κριτικοί δεν τους χαρίστηκαν έχοντας κατά νου την πραγματικά άθλια πρώτη τους και ομώνυμη κυκλοφορία!

Η μπάντα, η οποία αποτελούνταν από μέλη διάφορων μουσικών σχημάτων του Τορόντο, κατάφερνε πάντα να δημιουργήσει ένα παράξενο μουσικό συνοθύλλευμα από ήχους μπάσσου,συνδυασμένους με παράξενους ηλεκτρονικούς ήχους και πραγματικά ξεσηκωτικά τύμπανα τα οποία αν και δημιοθργούσαν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον μουσικό αποτέλεσμα παρόλα αυτά στερούνταν κάποιας πρωτοτυπίας που θα ήταν ικανή να τους εκτινάξει στην κορυφή της μουσικής βιομηχανίας!

Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα για την νέα τους κυκλοφορία,αποφάσισαν να ενώσουν όλη αυτή την άναρχη βαβούρα που κατά καιρούς δημιουργούσαν και το αποτέλεσμα είναι το άλμπουμ "Latin",το οποίο σίγουρα αποτελεί την πιο μουσικά συμπαγή δουλειά τους μέχρι σήμερα,μια δουλειά που συνδυάζει υπέροχα τον groovy ήχο με τις electro μελωδίες!

Ο δίσκος ξεκινά με το "1MD" ένα μακροσκελές και ατμοσφαιρικό τραγούδι γεμάτο από παραμορφωένους ήχους και παραμορφωμένα φωνητικά γεγονός που αποτελεί την πρώτη παρέκκλιση από το μουσικό παρελθόν τους!

Το άλμπουμ συνεχίζεισ το ίδιο μουσικό ύφος και δεν παύει λεπτό να εκπλήσσει τον ακροατή με τραγούδια όπως το 'Red Lights" (με την εκπληκτική μπασογραμμή του) το "SHT MTN", το οποίο είναι γεμάτο μουσικές διαστροφές και το πραγματικά λυσσαλέο "Stilletos".

Στο κλείσιμο του εν λόγω δίσκου αποτίουν και έναν φόρο τιμής στο παρελθόν τους με το "P.I.G.S." το οποίο ακούγεται λες και είναι βγαλμένο από τις πρώτες τους δουλειές!

Το αποτέλεσμα αυτού του δίσκου των Holy Fuck είναι πραγματικά ευφυές,σε τέτοιο βαθμό που πραγματικά σε μαγεύει και σε ταξιδεύει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου