Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Polka Party-Korean Cinema EP (Hockey Records 2010)


Οι Polka Party είναι ένα ανερχόμενο Indie/Post-Punk συγκρότημα από το Medway της Αγγλίας. Δημιουργήθηκαν τον Αύγουστο του 2007 από τους Tom O'Leary (guitar/vocals), Ash Tapson (bass/vocals) & Stu Lusted (dums).

Μετά από μία σειρά κυκλοφοριών singles με τίτλους όπως "Serbian Tennis" & "Japanese Haircut" έρχονται και πάλισ το προσκήνιο με την πρώτη τους κυκλοφορία σε επίσημο label η οποία τιτλοφορείται "Korean Cinema" συνεχίζοντας το μοτίβο τοπονύμιο/ουσιαστικό!

Μολονότι το Κορεατικό Σινεμά μας έχει δώσει ταινίες που περιέχουν μπόλικο τρόμο και αίμα οι Polka Party ουδεμία σχέση έχουν με αυτό το σκηνικό. Ευτυχώς δεν έχουν και καμία απολύτως σχέση με το εύπεπτο mainstream Hollywood Pop που μας πλασσάρουν διάφορα νέα συγκροτήματα με σκοπό την εύκολη επιτυχία!

Με κιθάρες που τσακίζουν και με φωνητικά που ταλαντεύονται ανάμεσα στον φρέσκο ήχο των 00's και την μαγεία των 80's δημιουργούν ένα δικό τους προσωπικό ήχο που κινείται στην λεπτή γραμμή ανάμεσα στο punk ,το indie, και το new wave. Η μουσική αυτή φόρμουλα είναι ευδιάκριτη και σταθερή στα 3 πρώτα από τα 4 συνολικά τραγούδια που απαρτίζουν το εν λόγω EP. Στο τελευταίο κομμάτι της κυκλοφορίας τους αυτής με τον τίτλο "We don't talk about it" ξεφεύγουν από την νόρμα τους και με την χρήση synthesizers και ηλεκτρονικών ήχων αγγίζουν τα όρια του post-punk,τουλάχιστον όσον αφορά το ηχητικό αποτέλεσμα,δημιουργώντας το τέλειο κλείσιμο για μια ούτως ή άλλως εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κυκλοφορία. Αναζητήστε τους και είναι βέβαιο πως θα δικαιωθείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου