Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Cyanna-The End is Near (Sony 2010)


Τρίτη κυκλοφορία για τους Cyanna (δεύτερη σε μεγάλη εταιρεία) και σίγουρα όχι φαρμακερή. Από την πρώτη κιόλας νότα του "The End is Near" είναι φανερή η στόχευση της μπάντας να αποτυπώσει σε ένα δίσκο την ενέργεια που βγάζει στις live εμφανίσεις της. Αυτό είναι κάτι που το καταφέρνει με το παραπάνω. Και πάλι όμως κάτι μοιάζει να λείπει!

Το εν λόγω άλμπουμ σίγουρα ξεφεύγει από τους ηλεκτρονικούς πειραματισμούς του "Just a Crash" και κινείται σε σαφώς πιο rock φόρμες με παραμορφωμένες garage κιθάρες και τρομακτική ενέργεια(δώστε βάση σε τραγούδια όπως το Pregnant και την υπέροχη διασκευή του I wanna be your dog των Stooges και θα καταλάβετε). Ακόμα κι έτσι όμως νιώθω πως κάτι δεν πάει καλά!

Οι συνθέσεις είναι προσεγμένες ενώ η φωνή του Nick Sid αποτελεί σίγουρη εγγύηση για το αποτέλεσμα. Η μπάντα δείχνει ότι δούλεψε αρκετά πάνω στην συγκεκριμένη κυκλοφορία,η παραγωγή του είναι υψηλού επιπέδου και αν μη τι άλλο οι Cyanna ακούγονται πιο δεμένοι από ποτέ.

Παρά τα τόσα θετικά όμως διαισθάνομαι πως αυτό που λείπει είναι η αίσθηση του καινοτόμου. Στην τρίτη τους πλέον κυκλοφορία οι Cyanna δείχνουν να μένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν τους και να μην κάνουν έστω κάποιο εξελικτικό βήμα. Παραμένουν προσηλωμένοι στην νεανική τους ορμή που υπήρχε διάχυτη στις δύο πρώτες τους κυκλοφορίες και αυτό μοιάζει να τους οδηγεί σε τέλμα. Σίγουρα πρόκειται για μια πολύ δυνατή κυκλοφορία,αλλά είναι εξίσου σίγουρο πως οι Cyanna ήρθε η ώρα να ωριμάσουν περισσότερο μουσικά χωρίς απαραίτητα να αφήσουν πίσω τους τον ήχο που τους έχει χαρακτηρίσει ως τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου