Τρίτη 23 Απριλίου 2013

R.I.P. Richie Havens


O Richie Havens,o γνωστός folk τραγουσδιστής και ακτιβιστής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών από ξαφνική ανακοπή καρδιάς εχθες το πρωί στο σπίτι του.

Γεννήθηκε στο Brooklyn και υπήρξε ιδιαίτερα ενεργός στο κίνημα του Greenwhich Village στα 60's,ενώ όλοι τον θυμούνται για την επική,διάρκειας τριών ωρών εμφάνιση του,στο θρυλικό φεστιβάλ του Woodstock το 1969.Σαν καλλιτέψνης υπήρξε πολύ ενεργός δισκογραφικά με συνολικά 25 κυκλοφορίες στο ενεργητικό του και πολλές περιοδείες.

Τα τραγούδια του τραγουδήθηκαν από γενιές μουσικών,ενώ πιο χαρακτηριστικά έχουν μείνει τα "Freedom" και "Here Comes The Sun".To 1970 δημιούργησε την δική του δισκογραφική εταιρεία,Stormy Forest,ενώ ξεκίνησε και τις κινηματογραφικές εμφανίσεις.

Πέραν των μουσικών του επιτευγμάτων ο Havens υπήρξε και ενεργός ακτιβιστής σε θέματα περιβάλλοντος και φιλανθρωπίας.Δημιούργησε ένα μουσείο για παιδιά στο Bronx,υπήρξε ο δημιουργός του ινστιτούτου North Wind Undersea και δημιούργησε τον οργανισμό Natural Guard,όπου τα παιδιά μπορούν να διδαχθούν για το περιβάλλον.Για την δράση τουα υτή τιμήθηκε το 1991 με το βραβείο Peace Abbey Courage of Consience.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου