Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

A Place To Bury Strangers - Worship (Dead Oceans 2012)

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι οι A Place To Bury Strangers είναι μια μπάντα που παίζει δυνατά,πραγματικά πολύ δυνατά. Στο νέο τους όμως άλμπουμ βάζουν τον ακροατή σε ένα περίεργο δίλημμα. Έχουν φτάσει τα όρια τους ή μήπως οι πειραματισμοί στον ήχο τους είναι μια μορφή ανανέωσης γι αυτούς;

Το Worship είναι ένα άλμπουμ που ηχητικά είναι πιο συγγενές με το "Exploding Head".Τόνοι παραμόρφωσης,ηλεκτρονικές παρεμβάσεις και όλα αυτά τα στοιχεία που θα μπορούσαν να καταστήσουν αυτό το άλμπουμ τυπικό για την μπάντα.Παρόλα αυτά όμως κάτι μοιάζει να μην κολλάει. Μπορεί οι APTBS να διατηρούν ανέπαφη την φήμη τους σαν η "πιο δυνατή μπάντα της Νέας Υόρκης",οι συνθέσεις τους όμως αρκετές φορές μοιάζουν πολύ κουρασμένες και δίχως αυτή την ανανεωτική πνοή που λατρεύουμε. Και μπορεί τραγούδια όπως τα "Alone",You Are The One" το ομώνυμο "Worship" και το "And I'm Up" να καταρρίπτουν τα όποια επιχειρήματα μου,τα εναπομείναντα επτά τραγούδια όμως που συνθέτουν αυτό το άλμπουμ είναι αρκετά σκαλιά πιο κάτω,τόσο στον ήχο όσο και στην ποιότητα.

Για κάποιον που θα έρθει για πρώτη φορά σε επαφή με την μπάντα το Worship είναι ένα ιδανικό και αρκετά προσβάσιμο άλμπουμ με σαφέστατο εμπορικό προσανατολισμό. Για τους πιο παλιούς οπαδούς των APTBS αυτό το άλμπουμ θα προβληματίσει,αλλά ευτυχώς δεν θα χαλάσει κανένα,γιατί όπως και να έχει αυτή η μπάντα παραμένει μια μπάντα στουντιακή και συναυλιακή ονείρωξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου