Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Night Beats-Sonic Bloom (Reverberation Appreciation Society 2013)

To έχω πει και στο παρελθόν θα το πω και τώρα. Οι Night Beats είναι μια μπάντα που ξεχωρίζει  από άλλες του ιδίου είδους. Δεν είναι οι τύποι που απολαμβάνουν το σταριλίκι. Είναια υτοί που θα βρεις σε κάποιο στενό του Seattle με ένα τσιγάρο στο στόμα,ντυμένοι με κάποιο jean ή δερματινο τζάκετ,να αφουγκράζονται τον ήχο της πόλης και μέσα από τη δική τους μανιέρα να μας τον παρουσιάζουν με τον πιο γοητευτικά ρετρό τρόπο.

Αυτό ακριβώς κάνουν και στο νέο τους άλμπουμ Sonic Bloom,ένα άλμπουμ που συνεχίζει ακριβώς εκεί που σταμάτησε το ντεμπούτο τους. Πρωτόγοννος 6o’s garage/rnb ήχος,ικανός να σε ταξιδέψει σε άλλες εποχές και πολύ όμορφα δωσμένες δόσεις πραγματικής ψυχεδέλειας που δίνουν στον ήχο τους ένα διαφορετικό χρώμα.Στη συγκεκριμένη κυκλοφορία κάνουν αναφορές και στην πόλη καταγωγή τους μέσα από τραγούδια όπως το «Real Change” και «Catch a Ride to Sonic Bloom” (το Sonic Bloom είναι το όνομα ενός γνωστού δισκάδικου στην πόλη του Seattle) ενώ παράλληλα σε παρασέρνουν σε ένα διονυσιακού τύπου ψυχεδελικό ταξίδι στην Αμερική των late 60s ,στις εποχές των acid trips.

Σε ένα άλμπουμ με εξαιρετική παραγωγή υπάρχουν βέβαια και κάποια τραγούδια που ξεχωρίζουν.Από τα 13 αυτής της κυκλοφορίας τα 11 τουλάχιστον είναι δυναμίτες,αλλά θα πρότεινα να λιώσετε τα “Outta Mind”,”Real Change”,”The 7 Poison Wonders”,”As You Want” και ”The Hidden Circle” .


Σε μια εποχή  που η παρατεταμένη παρακμή της μουσικής βιομηχανίας έχει απογοητεύσει πολλούς,συγκροτήματα σαν τους Night Beats κρατάνε την κάβλα των ακροατών ακόμη ζεστή,και ακόμη και γι αυτούς που δεν είναι τόσο λάτρεις του revival κινήματος ή δεν είναι τόσο μέσα στην new age psychedelia,αυτό το άλμπουμ είναι ικανό να του μπάσει για τα καλά μέσα σε αυτή.Τα υπόλοιπα ανακαλύψτε τα μόνοι σας στα πικάπ σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου