Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

The Hives - Lex Hives (Four Music 2012)


Τα τελευταία 15 χρόνια αυτοί οι παλαβοί Σουηδοί έχουν βαλθεί για τα καλά να ταρακουνήσουν τον κόσμο με τον,τις περισσότερες φορές ακατέργαστο,garage revival ήχο τους,επομένως δεν θα περίμενε κανείς να αλλάξουν ρότα και σε αυτή τη νέα τους κυκλοφορία. Για κάποιους όλο αυτό το revival κίνημα μπορεί να φαίνεται παρωχημένο,αλλά οι Hives είναι ίσως από τις λίγες μπάντες που ξέρουν να αναπαράγουν αυτό τον ήχο τόσο καλά.

Το Lex Hives είναι η πέμπτη τους δουλειά και το πρωτότυπο σε αυτήν εδώ την κυκλοφορία είναι το γεγονός ότι την παραγωγή έχει αναλάβει εξ' ολοκλήρου η μπάντα. Όποιος περιμένει καινοτομίες και φρέσκο μουσικό αέρα καλύτερα να μην ασχοληθεί καθόλου με αυτό το άλμπουμ. Είπαμε οι Hives είναι μια garage revival μπάντα και στα 31 λεπτά που διαρκεί αυτή η κυκλοφορία το αποδεικνύουν περίτρανα.Οι κιθάρες είναι όσο δυνατές και fuzzy χρειάζεται,ο ρυθμός ακροβατεί ανάμεσα στο punk και στο garage,η ενέργεια που βγάζει ο ήχος των Hives είναι εγγύηση για κοπάνημα και φυσικά δεν απουσιάζουν και οι στίχοι που θα σου καρφωθούν στο μυαλό και θα τους τραγουδάς.

Η μικρή διάρκεια του άλμπουμ δεν μας επιτρέπει να ξεχωρίσουμε εύκολα κάποιο τραγούδι,αλλά κάποια όπως και να έχει σου μένουν. Τα "1000 Answers" και "If I Had A Cent" βγάζουν ένα high energy punk αίσθημα στον ακροατή,ενω τα "Go Right Ahead" και "Wait A Minute" φέρνουν την ισορροπία καθώς έχουν ένα πιο εμπορικό και ραδιοφωνικό προσανατολισμό.Η μεγάλη έκπληξη όμως είναι το τραγούδι "Midnight Shifter" στο οποίο,εγώ τουλάχιστον,ακούω πρώτη φορά τους Σουηδούς να πειραματίζονται με τον surf ήχο (και μεταξύ μας τα καταφέρνουν άριστα).

Οι Hives ποτέ τους δεν υπήρξαν ηχητικά καινοτόμοι και δεν πιστεύω πως ήθελαν και ποτέ να κάνουν κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά καταφέρνουν να δημιουργούν σταθερά ποιοτικά και βαβουριάρικα άλμπουμ,με την ακρόαση τους να αποτελεί μια εγγυημένα ευχάριστη εμπειρία. Το Lex Hives βγάζει όλο τον απαραίτητο χαβαλέ που ένα τέτοιο άλμπουμ πρέπει να βγάλει και οι Hives μας τον προσφέρουν απλόχερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου