Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Νέο Άλμπουμ για τους Swans


Νέο άλμπουμ στον ορίζοντα για τους Swans. Θα ονομάζεται To Be Kind και θα κυκλοφορήσει στις 13 Μαΐου μέσω της Young God του Michael Gira (στην Αμερική) και από την Mute στον υπόλοιπο κόσμο.

Στο To Be Kind υπάρχουν και συνεργασίες έκπληξη με τους St. Vincent,Cold Specks,Little Annie και Bill Rieflin. Ο Michael Gira ανέλαβε την παραγωγή αυτής της νέας δουλειάς,της οποίας οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Sonic Ranch στο El Paso του Texas, μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.Το line-up των Swansσε αυτή την κυκλοφορία είναι: Gira, Norman Westberg, Christoph Hahn, Phil Puleo, Thor Harris, και Christopher Pravdica.

Το άλμπουμ θα είναι διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή,σε τριπλό βινύλιο,σε διπλό CD και σε Deluxe CD version με δώρο ένα live DVD.

Η Επιστροφή των Afghan Whigs



Μετά από 16 ολόκληρα χρόνια οι Afghan Whigs επιστρέφουν με νέο άλμπουμ. Το όνομα αυτού Do to the Beast και θα κυκλοφορήσει στις 14 Απριλίου μέσω της Sub Pop.

To νέο αυτό άλμπουμ σημαίνει και την επιστροφή τους στο δυναμικό της Sub Pop μετά το Congregation and Uptown Avondable EP του 1992.

Δισκογραφική επιστροφή για τους Cloud Nothings



Oι Cloud Nothings επιστρέφουν δισκογραφικά αυτό τον Απρίλιο με ένα ολοκαίνουριο άλμπουμ. Ο τίτλος αυτού Here and Nowhere Else και θα κυκλοφορήσει μέσω της Carpark & Momo + Pop στην Αμερική και της High Note σε Ταιβάν/Κίνα και Χόνγκ Κονγκ.Στην φωτογραφία μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο αυτού του νέου άλμπουμ ενώ παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ένα δείγμα από αυτή τη δισκογραφική δουλειά,το τραγούδι "I'm not Part of Me".

To Ηere and Nowhere Else ηχογραφήθηκε στο Hoboken, του New Jersey με παραγωγό τον John Congleton. O Dylan Baldi μιλώντας για τον νέο αυτό δίσκο είπε: "I was feeling pretty good about everything so I just made stuff that made me happy. I had nothing to be angry about really so the approach was more positive and less 'fuck everything.'"

Το track-list του Here and Nowhere Else είναι:

01 Now Hear In
02 Quieter Today
03 Psychic Trauma
04 Just See Fear
05 Giving Into Seeing
06 No Thoughts
07 Pattern Walks
08 I'm Not Part of Me


Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Warpaint-Warpaint (Rough Trade 2014)

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που είδαμε τις Warpaint να ξεπηδούν στο μουσικό στερέωμα. Πίσω στο 2010 και στο The Fool,τα τέσσερα κορίτσια από το L.A. κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ντεμπούτο που είχε αγγίξει πολλούς,κυρίως χάρη στη μουσική του ποιότητα και την απλότητα που το διέκρινε. Μετά από τέσσερα περίπου χρόνια,και αφού έκαναν μια επανεμφάνιση για τη μουσική της διαφημιστικής καμπάνιας του Calvin Klein,οι Warpaint επέστρεψαν για να μας μαγέψουν και πάλι.

Αυτό που κατορθώνουν ξανά είναι να δημιουργήσουν ήχους και μουσικές που κάνουν τον ακροατή να ταυτιστεί μαζί τους και να βυθιστεί μέσα τους. Τα synth και οι μπασογραμμές αποκτούν έναν πιο κυρίαρχο ρόλο,ενώ η αιθέρια φωνή της Emily Kokal με την συνοδεία της Theresa Waynman μαγεύουν ακόμη και τους πιο δύσπιστους παρασύροντας τους σε ένα κόσμο σαγηνευτικών ήχων και έντονων συναισθημάτων.

Οι Warpaint δείχνουν πιο ώριμες σε σχέση με το The Fool και έχουν συνειδητοποιήσει ότι η επιτυχία που προέκυψε μέσα από αυτό πρέπει να συντηρηθεί και να μεγαλώσει. Το Warpaint μπορεί να ηχεί αρκετά εμπορικό,δεν χάνει όμως ούτε για μια στιγμή το προσωπικό στίγμα του συγκροτήματος,γεγονός που το μετατρέπει αυτόματα στο αναμενόμενο επόμενο βήμα γι αυτές. Για αρκετούς ο ήχος των Warpaint θα εξακολουθήσει να ηχεί βαρετός και επαναλαμβανόμενος. Το ότι δεν υπάρχει παρθενογένεση στη μουσική το γνωρίζουμε. Το ότι μπορείς να πατάς πάνω στις επιρροές σου και να δημιουργείς ένα τόσο όμορφο αποτέλεσμα που δεν στερείται του προσωπικού σου στοιχείου,είναι κάτι που οι Warpaint μας το αποδεικνύουν περίτρανα σε αυτό το άλμπουμ.

Και αυτή η χρονιά μοιάζει από το ξεκίνημα της ενδιαφέρουσα στο κομμάτι των μουσικών κυκλοφοριών. Οι Warpaint έδωσαν ένα ενδιαφέρον έναυσμα. Για να δούμε και τη συνέχεια.


Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Τhe Soft Moon-Feel (new single)


Eνώ ακόμη βρισκόμαστε σε αναμονή του διαδόχου του Zeros,κι ενώ ακόμη δεν έχει γίνει καμιά αναφορά σε πιθανή νέα δισκογραφική δουλειά,οι Soft Moon είπαν να ταράξουν λίγο τα νερά κυκλοφορώντας ένα ολοκαίνουριο single με τον τίτλο Feel. Ακούστε το παρακάτω:


Official bootlegs από τον Bruce Springsteen


To αφεντικό με σημερινή ανακοίνωση του δήλωσε την κυκλοφορία μαις σειράς USB που θα περιέχουν ζωντανές ηχογραφήσεις από την επερχόμενη παγκόσμια περιοδεία για την προώθηση του άλμπουμ του High Hopes. Ξεκινώντας από το πρώτο show στο Cape Town στις 26 Ιανουαρίου,οι fans θα έχουν την ευκαιρία μετά από 48 ώρες να κατεβάσουν τα τραγούδια που θα επιλέξουν.

Σε δήλωσή του στο Rolling Stone o Springsteen είπε:

“I’d like to get an archival series going in some way. I’d like to make things more available through the Internet. The Internet has become our friend…I think we live more in a Grateful Dead touring idea that everything you do is recorded now. And that’s OK with me, you know. As a matter of fact, I believe on this tour, we’re starting to do something like you can come in, you can buy a [wrist]band, you can get a copy of the night’s show. So hopefully we’re gonna do that at a really nice-quality level.”

Νέο supergroup για τον John Paul Jones


O John Paul Jones έχει ήδη μιλήσει για το reunion των Led Zeppelinτο 2014,αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει σε τίποτα να είναι παραγωγικός.Μαζί με τον Νορβηγό ambientμουσικό Deathprod δημιούργησαν ένα project με το όνομα Minibus Pimps και θα κυκλοφορήσουν τον Μάρτιο την πρώτη τους δουλεία που θα φέρει το όνομα Cloud to Ground.

Το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από ένα τραγούδι των Beijing Sound Unit που άκουσαν οι δύο καλλιτέχνες σε μια συλλογή πειραματικής μουσικής με τον τίτλο The Sonic Avant Garde.

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Νέο συμβόλαιο και νέο άλμπουμ για τον Morrissey



O Morrissey υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Universal/Harvest Records για νέο άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσεισ το 2ο μισό του 2014. Για όσους τον παρακολουθούν είχε ήδη μια ολοκληρωμένη δουλειά το 2011,αλλά τότε αντιμετώπιζε δυσκολίες στο να βρει δισκογραφικό συμβόλαιο. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου,θα κυκλοφορήσει ένα ολοκαίνουριο άλμπουμ,το οποίο θα ηχογραφηθεί στη Γαλλία με παραγωγό τον Joe Chiccarelli. Στις ηχογραφήσεις θα τον συνιοδεύσουν οι συνήθεις ύποπτοι Boz Boorer (guitar), Jesse Tobias (guitar), Solomon Walker (bass), Matthew Walker (drums),και Gustavo Manzur (keyboards).

Διπλή κυκλοφορία από τους Sugar Factory


Οι Sugar Factory επιστρέφουν δισκογραφικά στις 20 Ιανουαρίου 2014 με δυο νέες κυκλοφορίες!

Chamber Music/ θβ - 7’’ Vinyl Single, Sudden Pause Records (250 αριθμημένα αντίτυπα)

Στα χνάρια της πρώτης του βινυλιακής κυκλοφορίας το εργοστάσιο επιστρέφει στις ambient-κινηματογραφικές του αναζητήσεις. Lo Fi beats, έγχορδα, 80’s bass lines, guitar effects, loops και φυσικά ηλεκτρικές κιθάρες συμπληρώνουν τη νέα ηχητική απόπειρα του ντουέτου.

Sugar Factory Live – Music Cassette, Logarithm Cassette Label (55 αντίτυπα)
Πρόκειται για live ηχογραφήσεις με υλικό από τις μέχρι τώρα κυκλοφορίες του εργοστασίου αλλά και αρκετά ακυκλοφόρητα κομμάτια.

Και οι δύο κυκλοφορίες διατίθενται εντελώς δωρεάν σε ψηφιακή μορφή στο

https://sugarfactory.bandcamp.com/

Στηρίξτε την προσπάθεια του εργοστασίου/ Buy Online Now: Lotus.gr