Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Νέο single για την Chelsea Wolfe



H μελαγχολική Chelsea Wolfe κυκλοφόρησε το νέο της single "The Warden",που θα αποτελέσει το lead single του επερχόμενου νέου της άλμπουμ,με τον τίτλο "Pain Is Beauty".Σύμφωνα με το δελτίο τύπου η καλλιτέχνης κάνει μια στροφή στον ηλεκτρονικό ήχο του "Apokalypsis" του 2011 και τα τραγούδια που θα απαρτίζουν αυτή τη νέα της δουλειά θα είναι στην πλειοψηφία τους χορευτικά.Βέβαια αυτό το πρώτο δείγμα φέρνει πιο πολύ σε έναν συνδυασμό σκοτεινή μινιμαλιστικής synth-pop (όχι και τόσο χορευτικής),αλλά η φωνή της παραμένει μαγική.Μπορείτε να ακούσετε το νέο της single εδώ:

Το Pain Is Beauty θα κυκλοφορήσει στις 3 Σεπτεμβρίου μέσω της Sargent House και το tracklist του θα είναι:

01. Feral Love
02. We Hit a Wall
03. House of Metal
04. The Warden
05. Destruction Makes the World Burn Brighter
06. Sick
07. Kings
08. Reins
09. Ancestors, the Ancients
10. They’ll Clap When You’re Gone
11. The Waves Have Come
12. Lone

Επιστροφή για τις Au Revoir Simone


Το 2009 μετά την περιοδεία τους για το εξαιρετικό "Still Night,Still Light" οι Au Revoir Simone χώρισαν τους δρόμους τους.Η Heather D'Angelo πήρε το πτυχίο της στη βιολογία από το πανεπιστήμιο Columbia,η Erika Forster ηχογράφησε μουσική σαν Erika Spring και η Annie Hart περιόδευσε μαζί με τους Uninhabitable Mansions και Pursesnatchers.Tώρα,τέσσερα χρόναι μετά,επιστρέφουν και μάλιστα με νέο άλμπουμ,που θα ονομάζεται "Move In Spectrums",και θα κυκλοφορήσει στις 24 Σεπτεμβρίου μέσω της Instant Records.

Tην παραγωγή έχει αναλάβει ο Jorge Elbrecht και σύμφωνα με το δελτίο τύπου,το συγκεκριμένο άλμπουμ περιέχει τα αρτιότερα τραγούδια των Au Revoir Simone,με διαφορετικές μουσικές ιδέες και σίγουρα με μια "πολυχρωμία" ήχων και θεμάτων.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε το lead single αυτής της επερχόμενης κυκλοφορίας,το τραγούδι "Somebody Who".

To tracklist του Move in Spectrums θα είναι;

01. More Than
02. The Lead Is Galloping
03. Crazy
04. We Both Know
05. Just Like a Tree
06. Somebody Who
07. Gravitron
08. Boiling Point
09. Love You Don’t Know Me
10. Hand Over Hand
11. Let the Night Win



Nέο single για τους Disappears


Στις 27 Αυγούστου οι Disappears επιστρέφουν με νέα δισκογραφική δουλειά,που θα φέρει τον τίτλο Era,μέσω της Kranky Records.

To άλμπουμ ηχογραφήθηκε τον περασμένο χειμώνα στα Electrical Audio Studios με παραγωγό τον John Congleton.Σύμφωνα με το δελτίο τύπου ο ήχος της μπάντας σε αυτό το άλμπουμ κάνει μαισ τροφή από τις γνωστές στουντιακές φόρμες,γίνεται πιο περίπλοκος και παρανοικός και δημιουργεί στον ακροατή μια πιο κλειστοφοβική αίσθηση.

Παρακάτω έχετε την ευκαιρία να ακούσετε το τραγούδι "Power" που αποτελεί το lead single αυτής της νέας κυκλοφορίας,και το οποίο ηχητικά κάνει πιο κατανοητή στον ακροατή τη στροφή αυτή στη μουσική των Disappears.

To tracklist του Era θα είναι:

01. Girl
02. Power
03. Ultra
04. Era
05. Weird House
06. Elite Typical
07. New House


Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Νέο άλμπουμ με διασκευές για τον Mark Lanegan


H πρώτη δισκογραφική δουλειά του Mark Lanegan για την νέα του εταιρεία,την Vagrant Records,θα είναι ένα άλμπουμ διασκευών με τον τίτλο Imitations,το οποίο και θα κυκλοφορήσει στις 17 Σεπτεμβρίου.Ανάμεσα στα τραγούδια που θα περιέχονται σε αυτό το άλμπουμ είναι και τα "She's Gone" (Hall & Oates),"You Only Live Twice" (Nancy Sinatra),"Brompton Oratory" (Nick Cave) και "Mack THe Knife" (Bobby Darin).

Σε δηλώσεις του για τη νέα του κυκλοφορία ο Lanegan είπε τα εξής: "When I was a kid in the late sixties and early seventies, my parents and their friends would play the records of Andy Williams, Dean Martin, Frank Sinatra and Perry Como, music with string arrangements and men singing songs that sounded sad whether they were or not. At home my folks were also listening to country music, Willie Nelson, Johnny Cash, George Jones and Vern Gosdin were some of our favorites. For a long time I’ve wanted to make a record that gave me the same feeling those old records did, using some of the same tunes I loved as a kid and some that I’ve loved as I have gotten older. This record is it. Imitations."

Το tracklist του Imitations θα είναι:

01. Flatlands (Chelsea Wolfe)
02. She’s Gone (Hall & Oates)
03. Deepest Shade
04. You Only Live Twice (Nancy Sinatra)
05. Pretty Colors (Frank Sinatra)
06. Brompton Oratory (Nick Cave)
07. Solitaire
08. Mack The Knife (Bobby Darin)
09. I’m Not The Loving Kind (John Cale)
10. Lonely Street (Patsy Cline)
11. Elégie Funèbre (Gérard Manset)
12. Autumn Leaves


Νέο άλμπουμ για τους MGMT


Το νέο άλμπουμ των MGMT θα φέρει το όνομα τους και θα κυκλοφορήσει στις 17 Σεπτεμβρίου μέσω της Columbia Records.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά μας είχαν ειδοποιήσει πως ηχογράφησαν το άλμπουμ σαν ντουέτο και όχι με πλήρη μπάντα.Οι ηχογραφήσεις έλαβαν χώρα στα Tarbox Studios της Νέας Υόρκης,που ανήκουν στον παραγωγό τους Dave Fridmann.

To tracklist του MGMT θα είναι:

01 Alien Days 
02 Cool Song No. 2 
03 Mystery Disease 
04 Introspection 
05 Your Life Is a Lie 
06 A Good Sadness 
07 Astro-Mancy 
08 I Love You Too, Death 
09 Plenty Of Girls in the Sea 
10 An Orphan of Fortune

Νέο άλμπουμ για τους Arctic Monkeys


To νέο άλμπουμ των Arctic Monkeys θα ονομάζεται ΑΜ και θα κυκλοφορήσει στις 9 Σεπτεμβρίου μέσω της Domino.

Στο ΑΜ υπάρχουν συνεργασίες με τους Josh Homme,Elvis Costello,Pete Thomas και Bill Ryder-Jones.Το άλμπουμ επίσης περιέχεισ τίχους του γνωστού punk ποιητή John Cooper Clarke στο κλείσιμο του τραγουδιού "I Wanna Be Yours".Την παραγωγή αυτής της δουλειάς ανέλαβε ο James Ford των Simian Mobile Disco,με την βοήθεια του Ross Orton.

To tracklist του ΑΜ είναι:

01 Do I Wanna Know?
02 R U Mine?
03 One for the Road
04 Arabella
05 I Want It All
06 No. 1 Party Anthem
07 Mad Sounds
08 Fireside
09 Why’d You Only Call Me When You’re High?
10 Snap Out Of It
11 Knee Socks
12 I Wanna Be Yours

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

O David Lynch θα σκηνοθετήσει το νέο βίντεο των ΝΙΝ


Το νέο βίντεο των ΝΙΝ για; το τραγούδι "Came Back Haunted" θα αναλάβει να σκηνοθετήσει ο David Lynch.O Trent Reznor ανέβασε προ ωρών στο Twitter την παραπάνω φωτογραφία μαζί με τον γνωστό σκηνοθέτη. Lynch και Reznor έχουν ξανασυνεργαστεί στο soundtrack της επιτυχημένης ταινίας του πρώτου,Lost Highway,το 1997.


Συνεργασία των Killers και του Anthony Gonzalez (M83)


Σύμφωνα με το ΝΜΕ ο Anthony Gonzalez των Μ83 συνεργάζεται με τους Killers σε κμια ολοκαίνουρια ηχογράφηση.Την πληροφορία έδωσε ο drummer της μπάντας,Ronnie Vannucci καθώς ενημέρωνε για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τους Killers.

Sigur Ros-Kveikur (XL Recordings 2013)

Oι Sigur Ros από τη στιγμή που εμφανίστηκαν στο μουσικό γίγνεσθαι έχουν πετύχει κάτι που λίγες μπάντες μπόρεσαν να καταφέρουν.Έχουν κατορθώσει να μαζέψουν γύρω τους ένα ετερόκλητο κοινό,από φίλους της metal Μουσικής,της ηλεκτρονικής,αλλά και της pop και indie.Οι ίδιοι μοιάζουν να επαναπροσδιορίζουν διαρκώς τον ήχο τους και να κινούνται σε καινοτόμα μουσικά μονοπάτια παραδίδοντας μας άλμπουμ υψηλής αισθητικής και μουσικής ποιότητας.

Μόλις ένα χρόνο μετά το εξαιρετικό Valtari(που αποθεώθηκε σε όλο τον κόσμο) το τρίο,πλέον,των Sigur Ros επέστρεψε με ένα ακόμα πολύ δυνατό άλμπουμ που θα προκαλέσει συζητήσεις.Σε αυτό ο post-rock ήχος συναντά την pop,σε ένα συνδυασμό που το κάνει ακαταμάχητο.Ο Jonsi παύει να έχει τον πρωταγωνιστικό (και ορισμένες φορές βαρετά μοναχικό) ρόλο,και τα ηνία παίρνουν οι Georg Holm και Orri Pall Dyrason που κατορθώνουν να δημιουργήσουν ένα σχεδόν ανυπέρβλητο rythm section.Οι Sigur Ros κάνουν το πέρασμα από το ambient Valtari σε έναν ήχο πιο δυνατό,ολίγον ακατέργαστο και σίγουρα πολύ πιο αναζωογονητικό για τον ακροατή.Και πως να μη νιώθει έτσι ο ακροατής όταν έχει απέναντι του τραγούδια όπως "Hrafntinna" που φανερώνει metal επιρροές για τους Ισλανδούς ή το μαγευτικό "Brennisteinn".Προσωπικά λάτρεψα το ομότιτλο "Kveikur" που συνδυάζει άψογα τον post-rock "αλάνθαστο" ήχο με πτυχές του industrial,καθώς και το "Isjaki" στο οποίο ο Jonsi κυριολεκτικά δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας.

Δίχως αμφιβολία το Kveikur είναι ένα άλμπουμ που μπορεί να απελευθερώσει το συναίσθημα του ακροατή. Τον κάνει να χαλαρώνει,να ταξιδεύει και το γεγονός της εμμονής των Sigur Ros στην Ισλανδική γλώσσα προσδίδει στο τελικό αποτέλεσμα μια έξτρα πινελιά μαγείας που προσδίδει στο σύνολο όλα τα απαραίτητα συστατικά για να χαρακτηριστεί μεγαλειώδες.Οι Sigur Ros τα κατάφεραν και πάλι και μένει να δούμε πόσο ακόμα μπορούν να καινοτομήσουν.


Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

To tracklist του νέου άλμπουμ των Placebo: 'Loud Like Love'


Το tracklist για το νέο τους άλμπουμ, 'Loud Like Love' αποκάλυψαν οι Placebo. Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 16 Σεπτεμβρίου. Πρώτο single μέσα από αυτό, θα είναι το 'Too Many Friends' και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 8 Ιουλίου. Στην καρέκλα του παραγωγού βρισκόταν ο Adam Noble. Η ηχογράφηση, έλαβε χώρα στα RAK Studios στο Λονδίνο μεταξύ 2012 και αρχές 2013. Το εξώφυλλο, μπορείτε να το διακρίνετε παρακάτω και είναι επιμελημένο από τον Julian House.

To tracklist του 'Loud Like Love' θα έχει ως εξής:
1. Loud Like Love
2. Scene Of The Crime
3. Too Many Friends
4. Hold On To Me
5. Rob The Bank
6. A Million Little Pieces
7. Exit Wounds
8. Purify
9. Begin The End
10. Bosco

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Lust For Youth-Perfect View (Sacred Bones 2013)

Σε κάποιο άλλο,παράλληλο πιθανώς,σύμπαν ο Hannes Norrvide θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί κάκιστος συνθέτης.Οι μελωδίες του δεν είναι τόσο εμπνευσμένες,ενώ συχνά χρησιμοποιεί τόσα πολλά ηλεκτρονικά "μπλιμπλίκια" που σου δίνουν την αίσθηση ότι ανήκει σε εκείνο το σύνολο των φανταχτερά άσχετων μουσικών του PC.Ο ήχος που διαμορφώνει όμως σαν Lust For Youth τον κατατάσσει σε αυτό στο σύμπαν και σε αυτό μπορεί να αποθεωθεί.Ο ήχος που καταφέρνει να παράξει είναι παγερός,ενίοτε εφιαλτικός και σίγουρα σου ασκεί μια γοητεία.

Η σαφέστατα καλύτερη παραγωγή του Perfect View το κάνει σίγουρα πιο ελκυστικό από τον προκατοχό του,Growing Seeds.To γεγονός επίσης ότι περνάμε στη θεματολογία του έρωτα,της αγάπης,του πάθους και της ηθικής(με έμπνευση το έργο Marianne του Par Lagerkvist) το καθιστά πιο αισιόδοξο από απόλυτα πεσιμιστικό και μοναχικό τοπίο που σου έβγαζε το Growing Seeds.Και οι διαφορές τελειώνουν εδώ.Μελωδικά πάλι ακούς πολλά και σε κάποια σημεία μπουκωμένα synths,ενώ η φωνή του Norrvide,με εμφανές το Σουηδικό accent του μοιάζει να ταιριάζει απόλυτα στο γενικότερο ηχητικό τοπίο.

Οι στιγμές που ξεχωρίζουν σε αυτή τη δουλειά λίγες,αλλά ουσιαστικότατες.Το "Another Day" μοιάζει να έχει μια υποψία funk τεχνοτροπίας,ενώ τα "Κirsten" και "I Found Love in a Different Place",αν και όχι τόσο άρτια δείχνουν ότι μπορούν να σταθούν σε υψηλά standards.Αγαπημένο μου βέβαια είναι το "Breaking Silence" που είναι μια σύγχρονη ωδή στην νεορομαντική σκηνή και την ποιοτική synth-pop των 80's που αγαπήσαμε.

Το να θες να χαρακτηρίσεις το Perfect View άλμπουμ το οποίο θα κάνει εμπορική επιτυχία μοιάζει μάλλον αστείο.Είναι μια δουλειά για δύσκολους ακροατές,μια δουλειά που είχε σαν στόχο πρώτα να ικανοποιήσει τον δημιουργό της,αδιαφορώντας για την αποδοχή της ή μη από το ευρύ κοινό.Σίγουρα το κατάφερε!


Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Νέο άλμπουμ για την Beth Gibbons


H Beth Gibbons των Portishead κυκλοφόρησε την τελευταία solo δουλειά της το 2002,όταν και συνεργάστηκε με τον Paul Webb των Talk Talk,στο άλμπουμ Out Of Season.Τώρα σχεδιάζει μαι ολοκαίνουρια solo κυκλοφορία,που θα κυκλοφορήσει από την Domino Records.Λεπτομέρειες ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές,επομένως είμαστε σε αναμονή.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Camera Obscura-Desire Lines (4AD 2013)

Ακόμα και για τον πιο περίεργο ακροατή οι Camera Obscura αποτελούν μια ιδιόμορφη περίπτωση συγκροτήματος.Μπορεί να τους θεωρεί πολύ light,μπορεί να τους θεωρεί αχρείαστα μελαγχολικούς,μέχρι και καταθλιπτικούς,παρόλα αυτά όμως τους αισθάνεται πάντα τόσο οικείους προς αυτόν.Αυτό γιατί σε καποιο από τα τραγούδια τους και σε κάποια από τις ερμηνείες της Tracyanne Campbell βρίσκει κάτι που του θυμίζει την δική του ζωή.Αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία των Camera Obscura και αυτή την συνταγή ακολουθούν και στη νέα τους δισκογραφική δουλειά!

Το Desire Lines δεν έχει να παρουσιάσει κάτι καινοτόμοσ τον ήχο του συγκροτήματος.Οι  μουσικές τους φόρμες παραμένουν σταθερές,η 50's-60's νοσταλγικότητα παραμένει αναλλοίωτη,και η μελαγχολία είναι το κυρίαρχο στοιχείο.Μέσα στην ήρεμη αύρα που σου βγάζει το Desire Lines σίγουρα κάποιος μπορεί να ξεχωρίσει το "William's Heart" που όπως και να το κάνεις σου κολλάει στο μυαλό,ενώ μια παράξενη νότα αισιοδοξίας βγαίνει από το "I Missed Your Party".Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως τα υπόλοιπα τραγούδια είναι αδιάφορα.Το αντίθετο θα υποστήριζα.

Για τους απαιτητικούς το Desire Lines ίσως φανεί βαρετό,καλό μεν,αλλά όχι ξεσηκωτικό,καλογραμμένο,αλλά όχι το άλμπουμ που θα σε σημαδεύσει.Δεν θα έχει άδικο σε όλα αυτά,αλλά δεν πιστεύω ότι περίμενε από τους Camera Obscura κάτι πραγματικά καινοτόμο.Αυτό που κάνει αυτό το εξαιρετικό συγκρότημα,είναι να μετατρέπει σε τραγούδια σκηνές από τις ζωές μας και μοιράζεται άγχη και μελαγχολίες μας.Ναι το ξέρω είναι βαρετό αυτό,αλλά δε γνωρίζω και πολλά συγκροτήματα που να το πετυχαίνουν!


Νέο άλμπουμ για τους Goldfrapp



H Allison nGoldfrapp και ο Will Gregory επιστρέφουν με νέο άλμπουμ στις 9 Σεπτεμβρίου. Ο τίτλος του,Tales of Us,και η κυκλοφορία του θα γίνει μέσω της Mute.Παρακάτω μπορείτε να δείτε το trailer που αναρτήθηκε για το άλμπουμ,ενώ το tracklist του θα είναι:

01 Jo
02 Annabel
03 Drew
04 Ulla
05 Alvar
06 Thea
07 Simone
08 Stranger
09 Laurel
10 Clay


Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Boards of Canada-Tomorrow's Harvest (Warp Records 2013)

Όταν ένα άλμπουμ ξεπηδά μέσα από μια σειρά γρίφων,12" κυκλοφοριών με samples,μυστηριωδών ακολουθιών αριθμών και κωδικών,κρυφών βίντεο κλπ,ξέρεις εκ προοιμίου ότι θα είναι δύσκολα προσβάσιμο στο μέσο ακροατή. Μεταξύ μας οι Boards of Canada ποτέ τους δεν προσπάθησαν να κάνουν τις ζωές των ακροατών τους εύκολες και αυτή την παράδοση διατήρησαν και σε αυτή τους την κυκλοφορία.

Κάποιοι βιάστηκαν να υποστηρίξουν ότι οι Boards of Canada αναγκάστηκαν να κυκλοφορήσουν κάτι νέο μιας και εφτά χρόνια απουσίας δημιουργούσαν αφόρητες πιέσεις από τους οπαδούς τους.Όποιος κάτσει και ακούσει όμως ολόκληρο το Tomorrow's Harvest θα καταλάβει πως μόνο αγγαρεία δεν έκαναν.Ο ήχος τους σε ορισμένα σημεία μοιάζει βγαλμένος από ταινία επσιτημονικής φαντασίας των 70's και αλλού μλοιάζει με ένα ιδιότυπο ψυχολογικό μουσικό πείραμα με ήχους που διαπερνούν τον ακροατή και τον οδηγούν σε ένα επικίνδυνο τριπάρισμα.

Στιγμές εξαιρετικού μεγαλείου δεν είναι εύκολα διακριτές,αλλά σίγουρα το άλμπουμ έχει μια κλειστοφοβική,σχεδόν στα όρια της παράνοιας πλευρά,και μια πλευρά που έχει σαν σκοπό να παίξει με το ανθρώπινο υποσυνείδητό και τις ανθρώπινες αισθήσεις.Στο σύνολό του πάντως το άλμπουμ είναι προκλητικό για τον επίδοξο ακροατή και του αφήνει μια ισχυρή αίσθηση πληρότητας κατά της ακρόαση του.

Οι Boards of Canada από αισθητικής άποψης δεν έκαναν την παραμικρή έκπτωση.Πιστοί στις αρχές τους έβαλαν τον πήχη ακόμη ένα πόντο ψηλότερα και έδωσαν στους διψασμλένους οπαδούς τους το κατάλληλο φάρμακο,ας ελπίσουμε όχι για ακόμη επτά χρόνια πιθανής απουσίας τους.


Νέο άλμπουμ για τους Okkervil River


Oι Okkervil River θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ,που θα φέρει τον τίτλο The Silver Gymnasium,στις 3 Σεπτεμβρίου,μέσω της ΑΤΟ.Ο frontamn καιιθύνων νους της μπάντας Will Sheff αφού ξόδεψε της πρασμένη χρονιά γράφοντας καλλιτεχνικές κριτικές και νουβέλες φαντασίας και αφού ασχολήθηκε με ένα ομολογουμένως πρωτότυπο electro-pop προτζεκτ,αποφάσισε να γράψει και τον διάδοχο του πολύ καλού I am Very Far του 2011.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το tracklist αυτού του νέου άλμπουμ δεν έχουν γίνει γνωστές,επομένως είμαστε σε αναμονή εξελίξεων.

Νέο άλμπουμ για την Zola Jesus



Την περασμένη χρονιά η Zola Jesus συνεργάστηκε με τον πρωτοπόρο industrial μουσικό JG Thirlwell,γνωστό ως Foetus,και τους Mivos Quartet,για μια ζωντανή εμφάνιση στο Guggenheim Myseum της Νέας Υόρκης.Εκεί παρουσίασαν ορισμένα νέα τραγούδια της Jesus τα οποία είχε συνθέσει ο Thirlwell.

Αυτά τα τραγούδια μαζί με ορισμένα ακόμη θα κυκλοφορήσουν στη νέα δισκογραφική δουλειά της Zola Jesus με τον τίτλο Versions,που θα κυκλοφορήσει στις 20 Αυγούστου,μέσω της Sacred Bones.

Σε δηλώσεις της για τη νέα της δουλειά η Zola Jesus είπε: “Versions is about the bone of the music; taking approximations from past records and turning them inside out. With all framework exposed, the songs are given a new medium in which to evolve and bloom into their own tiny worlds.”

Το tracklist του Versions θα είναι:

01 Avalance (Slow)
02 Fall Back
03 Hikikomori
04 Run Me Out
05 Seekir
06 Sea Talk
07 Night
08 In Your Nature
09 Collapse
10 Avalanche [Bonus]


Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Νέο άλμπουμ τον Σεπτέμβριο για τους Kings of Leon


Oι Kings of Leon θα κυκλοφορήσουν το έκτο τους άλμπουμ,με τον τίτλο Mechanical Bull,στις 24 Σεπτεμβρίου,όπως μας πληροφόρησε το Rolling Stone.Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο Nashville με παραγωγό τον Angelo Petraglia.

Νέο άλμπουμ για την Νeko Case;


Η ανάρτηση ενός βίντεο από την Neko Case δίνει την αίσθηση της κυκλοφορίας νέου άλμπουμ.Σύμφωνα με το βίντεο ο τίτλος αυτής της νέας δουλειάς θα είναι "The Worse Things Get, the Harder I Fight, the Harder I Fight, the More I Love You",ένα όνομα που η ίδια η καλλιτέχνης ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή της.Το βίντεο συνοδεύεται και από ένα τραγούδι,μέρος πιθανότατα αυτής της μελλοντικής κυκλοφορίας.Απολαύστε το!


Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Συνεργασία Four Tet και Omar Souleyman


H δουλειά του Σύριου καλλιτέχνη Omar Souleyman,έχει μια ευρεία διεθνή αποδοχή,και ο ίδιος έχει αρκετές κυκλοφορίες στο label της Sublime Frequencies.Τώρα ο Souleyman αλλάζει στέγη και κυκλοφορεί το φθινόπωρο το νέο του άλμπουμ,μέσω της Ribbon Music.Το νέο αυτό άλμπουμ ακόμα δεν έχει όνομα,αλλά η έκπληξη κρύβεταισ το γεγονός της συνεργασίας του Souleyman με τον Four Tet.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Νέο single και περιοδεία όνειρο για τους ΝΙΝ


Το "Came Back Haunted" είναι το πολυαναμενόμενο νέο single των ΝΙΝ,το οποίο θα περιλαμβάνεται στο "Hesitation Marks" που θα κυκλοφορήσεισ τις 3 Σεπτεμβρίου.Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε το νέο αυτό τραγούδι καθώς και μια εκπληκτική λίστα που δημιούργησε ο Trent Reznor στο soundcloud με κάθε τι που έχουν κυκλοφορήσει οι ΝΙΝ από το 1989 μέχρι σήμερα.

Σε άλλα νέα,οι ΝΙΝ ανακοίνωσαν μια κοινή περιοδεία/όνειρο μαζί με τους Godspeed You! Black Emperor,αλλά και τους Explosions in the Sky με τις ημερομηνίες των εμφανίσεων να είναι οι εξής:

07-26 Niigata, Japan - Fuji Rocks Festival
07-28 Ansan, South Korea - Ansan Valley Festival
08-02-04 Chicago, IL - Lollapalooza
08-09-11 San Francisco, CA - Outside Lands
08-15 Hasselt, Belgium - Pukkelpop
08-16 Biddinghuizen, Holland - Lowlands Festival
08-18 Hockenheim, Germany - Rock 'n' Heim
08-21 Belfast, Northern Ireland - Belsonic Festival
08-23 Leeds, England - Leeds Festival
08-24 Paris, France - Rock en Seine
08-25 Reading, England - Reading Festival
08-28 Milan, Italy - Mediolanum Forum
08-31-09-01 Philadelphia, PA - Made in America Festival
09-28 St. Paul, MN - Xcel Energy Center *
09-30 Kansas City, MO - Sprint Center *
10-01 St. Louis, MO - Chaifetz Arena *
10-03 Montreal, Quebec - Centre Bell *
10-04 Toronto, Ontario - Air Canada Centre *
10-05 Cleveland, OH - Wolstein Center *
10-07 Auburn Hill, MI - The Palace of Auburn Hills *
10-08 Pittsburgh, PA - Petersen Events Center *
10-11 Boston, MA - TD Garden #
10-14 Brooklyn, NY - Barclays Center #
10-15 Newark, NJ - Prudential Center #
10-18 Washington, DC - Verizon Center #
10-19 University Park, PA - Bryce Jordan Center #
10-21 Raleigh, NC - PNC Arena #
10-22 Nashville, TN - Bridgestone Arena #
10-24 Atlanta, GA - Philips Arena #
10-25-27 Asheville, NC - Mountain Oasis Electronic Music Summit
10-30 Sunrise, FL - BB&T Center
10-31 Orlando, FL - Amway Center
11-01-03 New Orleans, LA - Voodoo Music Experience
11-05 San Antonio, TX - AT&T Center *
11-08 Los Angeles, CA - Staples Center *
11-09 Phoenix, AZ - US Airways Center *
11-11 El Paso, TX - Don Haskins Center *
11-13 Broomfield, CO - 1st Bank Center *
11-15 Las Vegas, NV - The Joint *
11-16 Las Vegas, NV - The Joint *
11-18 Portland, OR - Rose Garden Arena *
11-19 Spokane, WA - Spokane Arena *
11-21 Vancouver, British Columbia - Rogers Arena *
11-22 Seattle, WA - KeyArena *
11-24 Edmonton, Alberta - Rexall Place
11-25 Calgary, Alberta - Scotiabank Saddledome

* with Explosions in the Sky
# with Godspeed You! Black Emperor

Νέο άλμπουμ για τους Fuzzy Nerds


Δελτίο τύπου

20 μήνες περίπου μετά το πρώτο recording session και μετά από πολλές αναβολές και τεράστια διαλλείμματα, το νέο album (6ο full length) των Fuzzy Nerds, “Killer 13”, είναι επιτέλους έτοιμο και κυκλοφορεί την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 από την Psycho Puppie Records.

13 ολοκαίνουργιες, σαρκαστικές και πάντα αντιφατικές fuzzy ιστορίες για όλα τα “δήθεν” που αγαπάς να μισείς σε μουσική και στοίχους του Πέτρου Fuzzhead Βυζούκη…

Με τις φιλικές συμμετοχές της Nalyssa Green (theremin), του Βασίλη Λαγδά (κιθάρα), του Χρήστου Γεωργάνου (brass section conduction), του Ορέστη Zυρίνη (alto σαξόφωνο), του Δημήτρη Γεωργόπουλου (τρομπέτα), του Άγγελου Αντώνογλου (alto σαξόφωνο), της Μάνιας Παππασπύρου (τρομπόνι) και του Χρήστου Στίλου (τρομπόνι).

Την παραγωγή και τη μίξη υπογράφουν ο Θωμάς Νάστος (Vision of Sound Studios) και ο frontman των Νerds, Πέτρος Fuzzhead Βυζούκης. Το mastering ανέλαβαν για itunes και vinyl έκδοση ο Πάνος Παπακώστας (Noisy Land Recordings Studios) και για audio cd ο Θωμάς Νάστος (Vision of Sound Studios).

Listen to new album "killer 13" mix teaser :


Νέο single από τους Adolf Plays The Jazz


Ένα ολοκαίνουριο single κυκλοφόρησαν σήμερα και διέθεσαν προς ελεύθερο κατέβασμα οι Έλληνες post-rockers, Adolf Plays The Jazz.

Αυτό φέρει την ονομασία, 'Tendency To Fall' και για να το ακούσετε και να το κατεβάσετε, δεν έχετε παρά να μεταβείτε εδώ:.

Οι Adolf Plays The Jazz μαζί με τους Their Methlab και τους Calf, αναμένεται να εμφανιστούν στις 12 Ιουνίου στο Six Dogs στην Αθήνα.

2 νέες δισκογραφικές δουλειές αναμένονται μέσα στη χρονιά από τον Beck


Δύο νέα άλμπουμ φαίνεται πως θα κυκλοφορήσει μέσα στην τρέχουσα χρονιά ο Beck. Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες το ένα από αυτά θα είναι ακουστικό.

Παρακάτω έχετε την ευκαιρία να ακούσετε ένα καινούριο τραγούδι του, με τίτλο 'Defriended'.

Τελευταία δουλειά του Αμερικανού τραγουδοποιού, ήταν το 'Modern Guilt' το 2008.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο άλμπουμ των White Lies


Τις λεπτομέρειες για το τρίτο κατά σειρά άλμπουμ τους, έδωσαν στη δημοσιότητα οι White Lies. Αυτό θα φέρει την ονομασία 'Big TV' και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 12 Αυγούστου μέσω της Fiction Records.

Την παραγωγή ανέλαβε ο Ed Buller και οι ηχογραφήσεις έγιναν στις Βρυξέλλες στο Βέλγιο. Το πρώτο single μέσα από αυτό, θα ονομάζεται  'There Goes Our Love Again' και αναμένεται για τις 5 Αυγούστου. Ωστόσο ένα άλλο κομμάτι είναι ήδη διαθέσιμο για ακρόαση και ελεύθερο κατέβασμα! Πρόκειται για το 'Getting Even' και μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω.

Το 'Big TV' θα διαδεχτεί το 'Ritual' που είχε κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2011.

Το tracklist του 'Big TV' θα έχει ως εξής:

'Big TV'
'There Goes Our Love Again'
'Space i'
'First Time Caller'
'Mother Tongue'
'Getting Even'
'Change'
'Be Your Man'
'Space ii'
'Tricky To Love'
'Heaven Wait'
'Goldmine'


Βιντεοπαιχνίδι βασισμένο στο 'Love Will Tear Us Apart' των Joy Division


Ένα νέο βιντεοπαιχνίδι βασισμένη στην γνωστή επιτυχία των Joy Division, 'Love Will Tear Us Apart', ανέβηκε στο διαδίκτυο.

Αυτό θα ονομάζεται 'Will Love Tear Us Apart' και σύμφωνα με το concept του, πρόκειται για τη δυσαρέσκεια του έρωτα. Είναι εμπνευσμένο από το τραγούδι των Joy Division, με κάθε στροφή να αποτελεί μια νέα πίστα.

Το παιχνίδι αυτό δημιουργήθηκε από την Mighty Box και μπορείτε να το παίξετε και εσείς εντελώς δωρεάν από το σύνδεσμο: http://www.willlovetearusapart.com/

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα σχετικό trailer:


Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Νέο άλμπουμ για τον David Lynch


 O David Lynch,ο πασίγνωστος σκηνοθέτης αλλά και μουσικός,έχει έτοιμο το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ.Ο τίτλος του "The Big Dream" και θα βγεισ την αγορά στις 15 Ιουλίου μέσω της Sacred Bones.

Το νέο αυτό άλμπουμ περιέχει 11 τραγούδια και μια διασκευή στο "The Ballad of Hollis Brown" του Bob Dylan.Στο δελτίο τύπου ο Lynch περιέγραψε το άλμπουμ σαν ένα δίσκο "μοντέρνων μπλουζ" σημειώνοντας πως "κάθε τραγούδι ξεκινά σαν ένα μπλουζ τζαμάρισμα και από εκεί και πέρα πέρνει το δρόμο του.Όλα ξεκινούν σαν υβρίδιο,μια μοντέρνα μορφή χαλαρών μπλουζ".

Η βινυλιακή έκδοση του άλμπουμ θα περιέχει και ένα 7" με το τραγούδι "I'm Waiting Here",με την φωνη της Lykke Li,που μπορείτε να ακούσετε παρακάτω.

Το εξώφυλλο του άλμπουμ μπορείτε να το δείτε στη φωτογραφία ενώ το tracklist είναι:

01 The Big Dream
02 Star Dream Girl
03 Last Call
04 Cold Wind Blowin
05 The Ballad of Hollis Brown (Bob Dylan cover)
06 Wishin' Well
07 Say It
08 We Rolled Together
09 Sun Can't Be Seen No More
10 I Want You
11 The Line It Curves
12 Are You Sure
13 I'm Waiting Here [ft. Lykke Li] (bonus track)