Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Aυτό είναι το tracklist του νέου άλμπουμ των Arcade Fire



Αφού μοιράστηκαν μαζί μας δύο εξαιρετικά βίντεο για το τραγούδι τους Reflektor,οι Arcade Fire μοιράζονται τώρα μαζί μας και το tracklist του ομώνυμου νέου τους άλμπουμ.Το άλμπουμ θα βγει στις αγορές στις 29 Οκτώβρίου μέσω της Merge.

To tracklist του Reflektor είναι:

01 Reflektor

02 We exist
03 Flashbulb eyes
04 Here comes the night time
05 Normal person
06 You already know
07 Joan of arc
08 Here comes the night time II
09 Awful sound (oh eurydice)
10 It's never over (oh orpheus)
11 Porno
12 Afterlife
13 Supersymmetry



Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Night Beats-Sonic Bloom (Reverberation Appreciation Society 2013)

To έχω πει και στο παρελθόν θα το πω και τώρα. Οι Night Beats είναι μια μπάντα που ξεχωρίζει  από άλλες του ιδίου είδους. Δεν είναι οι τύποι που απολαμβάνουν το σταριλίκι. Είναια υτοί που θα βρεις σε κάποιο στενό του Seattle με ένα τσιγάρο στο στόμα,ντυμένοι με κάποιο jean ή δερματινο τζάκετ,να αφουγκράζονται τον ήχο της πόλης και μέσα από τη δική τους μανιέρα να μας τον παρουσιάζουν με τον πιο γοητευτικά ρετρό τρόπο.

Αυτό ακριβώς κάνουν και στο νέο τους άλμπουμ Sonic Bloom,ένα άλμπουμ που συνεχίζει ακριβώς εκεί που σταμάτησε το ντεμπούτο τους. Πρωτόγοννος 6o’s garage/rnb ήχος,ικανός να σε ταξιδέψει σε άλλες εποχές και πολύ όμορφα δωσμένες δόσεις πραγματικής ψυχεδέλειας που δίνουν στον ήχο τους ένα διαφορετικό χρώμα.Στη συγκεκριμένη κυκλοφορία κάνουν αναφορές και στην πόλη καταγωγή τους μέσα από τραγούδια όπως το «Real Change” και «Catch a Ride to Sonic Bloom” (το Sonic Bloom είναι το όνομα ενός γνωστού δισκάδικου στην πόλη του Seattle) ενώ παράλληλα σε παρασέρνουν σε ένα διονυσιακού τύπου ψυχεδελικό ταξίδι στην Αμερική των late 60s ,στις εποχές των acid trips.

Σε ένα άλμπουμ με εξαιρετική παραγωγή υπάρχουν βέβαια και κάποια τραγούδια που ξεχωρίζουν.Από τα 13 αυτής της κυκλοφορίας τα 11 τουλάχιστον είναι δυναμίτες,αλλά θα πρότεινα να λιώσετε τα “Outta Mind”,”Real Change”,”The 7 Poison Wonders”,”As You Want” και ”The Hidden Circle” .


Σε μια εποχή  που η παρατεταμένη παρακμή της μουσικής βιομηχανίας έχει απογοητεύσει πολλούς,συγκροτήματα σαν τους Night Beats κρατάνε την κάβλα των ακροατών ακόμη ζεστή,και ακόμη και γι αυτούς που δεν είναι τόσο λάτρεις του revival κινήματος ή δεν είναι τόσο μέσα στην new age psychedelia,αυτό το άλμπουμ είναι ικανό να του μπάσει για τα καλά μέσα σε αυτή.Τα υπόλοιπα ανακαλύψτε τα μόνοι σας στα πικάπ σας!


Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Mazzy Stars-Seasons of Your Day ( Rhymes of an Hour 2013)

Είναι κάποια συγκροτήματα που είτε το θέλουμε είτε όχι τα έχουμε όλοι συνδέσει με κάποια περίοδο της ζωής μας.Μέσα από τα τραγούδια τους εξέφραζαν τις σκέψεις μας,τις ανησυχίες μας,μιλούσας για τα συναισθήματα και τους έρωτες μας.Ήταν η φωνή μας όταν τα λόγια δεν μπορούσαν να βγουν από το στόμα μας. Κάπως έτσι ένιωθα για τους Mazzy Star από την πρώτη στιγμή που τους άκουσα.Οι κιθαριστικές μελωδίες και οι συνθέσεις του David Roback και αυτή η πανέμορφη μελαγχολική φωνή της Hope Sandoval εξακολουθούν ακόμη και τώρα να με γεμίζουν συναισθήματα χαράς κάθε φορά που ηχούν στα αυτιά μου. Με τέτοια συναισθήματα υποδέχθηκα και τη νέα τους δισκογραφική δουλειά,μετά από17 ολόκληρα χρόνια!

Όλα μοιάζουν να έχουν μείνει αναλλοίωτα μέσα στο χρόνο.Η φωνή της Sandoval εξακολουθεί να ηχεί τόσο οικεία στον ακροατή,ενώ η έμφυτη μελαγχολία που βγάζει σε συνεπαίρνει σε κάθε τραγούδι.Ο ήχος τους δεν διαφέρει τόσο,απλά έχει εμποτιστεί με μια σειρά άλλων ακουσμάτων με αφετηρία τα blues και την Αμερικάνικη folk μέχρι και τα σύγχρονα dream pop ακούσματα.Η παραγωγή του άλμπουμ είναι πολύ καλή,αφήνοντας τις νότες να μιλήσουν ελεύθερα σημαίνοντας μια δισκογραφική επιστροφή που σίγουρα πολλοί ανέμεναν.Μέσα από ένα σύνολο όμορφων μελωδιών προσωπικά ξεχώρισα τα “California” και  «Ιn the Kingdom” τα οποία θες δε θες σου φέρνουν στο μυαλό εκείνες τις όμορφες εποχές που άκουγες το «Fade Into You και καμωνόσουν τον ρομαντικό έφηβο δανδή.


Τέταρτο άλμπουμ μέσα σε 22 χρόνια πορείας,αλλά μια μεστή επσιτροφή στο προσκήνιο.Δεν ξέρω κατά πόσο οι Mazzy Star μπορούν να επηρεάσουν νέους καλλιτέχνες στο σήμερα (έχιυν επηρεάσει μυριάδες ως τώρα),σίγουρα όμως η μελαγχολική pop χρειαζόταν την επιστροφή τους,και αυτοί φρόντισαν αν γυρίσουν με ένα άλμπουμ αντάξιο της φήμης τους και της ποιότητας τους σαν συγκρότημα.Μπορεί να μην είμαστε πλέον έφηβοι,αλλά το Seasons of your Day μπορεί να μας μεταφέρει,έστω για λίγο,πίσω σε έκείνα τα όμορφα χρόνια.


Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Nέο τραγούδι για τους Soviet Soviet




Το post-punk συγκρότημα των Soviet Soviet έδωσε στη δημοσιότητα ένα ολοκαίνουριο τραγούδι. Το όνομα αυτού “1990” και κινείται στα γνωστά δυναμικά ηχητικά μονοπάτια που χρησιμοποιεί το συγκρότημα. Το τραγούδι αυτό αποτελεί το lead single του επερχόμενου άλμπουμ τους «Fate» που θα κυκλοφορήσεις τις 11 Νοεμβρίου μέσω της Felte και το οποίο μπορείτε ήδη να παραγγείλετε μέσα από τη σελίδα τους συγκροτήματος στο bandcamp.


R.I.P. Prince Jazzbo



O Prince Jazzbo,ο γνωστός DJ και παραγωγός της reggae,γνωστός για τη δουλειά του στο περίφημο Studio One της Jamaica πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα.

Το πραγματικό όνομα του καλλιτέχνη ήταν Linval Roy Carter,και έγινε πασίγνωστος από την συμμετοχή του στο μυθικό πλέον δίσκο του Lee “Scratch” Perry,Super Ape.Ήταν επίσης ο ιδιοκτήτης του label Ujama Records.