Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Midas Fall-Wilderness (Monotreme 2013)

Ακούγοντας το "Eleven.Return and Revert" ήμουν βέβαιος ότι είχα να κάνω με μια εξαιρετική μπάντα.Έχοντας την τύχη να τους δω να παίζουν ζωντανά κατάλαβα πως αυτά τα παιδιά αγαπούν τόσο πολύ τη μουσική τους που δίνουν όλο τους το είναι σε αυτή.Φοβόμουν ότι το ντεμπούτο τους είχε θέσει τον πήχη πολύ ψηλά και δεν ήμουν σίγουρος αν θα καταφέρουν να κάνουν κάτι εξίσου μαγικό στη νέα τους δουλειά. Παρόλα αυτά οι Midas Fall με διέψευσαν πανηγυρικά και δε μου έφτασαν παρά λίγες μόνο ακροάσεις για να αγαπήσω το νέο τους άλμπουμ Wilderness.

Mε μια διάθεση ελαφρώς πιο ηλεκτρονική,αλλά με τα βασικά μελωδικά στοιχεία του ήχου τους άθικτα οι Midas Fall μας παραδίδουν και πάλι μια σειρά από εξαιρετικές μελωδίες.Κι όταν τέτοιες μελωδίες τις ντύνει αυτή η υπέροχη ερμηνεία της Elizabeth Heaton,τότε ο ακροατής δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να μείνει αποσβολωμένος και χαμένος μέσα σε αυτές.Μελαγχολική,βαθύτατα συναισθηματική και σε κάποια σημεία σχεδόν απόκοσμη ερμηνεία που σε κάνει να μένεις στο τραγούδι και να απολαμβάνεις κάθε δευτερόλεπτο του.

Η διάρκεια του άλμπουμ είναι σχετικά μικρή για μπάντα που κινείται στα πλαίσια του post-rock ήχου (μόλις 45 λεπτά),αλλά το αποτέλεσμα είναι τόσο μεστό που διόλου μας ενδιαφέρει.Μέσα στα 10 υπέροχα τραγούδια που απαρτίζουν αυτή την κυκλοφορία προσωπικά ξεχώρισα το "Carnival Song" και κυριολεκτικά ΕΡΩΤΕΥΘΗΚΑ το "Your Heart,Your Words,Your Nerves",δίχως βέβαια να μπορώ να πω πως και τα υπόλοιπα στερούνται ποιότητας.Κάθε άλλο μάλιστα,είναι από τις λίγες φορές που ένα σύνολο τραγουδιών εμφανίζει τόσο αξιοθαύμαστη ποιότητα.

Όπως είπα και παραπάνω,οι απαιτήσεις από τους Midas Fall ήταν πολύ υψηλές και αυτοί,όχι απλά κατάφεραν να ξεπεράσουν εαυτούς,αλλά μας παρέδωσαν μια κυκλοφορία γεμάτη συναίσθημα,μια πραγματική έκρηξη εικόνων και αισθήσεων,και ειλικρινά δεν ξέρω αν αυτή η ανοδική πορεία τους έχει ταβάνι.Είναι ξεκάθαρο πως το Wilderness είναι μια κυκλοφορία μεγάλης μπάντας και είναι βέβαιο πως όποιος δεν το ακούσει χάνει μαι μοναδική ευκαιρία για ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι!

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Οι Vår ανακοινώνουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους


Οι Vår είναι ένα τετραμελές συγκρότημα αποτελούμενο από τους  Elias Bender Rønnefelt (των Iceage), Loke Rahbek (των Sexdrome), Kristian Emdal (των Lower), και Lukas Højland.Στις 14 Μαίου θα κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους,No One Dances Quite Like My Brothers,μεσω της Sacred Bones.

To εξώφυλλο του άλμπουμ μπορείτε να το δείτε στη φωτογραφία,ενώ γι αυτό ο Loke Rahbek είπε: "the cover is a mirror and thus changes with whoever is holding it. Looking at it, you are the cover. Music to remind you to be as pretty as possible."

Το tracklist του No One Dances Quite Like My Brothers θα είναι:

01 Begin to Remember
02 The World Fell
03 No One Dances Quite Like My Brothers
04 Motionless Duties
05 Hair Like Feathers
06 Pictures of Today / Victorial
07 Boy
08 Into Distance
09 Katla

ενώ παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε το βόιντεο του τραγουδιού τους In Your Arms


Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Bleached-Dead In Your Head (new single)


Oι αδερφές Jennifer και Jessie Clavin,γνωστότερες ως Bleached,έδωσαν στη δημοσιότητα το δεύτερο single από το επερχόμενο άλμπουμ τους Ride Your Heart.Σε αντίθεσημε το πρώτο τους single (το τραγούδι Next stop) οι ρυθμοί σε αυτό πέφτουν κάπως,ενώ η μπασογραμμή του δημιουργεί μια πραγματικά εξαιρετική ατμόσφαιρα.Απολαύστε το!


Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Depeche Mode-Delta Machine (Mute Records 2013)

Όταν έχεις στην πλάτη σου 13 άλμπουμ,όταν είσαι το συγκρότημα που έδωσε άλλον αέρα στον ηλεκτρονικό ήχο,όταν είσαι ένα σχήμα με εκατομμύρια οπαδούς ανά τον κόσμο,όταν στην τελική είσαι οι Depeche Mode,τότε το να κάτσει κάποιος τρίτος να "κρίνει" τη νέα σου δισκογραφική δουλειά είναι εκ προοιμίου μια πολύ δύσκολη δουλειά.Παρόλα αυτά,και μετά από πολλές και προσεκτικές ακροάσεις νομίζω ότι έχω καταλήξει στην άποψη μου για το Delta Machine.

Ευτυχώς η ποιότητα αυτής της νέας δισκογραφικής τους δουλειάς θα μας κάνει να ξεχάσουμε το κάπως άνοστο "Sound of The Universe".Με μια πραγματικά υποδειγματική παραγωγή και με μια μοναδική μίξη συναισθηματικότητας και σκοτεινού πάθους,το Delta Machine είναι το άλμπουμ που θέλει ένας fan των Depeche Mode και έτσι κερδίζει σχετικά εύκολα τις εντυπώσεις. Η ύπαρξη τραγουδιών,σε αυτή την κυκλοφορία,όπως τα "Welcome to my World","Αngel" και "Soft Touch/Raw Nerve" εγγυάται την ποιότητα και την κάβλα που μπορεί να βγάλει αυτό το συγκρότημα,και την ίδια στιγμή σε κάνει να απορείς γιατί επελέγει το "Heaven" σαν lead single,γιατί σε σχέση με τα παραπάνω είναι αρκετά σκαλιά πιο κάτω.Ένα ακόμη "άκυρο" σημείο σε αυτή την κυκλοφορία είναι το χάος που χωρίζει τα καλά τραγούδια από τα αδύναμα.Αν συγκρίνουμε,π.χ. τα παραπάνω με ένα τραγούδι όπως το "My Little Universe" καταλαβαίνουμε το χαοτικό αυτής της διαφοράς και συνάμα προβληματιζόμαστε γιατί θα έπρεπε να υπα΄ρχουν τέτοιες τρανταχτες διαφοροποιήσεις μέσα στο ίδιο άλμπουμ.

Σε γενικές γραμμές πάντως το Delta Machine είναι μια κυκλοφορία που δεν αφήνει τον ακροατή αδιάφορο.Ο ήχος του είναι αρκετά προκλητικός και το τελικό αποτέλεσμα είναι ελκυστικότατο.Αν και δεν μπορεί να μπει στο top των κυκλοφοριών τους,oι Depeche Mode κατάφεραν να δημιουργήσουν και πάλι μια δουλειά που θα γοητεύσει,θα προβληματίσει και σίγουρα θα συμπεριληφθεί μέσα στις καλύτερες της φετινής χρονιάς!

Black Angels-Indigo Meadow (Blue Horizon 2013)

Κακά τα ψέματα το Indigo Meadow ήταν ένα άλμπουμ που όλοι περιμέναμε με μεγάλη ανυπομονησία.Οι Black Angels έχουν θέσει πολύ υψηλά standards στον ήχο τους και ηγούνται μιας νεοψυχεδελικής σκηνής που διαρκώς ανθίζει και μας δίνει μια πλειάδα εξαιρετικών άλμπουμ.Οι Τεξανοί με αυτή τη νέα τους δουλειά δείχνουν γιατί είναι τα αφεντικά στο χώρο και συνεχίζουν να μας καλούν σε ένα ταξίδι στο χρόνο,σε εποχές που το psych-rock κυριαρχούσε.

Και αυτή τη φορά οι Black Angels δεν κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα και την ατμοσφαιρικότητα της μουσικής τους.Οι συνθέσεις είναι απλές,αλλά τόσο μεστές που κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατή και ο Alex Maas αποδεικνύει πόσο χαρισματικός frontman είναι χαρίζοντας μας ακόμη μια σειρά από απίστευτες ερμηνείες.

Το εναρκτήριο "Indigo Meadow" μαζί με μερικά τραγούδια ακόμα,όπως τα "Evil Things" και "Don't Play With Guns" μπορεί να μη διαθέτουν και τα πιο πρωτότυπα κιθαριστικά θέματα,καταφέρνουν όμως μέσα από τις παραμορφωμένες κιθάρες και από τόνους reverb να καρφώνονται μέσα στο κεφάλι σου και να σε οδηγούν σε ένα ψυχεδελικό ταξίδι.Το "Love Me Forever" γκαραζάρει στο 100% και σε κάνει να θες να το παίξεις ξανά και ξανά σε μέγιστες εντάσεις.

Οι Black Angels δεν μένουν προσκολλημένοι στα trippie ηχοτοπία τους,αλλά εμφανίζουν και τους κοινωνικούς τους προβληματισμούς μέσω της μουσικής τους.Με το "Don't Play With Guns" που προαναφέραμε αγγίζουν το θέμα ταμπού για την Αμερικάνικη κοινωνία σχετικά με την οπλοκατοχή,ενώ με τα "War On Holiday" και "Broken Soldier" τάσσονται κατά του πολέμου και των στρατιωτικών επεμβάσεων των Η.Π.Α. ανά τον κόσμο κάνοντας αναφορά και στα side effects που προκαλεί ο πόλεμος στους βετεράνους του.Το άλμπουμ κλείνει με το υπέροχο "Black isn't Black" το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί μεγαλειώδες απλά και μόνο από το εξαιρετικό μπασιστικό ξέσπασμα στο μέσο του το οποίο σου καρφώνεται στο κεφάλι.

Από ένα χρονικό παράδοξο οι Black Angels βρέθηκαν σε λάθος εποχή.Μπορεί να είναι στον 21ο αιώνα αλλά καταφέρνουν να αποτυπώσουν με τον πλέον πειστικό τρόπο το πνεύμα των late 60's-early 70's.Οι Black Angels είναι μια μπάντα που σέβεται τις μουσικές της επιρροές.Σέβεται όμως πάνω από όλα το κοινό της και με το Indigo Meadow του παραδίδει ένα άλμπουμ το οποίο μέσα σε 45 λεπτά σε ταξιδεύει και σε χορταίνει!

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Νέα κυκλοφορία για τους Deerhunter


Νέα κυκλοφορία και για τους Deerhunter! Το νέο τους άλμπουμ θα ονομάζεται Monomania και θα κυκλοφορήσει στις 7 Μαίου μέσω της 4AD.Η δουλειά αυτή ηχογραφήθηκε στα Rare Book Room Studios του Brooklyn με παραγωγό τον Nicolas Vernhes.

Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο του άλμπουμ ενώ το tracklist είναι:

01 Neon Junkyard
02 Leather Jacket II
03 The Missing
04 Pensacola
05 Dream Captain
06 Blue Agent
07 T.H.M.
08 Sleepwalking
09 Back to the Middle
10 Monomania
11 Nitebike
12 Punk (La Vie Anté:rieure)

Νέο άλμπουμ για τους Queen Of The Stone Age


Μετά από δισκογραφική σιωπή έξι ετών οι Queens of The Stone Age επιστρέφουν δισκογραφικά,με νέα κυκλοφορία,τον Ιούνιο.Σύμφωνα με δημοσίευμα του Antiquiet,που έβγαλε την είδηση προς τα έξω,το όνομα του νέου άλμπουμ θα είναι "Like Clockwork".

Σε αυτή την κυκλοφορία πέρα από τις γνωστές συμμετοχές των Trent Reznor,Elton John και Jake Shears φημολογείται ότι ο Dave Grohl θα αναλάβει τα drums,αντικαθιστώντας τον Joey Castillo που αποχώρησε από το συγκρότημα.Επίσης σε αυτό το άλμπουμ έχουμε την επιστροφή των Mark Lanegan και Nick Oliveri.

Σύμφωνα με το SPIN εδώ καια ρκετούς μήνες το συγκρότημα δίνει,μέσω κρυπτογραφημένων μηνυμάτων που στέλνει σε μουσικά περιοδικά,πληροφορίες για την νέα του κυκλοφορία.Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το μήνυμα που έστειλαν στο περιοδικό Kerrang και το οποίο λέει:

"DEAR KERRANG,
...SOME THINGS YOU CAN'T FIX SO...
ON THIS RECORD WE CAME TO A REALIZATION: THE BEST TRICK OF ALL, IS NO TRICK AT ALL
THE SONGS ARE A REAL TIME DOCUMENT OF THE MANIC UPS AND DOWNS OF THE LAST YEAR. IT CAN'T ALWAYS RUN LIKE CLOCKWORK. SO RATHER THAN CONTROL THE DIRECTION OF THE RECORDINGS, WE DECIDED TO RIDE SHOTGUN ON OUR EMOTIONAL BANDWAGON. WE EMBRACED OUR EVIL, HELD THE HORRIBLE, LICKED THE LUNACY AND BLEW THE BEAUTIFUL. AS A RESULT, WE'RE ON CLOUD 9.
I CAN'T WRITE ANYMORE CAUSE MY PHONE'S DYING,
QUEENS OF THE STONE AGE"

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Νέα κυκλοφορία για τους National


Oι National ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες της έκτης κυκλοφορίας τους,που θα φέρει τον τίτλο "Trouble Will Find Me" και το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 20 Μαίου μέσω της 4AD.Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο Clubhouse του Rhinebeck της Νέας Υόρκης,σε παραγωγή δική τους,και σε μίξη του Craig Silvey.Στην φωτογραφία μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο του άλμπουμ.Τα formats στα οποία θα κυκλοφορήσει είναι:Digital release,CD,βινύλιο 180gm καθώς και σε Limited edition boxed vinyl set.

Ενόψει της νέας του κυκλοφορίας ο τραγουδιστής των National,Matt Berninger έγραψε:

"For the past 10 years we'd been chasing something, wanting to prove something. And this chase was about trying to disprove our own insecurities. After touring High Violet, I think we felt like we'd finally gotten there. Now we could relax-- not in terms of our own expectations but we didn't have to prove our identity any longer."

Το tracklist του Trouble Will Find Me είναι:

01 I Should Live in Salt
02 Demons
03 Don't Swallow the Cap
04 Fireproof
05 Sea of Love
06 Heavenfaced
07 This is the Last Time
08 Graceless
09 Slipped
10 I Need My Girl
11 Humiliation
12 Pink Rabbits
13 Hard to Find

Νέο άλμπουμ για τους Sigur Ros


Οι Sigur Ros μετά το εξαιρετικό Valtari της περασμένης χρονιάς επιστρέφουν με νέο άλμπουμ. Έχοντας ήδη υπογράψει στην XL Recordings στις 17 Ιουνίου θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ Kveikur.

Όπως μας είχε ενημερώσει ήδη το συγκρότημα το υλικό αυτής της κυκλοφορίας είναι πιο σκληρό ηχητικά.Για του λόγου το αληθές μοιράστηκαν μαζί μας το τραγούδι "Brennisteinn",του οποίου το βίντεο μπορείτε να απολαύσετε παρακάτω.

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Νέα για το ντεμπούτο των Savages


Επιτέλους υπάρχουν νέα από τοσ τρατόπεδο των Savages σχετικά με την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ τους,που θα έχει τον τίτλο "Silence Yourself" και θα κυκλοφορήσεισ τις 7 Μαίου μέσω της Matador.Στην φωτογραφία μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο του άλμπουμ ενώ το συγκρότημα μοιράζεται με το κοινό το τραγούδι "She Will" το οποίο θα περιέχεται στην κυκλοφορία.

Το δελτίο τύπου που συνόδευε αυτό το πακέτο νέων περιείχε και μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση από το συγκρότημα που ανέφερε τα εξής:

"SAVAGES is not trying to give you something you didn’t have already, it is calling within yourself something you buried ages ago, it is an attempt to reveal and reconnect your PHYSICAL and EMOTIONAL self and give you the urge to experience your life differently, your girlfriends, your husbands, your jobs, your erotic life and the place music occupies in your life. Because we must teach ourselves new ways of POSITIVE MANIPULATIONS, music and words are aiming to strike like lightning, like a punch in the face, a determination to understand the WILL and DESIRES of the self."

Το tracklist του Silence Yourself θα είναι:

01 Shut Up
02 I Am Here
03 City's Full
04 Strife
05 Waiting for a Sign
06 Dead Nature
07 She Will
08 No Face
09 Hit Me
10 Husbands
11 Marshal Dear

Cold Cave-People are Poison (new track)


Πριν μερικές εβδομάδες είχαμε τη χαρά να ακούσουμε το τραγούδι "Oceans With no End" από το ομόνυμο νέο ΕΡ των Cold Cave.Τώρα ο ιθύνων νους του συγκροτήματος Wes Eisold,μας προσφέρει για ακρόαση την δεύτερη πλευρά αυτού του ΕΡ,το εκπληκτικό "People are Poison".

Απολάυστε ένα ακόμα εξαιρετικό τραγούδι από αυτό το απίστευτο συγκρότημα.


Ο Ryan Adams όπως δεν τον έχουμε συνηθίσει


Ο Ryan Adams μαζί με τους φίλους του Johnny T. Yerington και Leah Hennessey δημιούργησαν ένα Punk σθγκρότημα με το όνομα Pornography και θα κυκλοφορήσουν ένα 7" με επτά τραγούδια την Record Store Day.Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε μια πρώτη γεύση από αυτή τη συνεργασία,στο τραγούδι "Last Nite At The Opera".


Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Το παλαβό μανιφέστο των Knife


Oι Knife το έκαναν και πάλι το θαύμα τους.Το δελτίο τύπου που συνοδεύει την επερχόμενη κυκλοφορία τους κάθε άλλο παρά συνηθισμένο μπορείς να το χαρακτηρίσεις καθώς εξελίσσεται σε ένα μανιφέστο γύρω απο τον διαλογισμό για το νόημα της ζωής,την επιστήμη,τις κοινωνικές τάξεις και τόσα ακόμα άσχετα με την μουσική.Το πλήρες δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:


    "SOME FEELING IN THE BELLIES OF THE TANKERS WHO PASS US MAKING SAD MANIC BONGS LIKE DRUMS

    Everybody is always desiring already imagined things.
    When we travel between thresholds, people say: “you’re hiding.”
    Not everything can be so easily explained.

    We have a bellyache, a big stink, a major grouse or two with manufactured knowledge.
    But how do you build an album about not knowing?
    Now your voice is in my throat, floating there…
    Often people take pills for these things.
    To us the body is no longer psychological.
    It’s certainly not a container, we don’t believe in metaphors.
    Like dog/wolf—there aren’t many anymore.

    Still at twilight something blurs over your shoulder.
    Which is it?
    It’s prickly.

    Our hair is out.

    We have made some decisions.
    We want to fail more, act without authority.
    Plus there’s something phlegmatic about the world state don’t you think?
    There’s a blood system promoting biology as destiny.
    A series of patriarchies that’s a problem to the Nth degree.
    What about hyper-capitalism, this homicidal class system, the school system that’s kaput?
    Then there are castles everywhere—look at them fake tanning and signing autographs!

    At least there’s one thing we stand behind.
    There’s still an ecosystem right? And here’s this sound system.
    We dusted it off. Electronic is just one place in the body. We went temporarily acoustic.
    We made our own instruments. We took an old bedspring, a microphone and:
    “Stay out here…”
    Now we’re bending our voices to sound like Emily R., who recorded the track on her cellphone speaker.

    No habits!
    There are other ways to do things.

    Still sometimes it all seems so bad.
    Don’t worry we won’t commit Harakiri, stomach cutting or anything like it.
    The honor system is corrupt, just another privilege.
    Like how it’s a privilege to make an album, to move freely.

    We just have to go faster we mean breakneck we mean “like crazy.”

    How at 5am that warehouse beat is coming up like sour steam.
    All over the dance floor we’re asking: can this DNA turn into something else?
    It’s not metaphorical. It’s explicit.
    There are surgeries and fantasies and holes sweating through the wall.
    It’s a question about feelings. It’s a question about who gets to risk.

    But things don’t change so easily.
    There’s still Monsanto, fracking and “terminator seeds.”
    Every morning we wake up wondering: who’s kicking who on the street corner?

    Now we have to start. We choose process over everything else.
    Letting go of outcomes is another privilege.
    Keep it lateral.
    We ask our friends to help.

    Together we leave the village and walk down the road. The light starts exercising itself. The old sun is out in his winter jumpsuit doing sit-ups and squat thrusts between the nettles and moldy brush.

    10 more! We say to him. Get shaking!

    Our walk gets longer. It’s a walk in the panpipes of the body. We come to the edge. So much water. The ocean is twice its original size. We take a bunch of surveys. They know everything about us. We don’t buy what they say. We take a heap of estrogen. All around us things are howling and then we stand on the pier end. The light is pink and green and pink and green. It reminds us of home—like we imagine it could be. But when the color pancakes out over the horizon, we don’t know what we’re looking at. That’s ok. This time it’s structural.

    No habits!

    Of course we’re growing restless."


Τα συμπεράσματα φυσικά δικά σας!

R.I.P. Jason Molina


O Jason Molina δεν είναι πλέον ανάμεσά μας.Πέθανε το Σάββατο σε ηλικία μόλις 39 ετών από οργανική ανεπάρκεια εξαιτίας του χρόνιου προβλήματος που είχε με το αλκοόλ.Η τελευταία του κυκλοφορία ήταν το σόλο άλμπουμ "Autumns Bird Songs" που κυκλοφόρησε το 2012.

Η Secretly Canadian το label που ταυτίστηκε με την καριέρα του εξέδωσε μια ανακοίνωση για το θάνατο του καλλιτέχνη μην ξεχνώντας να αναφέρει πόσο σημαντικός υπήρξε για την ύπαρξη της ίδιας της εταιρείας.

"This is especially hard for us to share. Jason is the cornerstone of Secretly Canadian. Without him there would be no us — plain and simple. His singular, stirring body of work is the foundation upon which all else has been constructed. After hearing and falling in love with the mysterious voice on his debut single “Soul” in early 1996, we approached him about releasing a single on our newly formed label. For some reason he said yes. We drove from Indiana to New York to meet him in person and he handed us what would become the first of many JMo master tapes. And with the Songs: Ohia One Pronunciation of Glory 7” we were given a voice as a label."

Το πρόβλημα του Molina με το αλκοόλ ήρθε στην επιφάνεια το 2011,όταν η οικογένεια του ζήτησε οικονομική στήριξη για τα ιατρικά του έξοδα μέσω της ιστοσελίδας των Magnolia Electric Co.Ανέφεραν πως τα τελευταία δυο χρόνια ο Molina έμπαινε και έβγαινε διαρκώς σε κλινικές αποτοξίνωσης και πως δεν μπορούσε να καλύψει τα έξοδα του επειδή δεν είχε ιατρική ασφάλιση.

Το τελευταίο επίσημο μήνυμα του Jason Molina αναρτήθηκε στην ίδια ιστοσελίδα τον Μάιο του 2012 και σε αυτό ο καλλιτέχνης ενημέρωνε πως δούλευε πάνω σε νέα τραγούδια και ευχαριστούσε τους οπαδούς του για την βοήθεια που του πρόσφεραν στα προβλήματα της υγείας του.Χαρακτηριστικά έγραψε: "Treatment is good, getting to deal with a lot of things that even the music didn’t want to. I have not given up because you, my friends have not given up on me. I do still need your support however that takes shape, good vibes are worth more than you might think."

Oι Vampire Weekend παρουσιάζουν ζωντανά δύο ολοκαίνουρια τραγούδια

Η εμφάνιση των Vampire Weekend στο SXSW θα μείνει αξέχαστη σε όσους την παρακολούθησαν καθώς σε αυτήν το συγκρότημα παρουσίασε δύο ολοκαίνουρια τραγούδια από το επερχόμενο "Modern Vampires of the City" άλμπουμ τους.Πρόκειται για τα τραγούδια "Diane Young" και "Ya Hey" τα οποία μπορείτε να ακούσετε παρακάτω.

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Girls Names-New Life (Slumberland Records 2013)


Το κουαρτέτο από το Μπέλφαστ έφτασε αισίως στην 4η δισκογραφική δουλειά του,μια δουλειά που σημαίνει γι αυτούς ακριβώς αυτό που περιγράφει ο τίτλος του,την απαρχή μιας νέας ζωής γι αυτούς.Οι Girls Names κάνουν μια στροφή στον ήχο τους,παύουν να ηχούν τόσο pop και αγκαλιάζουν τον ήχο που μέχρι τώρα απολαμβάναμε από μπάντες τύπου Crystal Stilts ή Black Tambourine (αν και λιγότερο "σκληροπυρηνικοί").

Το New Life είναι μια δουλειά που σε κάνει να θες να την ακούσεις.Οι Girls Names αποδίδουν ένα ήχο συμπαγή,με αρμονικές αλλαγές ανάμεσα στα ξεσπάσματα και την ηρεμία και με γενναίες δόσεις ατμοσφαιρικών πλήκτρων που βυθίζουν τον ακροατή στις άκρως διεισδυτικές μελωδίες τους.Οι κιθάρες έχουν κι αυτές ρόλο πολύ σημαντικό,ενώ τα  φωνητικά του Cathal Cully διαθέτουν όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να μαγνητίσουν.

Μέσα σε 10 τραγούδια οι Girls Names καταφέρνουν να πείσουν και να μαγέψουν και τον πιο δύσκολο ακροατή.Και πως να μην μαγευτεί κάποιος όταν έχει να κάνει με τραγούδια όπως το "Pittura Infamante" που αβίαστα σε παραπέμπει στους Cure του Seventeen Seconds,το "Drawing Lines" με τις σχεδόν υπνωτικές κιθάρες του ή ακόμα και το υπέροχα μελωδικό ομώνυμο "The New Life".

Oι Girls Names μας παρουσιάζουν κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτά που μας είχαν συνηθίσει και πετυχαίνουν στο έπακρο.Μας παρουσιάζουν τις επιρροές τους χωρίς να γίνονται κακέκτυπα αυτών και μας παραδίδουν ένα άκρως ποιοτικό άλμπουμ που αποτελεί σημείο αναφοράς για την φετινή χρονιά και μας δίνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον τους,το οποίο διαγράφεται μάλλον λαμπρό!

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Κασετοκυκλοφορία για τους MGMT για την Record store Day


Για να γιορτάσουν την Record Store Day στις 20 Απριλίου οι MGMT θα κυκλοφορήσουν σε κασέτα ένα limited edition single που θα περιέχει το νέο τους τραγούδι "Alien Days".Στην συσκευασία θα περιέχεται κι ένας download code.

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε μαι ζωντανή εκτέλεση του συγκεκριμένου τραγουδιού από την εμφάνισή τους στην Κολομβία!

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Δείτε το νέο βίντεο των Knife


Oι Knife επιστρέφουν με νέο άλμπουμ τον Απρίλιο και ήδη έχουν μοιραστεί μαζί μας το single Full of Fire.Τώρα μοιράζονται με το κοινό τους το εναρκτήριο τραγούδι του άλμπουμ,το τραγούδι "A Tooth For An Εye" παρουσιάζοντας μας ένα εκπληκτικό βίντεο σκηνοθετημένο από τους  Roxy Farhat και Kakan Hermansson.Την δημοσίευση του βίντεο συνόδευε η παρακάτω ανακοίνωση:

"A Tooth For An Eye" deconstructs images of maleness, power and leadership. Who are the people we trust as our leaders and why? What do we have to learn from those we consider inferior? In a sport setting where one would traditionally consider a group of men as powerful and in charge, an unexpected leader emerges. A child enters and allows the men to let go of their hierarchies, machismo and fear of intimacy, as they follow her into a dance. Their lack of expertise and vulnerability shines through as they perform the choreography. Amateurs and skilled dancers alike express joy and a sense of freedom; There is no prestige in their performance. The child is powerful, tough and sweet all at once, roaring "I'm telling you stories, trust me". There is no shame in her girliness, rather she possesses knowledge that the men lost a long time ago.

Live αλμπουμ για τους Dead Can Dance


Μετά την δισκογραφική επιστροφή των Dead Can Dance με το άλμπουμ Anastasis ήρθε η ώρα για την κυκλοφορία κι ενός ζωντανά ηχογραφημένου άλμπουμ που κλείνει μέσα του στιγμές από την περιοδεία προώθησης της δισκογραφικής τους δουλειάς.Το In Concert θα κυκλοφορήσει σε έκδοση διπλού CD,τριπλού LP,αλλά και ψηφιακά στις 22 Απριλίου.

Tο tracklist είναι:

Digital/LP tracklisting:

01 Children of the Sun
02 Anabasis
03 Rakim
04 Kiko
05 Lamma Badda
06 Agape
07 Amnesia
08 Sanvean
09 Nierika
10 Opium
11 The Host of Seraphim
12 All in Good Time
13 Ubiquitous Mr Lovegrove
14 Dreams Made Flesh
15 Song to the Siren
16 Return of the She King

CD tracklisting:

01 Children of the Sun
02 Anabasis
03 Rakim
04 Kiko
05 Lamma Badda
06 Sanvean
07 Nierika
08 All in Good Time
09 Ubiquitous Mr. Lovegrove
10 Song to the Siren
11 Return of the She King

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Οι Franz Ferdinand παρουσίασαν νέα τραγούδια


Δύο νέα τραγούδια έπαιξαν στην πρόσφατη τους εμφάνιση στην Γλασκώβη της Σκωτίας οι Franz Ferdinand. Αυτά φερούν τους τίτλους 'Evil Eye' και 'The Blackpool Illuminati'. Τα βίντεο με αυτά τα δύο νέα τραγούδια, μπορείτε να τα παρακολουθήσετε παρακάτω.

Αν και δεν έχει ανακοίνωθεί τίποτα ακόμα επίσημα, φαίνεται πως το συγκρότημα ετοιμάζεται να δουλέψει πάνω σε ένα νέο άλμπουμ στο άμεσο μέλλον...

Austra-Home (new track)


Αυτό το καλοκαίρι οι Austra επιστρέφουν με νέο άλμπουμ,που θα φέρει τον τίτλο Olympia και θα κυκλοφορήσεισ τις 18 Ιουνίου μέσω της Domino Records.

H αρχηγός του group και βασική στιχουργός/συνθέτης Katie Stelmanis ανέφερε σχετικά με αυτή την νέα κυκλοφορία σε δελτίο τύπου: "We are really into dense harmonies and big beautiful melodies, but I also love techno and dance music. I wanted to bring those elements together.”

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε το lead single του νέου άλμπουμ των Austra,το τραγούδι "Home" που διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που αναφέρει η Stelmanis παραπάνω.Απολαύστε!

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Οι Smith Westerns ανακοίνωσαν νέο άλμπουμ



Οι smith Westerns επιστρέφουν με νέο άλμπουμ.Η κυκλοφορία του έχει οριστεί για τις 11 Ιουνίου,το όνομα του θα είναι "Soft Will" και θα κυκλοφορήσει μέσω του label Mom+Pop.Στη συνέχεια μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι "Varsity" που θα είναι και το πρώτο single αυτής της κυκλοφορίας.Το single θα κυκλοφορήσει σε digital form στις 12 Μαρτίου και σε 7" βινύλιο (μαζί με το b-side "Case & Point")στις 14 Μαίου.

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο Sonic Ranch του El Paso του Τέξας με παραγωγό τον Chris Coady,που η΄ταν και ο παραγωγός του Dye It Blonde,καθώς και άλμπουμ διάφορων άλλων καλλιτεχνών και συγκροτημα΄των όπως οι Beach House,Yeah Yeah Yeahs,TV On The Radio κ.α.

Το tracklist του Soft Will θα είναι:

01 3am Spiritual
02 Idol
03 Glossed
04 XXIII
05 Fool Proof
06 White Oath
07 Only Natural
08 Best Friend
09 Cheer Up
10 Varsity

Νέο άλμπουμ για τους Os Mutantes


Oι Βραζιλιάνοι,βετεράνοι του ψυχεδελικού ήχου,Os Mutantes επιστρέφουν με νέο άλμπουμ.Ο τίτλος αυτού "Fool Metal Jack" και η κυκλοφορία του έχει οριστεί για τις 30 Απριλίου μέσω της Krian Music.Το άλμπουμ αυτό αποτελεί την συνέχεια του "Haih of Amortecedor",που αποτέλεσε την πρώτη τους κυκλοφορία μετά από 35 ολόκληρα χρόνια!

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε κάποια samples από τα τραγούδια "Fool Metal Jack", "Look Out", "Once Upon a Flight", και "Piccadilly Willie" που θα περιέχονται στο άλμπουμ.

Oι MGMT ανακοινώνουν περιοδεία


Οι MGMT επιστρέφουν.Το ντουέτο των Ben Goldwasser και Andrew VanWyngarden ανακοίνωσε μια ανοιξιάτικη περιοδεία στην Β. Αμερική,που πιθανολογείται ότι θα είναι ο προπομπός μιας νέας δισκογραφικής δουλειάς.

Σε δηλώσεις τους πριν λίγο καιρό στο Rolling Stone οι MGMT είπαν ότι το επερχόμενο άλμπουμ τους το ηχογράφησαν σαν ντουέτο,χωρίς πλήρη μπάντα,και πως είναι επηρρεασμένο από τους Aphex Twin και την house Μουσική (?)

Προς το παρόν οι ημερομηνίες που ανακοίνωσαν για την περιοδεία τους είναι:

04-26 University Park, PA - Penn State
04-28 Geneseo, NY - SUNY Geneseo
04-30 Portland, ME - State Theatre
05-01 Providence, RI - Lupo's
05-04 Cleveland, OH - Masonic Auditorium
05-06 Grand Rapids, MI - Hoogenboom Center @ Calvin College
05-08 Winnipeg, Manitoba - Burton Cummings Theatre
05-09 Saskatoon, Saskatchewan - The Odean Events Centre
05-10 Calgary, Alberta - MacEwan Hall
05-11 Edmonton, Alberta - The Starlite Room
05-13 Vancouver, British Columbia - Commodore Ballroom
05-14 Spokane, WA - Knitting Factory
05-15 Seattle, WA - Sodo
05-16 Portland, OR - Crystal Ballroom
05-18 Stanford, CA - Frost Amphitheater
06-21-23 Dover, DE - Firefly Music Festival
06-28-29 Kansas City, KS - Kanrocksas
07-13 Cincinnati, OH - Bunbury Music Festival

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Johnny Marr-The Messenger (Sire/ADA 2013)

O Johnny Marr δεν είναι κάποιος τυχαίος στη μουσική πιάτσα.Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες μας έχει δώσει δείγματα του ταλέντου και της μουσικής του ευφυίας μέσα από τα τέσσερα κορυφαία άλμπουμ των Smiths,μέσα από τις ηλεκτρονικές του αναζητήσεις παρέα με τον Bernard Sumner,μέσα από τη δουλειά των Johnny Marr & The Healers ή μέσα από τις συνεργασίες του με τον Modest Mouse και τους Cribs!Προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως μια τόσο πολυσχιδής μουσική προσωπικότητα μας παρουσιάζει μετά από μια τόσο ενδιαφέρουσα καριέρα μόλις το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ!Ας αφήσουμε όμως κατά μέρος τις εκπλήξεις και ας επικεντρωθούμε στη μουσική.

Σύμφωνα με τον ίδιο το Messenger είναι το άλμπουμ που αποτυπώνει την εμπειρία του δημιουργού του από την επιστροφή του στα πάτρια Βρετανικά εδάφη.Η εμπειρία αυτή έγινε στίχοι και μουσική,και στο πλευρό του Marr,γι αυτό το εγχείρημα,βρέθηκαν οι Iwan Gronow,Jack Mitchell και James Doviak.Ο Johnny Marr προσφέρει στο κοινό ένα άλμπουμ στο γνώριμο κιθαριστικό του στυλ,ένα άλμπουμ όμως που δεν παύει να κρύβει εκπλήξεις.Μας εξιστορεί τις δικές του ιστορίες μέσα από ήχους γεμάτους ενέργεια,θετική αύρα και ποιότητα πέρα από κάθε είδους αμφισβητήσεις.Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της κυκλοφορίας είναι γεμάτο από όμορφα και κυρίαρχα κιθαριστικά μέρη,με τραγούδια όπως τα "New Town Velocity",το γεμάτο κλισέ "I Want the Heartbeat",το "Upstarts" με το garage ύφος του και το "The Right Thing Right" που φέρνει στο νου του ακροατή τις ένδοξες στιγμές των Smiths να ξεχωρίζουν.Ο Marr δημιουργεί μελωδίες που συνδυάζουν μέσα τους το shoegaze,το garage,την Britpop,το indie rock και σε κάποια σημεία το new wave και δημιουργεί ένα συνολικό αποτέλεσμα ελκυστικό μεν,αλλά όχι και θριαμβευτικό.Ουσιαστικά αποτυπώνει μέσα από την προσωπική του δουλειά όλα αυτά τα στοιχεία που μας έκαναν να τον αγαπήσουμε σαν καλλιτέχνη μέσα στην πορεία της καριέρας του και μέσα από τις συνεργασίες του!

Με το Messenger ο Johnny Marr μας αποδεικνύει γιατί τον αγαπάμε όλα αυτά τα χρόνια. Δείχνει γιατί ήταν και εξακολουθεί να είναι ένα είδωλο για πολλούς που ασχολήθηκαν με τη μουσική τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια και μας δίνει ένα ακόμη λόγο να θέλουμε σαν τρελοί να τον ξαναδούμε πλάι πλάι με τον Morrissey σε ένα Smiths' reunion.Με το Messenger o Johnny Marr δείχνει ξεκάθαρα γιατί παραμένει ένα βαρύ χαρτί στη μουσική βιομηχανία και μας δίνει την αίσθηση σιγουριάς που χρειαζόμαστε για να απολαύσουμε αυτό το άλμπουμ.

The Men-New Moon (Sacred Bones 2013)

To εντυπωσιακό με τους The Men είναι ότι κάθε χρόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια καταφέρνουν να μας δίνουν σταθερά ποιοτικά άλμπουμ.Βέβαια ο ήχος τους δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας,αλλά πρέπει να παραδεχτούμε πως καταφέρνουν με μαεστρικό τρόπο να φέρουν κοντά τους το indie κοινό χωρίς να απογοητεύσουν και αυτούς που τους αρέσει ο πιο σκληρός κιθαριστικός ήχος.Το νέο τους άλμπουμ,New Moon,συνεχίζει από εκεί που τελείωσε το Open Your Heart,σημαίνει όμως και την απαρχή μιας νέας ηχητικής εποχής γι αυτούς καθώς αποχωρίζονται εξ ολοκλήρου τον noise rock χαρακτήρα με τον οποίο μας είχαν συστηθεί και καθιερωθεί!

Φυσικά ο τίτλος της νέας τους δουλειάς δεν κρύβει κανένα απολύτως νόημα,και σίγουρα είναι ένας τίτλος που επιλέχθηκε γιατί τους εκφράζει.εξάλλου οι The Men ήταν πάντα αρκετά ευθείς ώστε να μη μας αφήνουν περιθώρια για δεύτερες σκέψεις!Μέσα από τον ήχο του New Moon οι Men συνεχίζουν να είναι αιχμηροί και δυναμικοί,μοιάζουν όμως παράλληλα πιο απελευθερωμένοι από το άγχος του να αποδείξουν κάτι.Κι αν το ξεκίνημα του άλμπουμ δε μας προδιαθέτει για κάτι δυναμικό (εντάξει το "Open The Door" δεν το λες και αιχμηρό),η συνέχεια είναι ακριβώς αυτή που θα θέλαμε!Το @Half Angel Half Light" έχει τις απαραίτητες κιθαριστικές δόσεις,ενώ ο ρυθμός του σε κάνει να κουνηθείς θες δε θες (κάλλιστα θα μπορούσε να είναι τραγούδι του Open Your Heart).Το "Withoyt a Face" συνεχίζει με τον ίδιο δυναμισμό για να ακολουθηθεί από την νοσταλγικότητα του "The Seeds" που μοιάζει να έρχεται από τα 60's.Στα "Ι Saw Her Face" και "High and Lonesome" οι Men πειραματίζονται με το ψυχεδελικό τους ταλέντο,στο μεν πρώτο δοκιμάζοντας τον σκληρό τρόπο και στο δεύτερο δοκιμάζοντας μια πιο μελωδική προσέγγιση.Κι εκεί που λες ότι αρχίζεις να ξεχνάς του παλιούς Men αυτοί επανέρχονται στα γνώριμα μονοπάτια τους με δυο τραγούδια δυναμίτες,τα "The Brass" και το "Electric". Γρήγοροι ρυθμοί,στακάτο μπάσο και drumming και κιθάρες που παίρνουν κεφάλια,με την χορευτική διάθεση να κυριαρχεί.Η συνέχεια είναιι στο ίδιο μοτίβο,με το "Freaky" να ξεχωρίζει σε σχέση με τα υπόλοιπα τραγούδια και με ένα ενδιάμεσο διάλειμμα για το "Bird Song" όπου οι country επιρροές κάνουν την εμφάνισή τους.

Σε δύο άλμπουμ που έχουν το ίδιο ύφος (Open Your Heart και το παρόν) το νέο άλμπουμ των Men μοιάζει να χάνει τον "αγώνα" μιας και κάποιες φορές η επανάληψη δεν αποτελεί "μήτηρ πάσης μαθήσεως".Το "New Moon" παραμένει παρόλα αυτά συμπαθητικό και ένα ακόμα δείγμα που μας κάνει να βγάζουμε το καπέλο στους Men αποθεώνοντας το μουσικό τους ταλέντο και θαυμάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ενώνουν τον τραχύ με τον πιο soft ήχο. Μέχρι εκεί όμως!Συνολικά καλό άκουσμα,αλλά όχι εντυπωσιακό!

Suuns-Images Du Futur (Secretly Canadian 2013)

Oι Καναδοί Suuns άργησαν λιγάκι να μας δώσουν τον διάδοχο του ομολογουμένως πολύ καλού Zeroes QC,αλλά καθώς φαίνεται άξιζε όλη αυτή η αναμονή για το νέο τους άλμπουμ.Το Images du Futur είναι νέο τους πόνημα και δικαίως μπορούμε να το θεωρήσουμε σαν την συνέχεια του ντεμπούτου τους,με εμφανή τα σημάδια της ωριμότητας στον ήχο τους.

Σύμφωνα με τους ίδιους το γεγονός ότι οι ηχογραφήσεις έλαβαν χώρα την ίδια περίοδο με τις φοιτητικές διαδηλώσεις στο Quebec,το περασμένο έτος, τους έδωσε το απαραίτητο έναυσμα για να διευρύνουν τους ορίζοντες του ήχου και της σκέψης τους.Και είναι γεγονός πως σε αυτήν τη νέα τους προσπάθεια ο ήχος τους έχει αποκτήσει μια νέα πολύ ενδιαφέρουσα δυναμική.Οι Suuns κατάφεραν να ακούγονται πιο ευθείς,πιο ειλικρινείς και να μας μαγεύουν με τους ήχους τους χωρίς να καταφεύγουν σε τερτίπια που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν κλισέ από τους λάτρεις του ήχου που εκπροσωπούν.Οι μπασογραμμές τους παραμένουν εξαιρετικές και σε απόλυτη ισορροπία με τα υπόλοιπα όργανα,ενώ οι μελωδίες τους ταλαντεύονται ανάμεσα στην αγωνία και τον δυναμισμό!Κατορθώνουν με ένα,όχι και τόσο συχνό,κρεσέντο έμπνευσης να μοιάζουν συνεπαρμένοι από την ίδια τους τη μουσική χωρίς όμως να χάνουν τον έλεγχο σε κανένα σημείο.

Ήδη από το ξεκίνημα με το "Powers of Ten" δείχνουν ότι ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν να δώσουν στον ακροατή τους.Προτιμούν να διατηρούν την ένταση παρά να ακούγονται ευχάριστη ενώ οι κιθαριστικές τους μελωδίες είναι ιδιαίτερα αιχμηρές.Το "2020" με το οποίο ουσιαστικά μας εισήγαγαν στη νέα τους δουλειά ηχεί τρομακτικά παράξενο,σαν μια ιδέα που ξεκίνησε από κάποιο υπόγειο και κατέληξε να γίνεται τραγούδι.Το "Minor Work" είναι πιο low tempo αλλά καθόλα ενδιαφέρον και ακολουθείται από την ηχητική παράνοια του "Mirror Mirror".Το "Edie's Dream" προσωπικά το βρήκα αδιάφορο,ενώ από το "Sunspot" κράτησα μονάχα την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μπασογραμμή.Ενδιαφε΄ρον ακούγεται το μπάσο και στο "Bambi",με το όλο ηχητικό αποτέλεσμα να μοιάζει σα να θέλει να σε βυθίσει σε ένα vertigo.Το ομώνυμο τραγούδι φέρνει στο νου κάτι από krautrock σε ένα παράξενο μείγμα με τον progressive ήχο των late 60's και είναι ικανό να σε τριπάρει,ενώ το "Music Won't Save You" που κλείνει το άλμπουμ τρέφει κι άλλο την παράνοια που μπορεί να προκαλέσει στον ακροατή ο ήχος των Suuns.

Σε γενικές γραμμές το "images du Futur" είναι ένα καλό άλμπουμ.Σίγουρα δεν θα είναι από τα κορυφαία του 2013,αλλά αποτελεί ένα ευχάριστο άκουσμα και μια ασφαλή επιλογή για τα πιο ψαγμένα και με διάθεση πειραματισμού αυτιά!