Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Deluxe επανακυκλοφορία του ντεμπούτου των Interpol


Οι Interpol ανακοίνωσαν την επανακυκλοφορία του μνημειώδους ντεμπούτου άλμπουμ τους "Turn On The Bight Lights" με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων από την κυκλοφορία του. Η επανακυκλοφορία θα βγει στην αγορά,μέσω της Matador, στις 20 Νοεμβρίου,fully remastered,σε διπλό CD/DVD,διπλό LP/DVD αλλά και ψηφιακά.

Μαζί με το άλμπουμ το πακέτο περιλαμβάνει ένα λεύκωμα με ακυκλοφόρητες φωτογραφίες της μπάντας καθώς και ένα ακόμα CD με demos και B-sides που μέχρι σήμερα παρέμεναν ακυκλοφόρητα.Το DVD περιλαμβάνει τρία βίντεοκλίπ ("PDA", "NYC", "Obstacle 1") καθώς και εκτεταμένο οπτικό υλικό από τις εμφανίσεις της μπάντας στο Mercury Lounge της Νέας Υόρκης τον Μάιο του 2000 και στο Trobadour του Los Angeles τον Σεπτέμβριο του 2002.

Το πλήρες tracklist αυτής της επανακυκλοφορίας είναι:

Turn On the Bright Lights:

01 Untitled
02 Obstacle 1
03 NYC
04 PDA
05 Say Hello to the Angels
06 Hands Away
07 Obstacle 2
08 Stella Was a Diver and She Was Always Down
09 Roland
10 The New
11 Leif Erikson

Bonus Material:

01 Interlude [iTunes single]
02 Specialist ^
03 PDA #
04 Roland #
05 Get the Girls (Song 5) #
06 Precipitate @
07 Song Seven (Original version) @
08 A Time to Be So Small (Original version) @
09 Untitled ! * =
10 Stella ! * =
11 NYC ! =
12 Leif Erikson ! * =
13 Gavilan (Cubed) ! *
14 Obstacle 2 % =
15 Hands Away % =
16 The New % * =
17 NYC % * =

^ from Interpol EP, 2002
# First demo, 1998
@ Second demo, 1999
! Third demo, 2001
% Peel Session, 2001
* Previously unreleased
= only available on coupon included with vinyl version

Caspian-Waking Season (Triple Crown 2012)

Δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλάνε τελευταία για έναν κορεσμό στους κόλπους της post-rock μουσικής και δεν έχουν άδικο. Ο συγκεκριμένος ήχος δημιούργησε ένα αναπάντεχο hype και όπως κάθε τι που είναι στην επικαιρότητα είχε σαν αποτέλεσμα τον μιμητισμό και την επανάληψη μέσα από μπάντες ηχητικούς κλώνους,δημιουργών με μεγαλύτερη συνθετική αστείρευτη έμπνευση. Ευτυχώς οι Caspian δεν υπήρξαν ποτέ σε αυτή την κατηγορία και αν το ΥΠΕΡΤΑΤΟ Tetria του 2009 δεν έλαβε την αναγνώριση που του άξιζε,το φετινό Waking Season ήρθε για να αποκαταστήσει την δικαιοσύνη όσον αφορά αυτήν την πραγματικά υπέροχη μπάντα.

Από τεχνικής πλευράς το άλμπουμ είναι σχεδόν αψεγάδιαστο. Η επιλογή του Matt Bayles (Isis,Mastodon) για την παραγωγή αποδείχτηκε λίρα εκατό για τους Caspian μιας και ο συγκεκριμένος κύριος κατάφερε να δώσει στον ήχο τους όλα εκείνα τα στοιχεία που θα τον καθιστούσαν τέλειο. Η μπάντα παίζει σα να μην υπάρχει αύριο και ο Bayles παίρνει αυτό τον στιβαρό ήχο και με απλές πινελιές του προσδίδει μια πρωτόγνωρη τελειότητα.

Από την πλευρά τους οι Caspian δείχνουν πιο ώριμοι και πιο δεμένοι παρά ποτέ. Κάθε τους σύνθεση είναι τόσο καλά δουλεμένη που δεν αφήνει περιθώριο στον ακροατή να αποσπαστεί από την διαδικασία ακρόασης του άλμπουμ. Οι συνθέσεις τους έγιναν πιο δομημένες πλέον,με μια σταδιακή ανάπτυξη των ηχητικών κλιμάκων τους που σου δίνει την αίσθηση ότι πλησιάζεις σε ένα οργασμικό τελείωμα κάθε φορά που ο ρυθμός εναλλάσσεται.

Μέσα σε 10 τραγούδια οι Caspian μας πηγαίνουν ένα μουσικό ταξίδι που δεν θες να τελειώσει. Μέσα σε αυτά τα τραγούδια σίγουρα ξεχωρίζει το "Procellous",το οποίο είναι σα να ακούς την δημιουργική ένωση των Tangerine Dream και του Brian Eno με τοn post-rock ήχο στα καλύτερα του.Πρόκειται για ένα τραγούδι που τουλάχιστον προσωπικά εμένα με έχει σημαδέψει σε αυτή την κυκλοφορία.Το "Gone In Bloom And Bough" σε γεμίζει σε κάθε του νότα,ενώ τα σημεία έξαρσής του σε διαπερνούν σαν ηλεκτρισμός στο άκουσμά τους.Το "Halls Of Summer" προσδίδει όλη εκέινη την απαραίτητη γαλήνη που χρειάζεται κάποιος και σε παραδίδει με ασφάλεια στην γαλήνη του Akiko το οποίο έχει πολλά από εκείνα τα στοιχεία των late Radiohead που αγαπήσαμε.Το "Long The Desert Mile" είναι ένα ακόμα ισχυρό ηχητικό χαστούκι που σε κάνει να αναρωτιέσαι τι καλύτερο μπορεί άργα να δώσει ακόμα αυτή η μπάντα,ενώ το "Fire Made Flesh" με το οποίο κλείνει αυτή η κυκλοφορία μοιάζει σα να είναι ο ιδανικός επίλογος σε αυόν τον ηχητικό οργασμό που βιώνεις ακούγοντας το Waking Season.

Θα παραδεχθώ πως το post-rock το θεωρούσα είδος σε παρακμή μέχρι τη στιγμή ακρόασης του Waking Season.Μπορεί πολλές φορές αυτή η μουσική να μη διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας,όταν όμως την ακούς μέσα από τις συνθέσεις συγκροτημάτων όπως οι Caspian,πείθεσαι,ακόμα κι αν είσαι ο πλέον σκληρός κριτής,πως υπάρχει ελπίδα γι αυτό το είδος.Οι δικαιοσύνη αποκαταστάθηκε και έστω και με τρία χρόνια καθυστέρηση οι Caspian επιβάλλεται να θεωρηθούν μια μπάντα που ανήκει στην ελίτ του post-rock ήχου.Τα υπόλοιπα είναι ιστορία,μια ιστορία που μπορείτε να ζήσετε μέσα από την ακρόαση αυτού του φανταστικού άλμπουμ.

Ο Brian Eno σχεδιάζει νέο άλμπουμ για τον Νοέμβριο


Ο Brian Eno θα επιστρέψει δισκογραφικά με ένα νέο άλμπουμ που θα φέρει το όνομα LUX. Πρόκειται για μια συνθεση 76 λεπτών χωρισμένη σε 12 τμήματα (δηλαδή σε 4 τραγούδια) και η οποία θα κυκλοφορήσει στις 13 Νοεμβρίου μέσω της Warp σε βινύλιο,CD αλλά και ψηφιακά.

Nü Sensae - Sundowning (Suicide Squeeze 2012)

Είναι ορισμένες φορές που χρειάζεται να γίνεις υπερβολικός στην έκφρασή σου για να περιγράψεις την πραγματικότητα.Ακολουθώντας αυτήν ακριβώς την τακτική μπορώ να πω με βεβαιότητα πως αν υπάρχει μια μπάντα που ορίζει τον σύγχρονο noise punk ήχο,αυτή σίγουρα είναι οι Καναδοί Nü Sensae.

Το μυστικό της επιτυχίας τους απλούστατο. Πολύ distortion,πολλές κραυγές και ένας ήχος απλός,ακατέργαστος και σε ορισμένες περιπτώσεις ωμότατος. Βλέποντας φυσικά την γλυκύτατη φυσιογνωμία της μπασίστριας/τραγουδίστριας Andrea Lukic δεν μπορείς να πιστέψεις πως ένας τέτοιος ήχος μπορεί να παραχθεί από αυτή την τριάδα,όμως η ίδια καταφέρνει να δώσει το στίγμα της μέσα από τα τραγούδια της και παράλληλα καταφέρνει να μην μας παρουσιάσει κάτι κομψευάμενο και τετραγωνισμένο αλλά ένα διαμάντι ωμής δημιουργικότητας.

Βέβαια σε όλο αυτό το αποτέλεσμα η Lukic δεν είναι μόνη της.Έχει έναν Brody McKnight στην κιθάρα να δίνει πόνο σε κάθε του νότα κι έναν Daniel Pitout στα drums να παίζει ώρες ώρες πραγματικά δίχως άυριο.Όταν λοιπόν η τριάδα αυτή λειτουργεί με τόση ορμή δεν θα έπρεπε να μας παραξενεύει η παραγωγή τραγουδιών όπως τα "Burnt Masks" και "Dust" που σχεδόν αυτόματα παραπέμπουν τη σκέψη σου στον 'ηχο των Sonic Youth των τελών της δεκαετίας του '80,αλλά και η παραγωγή τραγουδιών/οροσήμων του punk ήχου του σήμερα,όπως είναι τα "100 Shades" και "Spit Gifting" (με το δεύτερο να μοιάζει ικανό να προκαλέσει οργασμικές εξάρσεις).Και τα υπόλοιπα τραγούδια δεν στερούνται ψυχής,απλά βρίσκονται ελάχιστα πιο κάτω σε σχέση με αυτά που αναφέρθηκαν.

Το Sundowning δεν είναι το τυπικό δεύτερο άλμπουμ που περιμένεις από μια φρέσκια μπάντα. Είναι ένα άλμπουμ,στο οποίο ο ήχος έρχεται και διαλύει τα πάντα στο πέρασμα του. Είναι το καθαρτήριο τόσο των ακροατών όσο και των συντελεστών του και είναι ένα άλμπουμ που δημιουργήθηκε καθαρά για να σταθεί σαν ένα noise punk μανιφέστο. Είναι δυνατό,είναι ωμό είναι κυριολεκτικά ένας οδοστρωτήρας,που στο τέλος της ακρόασης θα σε αφήσει με το σαγόνι στο πάτωμα.

Λεπτομέρειες για την κυκλοφορία του ντεμπούτου single των Atoms For Peace


To supergroup των Atoms For Peace (Thom Yorke,Nigel Godrich,Flea,Joey Waronker) ανακοίνωσε την κυκλοφορία του ντεμπούτου single του,του "Default",που θα βγει στην αγορά στις 19 Νοεμβρίου μέσω της XL.

Το single "Default" b/w "What the Eyeballs Did" περιέχει ακόμα μια instrumental version του τραγουδιού "Default". Το εξώφυλλό του έχει σχεδιαστεί από τον Stanley Donwood.

Το "Default" θα περιέχεται στο ντεμπούτο άλμπουμ των Atoms For Peace που θα βγει στην αγορά στις αρχές του 2013.

Το tracklist του single είναι:

01 Default
02 What the Eyeballs Did
03 Default (Instrumental Edit)

Οι Crystal Castles ανακοίνωσαν το νέο τους άλμπουμ


Καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι Crystal Castles άφηναν υπονοούμενα για την κυκλοφορία ενός νέου άλμπουμ,που θα διαδεχόταν το ομώνυμο ντεμπούτο τους από το 2010,και τελικά μας ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του (ΙΙΙ). Το άλμπουμ θα βγει στην αγορά ψηφιακά στις 5 Νοεμβρίου και σε CD/LP στις 6 Νοεμβρίου μέσω των Casablanca/Fiction/Universal Republic. Την παραγω΄γη του άλμπουμ έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Ethan Kath.

Στην φωτογραφία μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο του άλμπουμ,που είναι μια βραβευμένη φωτογραφία του Ισπανού φωτογράφου Samuel Aranda,από τις διαδηλώσεις στην Υεμένη στις 15 Οκτωβρίου του 2011.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ακούστε ολόκληρο το νέο άλμπουμ των Moon Duo



Το νέο άλμπουμ των Μoon Duo είναι γεγονός κι εσείς έχετε την ευκαιρια να το απολαύσετε παρακάτω.

Το Circles αντλεί την θεματολογία του από μια πραγματεία του Ralph Waldo Emerson,από το 1841, περί "Flying Perfect",και γραφτηκε τον περασμενο χειμώνα κάπου στα Rocky Mountains.

Ακούστε το και ελπιζω να το απολαύσετε τόσο όσο εμείς:

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Live album και ταινία το Mylo Xyloto των Coldplay



Για οσους δεν φάνηκε αρκετή απλά και μόνο η κυκλοφορία του Mylo Xyloto,οι Coldplay θα φανούν γενναιόδωροι μαζί τους καθώς στις 20 Νοεμβρίου θα βγει στην αγορά το Mylo Xyloto live album μαζί με μια ταινία που θα έχει τον απλό τίτλο Live 2012,και η οποία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της περιοδείας της μπάντας για την προώθηση του δίσκου.

Την σκηνοθεσία της ταινίας ανέλαβε ο Paul Dugdale και το trailer της μπορειτε να δείτε παρακάτω:

Maybeshewill-Mental Architects-Tuber (Eightball Live Stage 22.09.2012)



Tον Μάιο η ατυχία μας στέρησε την χαρά να δούμε ζωντανά στα μέρη μας μιας από τις καλύτερες post-rock μπάντες που έχει βγάλει το Νησί. Το βράδυ αυτό του Σεπτεμβρίου όμως τίποτα δεν θα μας στερούσε αυτή την μικρή,και διόλου ένοχη,μουσική απόλαυση!

Η δουλειά τρώει τον αφέντη και έτσι δυστυχώς κατάφερα να φτάσω στη μέση της εμφάνισης των Tuber. Ο κόσμος ήταν ήδη αρκετός,και η μπάντα από τις Σέρρες έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα και το οποίο έχει στρέψει τα μάτια των εγχώριων μουσικόφιλων πάνω της.Έπαιξε μουσική με @@ και κατάφερε να ξεσηκώσει το κοινό. Ουσιαστικά μας παρουσίασαν το 12" που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό και έδειξαν για μια ακόμη φορά πως έχουμε να περιμένουμε πολλά από αυτούς!

Οι Βούλγαροι Mental Architects πήραν την σκυτάλησε ένα Eightball που πλέον έδειχνε ότι θα γεμίσει ασφυκτικά. Τους είχαμε ξαναδεί όταν εμφανίστηκαν σε εκείνη την ακυρωθήσα συναυλάι των Maybeshewill και από τότε δεν άλλαξαν δυστυχώς και πολλά.Βέβαια είχαν να μας παρουσιάσουν τραγούδια από το νέο άλμπουμ τους Celebrations αλλά και αρκετά από το Patience,Communication,Understanding,Go! EP τους.Η μουσική τους,δίχως να διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας είναι καλή και το βασικότερο καλοπαιγμένη επί σκηνής. Ναι κατάφεραν να ξεσηκώσουν τον κόσμο και να πα΄ρουν το ζεστό χειροκροτημά του,αλλά για μένα εξακολουθούν να θέλουν λιγάκι παραπάνω πρωτοτυπία στον ήχο τους για να κάνουν το βήμα προς τα πάνω.

Είχαμε περάσει για τα καλά τις 23:00 όταν οι Maybeshewill πα΄τησαν το πόδι τους στο σανίδι της σκηνής του Eightball. Όσοι τους είχαμε δει πριν κάποια χρόνια ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε και η μπάντα από το Leicester δε μας απογοήτευσε καθόλου. Με ολοφάνερη όρεξη και ενέργεια επί σκηνής και με ένα εκπληκτικό "Ι Was Here For A Moment,Then I Was Gone" στις αποσκευές τους,ήξεραν πως είχαν το κοινό με το μέρος τους. Όλο το σετ ήταν καταιγιστικό,αλλά όταν ακούς να αποδίδονται ζωντανά τραγούδια όπως το "Take This Heart","Critical Distance" και "Red Paper Lanterns" είναι αδύνατο να μην κοπανηθείς ανελέητα στο ρυθμό τους. Βέβαια η χαριστική βολή ήρθε στο φινάλε,με ένα "Not For Want of Trying" να μας στέλνει κυριολεκτικά σπίτια μας αδιάβαστους,με σβέρκους στα όρια της κατάρρευσης από το πολύ κοπάνημα!Τα καθιερωμένα παρακάλια του κοινού τους έφεραν και πλαλισ τη σκηνή για δυο τεραγούδια ακόμα,τα "Seraphim & Cherubim" & "He Films The Clouds Pt.2" με το κοινό να συμμετέχει ενεργά και με την μπάντα να κλείνει μια άκρως επαγγελματική εμφάνιση εν μέσω χειροκροτημάτων.

Στα της διοργάνωσης ξέραμε τι να περιμένουμε και αυτό πήραμε στο φινάλε.Μια διοργάνωση σωστή,με εισιτήρια στις τιμές που πρέπει,δεδομένων των οικονομικών συγκυριών,και μια διοργάνωση με σεβασμό στο post-rock πυρήνα της πόλης,που σε κάθε live δείχνει να μεγαλώνει!

Για την ιστορία το setlist των Maybeshewill απαρτίζονταν από τα:

1. Opening
2. Take This to Heart
3. Co-Conspirators
4. The Paris Hilton Sex Tape
5. This Time Last Year
6. In Another Life, When We Are Both Cats
7. Critical Distance
8. I'm in Awe, Amadeus!
9. Accolades
10. Red Paper Lanterns
11. To the Skies From a Hillside
12. Not for Want of Trying

Encore:

13. Seraphim & Cherubim
14. He Films the Clouds Pt. 2

(Photo by Karolina Tsirogiani, stagespotting.com)

Dum Dum Girls - End Of Daze (Sub Pop 2012)

Οι Dum Dum Girls είναι σίγουρα μια μπάντα που δεν ησυχάζει. Είναι μια μπάντα που βρίσκεται διαρκώς σε δημιουργικό οίστρο και έχουν πιάσει στον απόλυτο βαθμό τις έννοιες του μουσικού μάρκετινγκ.Η κυκλοφορία ενός ΕΡ πριν κάποια ολοκληρωμένη δουλειά,κρατάει τους fans "ζεστούς" και εντείνει την ανυπομονησία,ενώ παράλληλα τους δίνει την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν τον ήχο τους.Αυτή τη φορά αφήνουν τις όποιες garage επιρροές τους και επικεντρώνονται σε έναν πιο μελωδικό και μελαγχολικό ήχο που οδηγεί σε θαυμαστά αποτελέσματα δημιουργώντας ένα υπέροχο κιθαρiστικό pop αποτέλεσμα που ηχεί οικείο σε κάθε ακροατή!

Το περσινό "He Gets Me High" EP μας έδωσε την άγρια πλευρά της μπάντας ενώ τώρα με το "End Of Daze" οι Dum Dum Girls δείχνουν πως είναι το ίδιο καλές και στην αντίπερα μουσική όχθη.

Το ΕΡ ξεκινά με ένα εκπληκτικό "Mine Tonight",το οποίο αν και ξεκινά πολύ απαλά καταλήγει σε ένα υπέροχο μουσικό ξέσπασμα και σε μια πραγματική πλημμύρα συναισθημάτων.Το "I Got Nothing" που ακολουθεί μοιάζει περισσότερο με ένα τραγούδι αναμνήσεων με ένα υπέροχο στιχουργικό μοτίβο και με μια μελωδία στακάτη,αλλά όχι βαρετή να το ντύνει μουσικά.Στο "Trees & Flowers" (Που σημειωτέων είναι διασκευή από τους Σκωτσέζους Strawberry Switchblade) η Dee Dee κατορθώνει να ακούγεται σαν μια νεράιδα του δάσους,ενώ όλο το μελαγχολικό ηχοτοπίο σε παραπέμπει άμεσα σε μια τέτοια εικόνα,γαλήνης και νοσταλγίας!Το "Lord Knows" είναι ένα τραγούδι που σίγουρα θα φανεί οικείο στον καθένα από εμάς. Χαρακτηριστικός Dum Dum Girls ήχος και μελωδικές γραμμές που παραπέμπουν σε παλαιότερα τραγούδια τους,δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που μέσα από την οικειότητα που προκαλεί καταλήγει να είναι ακαταμάχητο.Το "Season In Hell" με το οποίο κλείνει η συγκεκριμένη κυκλοφορία,είναι ένα κεφάλαιο από μόνο του. Ένα τραγούδι απλό στη δομή τους,με μια υπέροχη distorted κιθάρα και με μια ξεκάθαρη αισιοδοξία να βγαίνει από την κάθε του νότα. Μάλιστα η επανάληψη τους στίχου "Doesn't dawn look divine" σου δίνει άμεσα αυτή την εικόνα μετατρέποντάς την σε ένα μήνυμα ελπίδας και μια ακτίδα φωτός για την ψυχή.

Οι Dum Dum Girls συνεχίζουν να μην είναι One hit wonders. Παραμένουν μια μπάντα με σαφή garage προσανατολισμό (ίσως σε μια πιο pop εκδοχή),αλλά δεν φοβούνται να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους,ακόμα και μέσα από διαφορετικά μουσικά πρίσματα.Το End Of Daze μπορεί να λειτουργεί,όπως και κάθε τους ΕΡ,σαν την γέφυρα που ενώνει δυο άλμπουμ,αλλά μπορεί ανετότατα να σταθεί και μόνο του σαν μια στιγμή πραγματικής μουσικής ποιότητας γι αυτή την μπάντα. Αυτός και μόνο ο λόγος αρκεί για να το ακούσει κάποιος

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Thee Oh Sees - Wait Let's Go



H τελευταία κυκλοφορία της σειράς 7"  Famous Class' Less Artists More Condos βγαίνει σήμερα στην αγορά,και περιλαμβάνει ένα ολοκαίνουριο τραγούδι από τους ιδιαίτερα αγαπητούς Thee Oh Sees,to "Wait Let's Go". Η κυκλοφορία συμπληρώνεται με το τραγούδι "Οver and Under" από τους Mallard!Απολαύστε ολόκληρο το 7" παρακάτω:

Ακούστε ολόκληρο το άλμπουμ των Flying Lotus




Το νέο άλμπουμ των Flying Lotus,"Until The Quiet Comes",θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα μέσω της Warp. Σε αυτό συμμετέχουν οι Thom Yorke,Erykah Badu,Jonny Greenwood,Thundercat κ.α.

Εσείς έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ολόκληρο το άλμπουμ σε μια δωρεάν online ακρόαση.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα για το άλμπουμ του Scott Walker


Πριν λίγους μήνες η 4AD μας προετοίμασε για το νέο άλμπουμ του Scott WAlker,το πρώτο μετά το 2006 και το The Drift.Τώρα έκανε την εμφάνιση του στο Amazon ο τίτλος και η ημερομηνία κυκλοφορίας αυτού του άλμπουμ.Σύμφωνα λοιπόν με όσα γράφονται το άλμπουμ θα λέγεται "Bish Bosch" και θα κυκλοφορήσεισ τις 3 Δεκεμβρίου.

Βέβαια η 4AD δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα την κυκλοφορία,αλλά ανήρτησε στο tumblr ένα πολύ παράξενο post που μπορείτε να το δείτε εδώ:

The Jon Spencer Blues Explosion-Meat and Bone (Boombox / Mom + Pop; 2012)

Όπως κι αν το δει κανείς είναι δύσκολο να είσαι μια μπάντα όπως είναι οι Jon Spencer Blues Explosion και είναι ακόμα δυσκολότερο να έρχεσαι μετά από απουσία 7 ολόκληρων ετών.Όταν σαν μπάντα έχεις καταφέρει να είσαι μια κατηγορία μόνη σου στο μουσικό είδος που εκπροσωπείς οι προσδοκίες από την επιστροφή σου είναι πολύ μεγάλες. Ευτυχώς δεν μας απογοητεύουν!

Το Meat and Bones είναι ένα άλμπουμ που ξεχειλίζει από το αυθεντικό atτitude της μπάντας. Τρεις μουσικοί που γουστάρουν αυτό που κάνουν και το κάνουν όχι απλά καλά,αλλά καταφέρνουν να περάσουν στον ακροατή το πόσο γούσταραν την διαδικασία δημιουργίας και γραψίματος.Είναι ένα άλμπουμ που θα μπορούσε να πει κανείς ότι επιστρέφει τους Jon Spencer Blues Explosion στις ρίζες τους!

Το εναρκτήριο "Black Mold" δε σου αφήνει και πολλά περιθώρια αντίδρασης μιας και σε αρπάζει κατευθείαν από τους γιακάδες.Ανατολίτικες κλίμακες με λίγο άρωμα από τον garage ήχο του Detroit και η κατάσταση ξεφεύγει από πολύ νωρίς.Θα μπορούσα να πλατειάσω υπερβολικά για κάθε τραγούδι ξεχωριστά,θα περιοριστώ όμως σε αυτά που κατάφεραν να με κάνουν να πατήσω το repeat στην όλη διαδικασία ακρόασης αυτής της κυκλοφορίας.Και φυσικά μιλάω για το "Get Your Pants Off',ένα τραγούδι που δεν ανήκει στον χαρακτηριστικό ήχο της μπάντας,αλλά που σε κάνει να αναρωτιέσαι "τι παιζουν πάλι οι άνθρωποι;",το "Bag Of Bones" που groov-άρει ασταμάτητα,το "Black Thoughts" που περισσότερο μοιάζει με ένα απίστευτο τζαμάρισμα,παρά με δομημένο τραγούδι και φυσικά το "Danger" που σε στέλνει αδιάβαστο με τον σκοτεινό,θεοσκότεινο blues ήχο του (και με τις κλασσικές εικονοποιήσεις υπογείων με χαμηλό φωτισμό,κάπνας παντού και λοιπών γραφικών).

Την παραγωγή του άλμπουμ υπογράφει ο ίδιος ο Spencer και καταφέρνει να δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα χαοτικό,αλλά συνάμα εμποτισμένο πλήρως από όλα εκείνα τα στοιχεία που κρατούν τους Βlues Explosion στα όρια του cult,και που τους κάνουν να έχουν φανατικούς οπαδούς.

Το Meat and Bones είναι μια σίγουρη επιλογή,όχι μόνο για τους φίλους της μπάντας,αλλά και γι αυτούς που θέλουν να ακούσουν ένα ποιοτικό κιθαριστικό άλμπουμ από μια μπάντα που αγαπάει αυτό που κάνει! Δυναμική επιστροφή λοιπόν,κι ας ελπίσουμε να συνοδευτεί και από τις γνωστές εκρηκτικές ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας!

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Trust - Divine (new track)


Oι Trust βγάζουν στην αγορά ένα νέο ΕΡ από το οποίο μέχρι στιγμής είχαμε την χαρά να ακούσουμε το τραγούδι "Dressed For Space".Προχθές έδωσανσ τη δημοσιότητα ένα ακόμα τραγούδι από αυτή την κυκλοφορία. Πρόκειται για το τραγούδι "Divine" το οποίο μπορείτε να απολαύσετε παρακάτω.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ty Segall,Thee Oh Sees κ.α. σε tribute LP για τους Velvet Underground & Nico


Με αφορμή την 45η επέτειο από την κυκλοφορία του Velvet Underground & Nico ,μερικές από τις καλύτερες μπάντες του σύγχρονου garage ήχου,θα διασκευάσουν το συγκεκριμένο άλμπουμ.Το "The Velvet Underground & Nico by Castle Face and Friends" θα κυκλοφορήσει μονάχα σε βινύλιο στις 6 Νοεμβρίου μέσω της Castle Face και της Universal. Θα περιέχει διασκευές στα τραγούδια του ιστορικού αυτού δίσκου από μπάντες όπως οι Ty Segall, Thee Oh Sees, the Fresh & Onlys, White Fence κ.α.

Τραγούδια από αυτή την κυκλοφορία θα κυκλοφορήσουν και ψηφιακά στο διάστημα 15-29 Οκτωβρίου.

Το tracklist αυτής της tribute κυκλοφορίας είναι:

01 Kelley Stoltz: "Sunday Morning"
02 Warm Soda: "I’m Waiting For The Man"
03 Ty Segall: "Femme Fatale"
04 Blasted Canyons feat. Jeremy Cox (of Royal Baths): "Venus In Furs"
05 White Fence: "Run Run Run"
06 The Fresh & Onlys: "All Tomorrow’s Parties"
07 Burnt Ones: "Heroin"
08 The Mallard: "There She Goes Again"
09 Here Comes The Here Comes: "I’ll Be Your Mirror"
10 K. Dylan + The Black Angel’s Death Songsmen: "The Black Angel’s Death Song"
11 Thee Oh Sees: "European Son"

Sivert Høyem's Greek mini tour



Sivert Høyem

“Αutumn in Arcadia” - Solo European Tour

Μίνι περιοδεία στην Ελλάδα!!!

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου – Πάτρα Λιθογραφείον    

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου –  Αθήνα  Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου – Λάρισα Stage Club

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου – Θεσσαλονίκη Γαία Live

Κυριακή  2 Δεκεμβρίου – Ιωάννινα Boxx



Ο αγαπημένος του Ελληνικού κοινού Sivert Hoyem μας συγκινεί από την εποχή των Madrugada ως σήμερα με την ευθύτητα, το βάθος της μουσικής και της σκέψης του, την ευκρίνια της αντίληψης του, την τρυφερότητα της μοναδικής εσωτερικής φωνής του.

Θα είναι και πάλι εδώ, «γυμνός» σε μια προσωπική διαδρομή σε ιδιαίτερους χώρους.

Λεπτομέρειες για την προπώληση των εισιτηρίων θα είναι άμεσα διαθέσιμες.  Μείνετε συντονισμένοι.

Λίγα λόγια για τον Sivert Høyem και την πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Long Slow Distance».

Το 4ο studio άλμπουμ που κυκλοφόρησε ο Sivert Høyem τιτλοφορείται « Long Slow Distance».

«Αυτό το album με αντιπροσωπεύει ως άνθρωπο περισσότερο από οποιαδήποτε προηγούμενη δουλειά μου.»

Το άλμπουμ Long Slow Distance σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στην μουσική εξέλιξη του Sivert Høyem.


- Η προηγούμενες solo δουλειές μου είχαν επιρροές κυρίως από την folk μουσική και την  Americana, ενώ ο ήχος των Madrugada ήταν πιο μελοδραματικός. Ήθελα αυτή την φορά να χαράξω μια νέα κατεύθυνση και αυτό είναι το πιο πειραματικό μου έργο ως τώρα, εξηγεί ο Høyem.

Ο Sivert και ο κιθαρίστας του Cato Salsa – που συνεργάζονται στενά από την αρχή ως το τέλος αυτής της νέας κυκλοφορίας –έχουν επηρεαστεί από πολλαπλές νέες κατευθύνσεις , όπως το  black metal των 90’s, την industrial noise, krautrock και την Γαλλική ποπ.  Η παρουσία των synths σε όλα σχεδόν τα κομμάτια είναι κάτι καινούργιο.

-Ο Cato έχει πλησιάσει την μουσική μου σφαίρα, επεκτείνοντάς την και συμπληρώνοντάς την με δικά του στοιχεία. Το νέο υλικό αντανακλά τις εμπειρίες που συλλέξαμε από τις περιοδείες και την μουσική που απολαμβάναμε να παίζουμε περισσότερο. Είναι πιο σκοτεινό, δυναμικό, και δραματικό, εξηγεί ο Høyem.

Θεματικά μπορεί να περιγραφεί ως «ωμή ειλικρίνεια».

- Πολλά πράγματα έπρεπε να βγουν προς τα έξω αυτή τη φορά. Δεν μπορώ παρά να μεταφέρω εμπειρίες της προσωπικής μου ζωής στην μουσική που δημιουργώ. Αυτή είναι η ειλικρινής μουσική, μας εξηγεί.

Το Long Slow Distance περιγράφεται ως ένα Νορβηγικό άλμπουμ όμως ο Høyem το περιγράφει ως ένα “Oslo-album”. Πέραν από τους μουσικούς του (Cato Salsa, Christer Knutsen, Rune Nikolaisen, Børge Fjordheim), στην ολοκλήρωση του άλμπουμ συνετέλεσαν και οι Bjarne Stensli, Anne Lise Frøkedal (Harrys Gym), Ådne Meisfjord (120 Days).

- Ολόκληρο το άλμπουμ ετοιμάστηκε στην Νορβηγία, και κυρίως δούλευα στο στούντιο του Harry Gym στο Όσλο. Αν και στο άλμπουμ τραγουδώ στα Αγγλικά, αισθάνομαι ότι έχει μια Νορβηγική ταυτότητα. Επίσης θεωρώ ότι έχει ένα αρκτικό αίσθημα και μια διάθεση που μπορεί να περιγραφεί ως αστική και μυστικιστική  ταυτόχρονα, εξηγεί ο Høyem.



Ο Sivert και ο συμπαραγωγός Bjarne Stensli είχαν την πρόθεση να συνεργαστούν για πολύ καιρό και πλέον, τώρα που το πέτυχαν, είναι πολύ ευχαριστημένοι.

- Ο Bjarne είναι ο άνθρωπος πίσω από όλα όσα βρίσκω ενδιαφέροντα στην σύγχρονη Νορβηγική μουσική και είμαι οπαδός της μπάντας του.

Η μόνη μη Νορβηγικής καταγωγής συμμέτοχος στην δημιουργία του Long Slow Distance είναι η Renate Knaup από την θρυλική Γερμανική μπάντα Amon Düül II.

- Η συμμετοχή της Renate στο άλμπουμ είναι πολύ σημαντική για εμένα. Δεν υπάρχουν πολλοί guests στο άλμπουμ, όμως όσοι συνέβαλλαν στην ολοκλήρωσή του παίζουν σημαντικό ρόλο και στην ολοκλήρωση του παζλ.

Η λογοτεχνία και η τέχνη είναι σημαντικής πηγές έμπνευσης για τον Sivert, και η  μουσική είναι συχνά αγκυροβολημένη σε τοπία βγαλμένα από την ποίηση και τις εικαστικές τέχνες. Το άλμπουμ είναι γεμάτο από μεγαλοπρεπείς και σκοτεινούς ήχους καθώς και γυμνές μπαλάντες.

- Θεωρώ ότι είναι εξίσου σημαντικό να παίζω τις σκληρές αλλά και τις πιο ανάλαφρες πλευρές της μουσικής μου με την ίδια αίσθηση ειλικρίνειας.

 Ο Høyem απολαμβάνει την απευθείας επικοινωνία με τους οπαδούς του μέσω των social media και πιστεύει ότι οι fans του θα απολαύσουν το Long Slow Distance.

- Αισθάνομαι κοντά σε εκείνους που απολαμβάνουν την μουσική μου και πιστεύω ότι έχω δημιουργήσει ένα άλμπουμ που θα τους αρέσει. Θα υπάρξουν και εκπλήξεις; υπάρχουν πολλά περίεργα τα οποία ένας καλλιτέχνης μπορεί να κάνει σήμερα. Οι άνθρωποι ακούνε πολλά είδη μουσικής πια...

Ο Sivert θα περιοδεύσει σε όλη την Ευρώπη με το νέο δίσκο του.

- Όσο περιοδεύει κανείς, ανακαλύπτει το είδος του άλμπουμ που έχει δημιουργήσει.

Νέα από το στρατόπεδο των We.Own.The.Sky



Οι We.Own.The.Sky μια από τις καλύτερες post-rock μπάντες της εγχώριας σκηνής μας γέμισαν με χαρά με την ανακοίνωση της πρώτης τους επίσημης κυκλοφορίας,του ΕΡ "The Glass/Nails". Πιο συγκεκριμένα η μπάντα ανέβασε στο blog της την παρακάτω ανακοίνωση:


So, it's been a while since we've had a proper update for you guys. With that in mind, here's a bloody good one; we're beyond stoked to finally be able to announce our very first official release! It's a 6-song EP and it's called "The Glass/Nails EP". Tracklisting is as follows:

1. Raindrops and Oceans
2. Alterecho
3. Blue 88
4. A Stain of Ink - Part I
5. A Stain of Ink - Part II
6. A Stain of Ink - Part III

Song premiere goes down in a few days, so look out for it! We cannot wait to share with you all this music that's been in our heads for quite a while now. Thanks for all of your support.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Chelsea Wolfe – Appalachia



To νέο άλμπουμ της Chelsea Wolfe με τον τίτλο Unknown Rooms: A Collection Of Acoustic Songs θα βγει στην αγορά τον επόμενο μήνα και μέχρι στιγμής έχουμε ακούσει από αυτό το τραγούδι “The Way We Used To".H Wolfe μας αποκαλύπτει ένα ακόμη τραγούδι,το "Appalachia",που κινείται στο ίδιο ύφος,δηλαδή στα μελαγχολικά dark folk ηχοτοπία. Απολαύστε!


Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Νέο άλμπουμ για τους Soundgarden μετά από 16 χρόνια


Οι Soundgarden εδραιώνουν την επαναδραστηριοποίηση τους με την κυκλοφορία ενός νέου άλμπουμ. Το όνομα αυτού "King Animal" και η κυκλοφορία του έχει οριστεί για τις 13 Νοεμβρίου μέσω της Seven Four/Republic. Την παραγωγή του δίσκου ανέλαβε ο Adam Kasper (Foo Fighters,Nirvana,Pearl Jam).Το πρώτο single από αυτό το άλμπουμ,το τραγούδι "Been Away Too Long",θα κυκλοφορήσει ψηφιακά στις 27 Σεπτεμβρίου.

Το tracklist του King Animal είναι:

01 Been Away Too Long
02 Non-State Actor
03 By Crooked Steps
04 A Thousand Days Before
05 Blood on the Valley Floor
06 Bones of Birds
07 Taree
08 Attrition
09 Black Saturday
10 Halfway There
11 Worse Dreams
12 Eyelid's Mouth
13 Rowing

Ακούστε ολόκληρο το νέο ΕΡ των Dum Dum Girls


To νέο ΕΡ των Dum Dum Girls με τον τίτλο "End of Daze" θα κυκλοφορήσει στις 25 Σεπτεμβρίου μέσω της Sub Pop.Το Stereogum μας δίνει την ευκαιρία να ακούσουμε ολόκληρο το ΕΡ στον σύνδεσμο που ακολουθεί εδώ:

Bat For Lashes-All Your Gold (new track)


Στις 23 Οκτωβρίου η Capitol θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ της Bat For Lashes,με τον τίτλο The Haunted Man. Μέχρι στιγμής από αυτό το άλμπουμ είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τα τραγούδια "Laura" και "Marilyn". Πλέον μπορείτε να απολαύσετε και το τραγούδι "All Your Gold" που αναρτήθηκε στο soundcloud.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Σπανιο υλικό των Sex Pistols στη δημοσιότητα



Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του επετειακου box-set για την 35η επέτειο από την κυκλοφορία του Never Mind The Bollocks,σπάνιο υλικό των Sex Pistols έρχεται στο φως της δημοσίότητας. Σε αυτό ανήκει και μια σπάνια version του τραγουδιού του Sid Vicious,"Belsen Was A Gas".

To τραγούδι αναφέρεται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Bergen-Belsen,και χρονικά τοποθετείτε στην προ Sex Pistols εποχή του Vicious.Μέχρι σήμερα η μοναδική γνωστή version αυτού του τραγουδιού ήταν αυτή με τον Ronald Arthur “Ronnie” Biggs στα φωνητικά.

Η συγκεκριμένη version,που θα βρεθεί στο box set προέρχεται από τα tapes της μπάντας στο προβάδικό της στην Denmark Street,έχει στα φωνητικά τον Johnny Rotten και μπορείτε να την απολαύσετε παρακάτω.

The Soft Moon-Insides (new track)



Στις 30 Οκτωβρίου οι Soft Moon κυκλοφορούν το νέο τους άλμπουμ με τον τίτλο "Zeros". Ένα ακόμη εξαιρετικό post-punk τραγούδι που θα περιέχεται στον δίσκο είδε το φως της δημοσιότητας. Ο τίτλος αυτού "Insides",και το αποτέλεσμα πραγματικά θα σας αφήσει άφωνους. Ο Luiz Vasquez δίνει ρέστα ερμηνευτικά,και καθώς φαίνεται το νέο αυτό άλμπουμ των Soft Moon βάζει πλώρη για μεγάλα πράγματα!



Δείτε το νέο βίντεο των Sigur Rós



Οι Sigur Rós έφτασαν αισίως στο βίντεο #9 του "Mystery Film Experiment" project τους.Το anomated βίντεο περιέχει αποσπάσματα από τα τραγούδια "Rembihnútur" και "Ekki Múkk",και το έχει σκηνοθετήσει ο Dash Shaw.Στο βίντεο δόθηκε ο τίτλος "Seraph"

Αναμένονται ακόμα πέντε βίντεο με το project να ολοκληρώνεται στις 19 Νοεμβρίου.

Seraph from Sigur Rós Valtari Mystery Films on Vimeo.

Bat For Lashes-Merilyn (new track)



H Νatasha Khan (a.k.a. Bat For Lashes),θα κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ,που θα φέρει τον τίτλο "The Haunted Man" και θα βγει στην αγορά στις 15 Οκτωβρίου μέσω της Parlophone/EMI. Μέχρι στιγμής είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε το τραγούδι "Laura" από αυτό το άλμπουμ και τώρα μπορείτε να απολαύσετε και το τραγούδι "Merilyn".



Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Η νέα δουλειά των Baby Guru είναι εδώ





Έχει περάσει ενάμισης χρόνος από την κυκλοφορία του ντεμπούτου album τους και οι Baby Guru επιστρέφουν με καινούριο album, που έχει τον τίτλο “Pieces”. Ενάμισης χρόνος γεμάτος από live και κριτικές που τους χαρακτήρισαν ως το καλύτερο νέο ελληνικό συγκρότημα. Στο διάστημα αυτό, το τρίο των Prins Obi, King Elephant και Sir Kosmiche δεν έπαψε να δημιουργεί, να πειραματίζεται και να παίζει μουσική. Οι Baby Guru βγάζουν τη γλώσσα στις υψηλές προσδοκίες που δημιούργησε το πρώτο album, με τίτλο το όνομά τους και συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν κι αγαπάνε, με σεμνότητα και απόλυτη αφοσίωση, υπογράφοντας για άλλη μια φορά την παραγωγή, την ενορχήστρωση και όλες τις ηχογραφήσεις του album.

Οι πλούσιες μουσικές τους επιρροές (από Can μέχρι Mike Oldfield και από Aphordite’s Child μέχρι Syd Barrett) αναβιώνουν ενδυναμώνοντας τους δεσμούς τους με τη μουσική, ενώ μετά από ένα ντεμπούτο album όπου οι κιθάρες έλαμψαν με την απουσία τους, εδώ η μπάντα ανανεώνει την πίστη της στην κιθάρα με τις ευλογίες του Jimmy Hendrix.

Το Pieces κυκλοφορεί σε βινύλιο και cd από την Inner Ear.


(Από το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η Inner Ear)

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Τίτλοι τέλους για την Hydra Head Records



H Hydra Head Records,το label του Aaron Turner (Isis),μετά από 17 χρόνια λειτουργίας ανακοίνωσε το κλείσιμο της.Το billing του label περιελάμβανε πολύ σημαντικά συγκροτήματα όπως οιIsis, Converge, Boris, Sunn O))), Harvey Milk, Jesu, Torche, Neurosis, Piebald, Cave In, Oxbow, Xasthur, Botch, Khanate, Pelican, These Arms Are Snakes κ.α.

Αιτία του κλεισίματος είναι οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε όλα αυτά τα χρόνια το label καθώς και οι απροθυμία των ιδρυτών του να συμβιβαστούν με το νέο μουσικό ρεύμα.


Το label θα κλείσει οριστικά τον Δεκέμβριο,αφού πρώτα βγάλει στην αγορά τις τελευταίες του κυκλοφορίες,ενώ σύντομα θα ξεκινησει να πουλάει σε χαμηλές τιμές,πολλά CD,LP,posters,επανακυκλοφορίες κ.α.

THE CHARITY FESTIVAL


THE CHARITY FESTIVAL
29 & 30 SEPTEMBER 2012
12:00-00:00
Block 33

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ  

Ένα πρωτοποριακό και πρωτότυπο FESTIVAL κάνει την εμφάνιση του στην Θεσσαλονίκη. Tο ''ΤΗΕ CHARITY MARKET'' ενώνει τις δυνάμεις του με τον πολυχώρο BLOCK 33 και παρουσιάζουν την πολυμορφική & διαδραστική 2ήμερη εκδήλωση THE CHARITY FESTIVAL. H τέχνη, το εναλλακτικό εμπόριο και η ανταλλακτική οικονομία συναντούν την φιλανθρωπική ευαισθησία.
Tα τμήματα που θα συνθέτουν την εκδήλωση είναι το CHARITY MARKET (bazaar χειροποίητων και συλλεκτικών αντικειμένων, ρούχων, αξεσουάρ), το ART SPACE COLLAGE (ο Στρατής Ταυλαρίδης επιμελείται μια ομάδα καλλιτεχνών και δημιουργεί ένα εικαστικό περιβάλλον για τους επισκέπτες),  το WORKSHOP SPACE (μια σειρά πρωτότυπων και πειραματικών εργαστηρίων για ερασιτέχνες από
 το ΠΕΙΡΑΜΑ www.peirama.gr με δωρεάν είσοδο για όλους), ο MAGIC GARDEN (ένας μαγικός κόσμος γεμάτος παιχνίδι και δημιουργικότητα για τους μικρούς μας φίλους σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο για παιδιά που επιμελείται το Family Art με εργαστήρια ανακύκλωσης, κεραμικής, ζωγραφικής και πολλά άλλα), το PROJECTION SPACE (ο Holy Mustache παρουσιάζει μια σπάνια συλλογή ντοκιμαντέρ σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με δωρεάν είσοδο για όλους), οι ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΡΟΥΧΩΝ (ένας θεσμός που έχουν αγκαλιάσει χιλιάδες Θεσσαλονικείς θα προσθέσει την επίκαιρη πινελιά της ανταλλακτικής οικονομίας στην εκδήλωση) και τέλος η ΜΟΥΣΙΚΉ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (τραγουδοποιοί και μουσικοί ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους για καλό σκοπό).

Με το CHARITY FESTIVAL οι διοργανωτές προσπαθούν :

1.Να επαναφέρουν στην καθημερινότητά μας έννοιες όπως η αλληλεγγύη, η συνεργασία και η φιλανθρωπία κινητοποιώντας ενεργά τους πολίτες.

2.Να στηρίξουν άμεσα ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες με χρήματα και τρόφιμα. Ένα ποσοστό 20% από κάθε αγοροπωλησία θα διατεθεί μέσω κοινωνικών λειτουργών σε οικογένειες που έχουν ανάγκη από την στήριξη μας.

3.Να στηρίξουν καλλιτέχνες, συλλέκτες και τεχνίτες προβάλλοντας το έργο τους και να τους φέρουν σε επαφή με το κοινόμε δωρεάν είσοδο.

Περισσότερες πληροφορίες :

thecharitymarket@gmail.com
FaceBook Group  : http://www.facebook.com/groups/320290158017153/


Για περαιτέρω πληροφορίες – διευκρινήσεις:
Αλέξανδρος Σαλαμές
Γραφείο Τύπου Block 33
press@block33.gr
τηλ.2310 533 533 & 6936 277 995



Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Cult of Youth live στην Αθήνα




Οι Cult Of Youth στο Bios την Πέμπτη 04 Οκτωβρίου

Πώς γράφεις ένα δελτίο τύπου για μια μπάντα που είναι πολύ καλή, αλλά όχι και τόσο γνωστή;
Οι Cult Of Youth παρά τα λίγα χρόνια παρουσίας τους έχουν καταφέρει να κάνουν αίσθηση στην Αμερική με έναν ήχο που παραδοσιακά άνηκε στην Ευρώπη. Στις κριτικές του Love Will Prevail (κυκλοφόρησε από τη Sacred Bones Records στις 4 Σεπτεμβρίου) υπάρχουν αναφορές στους Joy Division, Bauhaus, Death In June, Arcade Fire, Velvet Underground, ακόμα και τους Depeche Mode, χωρίς όμως κάποια από αυτές να μπορεί να περιγράψει τον ήχο του.
Ο Sean Ragon δημιουργεί την αμερικανική σχολή του neo-folk και του post-punk προσθέτοντας την αισθητική κάποιου που κινείται εδώ και 15 χρόνια στην underground σκηνή της Νέας Υόρκης. Για να ηχογραφήσει το album έφτιαξε από το μηδέν ένα studio στην πίσω πλευρά του δισκάδικου που διατηρεί στο Brooklyn (Heaven Street), έπαιξε πέντε από τα όργανα που ακούγονται, και μαζί με τρεις εξίσου καλούς μουσικούς ξεκίνησε περιοδεία ανά τον κόσμο.
Κάπου ανάμεσα στη Ρώμη και τις Βρυξέλλες θα επισκεφτούν την Αθήνα, και, στη σκηνή του Bios οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν εαν το DIY μπορεί να ξεπεράσει τις δυνατότητές του και να εξελιχθεί στο ρεύμα που θα καθορίσει τη μουσική τα επόμενα χρόνια.

Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2012 @ Bios (Πειραιώς 84)

Εισιτήρια: €15 | Opening Band: The Dark Rags | Πόρτες: 22.30

Love Will Prevail Reviews:
Pitchfork (8.0) | Stereogum (Album Of The Week) | Consequence Of Sound | Prefix Mag | Cvnt Nation | NME (7/10)


Διοργάνωση: Pacemaker Events (pacemakerevents@gmail.com)

O Iggy Pop διασκευάζει Betty Davis



To label Light In The Attic του Seattle γιορτάζει την 10η επέτειο του,με μια σειρά από συναυλίες και 7",με διασκευές σε τραγούδια από τον κατάλογο του.Το πρώτο single της σειράς περιλαμβάνει στην Α πλευρά της διασκευή του Iggy Pop,σε συνεργασία με τους Zig Zags,του τραγουδιού της Betty Davis,"If I'm in Luck I Might Get Picked Up",που περιεχόταν στο ομόνυμο ντεμπούτο της του 1973.Το χρωματιστο βινύλιο θα περιέχεισ την Β πλευρά την original εκτέλεση από την Davis και θα βγεισ την αγορά στις 2 Οκτωβρίου.

Οι μελλοντικές 7" κυκλοφορίες περιλαμβάνουν τους Charles Bradley & the Menahan Street Band να διασκευάζουν Rodriguez και τους Sweet Tea featuring Alex Maas των Black Angels και την Erika Wennerstrom των Heartless Bastards να διασκευάζουν Wendy Rene.


http://soundcloud.com/lightintheatticrecords/iggy-pop-zig-zags-if-im-in 

Ακούστε το I Bet On Sky των Dinosaur Jr.



Στις 18 Σεπτεμβρίου οι θρύλοι του Αμερικάνικου indie rock ήχου,Dinosaur Jr. θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ,που θα έχει τον τίτλο,I Bet On Sky. Εσείς μπορείτε να το ακούσετε ολόκληρο,λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του,εδώ:

Νέο live άλμπουμ για τους Sonic Youth



Οι Sonic Youth ανακοίνωσαν την κυκλοφορία ενός live album από τα παλιά.Το όνομα αυτού "Smart Bar – Chicago 1985" και θα βγει στην αγορά,σε διπλό βινύλιο και CD,στις 14 Νοεμβρίου,μέσω της Goofin' Records,του label δηλαδή της μπάντας.

Το σετ των 14 τραγουδιών ηχογραφήθηκε σε ενα τετρακάναλο στις 11 Αυγούστου του 1985,κατα τη διάρκεια της πειοδείας της μπάντας για το Bad Moon Rising.Έγινε νέα μίξη και mastering και περιλαμβάνει μια ακυκλοφόρητη μέχρι τώρα version του "Kat 'N' Hat". Το άλμπουμ θα συνοδεύεται και από σημείωμα της μπάντας καθώς και των Gerard Cosloy (ιδιοκτήτη της Matador) και Aaron Mullan (μηχανικός ήχου της μπάντας).

Όπως αποκάλυψε ο Lee Ranaldo έχει ολοκληρωθεί το editing ενός tour film της μπάντας από το 1986 καθώς και κάποια demos από το Sister του 1987,τα οποία και θα τοποθετηθούν στην deluxe επανακυκλοφορία του άλμπουμ.

Το tracklist του "Smart Bar – Chicago 1985" είναι:

01 Hallowe'en
02 Death Valley '69
03 Intro/Brave Men Run (In My Family)
04 I Love Her All the Time
05 Ghost Bitch
06 I'm Insane
07 Kat 'N' Hat
08 Brother James
09 Kill Yr Idols
10 Secret Girl
11 Flower
12 The Burning Spear
13 Expressway to Yr Skull
14 Making the Nature Scene

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ακούστε ολόκληρο το νέο άλμπουμ των Thee Oh Sees



Όπως έχουμε αναφέρει παλαιότερα οι psych-rockers από το San Fransisco,Thee Oh Sees θα κυκλοφορήσουν το 14ο άλμπουμ τους,που θα φέρει τον τίτλο PUTRIFIERS II.Μέχρι τώρα είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τα τραγούδια "Lupine Dominus" και "Flood's New Light".Τώρα όμως μπορείτε να απολαύσετε ολόκληρο το νέο άλμπουμ,που έκανε πρεμιέρα στο Stereogum εδώ:

Νέο single για τους Pains of Being Pure at Heart



Στις 9 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει μέσω του label Slumberland,το νέο single των Pains of Being Pure at Heart,"Jeremy" b/w "My Life Is Wrong".Πρόκειται για ένα single που περιέχει δύο διασκευές,η μεν πρώτησ το τραγούδι των Magnetic Fields και η δεύτερησ το τραγούδι των River Pipe.Την διασκευή στο Jeremy μπορείτε να την απολαύσετε παρακάτω.

Το συγκεκριμένο single της μπάντας είναι η πρώτη τους ηχογράφηση μετά το άλμπουμ τους Belong,και ηχογραφήθηκε στο Rare Book Room studio του Brooklyn.

Αυτό το Φθινόπωρο οι Pains of Being Pure at Heart θα κάνουν μια εκτεταμένη Ευρωπαική περιοδεία της οποίας οι σταθμοί θα είναι:

09-07 Portland, OR - Music Fest NW
10-14 Glasgow, Scotland - Oran Mor
10-15 Manchester, England - Ruby Lounge
10-16 London, England - Dingwalls
10-18 Nantes, France - Stereolux
10-19 Paris, France - Le Trabendo
10-20 Metz, France - La Chapelle Des Trinitaires
10-21 Lyon, France - L'Épicerie Moderne
10-23 Turin, Italy - Astoria City
10-24 Rome, Italy - Circolo degli Artisti
10-26 Bologna, Italy - Covo Club
10-27 Padova, Italy - Looop
10-29 Zurich, Switzerland - Mascotte Club
10-30 Ljubljana, Slovenia - Kino Siska
10-31 Vienna, Austria - Szene
11-01 Linz, Austria - Ahoi! pop 2012
11-03 Augsburg, Germany - Musikkantine
11-04 Prague, Czech Republic - Meet Factory
11-05 Leipzig, Germany - Conne Island
11-06 Berlin, Germany - Bi Nuu
11-07 Tann, Germany - Aarhaus Atlas
11-08 Malmo, Sweden - Debaser
11-09 Gothenburg, Sweden - Sticky Fingers
11-10 Stockholm, Sweden - Debaser Medis
11-12 Helsinki, Finland - Kojaamo

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Συλλεκτικο box-set για τους Rolling Stones





Στις 13 Νοεμβρίου οι Rolling Stones θα βγάλουν στην αγορά ένα νέο box-set με το όνομα "GRRR!". Στο box-est αυτό,εκτός των άλλων,θα περιέχονται και δύο νέα τραγούδια,τα “Gloom And Doom” και “One Last Shot” τα οποία και ηχογράφησε το συγκρότημα κατά την επίσκεψη του σε στούντιο του Παρισιού πριν μερικές ημέρες!

Η συγκεκριμένη κυκλοφορία θα βγει σε δύο διαφορετικές version με την μία να περιέχει 50 και την άλλη 80 τραγούδια,ενώ θα υάρχει επίσης και βιβλίο με φωτογραφίες της μπάντας,ένα 7",κάρτες και αφίσες

Inkubus Sukkubus Live in Athens





H Voodood Productions σε συνεργασία με το Club Second Skin παρουσιάζουν τους:

Inkubus Sukkubus, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012, για ένα μοναδικό live στην Αθήνα.

Είσοδος: 15 ευρώ
Οι πόρτες ανοίγουν στις 22:00
Δεν θα υπάρξει προπώληση

Second Skin Club
Πλατεία Αγίων Αναργύρων, Ψυρρή, Αθήνα



Οι Inkubus Sukkubus, oι οποίοι έρχονται για δεύτερη φορά μετά από δώδεκα χρόνια, είναι μια από τις πιο ιστορικές βρετανικές Goth Rock μπάντες. Σχηματισμένοι το 1989 από τους Tony McKormack, Candia Ridley & Adam Henderson, έγραψαν την δική τους πορεία στον χώρο. Με κλασικά άλμπουμ όπως το Belladonna & Aconite και Vampyre Erotica και με στίχους αφιερωμένους στον αποκρυφισμό, στις δυνάμεις της φύσης και σε δαίμονες και νεράιδες, η μπάντα έχει χαρακτηριστεί, όχι άδικα, ως η φωνή του νέο-παγανισμού.

Μαζί τους οι Θεσσαλονικείς Come With Reverse, μια dark / experimental μπάντα που θεωρείται ανερχόμενη δύναμη στο χώρο. Τα τραγούδια τους παίζονται σε αρκετά internet radios του εξωτερικού και στο live θα παρουσιάσουν κομμάτια από το ντεμπούτο τους καθώς και καινούρια.

Την βραδιά θα ανοίξουν οι Dr. D. & The Voodoo Shrecks, μια πειραματική μπάντα από την Αθήνα.


* Μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει Goth Rock βραδιά με τους dj Ninlil, Dr. D., Fanis S., Pan Atreides.

** Όσοι θέλουν να έρθουν ΜΟΝΟ στο after show party, η είσοδος θα είναι 5 ευρώ (με μπύρα).

Ακούστε το Observator των Raveonettes



Μένει μόλις μια εβδομάδα για την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ των Δανών Raveonettes,που θα φέρει τον τίτλο Observator,και μέχρι στιγμής είχαμε την χαρά να ακούσουμε τα τραγούδια "Observations" και "She Owns The Streets". Το Rolling Stone φρόντισε να ακούσουμε όλο το άλμπουμ σε online streaming εδώ:

Grizzly Bear – Half Gate (Live On BBC 6Music)




Το πολυαναμενόμενο άλμπουμ των Grizzly Bear,με τον τίτλο "Shields",κυκλοφορεί σε δύο περίπου εβδομάδες και ήδη η μπάντα μας έχει δώσει μια πρώτη γεύση του με τα "Sleeping Ute" και "Yet Again" που έχει δώσει στη δημοσιότητα. Πριν δύο μέρες εμφανίστηκαν στην εκπομπή 6Music του BBC και ηχογράφησαν ένα live session,παίζοντας το "Yet Again" καθώς και ένα ολοκαίνουριο τραγούδι,με το όνομα "Half Gate".Μπορείτε να το ακούσετε πηγαίνοντας στο 2:43:50 του παρακάτω συνδέσμου εδώ:

The Black Keys - Little Black Submarines (new video)




Εχθές στο Rolling Stone έκανε πρεμιέρα το νέο βίντεο των Black Keys για το τραγούδι "Little Black Submarines" που περιλαμβάνεται στο άλμπουμ τους El Camino. Το βίντεο κινηματογραφήθηκε στο θρυλικό Springewater Supper Club του Nashville.Ουσιαστικά πρόκειται για ένα live performance βίντεο στο οποίο η μπάντα βγάζει την μοναδική της ενέργεια! Απολαύστε το!



Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Νέο άλμπουμ για τους Jane Doe




Ύστερα από 312 πρόβες και κάτι εκατοντάδες ώρες στο στούντιο, ο δεύτερος δίσκος των Jane Doe είναι έτοιμος.
Το όνομα του είναι “The Enormous Head of King Splendid” και περιλαμβάνει 17 τραγούδια που στον στιχουργικό τους πυρήνα έχουν πάρει τα θέματα τους από γνωστά ή όχι και τόσο γνωστά λογοτεχνικά πονήματα (όπως είναι «Ο Μικρός Πρίγκιπας», το «Ταξίδι στην Άκρη της Νύχτας», «Το Άρωμα του Ονείρου» κα).
Στην παραγωγή είναι και πάλι ο Νικόδημος Τριαρίδης ενώ στο δίσκο συνέβαλαν τα μέγιστα οι Θοδωρής Παπαδημητρίου (The Prefabricated Quartet), Μιχάλης Βρέττας (Boomstate, Ν. Πορτοκάλογλου), Τάσος Παπαλιάς (Leaf) και Πάνος Παπαδόπουλος (Vain Velocity).

Προπομπός του δίσκου είναι το τραγούδι “All the Poets are Dead” του οποίου το video clip βρίσκεται στο YouTube από το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου.

Στα άδυτα των προβών και των ηχογραφήσεων τρύπωσε ο κομίστας Peslac που σιγά σιγά θα αποκαλύπτει την ατμόσφαιρα που επικράτησε σε αυτές μέσα από μια σειρά κόμικ με τον ενδεικτικό τίτλο «Οι (σχεδόν) συναρπαστικές περιπέτειες των Jane Doe».

Το πρώτο συναυλιακό ραντεβού με τη Θεσσαλονίκη είναι το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στο Silver Dollar Bar ενώ θα ακολουθήσουν live σε όλη την Ελλάδα που θα κορυφωθούν με την παρουσίαση του δίσκου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσα στο Χειμώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες για τους Jane Doe μπείτε στη fan page τους στο Facebook: https://www.facebook.com/pages/Jane-Doe/201575863247418