Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

REWORKS FESTIVAL 2011


Reworks is the first ever complete audio-visual art festival in Greece, which is been realizing for the past 6 years under the inspiration, the initialization and the artistic supervision of NON collective.

From its initial steps Reworks has set as its main purpose the enhancement of the unbreakable relationship between music and contemporary art and has offered a stable platform to host and demonstrate new ideas, musical trends, artifacts and talented artists of the domestic and international scene. It meant also to be a custom-event that would be the one to fill the gap in the local cultural and entertainment actions.

In its first 6 editions more than 550 artists have offered the maximum of their performance for this project in order to declare its existence while more than 55000 people attending the festival.

Today, after long preparations, and armed with the delightful acceptance that the first 5 editions of Reworks met our expectations, the festival is presenting again this year whatever fresh and new from artists that marked 2011 with their works while paying tribute to music legends that influenced electronic music like no others always accompanied by the most promising Hellenic live acts and DJ’s. A broad electronic music platform will preview the latest of Techno, house, Electro, disco, funk, soul, freestyle, trip hop, hip hop, ambient, IDM, abstract electronica through live and dj sessions combined with installations, excibitions and visual works. Welcome to Reworks!


line up:

Alva Noto (Raster – Noton, Germany)

Ancient Astronauts (ESL, Germany)

And.id (NON/Mobilee, Greece) Live

Art Department (Crosstown Rebels, Canada)

Bazel (Pollux, FYROM)

Benga feat. MC Youngman (Tempa, UK)

Boronas (Greece)

Carlo Lio (SCI + TEC, Canada)

Carola Pisaturo (SCI + TEC, Italy)

Cayetano Live Band (Klik, Greece)

Chaim (Bpitch Cntrl, Israel)

Chri$ (Greece)

Cloverleafs (Greece)

Cruz (Mode, Greece)

D.Art (Greece)

Darktom & George Adi (NON, Greece)

Dim DJ (Mathematics, Greece)

Dubfire (SCI + TEC, USA)

Felizol & The Boy (Just Gazing, Greece) Live

Flooder (Pollux, FYROM)

Greg Brockmann (Half Baked, France)

Hana (Granny Recs, Greece) Live

Hercules & Love Affair (EMI, USA) Live

Ison (NON, Greece)

James Holden (Border Community, UK)

Karuan & Band (Sunshine Enterprises, Austria) Live

Kate Wax (Border Community, Switzerland) Live

Kode 9 (Hyperdub, UK)

Kraak & Smaak Live Band (Jalapeno, The Netherlands) Live

Lamb (Strata, UK) Live

Lefteris Kordiaos (Republic Radio, Greece)

Manolis Mansta Stavroulakis (Mansta, Greece)

Mika Vainio (Raster – Noton, Finland)

Minitech (Greece)

Miss Kittin (Nobodys Buziness, France)

Mr.Statik (Bpitch Cntrl, Greece)

My Wet Calvin (Just Gazing, Greece) Live

Nikola Gala (Rekids, Greece)

Nuff (Pony Licks, Greece)

Pascal B (Fabrika, Greece)

Reboot (Cadenza, Germany) Live

Robin Ordell (Half Baked, UK)

Sebo K (Mobilee, Germany)

SHDWPLAY (SCI + TEC, Italy) Live

Smokey Bandits (Klik, Greece) Live

Sonny Touch & Honolulu Philarmonic

Stassy (Techno Taverna, Germany)

Stratos (Fabrika, Greece)

The Q Orchestra (Freestyle, Greece)

The Rattler Proxy (Greece) Live

Tiger & Woods (Running Back, Europe) Live

M83 - Hurry Up We're Dreaming (Mute 2011)


Μετά από 3 χρόνια αναμονής,έπειτα από το ομολογουμένως άκρως ενδιαφέρον "Saturdays=Youth",oι Μ83,το project του Anthony Gonzalez,επιστρέφει και μάλιστα με διπλό άλμπουμ,μια κίνηση όχι και τόσο συνηθισμένη,αλλά όπως αποδεικνύεται άκρως προκλητική για τον ακροατή.

Η συνταγή και σε αυτή την κυκλοφορία δεν αλλάζει,απλά καθώς φαίνεται τελειοποιείται!Δύο CD και συνολικά 22 κομμάτια ηλεκτρονικής pop υψηλής ποιότητας και αισθητικής που συνοψίζουν μέσα τους ότι έχει δημιουργήσει ο Gonzalez στο πέρασμα των ετών.Αν μέσα σε όλα αυτά βάλουμε και τις ηχηρές συμμετοχές σε αυτό το άλμπουμ (Zola Jesus,Brad Laner των Medicine,Justin Meldal-Johnsen κ.α) τότε σίγουρα έχουμε να κάνουμε με μια κυκλοφορία που στοχεύει ψηλά για την φετινή χρονιά.

Σε πρόσφατες δηλώσεις σχετικά με την κυκλοφορία του άλμπουμ (το οποίο θα βγει στην αγορά στις 18 Οκτωβρίου),ο Gonzalez είχε δηλώσει πως τεράστια επιρροή για την δημιουργία αυτού του άλμπουμ υπήρξε το "Mellon Collie and the Infinite Sadness" των Smashing Pumpkins.Βέβαια ούτε ηχητικά,ούτε σε επίπεδο concept πλησιάζει το συγκεκριμένο άλμπουμ,αλλά κατορθώνει με σχετική ευκολία να δώσει στον ακροατή ένα άλμπουμ με δυνατό vibe που ξυπνά τις αισθήσεις!

Στα τεχνικά του στοιχεία το "Hurry Up We're Dreaming" έχει όλα τα στοιχεία ενός concept άλμπουμ με μουσικές γέφυρες μικρής διάρκειας να ενώνουν τις υπέροχες μελωδίες που το απαρτίζουν. Στο πρώτο CD τα συναισθήματα είναι ανάμικτα.Η πρώτη τριάδα με τα "Intro","Midnight City" και "Reunion" είναι ενδεχομένως ότι καλύτερο έχουμε ακούσει ποτέ από τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη. Mind blowing pop με αρκετές δόσεις ηλεκτρισμού (κυρίως χάρη στα κιθαριστικά μέρη) και γενικότερο ηχητικό αποτέλεσμα απείρου κάλλους.Το ακουστικό "Wait" ηρεμεί τις αισθήσεις οδηγεί δυστυχώς όμως στο σχεδόν αδιάφορο "Raconte-Moi Histoire". Τα "Claudia Lewis" και "Soon,my Friend" είναι σαν μια μουσική αναδρομή στα 80's με την στιγμιαία παρέμβαση του εξαιρετικά δυνατού συναισθηματικά "This Bright Flash".

To δεύτερο CD ηχεί σαφέστατα πιο μελαγχολικό,χωρίς όμως να χάνει κάτι από την ποιότητα του.Κι αν το " My Tears Are Becoming a Sea" αποτελεί ένα μανιφέστο νοσταλγίας και μελαγχολίας με το "New Map" καταγράφεται η κορυφαία,κατά την ταπεινή μου γνώμη στιγμή του άλμπουμ.Από εκεί και πέρα το άλμπουμ θυμίζει εντονότατα το "Saturdays=Youth" σε μια πιο τελειοποιημένη version με τα "Steve McQueen" και "Echoes of Mine" σίγουρα να ξεχωρίζουν.

Το να δημιουργείς ένα διπλό άλμπουμ ενέχει πάντα μια μεγάλη δόση ρίσκου. Πάντα κινδυνεύεις να χάσεις μέσα από την ποσότητα την πραγματική ποιότητα,αλλά ευτυχώς οι M83 καταφέρνουν με το "Hurry Up We're Dreaming" να πετύχουν μια σχεδόν ιδανική ισορροπία. Σίγουρα έχουμε να κάνουμε με μια κυκλοφορία πιστή στην αισθητική του συγκροτήματος και ένα άλμπουμ που θα παίξει στην λίστα με τα κορυφαία της φετινής χρονιάς. Για όσους δεν το έχουν ήδη γευτεί,υπομονή μέχρι τις 18 Οκτωβρίου!






Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Νέο βίντεο κλιπ από τους Jane's Addiction


To νέο βίντεο κλιπ, μέσα από το επερχόμενο νέο άλμπουμ τους, που τιτλοφορείται 'The Great Escape Artist' και θα κυκλοφορήσει στις 4 Οκτωβρίου, μας παρουσίασαν οι Jane's Addiction.
Μέσα σε αυτό ακούμε το 'Irresistible Force' και αποτελεί το δεύτερο κομμάτι που γίνεται γνωστό από τo νέο αυτό δίσκο, μετά και το 'End To The Lies' που πρωτοπαίχτηκε την άνοιξη.


Στο στούντιο ετοιμάζονται να μπουν σε λίγο καιρό οι αμερικανίδες Warpaint


Έτοιμες να μπουν στο στούντιο για ένα νέο άλμπουμ, εμφανίζονται οι αμερικανίδες Warpaint.  Την ημέρα της συμμετοχής τους στο Reading Festival, μίλησαν στο NME για τα σχέδια τους και για το τι κατεύθυνση θα ακολουθήσουν στο follow-up του 'The Fool' (2010).
Stella Mozgawa : «Δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο concept, ως πως το πως αυτό θα ακούγεται. Εκτός και αν όλοι μαζί αποφασίσουμε αν αυτό θα είναι πιό ηλεκτρονικό ή μινιμάλ. Αυτή τη στιγμή το πιό σημαντικό για εμάς είναι να ξεκινήσουμε να γράφουμε μαζί. Δεν έχουμε γράψει κάποιο κομμάτι με το τωρινό line-up».
Jenny Lee Lindberg : «Ορισμένες φορές, μπορεί να μας έρθει κάποια ιδέα απλώς τζάμαροντας ελεύθερα πάνω στη σκηνή. Έτσι μπορεί να προκύψει και κάποιο νέο κομμάτι. Αυτή είναι η τελευταία μας εμφάνιση στην Αγγλία. Μετά έχουμε το Electric Picnic στην Ιρλανδία, μια συναυλία στο Seattle και μετά επιστρέφουμε στο σπίτι μας».

(Πηγή: Sawbiz.gr)

'If I had A Gun' : To δεύτερο κομμάτι μέσα από το νέο δίσκο του Noel Gallagher


Ένα νέο κομμάτι, το δεύτερο κατά σειρά  μέσα από τον επερχόμενο solo δίσκο του, μας αποκάλυψε ο Noel Gallagher.
Το εν λόγω κομμάτι τιτλοφορείται, 'If I had A Gun' και θα εμπεριέχεται μέσα στο 'Noel Gallagher's High Flying Birds' μαζί με το 'The Death Of You And Me' , που κυκλοφόρησε ως single πριν λίγες ημέρες.
Το επερχόμενο αυτό άλμπουμ, θα αποτελείται από κομμάτια γραμμένα κατά την εποχή, που ο Noel ήταν ακόμη μέλος των Oasis. Η ημερομηνία της κυκλοφορίας του είναι προγραμματισμένη για τις 17 Οκτωβρίου.

Noel gallagher if i had a gun by ilking

Απεβίωσε ο David 'Honeyboy' Edwards σε ηλικία 96 ετών


Ο τελευταίος από τη γενιά των προ-πολεμικών bluesmen, o David 'Honeyboy' Edwards απεβίωσε χτες σε ηλικία 96 ετών, λόγω καρδιακής ανεπάρκειας.
Γεννημένος στο Μισσισιπή το 1915, ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα μόλις στα 14 του, περιοδεύοντας μαζί με τραγουδοποιούς όπως οι Howlin' Wolf και Little Walter. Στα 17 του ξεκίνησε να παίζει και μόνος του με αφετηρία το Μέμφις.

Το 1942 ο folklorist Alan Lomax  ηχογράφησε υλικό μαζί με τον Edwards, όμως ο ίδιος δεν κυκλοφόρησε τίποτα μέχρι το 1951 όπου βγήκε το 'Who May Be Your Regular Be'. Το 1997 κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του με τίτλο, 'The World Don't Owe Me Nothin'', Πέρισυ του απονεμήθηκε το Grammy Lifetime Achievement ενώ το 2008, είχε κερδίσει και το Grammy του καλύτερου παραδοσιακού Blues δίσκου για το 'Last of the Great Mississippi Delta Bluesmen: Live In Dallas'.

(Πηγή: Sawbiz.gr)

Solo Damon Albarn;


Έτσι φαίνεται καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun ο τραγουδιστής σχεδιάζει σύντομα να μπει και πάλι στο στούντιο αυτή τη φορά όμως για να ηχογραφήσει τον προσωπικό του δίσκο.

Η πηγή που έδωσε την είδηση στην εφημερίδα φέρεται να ανέφερε: "Ο Albarn είναι επιτέλους έτοιμος να κάνει ένα προσωπικό άλμπουμ,έπειτα από όλα αυτά τα χρόνια που κρυβόταν πίσω από του Gorillaz και τις συνεργασίες του με διάφορες ομάδες μουσικών. Ο ίδιος ανυπομονεί να έρθει αυτή η ώρα και τα αφεντικά του στην ΕΜΙ τρίβουν τα χέρια τους καθώς ξέρουν ότι οι πωλήσεις θα είναι υψηλές".

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

I Break Horses-Hearts (Bella Union 2011)


Σουηδία! Η χώρα που γέννησε μπάντες αμφιβόλου μουσικής ποιότητας,αλλά τεράστιου βεληνεκούς (λέγε με ΑΒΒΑ,Ace of Bace κλπ) και η χώρα που συχνά πυκνά μας εκπλήσσει ευχάριστα με τους υπέροχους μουσικούς που βγαίνουν από τα σπλάχνα της! Η φετινή ευχάριστη έκπληξη της Σουηδίας ακούει στο όνομα I Break Horses. Το ντουέτο των Maria Lindén και Fredrik Balk,μπορεί να είναι εντελώς άγνωστο στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη (ελαχιστότατες οι πληροφορίες και για τους δύο),φρόντισε όμως με το ντεμπούτο άλμπουμ του να μας αποδείξει πως δεν χρειάζεται να μιλάει για σένα όλος ο κόσμος για να φτιάξεις μουσική που απογειώνει τις αισθήσεις!

Οι δύο αυτοί απίθανοι Σουηδοί κατάφεραν κάτι το πολύ απλό! Δημιούργησαν ένα άλμπουμ το οποίο ηχεί μεγαλειώδες και παράλληλα σε παρασύρει με την απλότητα της μουσικής και των στίχων του. Οι επιρροές και των δύο από την shoegaze,post-punk και pop σκηνή βγάζουν μάτια,αλλά προσφέρονται στον ακροατή με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε το τελικό αποτέλεσμα να μην τον ξενίζει και να τον αφήνει με ένα αίσθημα ευχαρίστησης.Ένα αίσθημα ευχαρίστησης που αποτελεί σίγουρα προϊόν αυτής της αφύπνισης όλων των αισθήσεων μέσα από την μουσική των I Break Horses.

Άκρατος μυστικισμός στο ξεκίνημα με το "Winter Beats",που μένει αναλλοίωτος και στο απίστευτο "Hearts" που φροντίζει να χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη του ακροατή χάρη στην εκπληκτική ατμόσφαιρα μελαγχολίας  και νοσταλγίας που δημιουργεί.Το "Wired" είναι κι αυτό με τη σειρά του σκοτεινό,αλλά ίσως λιγάκι παραπάνω pop για τα γούστα μου.Το "I Kill Your Love,Baby" ακούγεται λιγάκι απειλητικό και ίσως και να είναι πραγματικά μιας και σε βυθίζει σε μια πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα.Πιο electro διάθεση στο "Pulse" που δίνει μια απαραίτητη διαφορετική νότα,για να επιστρέψουμε στην βαριά ατμόσφαιρα με το "Cancer". Δυστυχώς τα "Load your Eyes" και "Empty Bottles" που ακολουθούν αδυνατούν να σταθούν στο ύψος των υπολοίπων και σε αυτά καταγράφεται η πιο τρανταχτή αδυναμία αυτής της κυκλοφορίας.Ευτυχώς το "No Way Outro" ηχεί λυτρωτικά στο φινάλε αφήνοντας μια γλυκιά γεύση συνολικά για το άκουσμα με την elegant-pop αισθητική του και τον υπέροχο ρυθμό του που κάνει τα ηχεία να δονούνται ηδονιστικά!

Για μένα όταν μια παντελώς άγνωστη μπάντα κάνει ένα τέτοιο μπάσιμο στα μουσικά δρώμενα,πρέπει να κερδίζει αν μη τι άλλο την εκτίμηση όλων. Το "Hearts" είναι ένα άλμπουμ που έχει αδυναμίες και οι I Break Horses είναι μια μπάντα που θέλει ακόμα να περπατήσει αρκετό δρόμο για να κάνει το όνομα της γνωστό. Το συγκεκριμένο ντεμπούτο όμως φανερώνει ξεκάθαρα την αγάπη των δημιουργών του γι' αυτό που κάνουν,το εμφανέστατο ταλέντο τους και μας δίνει το προνόμιο να απολαύσουμε και 2-3 πραγματικά μουσικά διαμάντια! Αυτό και μόνο είναι πέραν του δέοντος αρκετό!




Όχι άλλο Arctic Monkeys μέχρι το 2013


Όχι οι Arctic Monkeys δεν διαλύονται,απλά αποφάσισαν να μην μπουν στο στούντιο για ηχογραφήσεις μέχρι το 2013.

Η μπάντα από το Sheffield αποκάλυψε ότι δεν πρόκειται να γράψει νέα τραγούδια κατά τη διάρκεια της περιοδείας της,ενώ θα αφήσει και την επόμενη χρονιά κενή.

Πιο συγκεκριμένα ο τραγουδιστής Alex Turner δήλωσε: "Δεν μου αρέσει να γράφω πλέον κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας.Έχουμε βρει φοβερές ιδέες στα soundcheck,αλλά έχω γράψει και μερικούς απαίσιους στίχους.Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πλάνα για να γυρίσουμε στο στούντιο την επόμενη χρονιά και θα κρατήσουμε χαμηλούς τόνους".

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Σειρά από webisodes ξεκίνησαν οι The Drums


Μια σειρά από ιντερνετικά επεισόδια ξεκίνησαν οι The Drums, στα πλαίσια της προώθησης του νέου τους δίσκου με τίτλο 'Portamento'.
Αυτή η σειρά από webisodes, θα ονομάζεται 'Visiomento' και το συγκρότημα έχει ως σκοπό να προβάλει και από ένα καινούριο κάθε Τρίτη. Το πρώτο επεισόδιο, δείχνει το συγκρότημα να ερμηνεύει το νέο του κομμάτι με τίτλο 'What You Were' και μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω.
Το 'Portamento' είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 5 Σεπτεμβρίου, μια εβδομάδα νωρίτερα από την ημερομηνία, που είχε ανακοινωθεί αρχικώς.



Νέο άλμπουμ με σπουδαίες συνεργασίες από την Charlotte Gainsbourg


Ένα νέο άλμπουμ, το τέταρτο σε σειρά είναι έτοιμη να παραδώσει η τραγουδίστρια-ηθοποιός Charlotte Gainsbourg.
Αυτό θα ονομάζεται 'Stage Whisper', θα είναι διπλό και θα κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου.
Το υλικό του, θα αποτελείται από ζωντανά ηχογραφημένο υλικό και από ακυκλοφόρητα κομμάτια, παρμένα από τις ηχογραφήσεις του 'IRM' (2009). Στη νέα αυτή δουλειά, συναντάμε και συνεργασίες με γνωστά ονόματα, όπως είναι του Beck, των Noah And The Whale, του Connor O'Brien (Villagers) και του Connan Mockasin.
Πριν από το άλμπουμ θα προηγηθεί η κυκλοφορία ενός EP με τον τίτλο 'Terrible Angels' για τις 5 Σεπτεμβρίου. To ομώνυμο κομμάτι του δίσκου, είναι σε παραγωγή και σύνθεση του Beck, ενώ ο Connor O'Brien συνέβαλε στη δημιουργία του ΄Memoir'. Σε αυτό το EP θα περιέχει επίσης ζωντανές εκταλέσεις από κομμάτια του 'IRM' καθώς και μια διασκευή του κομματιού 'Just Like A Woman' του Bob Dylan.
Η αναλυτική tracklist του 'Stage Whisper' είναι ως εξής :
Live :
‘IRM’
‘Set Yourself On Fire’
‘Jamais’
‘Heaven Can Wait’
‘In The End’
‘AF 607 105’
‘Just Like A Woman’
‘The Operations’
‘Trick Pony’
‘The Songs That We Sing’
‘Voyage’

Studio :
‘Terrible Angels’
‘Paradisco’
‘All The Rain’
‘White Telephone’
‘Go To Let Go’
‘Out Of Touch’
‘Memoir’
Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο κλιπ για το 'Terrible Angels'


Live DVD από τους Arctic Monkeys;


Έτσι φαίνεται πως θα προκύψει, καθώς το βρετανικό συγκρότημα, ανέρτησε στο διαδίκτιο, ένα βίντεο με την ονομασία 'Don Valley Bowl Τrailer'.

Αυτό το trailer, διάρκειας 1 λεπτού και 33 δευτερολέπτων, δείχνει εικόνες και αποσπάσματα, από το κοινό και τα παρασκήνια, από τις συναυλίες που έδωσαν τον περασμένο Ιούνιο, στο Don Valley Bowl στο Sheffield. Αξίζει να σημειωθεί, πως το βίντεο αυτό δεν μαρτυρά κάποια σχετική ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά έχει την ένδειξη ''Coming Soon''.
Επίσης σύμφωνα με νέα συνέντευξη την οποία έδωσαν στην εφημερίδα The Sun, αποκάλυψαν πως δεν προβλέπεται να μπουν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν νέο δίσκο πριν το 2013, λόγω έλειψης έμπνευσης.



Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Dum Dum Girls-Only in Dreams (Sub Pop 2011)


Κάθε φορά που ακούω κάτι καινούριο από τις Dum Dum Girls πιάνω τον εαυτό μου να αφήνεται σε ένα συναίσθημα απίστευτης ικανοποίησης. Έτσι μετά το απίστευτο "He Gets me High" EP έρχεται τώρα η σειρά της νέας τους ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς,η οποία πλέον είναι αδύνατο να μου προκαλέσει την οποιαδήποτε έκπληξη,καθώς εκ των προτέρων γνώριζα ότι θα είναι απίστευτη.

Το "Only in Dreams" είναι ένα άλμπουμ που φέρει δίχως αμφιβολία την υπογραφή αυτού του συγκροτήματος.Είναι ένα άλμπουμ νοσταλγικό,ένα άλμπουμ γεμάτο όμορφες μουσικές επιρροές και εκπληκτικές μελωδίες.Οι Dum Dum Girls είναι μια γυναικεία μουσική συμμορία που μπορεί να ενώσει με τρόπο υπέροχο την "αλητεία" του garage-punk ήχου με την εφηβική γυναικεία αθωότητα. Μια μπάντα τόσο σκοτεινή όσο οι Cramps και συνάμα τόσο φρέσκια και μοντέρνα.

Στο κομμάτι των συνθέσεων τα πάντα μοιάζουν τέλεια. Χαρακτηριστικά garage riffs,όμορφα και παιχνιδιάρικα κιθαριστικά θέματα,συμπαγές rythm section και μια Dee-Dee να θυμίζει ερμηνευτικά τις μοναδικές ερμηνεύτριες των garage-pop σχημάτων των 60's. Βέβαια ένα πολύ σημαντικό λιθαράκι στο όλο αποτέλεσμα έβαλαν και οι δύο παραγωγοί του άλμπουμ.Οι Richard Gottehrer,με συνεργασίες με μπάντες όπως οι Blondie και οι Go-go's,και φυσικά οι Sune Rose Wagner των Raveonettes πρόσθεσαν με τη σειρά τους όλες εκείνες τις πινελιές που έκαναν αυτό το άλμπουμ ένα πραγματικό αριστούργημα!

Ακούγοντας προσεκτικά κάθε κομμάτι της συγκεκριμένης κυκλοφορίας μου είναι πραγματικά δύσκολο να ξεχωρίσω τα αγαπημένα μου.Παρόλα αυτά θα παραθέσω σαν πιο αγαπημένα τα "Always Looking" για το έντονο Cramps συναίσθημα που μου προκάλεσε,το surf-style "Just a Creep" με το παιχνιδιάρικο riff του,το εξαιρετικά νοσταλγικό "Heartbeat",το μελαγχολικό "Coming Down" (που ήταν και το πρώτο κομμάτι που διέρρευσε στο ευρύ κοινό),το πολύ όμορφο χορευτικό "Wasted Away" και φυσικά το "Hold Your Hand" που είναι ουσιαστικά ένας φόρος τιμές στις πολύ πρώιμες συνθέσεις της μπάντας.

Δίχως αμφιβολία το "Only in Dreams" είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη ότι αυτή η μπάντα έχει εξελιχθεί. Τα κοριτσάκια μεγάλωσαν και έγιναν γυναίκες,και μάλιστα γυναίκες που δεν παίζουν μουσική απλά για να παίξουν,αλλά νιώθουν στο πετσί τους την κάθε νότα και τον κάθε στίχο. Αυτό ακριβώς το συναίσθημα μεταφέρουν και στον ακροατή και αυτός για μένα είναι ο σημαντικότερος λόγος που επιβάλλεται να ακούσει κάποιος αυτό το άλμπουμ. Όσοι ακόμα δεν το πήρατε χαμπάρι,υπομονή μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου και την επίσημη κυκλοφορία του (όσοι πιστοί τσεκάρετε το pre-order section στο site της Sub-Pop. Κρύβει όμορφες εκπλήξεις!)


Δείτε το trailer του documentary του Martin Scorsese για τον George Harrison


Το trailer για το documentary του Martin Scorsese για την ζωή του George Harrison,με τον τίτλο "Living In The Material World" αναρτήθηκε online.

Την παραγωγή του συγκεκριμένου documentary συν-υπογράφουν ο Scorsese και η χήρα του Harrison,Olivia,και θα περιέχει home videos και συνεντεύξεις από τα εν ζωή μέλη των Beatles. Το documentary εξετάζει τη ζωή του Harrison από τα πρώτα του μουσικά βήματα μέχρι και την ενασχόληση του με τον κινηματογράφο και τις φιλανθρωπίες και θα κυκλοφορήσει σε DVD στις 10 Οκτωβρίου.




Ακούστε τη συνεργασία των James Blake και Bon Iver


Οι James Blake & Bon Iver μας αποκάλυψαν το προϊόν της συνεργασίας τους με το "Fall Creek Boys Choir".

Το τραγούδι έκανε πρεμιέρα στο BBC Radio One εχθές το απόγευμα,μόλις έξι μέρες μετά την ανακοίνωση,μέσω του Twitter του Blake,της συνεργασίας μεταξύ των δύο καλλιτεχνών.

Αν και δεν έχουν γίνει  γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το αν αυτή η συνεργασία θα περιοριστεί μόνο σε αυτό το τραγούδι ή θα έχουμε και ένα πλήρες άλμπουμ,έγινε γνωστό το ότι οι δύο καλλιτέχνες δεν συναντήθηκαν καν για τη δημιουργία του συγκεκριμένου τραγουδιού,το οποίο συνέθεσαν ανταλλάσσοντας e-mail κατά τη διάρκεια της περασμένης Άνοιξης.


Η Karen O δίνει όνομα στην όπερα της


Η τραγουδίστρια των Yeah Yeah Yeahs,Karen O αποκάλυψε η όπερα της θα ονομάζεται "Stop The Virgens".

Η παραγωγή της συγκεκριμένης όπερας,που χαρακτηρίζεται σαν ψυχόδραμα,ανήκει στην Ο και θα κάνει πρεμιέρα στο St Ann's Warehouse του Brooklyn σαν μέρος του The Creators Project που θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Οκτωβρίου.

Η τραγουδίστρια δήλωσε επίσης πως οι δύο συνοδοιπόροι της στους Yeah Yeah Yeahs θα συμμετέχουν ενεργά στο "Stop The Virgens",με τον κιθαρίστα Nick Zinner να είναι ένας από τους συνθέτες σε κάποια κομμάτια της όπερας και τον drummer Brian Chase να αποτελεί τμήμα της μπάντας που θα εκτελεί επί σκηνής τη μουσική.

Την σκηνοθεσία του "Stop The Virgens" έχει αναλάβει ο συγγραφέας,σεναριογράφος και σκηνοθέτης Adam Rapp.

Οι Drums γίνονται πιο ηλεκτρονικοί στο επόμενο άλμπουμ τους;


Οι Drums αποκάλυψαν τη σκέψη τους να κάνουν στροφή σε ένα πιο ηλεκτρονικό ύφος στο επόμενο άλμπουμ τους.

Η μπάντα,που θα κυκλοφορήσει το 2ο της άλμπουμ,με τον τίτλο "Portamento",στις 5 Σεπτεμβρίου,δήλωσε πως σκέφτονται να αφήσουν τις κιθάρες για λίγο στην άκρη στην επόμενη δουλειά τους.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του τραγουδιστή Jonathan Pierce ο οποίος είπε: "Σκέφτομαστε το ενδεχόμενο να το γυρίσουμε εντελώς στην ηλεκτρονική μουσική.Δεν θέλω όμως να το κάνω στον μέγιστο βαθμό,γιατί θα καταλήξουμε να παραβιάσουμε τους κανόνες που έχουμε θέσει οι ίδιοι και θα φανούμε ηλίθιοι. Δεν θα με πείραζε καθόλου να φτιάξω έναν italo-disco δίσκο ή έναν coldwave δίσκο".

Επίσης δήλωσε πως το "Portamento" είναι ένα πολύ πιο τίμιο άλμπουμ σε σ΄χεση με το ντεμπούτο τους


Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Widospeak-Widowspeak (Captured Tracks 2011)


Κάποιες μπάντες δεν καταφέρνουν ποτέ να ακουστούν σκοτεινές και μελαγχολικές,άλλες πάλι το καταφέρνουν μετά από χρόνια προσπάθειας και στην περίπτωση μας οι Widospeak μπορούν άνετα να προκαλέσουν τον φθόνο των επίδοξων μελαγχολικών συναδέλφων τους καθώς καταφέρνουν να κλείσουν όλα αυτά τα συναισθήματα μέσα στις μελωδίες του ντεμπούτου άλμπουμ τους.

Το τρίο από το Brooklyn κατάφερε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία να δημιουργήσει ένα άλμπουμ μελαγχολικά νοσταλγικό,το οποίο όμως διατηρεί κάποια στεγανά και δεν αφήνει τον ακροατή να βυθιστεί στην ολοκληρωτική θλίψη. Αντιθέτως φροντίζει να κρατά το ενδιαφέρον του ακροατή αμείωτο δημιουργώντας ηχοτοπία που στοιχειώνουν και ακούσματα που ιντριγκάρουν.Η όλη αισθητική του συγκεκριμένου άλμπουμ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί retro μιας και οι μελωδίες του έχουν αυτό το έντονο 50's-early 60's συναίσθημα. Lo-fi παραγωγή,παιχνιδιάρικες κιθάρες,στακάτο drumming και μια χαρακτηριστική teasy γυναικεία φωνή,δημιουργούν ένα ηχητικό αποτέλεσμα τόσο νοσταλγικό και τόσο προσωπικό.Στο σύνολό του το "Widospeak" δεν μοιάζει να έχει κάποια συγκεκριμένη στόχευση. Δεν ασχολείται με κάποια συγκεκριμένη θεματολογία,απλά είναι το όχημα έκφρασης των δημιουργών του και αυτό το στοιχείο της απελευθέρωσης το καθιστά από μόνο του ιδιαίτερα γοητευτικό.

Μέσα σε αυτό το γενικότερο κλίμα απελευθέρωσης υπάρχουν ορισμένα τραγούδια που σίγουρα τραβούν πιο πολύ το ενδιαφέρον του ακροατή.Κι αν το "Puritan" που ανοίγει το άλμπουμ δεν σας εντυπωσιάσει (κακό δικό σας) τραγούδια όπως το "Harsh Realm" (με την πολύ μελαγχολική στιχουργική και την ακόμα πιο "γκρίζα" ερμηνεία της Molly Hamilton),το “In the Pines” με τα πειραματικά κιθαριστικά θέματα του,το western-oriented "Gun shy" και φυσικά το "Nightcrawlers" με την βγαλμένη από την κόλαση κιθάρα του θα σας αφήσουν με μια αίσθηση απόλυτης ικανοποίησης.

Σαν ντεμπούτο το "Widowspeak" δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κακό. Δεν είναι το άλμπουμ που θα σε συνεπάρει,αλλά είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα μιας πολλά υποσχόμενης μπάντας που μοιάζει να έχει τον δικό της προσωπικό ήχο. Δεν είναι ένα άλμπουμ τόσο μελαγχολικό που να καταντά απωθητικό. Αντιθέτως διοχετεύει όλη την μελαγχολία του στην δημιουργία ελκυστικών μελωδιών κάνοντας την όλη ακρόασή του ιδιαίτερα ευχάριστη!

Νέες λεπτομέρειες για το άλμπουμ του Tom Waits


Το ολοκαίνουριο άλμπουμ του tom Waits,που θα φέρει τον τίτλο "Bad As Me" θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου.

Πέρα από την κανονική κυκλοφορία των 13 τραγουδιών θα βγει στην αγορά και μια deluxe edition του άλμπουμ που θα περιέχει 3 έξτρα τραγούδια,τα "She Stole The Blush","Tell Me" και "After You Die".

Το single "Bad As Me" είναι ήδη διαθέσιμο από εχθές.

Το tracklist του άλμπουμ "Bad As Me" θα είναι:

'Chicago'
'Raised Right Men'
'Talking At The Same Time'
'Get Lost'
'Face To The Highway'
'Pay Me'
'Back In The Crowd'
'Bad As Me'
'Kiss Me'
'Satisfied'
'Last Leaf'
'Hell Broke Luce'
'New Year’s Eve'
'She Stole The Blush'
'Tell Me'
'After You Die'


Νέο τραγούδι για τους Florence and the Machine


Οι Florence and the Machine μας αποκάλυψαν το πρώτο τραγούδι από το επερχόμενο δεύτερο άλμπουμ τους. Το τραγούδι φέρει τον τίτλο "What The Water Gave Me".Αυτό μαζί με άλλα 12 κομμάτια θα απαρτίζει το νέο,και ακόμα δίχως τίτλο,άλμπουμ της μπάντας το οποίο είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου.Το τραγούδι είναι διαθέσιμο μέσω του FlorenceAndTheMachine.net.

Το τραγούδι πήρε το όνομα του από ένα πίνακα της Frida Kahlo και είναι εμπνευσμένο από τον θάνατο της συγγραφέως Virginia Woolf


When Saints Go Machine-Konkylie (!K7 2011)


Μόλις πρόσφατα είχα αναφερθεί στο χάρισμα που έχουν οι λαοί του Ευρωπαικού Βορρά στο να παράγουν εξαιρετική ηλεκτρονική μουσική. Οι Δανοί When Saints Go Machine είναι ένα ακόμη λαμπρό παράδειγμα που επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μετά το "Fail Forever" EP με το οποίο μας πρωτοπαρουσιάστηκαν στις αρχές του έτους έρχονται τώρα με το πλήρες άλμπουμ τους να μας αποδείξουν πως όλα τα θετικά σχόλια που έχουν μέχρι στιγμής αποσπάσει είναι πέρα για πέρα αληθινά!

Το "Konkylie",το κατάδικό τους μουσικό κοχύλι (Konkylie=θαλάσσιο κοχύλι σε ελεύθερη μετάφραση) κρύβει μέσα του πολύ μεγάλες δόσεις μελαγχολίας και μουσικής ποιότητας.Συνδυάζει αρμονικά το post-punk με την dance και electro μουσική,δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα συγκροτημένο,ευχάριστο στην ακρόαση και σίγουρα πολύ ελκυστικό.Ο τραγουδιστής τους Nikolaj Vonsild είναι ένας πραγματικά χαρισματικός ερμηνευτής,μια πιο εκμοντερνισμένη version του πολύ Antony Hegarty,με πολύ λιγότερους μελοδραματισμούς όμως,ένας άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή κάνει ολοφάνερο πόσο του αρέσει να τραγουδά και που με την ερμηνεία του κάνει τη διαφορά σε αυτή την κυκλοφορία.

Το "Konkylie" σαν άλμπουμ είναι εξαιρετικά προκλητικό για τον ακροατή.Στα μόλις 42 λεπτά που διαρκεί σε κατακτά σε τέτοιο βαθμό που θες να το ακούσεις ξανά και ξανά και κάθε φορά σου δημιουργεί νέες εικόνες και συναισθήματα.Είναι ένα άλμπουμ αινιγματικό,μα τόσο παράξενα όμορφο. ένα άλμπουμ που δεν σου τα δίνει όλα με τη μία,αλλά αφήνει τις χάρες του να ξεδιπλωθούν σταδιακά μέσα από τις 11 συνθέσεις που το απαρτίζουν. Ένα άλμπουμ που μοιάζει να είναι gothic,ακροβατεί στην ambient είναι όμως πέρα για πέρα ένα υπέροχο δημιούργημα ηλεκτρονικής pop μουσικής. Είναι ένα άλμπουμ που στην τελική αξίζει το 100% της προσοχής του επίδοξου ακροατή του.

Στο σύνολο τους μου άρεσαν και οι 11 συνθέσεις του. Παρόλα αυτά θα δείξω μια προτίμηση παραπάνω στα "Konkylie" (το οποίο μου έδωσε την αίσθηση ότι έχει μια έντονη Aphex Twin πινελιά),το πολύ παράξενο,αλλά πραγματικά γοητευτικό "Chestnut" και το κορυφαίο των κορυφαίων κατά την ταπεινή μου γνώμη "Church and Law" με την απόλυτα Knife αισθητική,που σε πλημμυρίζει εικόνες και συναίσθημα.

Δίχως αμφιβολία το "Konkylie" είναι ένα άλμπουμ που τονώνει τις αισθήσεις. Δεν ξέρω αν αυτός ήταν ο σκοπός της μπάντας,αλλά κατάφεραν να δημιουργήσουν μια μηχανή μουσικής ικανοποίησης και το κατάφεραν με τρόπο μεθοδικό,μελωδικό και απόλυτα συναισθηματικό. Αυτά τα στοιχεία από μόνα τους είναι υπεραρκετά για να το κατατάξουν στο top-5 των πιο ενδιαφερόντων ακουσμάτων αυτής της χρονιάς (μέχρι στιγμής τουλάχιστον).







Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

STREET FASHION FESTIVAL 2011


Street Fashion Festival 2011 by PillBOX

Το πρώτο φεστιβάλ μόδας στην πόλη!


PillBOX Βazaar στα café :
Chocolat – Ικτίνου Café au Trottoir – Το Μικρό – Café Σαχάρα – Slag – Pastaflora Darling – Ζεύξιδος 6 – Urban – Σπίρτο


Zωντανή Πασαρέλα σε Rollers
Catwalks με… Κατοικίδια
Θεατρικές Παραστάσεις στο Δρόμο
Διαδραστικές Δημιουργίες
Πολύχρωμες Εκπλήξεις

Σταυροδρόμι Τσιμισκή – Ικτίνου – Ζεύξιδος

Πέμπτη 22 & Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου


Δηλώσεις Συμμετοχής στο PillBOX Bazaar: www.pillbox.gr
Αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε ως εθελοντής στη διοργάνωση ή ως μοντέλo στην πασαρέλα, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@pillbox.gr

Brett Anderson-Black Rainbows (EMI 2011)


Το ότι ο Brett Anderson είναι ένας χαρισματικός τραγουδοποιός νομίζω πως δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση. Μας έχει καταθέσει πολλάκις τα διαπιστευτήρια του τόσο μέσω των Suede όσο και μέσα από τις προσωπικές του δουλειές.Το "Black Rainbows" είναι η νέα του προσωπική δουλειά και για μία ακόμη φορά κατάφερε να με αφήσει με το στόμα ανοικτό.Πρόκειται για ένα άλμπουμ που δείχνει το ανήσυχο πνεύμα του καλλιτέχνη,καταφέρνει να βγάλει έναν έντονο συναισθηματισμό και καταφέρνει μια πολύ καλή ισορροπία ανάμεσα στην ένταση και την μελωδία.

Στο κομμάτι των συνθέσεων και των ενορχηστρώσεων πραγματικά βγάζω το καπέλο στους δημιουργούς αυτής της δουλειάς.Δυνατές,μα όχι άγριες,ηλεκτρικές κιθάρες,εξαιρετικές μπασογραμμές και drumming δυναμικό δημιουργούν μελωδίες συμπαγείς που κατακτούν τον ακροατή. Μια κατάκτηση που γίνεται ολοκληρωτική όταν σε όλα αυτά προστεθεί και η μαγευτική φωνή του Anderson που δίνει ένα πραγματικό ρεσιτάλ ερμηνειών με την γεμάτη ερωτισμό και συναίσθημα φωνή του.

Ξεκίνημα στο άλμπουμ με το "Unsung" που μας δείχνει από πολύ νωρίς τις προθέσεις του καλλιτέχνη! Χαλαρό και νοσταλγικό στο ρυθμό του εισαγάγει τον ακροατή με όμορφο τρόπο σε όλο αυτό που θα επακολουθήσει.Συνέχεια με το "Brittle Heart" (του οποίου το videoclip είχαμε τη χαρά να δούμε σχετικά πρόσφατα) και όπως λέει και ο στίχος του "...all the power,all the passion can be ours tonight...". Απίστευτο τραγούδι σε όλα του τα επίπεδα,γεμάτο νοσταλγία και ερωτισμό.Το "Crash About to Happen" που ακολουθεί σίγουρα δεν θα μπει και στα highlights αυτού του άλμπουμ,αλλά δεν παύει να είναι ένα ανάλαφρο και χαρακτηριστικό του Anderson τραγούδι.Πιο συμφωνικό και σίγουρα πιο ενδιαφέρον το "I Count the Times" που έπεται με την συνοδεία πιάνου,βιολιών και τσέλου να δίνει έναν ωραίο αισθητικό τόνο. Το "Exiles" σκοτεινό και δυναμικό και με απόλυτη βεβαιότητα μέσα στις 3-4 κορυφαίες στιγμές αυτού του άλμπουμ. Με δυναμισμό που αναπτύσσεται σταδιακά σε αρπάζει με τη μία και σε παρασέρνεισ το ρυθμό του.Το "σκοτάδι" συνεχίζεται και στο "This Must be Where it Ends" αλλά σε ρυθμούς σαφέστατα πιο αργούς και πιο ερωτικούς-συναισθηματικούς. Το "Actors" έρχεται για να σημάνει ακόμα μια δυναμική και υπέροχη στιγμή γι' αυτό το άλμπουμ.Ένα τραγούδι που άνετα θα μπορούσε να αποτελέσει το επόμενο single αυτής της κυκλοφορίας.Αν μπορούσα να δώσω το "βραβείο" του πιο αδιάφορου τραγουδιού,αυτό σίγουρα θα το έπαιρνε το "In The House of Numbers". Σε κάποιους μπορεί να αρέσει,αλλά προσωπικά το βρήκα πληκτικό και παντελώς αδιάφορο.Ευτυχώς το "Thin Men Dancing" μια στροφή πριν το τέλος αποδείχθηκε πολύ πιο ενδιαφέρον. Σκοτεινό,παιχνιδιάρικο και συγκρατημένα δυναμικό ανάβει αρκετά τα αίματα και είναι ουσιαστικά η τελευταία δόση αδρεναλίνης πριν τα "Possession" που κλείνει το άλμπουμ όπως ακριβώς ξεκινά. Αργά,ερωτικά και βαθύτατα συναισθηματικά.

Με το "Black Rainbows" ο Brett Anderson κατάφερε να ενώσει τις δύο καλλιτεχνικές του όψεις. Αυτή των Suede και αυτή των προσωπικών του άλμπουμ. Tο πέτυχε; Κατά την ταπεινή μου γνώμη ναι και μάλιστα σε έναν αρκετά σημαντικό βαθμό. Το "Black Rainbows" πλην ελαχίστων εξαιρέσεων αποτελεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άλμπουμ που θα κερδίσει με σχετική άνεση τον υποψήφιο ακροατή. Υπομονή σε όσους δεν το έχουν ακούσει μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί και επίσημα και για τους φανατικούς των Suede υπομονή μέχρι τις ζωντανές εμφανίσεις τους στην Ελλάδα (αν και ομολογώ πως θα ήθελα να δω και solo τον Anderson)




Processory - Change Is Gradual (Sugarcane 2011)

Φαίνεται πως το κλίμα της Φινλανδίας είναι ιδανικό για τη δημιουργία συναισθηματικά δυνατών μουσικών ηχοτοπίων κάτι που έχει αποδειχθεί πολλάκις μέσα από κυκλοφορίες που έχουμε ακούσει,από καλλιτέχνες που προέρχονται από την συγκεκριμένη χώρα,τα τελευταία χρόνια.Ο Ευρωπαικός Βορράς έχει μακρά παράδοση στην ανάδειξη σπουδαίων καλλιτεχνών στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής και οι Jori Hulkkonen και Jerry Valuri δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν από αυτήν.Το στοιχείο που τους κάνει όμως να ξεχωρίζουν σημαντικά σε σχέση με άλλους συναδέλφους τους είναι το γεγονός ότι με πολύ απλές μουσικές φόρμες καταφέρνουν να δημιουργήσουν ορισμένα από τα πλέον ονειρικά και συναισθηματικά pop τραγούδια.

Αυτό ακριβώς πράττουν και στο νέο τους άλμπουμ,"Change Is Gradual".Από την πρώτη κιόλας νότα γίνεται φανερό πως αυτοί οι δύο τύποι έχουν αφιερώσει άπειρες εργατο-ώρες στο να ακούν και να επεξεργάζονται όλες εκείνες τις αθάνατες μελωδίες που δημιούργησε το νεορομαντικό κίνημα την δεκαετία του '80.Δράμα,θεατρικότητα και ισχυρές δόσεις ατμοσφαιρικότητας φέρνουν στο νου μπάντες όπως οι τεράστιοι Spandau Ballet,oι Japan ή ακόμα και οι απίθανοι Tears For Fears.Oι Processory "εκμεταλλεύονται" στο έπακρο αυτές τις επιροές,προσθέτοντας όμως και την δική τους πινελιά με αποτέλεσμα να δημιουργούν ένα άλμπουμ υψηλής μουσικής ποιότητας και αισθητικής.

Τραγούδια όπως το "Nightfall" και το "Trickle Down" καρφώνονται το μυαλό σου και σε οδηγούν σε ένα από τα πιο νοσταλγικά μουσικά ταξίδια.Φυσικά οι δύο καλλιτέχνες δεν γίνονται εμμονικοί με το παρελθόν και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε και πιο up to date ηχητικές προσεγγίσεις με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το εκπληκτικό "Human,Unfortunately" και το ενδιαφέρον,μα σίγουρα λιγότερο ποιοτικό "Farewell,Welfare".

To "Change Is Gradual" καταφέρνει κάτι μοναδικό.Είναι ένα άλμπουμ που κυριολεκτικά μπορεί να κατακτήσει τον ακροατή και να καταφέρει να γίνει το όχημα του για ένα μουσικό ταξίδι στο παρελθόν,το παρόν και το μέλλον.Είναι ένα άλμπουμ που παίζει με το μυαλό αυτού που θα το ακούσει,προκαλεί τις αισθήσεις του και σίγουρα σε αφήνει με μεγάλες δόσεις ικανοποίησης. Όλα αυτά από μόνα τους είναι υπεραρκετά για να χαρακτηρίσουν μια κυκλοφορία σχεδόν μεγαλειώδη.

(Στις εκπλήξεις της συγκεκριμένης κυκλοφορίας,είναι το γεγονός ότι συνοδεύεται και από τρία επιπλέον ΕP's που περιλαμβάνουν remixes από καλλιτέχνες όπως οι  Hercules and Love Affair, CFCF, και Aeroplane.Αυτό κι αν είναι πλήρες πακέτο)








Οι Red Hot Chili Peppers μας προσφέρουν το νέο τους άλμπουμ για δωρεάν ακρόαση στο iTunes


Oι Red Hot Chili Peppers κάνουν δωρεάν streaming του νέου τους άλμπουμ "I'm With You",πριν την επίσημη του κυκλοφορία που είναι στις 29 Αυγούστου.

Όλο το άλμπουμ προσφέρεται για δωρεάν ακρόαση στο κοινό μέσω του iTunes. Απλά κάνετε click στο "View on iTunes" και μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το νέο τους άλμπουμ.

Η μπάντα ανακοίνωσε επίσης ότι θα μεταδώσει μια προβολή της,στην οποία θα παίζει ολόκληρο το "I'm With You" σαν να ήταν σε συναυλία.Αυτή η προβολή θα λάβει χώρα στις 30 Αυγούστου.

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Οι Marina And The Diamonds επιστρέφουν με το videoclip του "Radioactive"


Οι Marina And The Diamonds "ανέβασαν" το videoclip του νέου τους single "Radioactive".

Το τραγούδι,που είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 3 Οκτωβρίου,έχει σκοπό να γεμίσει κάπως το κενό μέχρι την κυκλοφορία του άλμπουμ της μπάντας που θα γίνει στις αρχές του 2012.


Oι Cornershop μας παρουσιάζουν το videoclip του νέου τους single "Don't Shake It (Let It Free)"


Oι Cornershop μας παρουσίασαν το videoclip για το νέο τους single "Don't Shake It (Let It Free)".

Η μπάντα συνεργάστηκε για το συγκεκριμένο βίντεο με την μη κερδοσκοπική οργάνωση Free Tibet,που αγωνίζεται για να λήξη η Κινεζική κατοχή στο Θιβέτ,και μάχεται υπέρ των δικαιωμάτων των Θιβετιανών.

Στο videoclip περιλαμβάνονται πλάνα από τις πρόσφατες πορείες στο Θιβέτ που συνέπεσαν με την επέτειο των 60 χρόνων από την εισβολή των Κινέζων.

Το single θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 19 Σεπτεμβρίου,και το τραγούδι περιέχεται στο "Cornershop And The Double 'O' Groove Of" που είναι το άλμπουμ της μπάντας σε συνεργασία με τον Bubbley Kaur



Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Ο Krist Novoselic θα παίξει ζωντανά ολόκληρο το "Nevermind"


Σαν μέρος των εορτασμών για τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του "Nevermind" των Nirvana ο μπασίστας  Krist Novoselic θα παίξει ολόκληρο το άλμπουμ ζωντανά.

Τον Novoselic θα συνοδεύσουν στη σκηνή διάφοροι τοπικοί μουσικοί στο show που θα λάβει χώρα στο  Experience Music Project του Seattle στις 20 Σεπτεμβρίου.

Στο ίδιο show θα λάβουν μέρος και οι The Fastbacks, The Long Winters, Vaporland, Visqueen, Campfire OK, Valis (που περιλαμβάνουν πρώην μέλη των Screaming Trees) και Ravenna Woods.Ο Dave Grohl δεν θα δώσει το παρόν καθώς την ίδια βραδιά παίζει με τους Foo Fighters σε ένα show στο Cleveland.

Mια έκθεση-έκπληξη ετοιμάζεται επίσης για τον εορτασμό των 20 χρόνων από την κυκλοφορία του "Nevermind". Για περισσότερες λεπτομέρειες ρίξτε μια ματιά στο Nirvanaexhibition.com.

Στις 19 Σεπτεμβρίου το "Nevermind" θα επανακυκλοφορήσει σε μια Super Deluxe Edition που θα περιλαμβάνει σπάνιες ηχογραφήσεις και remixes μέσα σε 4 CD και 1 DVD. 10.000 κόπιες αυτής της κυκλοφορίας θα βγουν στην Β. Αμερική και 30.000 ακόμα στον υπόλοιπο κόσμο,οπότε όσοι ενδιαφέρεστε έχετε μάτια ανοικτά για να προλάβετε.

Corey Taylor και Duff McKagan ετοιμάζονται για νέα μπάντα


Ο τραγουδιστής των Slipknot Corey Taylor δήλωσε πως θα κυκλοφορήσει οπωσδήποτε υλικό μαζί με τον μπασίστα των Velvet Revolver Duff McKagan.

Ο τραγουδιστής,που αν και ηχογράφησε 10 τραγούδια με τους Velvet Revolver δεν κατάφερε τελικά να πάρει τη θέση του frontman στην μπάντα δήλωσε στο Fuse TV,ότι σίγουρα στο μέλλον θα συνεργαστεί με τον McKagan,παρά το γεγονός ότι η συνεργασία αυτή δεν θα λάβει χώρα στους κόλπους των Velvet Revolver.

Πιο συγκεκριμένα είπε: "Εγώ και ο Duff πιθανώς θα ηχογραφήσουμε κάποια πράγματα αργότερα.Η χημεία μεταξύ μας είναι πολύ καλή και ήδη έχουμε ξεκινήσει να γράφουμε κάποια κομμάτια,και πιστέψτε με πρόκειτε για πολύ καλό υλικό.Ίσως ένα μυστηριώδες supergroup να κρύβεται πίσω από αυτό,με μένα το Duff και μερικούς άλλους,να φτιάχνουμε παράξενη μουσική που θα κάνει τους ανθρώπους που την ακούν να αναρωτιούνται "ποιοι είναι αυτοί;". Θα δούμε στο μέλλον τι θα συμβεί".

Συνεργασία Bon Iver και James Blake


Οι Bon Iver και James Blake ετοιμάζονται να συνεργαστούν σε ένα νέο project που θα φέρει το όνομα "Fall Creek Boys Choir"

Ο Blake ανακοίνωσε τα νέα μέσω του Twitter του,αν και μέχρι στιγμής δεν ανακοίνωσε καμιά άλλη λεπτομέρεια για το συγκεκριμένο project.Αξίζει να σημειωθεί ότι το Fall Creek είναι η πόλη στην οποία έχει το στούντιο του ο Justin Vernon των Bon Iver.

Η ανακοίνωση στο Twitter ήταν πολύ απλή: "24 Αυγούστου 2011-James Blake & Bon Iver "Fall Creek Boys Choir" "

Eπιπέον ο Βon Iver διασκεύασε το "Come Talk To Me" του Peter Gabriel το οποίο θα αποτελέσσει το B-side του νέου single της μπάντας,"Holocene",του οποίου το videoclip μπορείτε να δείτε παρακάτω.


Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ESKMO [NINJA TUNE,USA] AUDIOVISUAL LIVE IN THESSALONIKI


Ninja Tune's rising star ESKMO , for the very 1st time in Greece!

Bio :

Brendan Angelides is a San Francisco based electronic music producer who records and performs live as Eskmo. His multi-genre compositions have been featured on influential labels like Warp Records and Planet Mu (And as of July 2010, he was most recently signed to Ninja Tune). While Angelides' tracks encompass a wide range of electronic styles, he avoids classifications. Bleep.com described his tracks as "Masterfully produced... sophisticated, post-Dilla hip-hop funk". His last single of 2009 entitled "Let Them Sing" on Mu was met with equal praise and described by sites like Boomkat as "[Putting] Eskmo on his own electronic plateau."

Tickets :

Limited e-tickets : 5 euros - 7 euros at www.eskmo.eventbrite.com
Presale/Spot : 10 euros

Presale Spots : Metropolis , Lotus Recs

Doors Open : 22.00

Support acts :

UNCO
PIXELS ON SPACE

Dadatek & Coo present: MOUSTACHE


Dadatek & CooBar present a facial hair extravaganza! Bring as many fake hairs for your face as you can and get down to CooBar for a night of furry fun and fashion. Girls with facial hair get their drinks half-price! Be there with all your hair!

*****

DJs

Filtig (UK/DE) :: avant-pop, german new wave, spastic-tronica
SofiK (GR) :: post-punk, nu-electro, novelty

(more tbc)

VJ Zentralkomitee (AU) :: the hairiest visual mixer of northern europe's bear parties for one night at COO!

+ more stuff to come...




Oι Snow Patrol επιστρέφουν με βίντεο για το "Called Out In The Dark"


Οι Snow Patrol επέστρεψαν ποστάροντας ένα ένα βίντεο για το νέο τους single "Called Out In The Dark".

Τη σκηνοθεσία του βίντεο υπογράφει ο Brett Simon,που δούλεψε και με τους Killers για το βίντεο του "Somebody Told Me".

H μπάντα είχε δώσει το single online τον περασμένο μήνα,ενώ αναμένεται η κυκλοφορία του σαν single track EP στις 4 Σεπτεμβρίου.

Οι Snow Patrol ηχογράφησαν το τραγούδι στο Topanga Canyon του Los Angeles με παραγωγό τον Jacknife Lee,με τον οποίο συνεργάστηκαν και στα προηγούμενα τρία άλμπουμ τους.



Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Η Karen O θα συμμετάσχει στο ντεμπούτο άλμπουμ του David Lynch


H Karen O θα κάνει guest φωνητικά στο τραγούδι "Pinky's Dream" που θα περιλαμβάνεται στο ντεμπούτο άλμπουμ του διάσημου σκηνοθέτη David Lynch.

To άλμπουμ του,που θα φέρει τον τίτλο "Crazy Clown Time",θα περιέχει 14 τραγούδια και θα βγει στην αγορά στις 7 Νοεμβρίου μέσω του label της Sunday Best. Ο Lynch παίζει κιθάρα και τραγουδά στο άλμπουμ του του οποίου η μουσική χαρακτηρίζεται σαν modern blues.

Το tracklist του "Crazy Clown Time" θα είναι:

'Pinky's Dream'
'Good Day Today'
'So Glad'
'Noah's Ark'
'Football Game'
'I Know'
'Strange And Unproductive Thinking'
'The Night Bell With Lightning'
'Stone's Gone Up'
'Crazy Clown Time'
'These Are My Friends'
'Speed Roadster'
'Movin' On'
'She Rise Up'

O Tom Waits είναι έτοιμος να κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ μετά από επτά χρόνια


Ο θρυλικός Tom Waits ετοιμάζεται να ανακοινώσει την κυκλοφορία νέου άλμπουμ έπειτα από απουσία επτά ολόκληρων ετών.

Το τελευταίο άλμπουμ του ήταν το "Real Gone" του 2004,στο οποίο είχε αναλάβει και την παραγωγή μαζί με την σύζυγό του Kathlen Brennan. Τώρα έδωσε ενδείξεις για νέα κυκλοφορία μέσα από μια ανακοίνωση στο site του Tomwaits.com,η οποία έλεγε: "Υπάρχουν πολλοί ψίθυροι και φήμες. Νέα μουσική από τον Tom Waits,εσείς τι λέτε;Ελάτε στο Tomwaits.com την Τρίτη 23 Αυγούστου και ο κ. Waits αυτοπροσώπως θα ετοιμάσει το δίσκο".

WAX TAILOR W/ FULL BAND @ BLOCK 33


Η ομάδα των Burning City και η Love Light productions παρουσιάζουν τον δημοφιλή Παριζιάνο παραγωγό και dj, Wax Tailor μαζί με τη μπάντα του σε ένα μοναδικό show.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Wax Tailor w/ Full Band

Opening act: DJ Booker

Βlock 33 (26ης Οκτωβρίου 33, Θεσσαλονίκη)

Doors open: 21.30

Tickets:

E-tickets: 15 euros

www.waxtailorband-eorg.eventbrite.com

Presale: 20 euros

On door: 25 euros

Presale spot: Metropolis, Ticket House

Teaser:

http://www.youtube.com/watch?v=z08NuMIJw8I


The Wax Tailor's show:

Μαζί με την υπέροχη τραγουδίστρια και μούσα του, Charlotte Savary αλλά και με τους Mr Mattic (MC), Christelle Lassort (violin), Ludivine Issambourg (flute), Matthieu Detton (Cello) , ο Wax Tailor θα κάνει μαγευτική συναυλία στο Block33, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο ηλεκτρονικά στοιχεία και χιπ-χοπ λούπες με μελωδίες κλασσικών οργάνων.

Biography:

Ο πρώτος του δίσκος "Tales of the forgotten melodies" απέσπασε τις καλύτερες κριτικές στην Ευρώπη και δημιούργησε συγκρίσεις με δίσκους των Portishead και του DJ Shadow, ενώ ο δεύτερος δίσκος του "Hope and Sorrow" (ο οποίος έφτασε τις πωλήσεις των 80,000 αντίτυπων παγκοσμίως) του χάρισε υποψηφιότητες στα βραβεία Victoire de la Musique καθώς και στα US Indie Awards.

Ο Wax Tailor μετά από μια πάρα πολύ επιτυχημένη παγκόσμια περιοδία (με περισσότερες από 200 συναυλίες) κι' έχοντας υπογράψει και τη μουσική σε πολλά κομμάτια του soundtrack της ταινίας Paris, με πρωταγωνίστρια τη Juliette Binoche, χαίρει πια τον σεβασμό στη παγκόσμια μουσική κοινότητα.

Κάνοντας ηχογραφήσεις στο Παρίσι αλλά και στην Νέα Υόρκη κι' ενώ οι μελωδίες του φλερτάρουν τόσο με τη Soul, Funk, Hip Hop όσο και με τους ποπ ήχους της δεκαετίας του '60, ο Wax Tailor δημιούργησε το νέο του ηχογράφιμα με τίτλο "In the "Mood for Life"!

Belleruche [Tru Thoughts , UK] Live in Thessaloniki


H Love Light Ρroductions και η ομάδα των Burning City παρουσιάζει στο κοινό της Θεσσαλονίκης τους πρωτεργάτες του Turntable Soul, Belleruche.

Οι Belleruche της Tru Thoughts Records από τη Μεγάλη Βρετανία, οι πρωτεργάτες του Turntable Soul, που από μεγάλη μερίδα του Τύπου χαρακτηρίστηκε ως η “up – tempo εκδοχή των Morcheeba”, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για όσους παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις της soul. Kathrin Deboer στα φωνητικά, Ricky Fabulous στις κιθάρες και DJ Modest στα decks, θα ξεσηκώσουν το κοινό με τις μεγάλες τους επιτυχίες όπως το “Nothern Girls” (το κομμάτι που χαρακτηρίστηκε από τα σημαντικότερα του 2008 στην πατρίδα του), το “Gold Rush”, το “Minor Swing” αλλά και το πιο πρόσφατο remix στη Britney Spears “Toxic”.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Gaia Live (Δόξης 5 & Σαλαμίνος, Λαδάδικα)

Προπωληση / Ταμειο : 15 ευρω
Ιντερνετικά εισιτήρια: 10 - 12 ευρω

Σημειο Προπωλησης : Metropolis Record Store

www.bellerucheband-eorg.eventbrite.com

Opening Act : Broken Tempo

Οι πορτες ανοιγουν στις 21.30

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Oι Green Day ντεμπούταραν 15 ολοκαίνουρια τραγούδια σε ένα show έκπληξη στην California


Την προηγούμενη εβδομάδα οι Green Day φρόντισαν να εκπλήξουν τους οπαδούς τους ντεμπουτάροντας 15 ολοκαίνουρια τραγούδια σε μια εμφάνιση έκπληξη,όπως εξελίχθηκε, στο Tiki Bar 1700 Placentia,στην Costa Mesa της California.

Σύμφωνα με το Greendayauthority.com,η μπάντα εξέπληξε το κοινό παίζοντας ένα ολόκληρο σετ με ακυκλοφόρητο υλικό,μαζί με μια διασκευή στο "Goodbye to Romance" του Ozzy Osbourne καθώς και μια version του "It's Fuck Time" του sideproject τους Foxboro Hot Tubs. Για encore επέλεξαν μια επιλογή από τις επιτυχίες τους.

Το setlist της συγκεκριμένης εμφάνισης είχε ως εξής:

'Nuclear Family'
'Stay The Night'
'Too Young To Die'
'Oh Love'
'Carpe Diem'
'Crushing Bastards'
'Little Boy Named Train'
'Trouble Maker'
'Sweet 16'
'Wow, That's Loud'
'8th Avenue Serenade'
'Ashley'
'Gabriella'
'Wild One'
'It's Fuck Time'
'Stray Heart'
'Last Gang In Town'
'Amy'
'Goodbye To Romance'
'Welcome To Paradise'
'Burnout'
'Murder City'
'J.A.R. (Jason Andrew Relva)'
'Only Of You'
'Hitchin' a Ride'
'St. Jimmy'
'Minority'

Ο Brett Anderson επιβεβαίωσε ότι οι Suede θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ


Ο Brett Anderson επιβεβαίωσε ότι οι Suede θα γράψουν και θα ηχογραφήοσυν νέο άλμπουμ μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο τραγουδιστής αυτή την περίοδο προμοτάρει τον προσωπικό του δίσκο "Black Rainbows" και σε δηλώσεις που έκανε είπε ότι θα επιστρέψει στο στούντιο με τους Suede μόλις ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του για την προώθηση της προσωπικής του δουλειάς.

Πιο συγκεκριμένα ο Anderson είπε στον XFM: "Μόλις τελειώσω την προώθηση του νέου μου άλμπουμ,σκοπεύω να γράψω το νέο άλμπουμ των Suede".

Αξίζει να αναφερθεί ότι το "Black Rainbows" κυκλοφορεί στις 26 Σεπτεμβρίου. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το videoclip του single-προπομπό του άλμπουμ "Brittle Heart"


Η 87χρονη Doris Day κυκλοφορεί νέο άλμπουμ


Μια από τις γυναίκες θρύλους του Hollywood,η Doris Day θα κυκλοφορήσει ξανά άλμπουμ μετά από 17 ολόκληρα χρόνια.

Το νέο άλμπουμ της ηθοποιού και τραγουδίστριας θα φέρει τον τίτλο "My Heart" και θα βγει στις αγορές στις 5 Σεπτεμβρίου. η κυκλοφορία αυτή θα περιλαμβάνει re-mastered ηχογραφήσεις καθώς και νέο υλικό και διασκευές.

Στην συγκεκριμένη κυκλοφορία θα περιέχεται και το τραγούδι "Life Is Just A Bowl Of Cherries",του οποίου την παραγωγή είχε κάνει ο γιος της Terry Melcher,που έφυγε από τη ζωή το 2004.

Το tracklist του "My Heart" θα είναι:

'Hurry, It's Lovely Up Here'
'Daydream'
'The Way I Dreamed It'
'Heaven Tonight'
'My One & Only Love'
'My Heart'
'You Are So Beautiful'
'Life Is Just A Bowl Of Cherries'
'Disney Girls'
'My Buddy'
'Happy Endings'
'Ohio'

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Οι SuperHeavy του Mick Jagger αποκαλύπτουν το tracklist του άλμπουμ τους


Οι SuperHeavy το supergroup των Mick Jagger, Joss Stone, AR Rahman, Damian 'Jr Gong' Marley και Dave Stewart,αποκάλυψε το tracklist του επερχόμενου άλμπουμ τους.

Το άλμπουμ "Superheavy" θα κυκλοφορήσει στις 19 Σεπτεμβρίου και την παραγωγή υπογράφουν οι Jagger και Stewart.Το πρώτο single από το άλμπουμ είναι το "Miracle Worker",που βγήκε στην αγορά τον περασμένο μήνα.



Το tracklist του "Superheavy" θα είναι:

'Superheavy'
'Unbelievable'
'Miracle Worker'
'Energy'
'Satyameva Jayathe'
'One Day One Night'
'Never Gonna Change'
'Beautiful People'
'Rock Me Gently'
'I Can't Take It No More'
'I Don't Mind'
'World Keeps Turning'

Bonus tracks:
'Mihaya'
'Warring People'
'Common Ground'
'Hey Captain'




Νέο άλμπουμ για τον Ryan Adams τον Οκτώβριο


Ο Ryan Adams σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ "Ashes & Fire" στις 10 Οκτωβρίου.

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει από το προσωπικό του label,PAX-AM.Οι ηχογραφήσεις έγιναν στα Sunset Sound Factory του Hollywood και την παραγωγή ανέλαβε ο Glyn Johns,πατέρας του Ethan Johns που συνεργάστηκε με τον Adams στα άλμπουμ "Heartbreaker","Gold" και "29". Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Johns ο γηραιότερος στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με ονόματα-θρύλους όπως οι Bob Dylan, The Beatles, The Who και The Rolling Stones.

Η Norah Jones κάνει δεύτερα φωνητικά σε πολλά από τα τραγούδια του άλμπουμ,μεταξύ των οποίων και τα "Come Home","Save Me" και "Kindness".

Το tracklist του "Ashes & Fire" θα είναι:

'Dirty Rain'
'Ashes & Fire'
'Come Home'
'Rocks'
'Do I Wait'
'Chains Of Love'
'Invisible Riverside'
'Save Me'
'Kindness'
'Lucky Now'
'I Love You But I Don't Know What To Say'

Ο Trent Reznor μας παρουσιάζει νέο υλικό από το OST του "Dragon Tattoo"


O Τrent Reznor ανέβασε το πρώτο τραγούδι από το OST της ταινίας "The Girl With The Dragon Tattoo".

Το τραγούδι δεν έχει κάποιο τίτλο και πρόκειται για ένα instrumental κομμάτι διάρκειας μεγαλύτερης από επτά λεπτά!

Αυτό είναι το δεύτερο κομμάτι που γίνεται γνωστό στο κοινό μετά την εκπληκτική διασκευή στο "Immigrant Song" των Led Zeppelin με την Karen O των Yeah Yeah Yeahs να τραγουδά.

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες τον Δεκέμβριο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Reznor άφησε να εννοηθεί ότι θα επιστρέψει στη συγγραφή υλικού για τους ΝΙΝ μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου soundtrack.


Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Η Βjork μας παρουσιάζει κι άλλο τραγούδι


Η Bjork διέθεσε εχθές ένα ακόμη τραγούδι,το τρίτο κατά σειρά,από το επερχόμενο άλμπουμ της. Το τραγούδι φέρει τον τίτλο "Virus".

To τραγούδι κυκλοφόρησε σαν single μέσω της One Little Indian και σαν τμήμα της "Biophilia App" για  iPad, iPhone και iPod touch, μέσω του iTunes.

Η Bjork δήλωσε πως η έμπνευση για το συγκεκριμένο τραγούδι της ήρθε εξαιτίας μιας ίωσης στο λαιμό(!)

Αξίζει αν σημειωθεί πως το άλμπουμ της "Biophilia" θα κυκλοφορήσει επίσημα μέσω της One Little Indian στις 27 Σεπτεμβρίου.


Oι Radiohead θα κυκλοφορήσουν διπλό άλμπουμ με remix


Ένα διπλό άλμπουμ που θα περιέχει 19 remix από το τελευταίο τους άλμπουμ "The King of Limbs" σκέφτονται να κυκλοφορήσουν οι Radiohead τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με το fansite,AtEase,το άλμπουμ θα περιέχει remixes από τους  Caribou, Four Tet, Modeselektor και Jamie xx και θα βγει στην αγορά στις 16 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως οι Radiohead το προηγούμενο διάστημα κυκλοφόρησαν μια σειρά από 12" remix EPs.Το πρώτο μέρος αυτού του διπλού άλμπουμ φέρεται να είναι μια συλλογή αυτών των 12",ενώ το δεύτερο μέρος θα περιλαμβάνει ακυκλοφόρητο υλικό.

Σύμφωνα με αναφορές το tracklist θα έχει ως εξής:

Disc 1:
1. Caribou: "Little By Little Rmx"
2. Jacques Greene: "Lotus Flower Rmx"
3. Nathan Fake: "Morning Mr Magpie Rmx"
4. Harmonic 313: "Bloom Rmx"
5. Mark Pritchard: "Bloom Rmx"
6. Lone: "Feral Rmx"
7. Pearson Sound: "Morning Mr Magpie Scavenger Rmx"
8. Four Tet: "Separator Rmx"

Disc 2:
1. Thriller: "Give Up the Ghost Houseghost Rmx"
2. Illum Sphere: "Codex Rmx"
3. Shed: "Little by Little Rmx"
4. Brokenchord: "Give Up the Ghost Rmx"
5. Altrice: "TKOL Rmx"
6. Blawan: "Bloom Rmx"
7. Modeselektor: "Good Evening Mrs Magpie Rmx"
8. Objekt: "Bloom Rmx"
9. Jamie xx: "Bloom Rework"
10. Anstam: "Separator Rmx"
11. SBTRKT: "Lotus Flower Rmx"

Το συγκεκριμένο άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει πρώτα στην Ιαπωνία,τρεις εβδομάδες νωρίτερα από ότι στον υπόλοιπο κόσμο.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Νέο τραγούδι και βίντεο για τους Marina And The Diamonds


Οι Marina And The Diamonds μας αποκάλυψαν το νέο τους τραγούδι.

Το τραγούδι αυτό σηματοδοτεί την πρώτη ένδειξη νέου υλικού από την Marina Diamandis,μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ της "The Family Jewels" την περασμένη χρονιά.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube εχθές φέρει τον τίτλο "'Part One: Fear And Loathing",με το Part Two να αναμένεται να αναρτηθεί στις 15 Αυγούστου.Στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο εμφανίζεται και το όνομα "ELECTRA HEART: THE START" που πιθανώς να είναι το όνομα του δεύτερου άλμπουμ των Marina and the Diamonds.Σύμφωνα με το κείμενο πάλι το "Electra Heart" περικλείει μέσα του όλα τα ψέματα,τις ψευδαισθήσεις και τον θάνατο του Αμερικάνικου Ονείρου.



Οι Alexisonfire ανακοινώνουν την διάλυση τους μετά την αποχώρηση δύο μελών


Οι Alexisonfire διαλύονται μετά από 10 χρόνια.

Σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της μπάντας,ο τραγουδιστής τους George Pettit,γνωστοποίησε την απόφασή τους αυτή η οποία ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο της αποχώρησης δύο μελών,των κιθαριστών Dallas Green και Wade MacNeil.

Παρόλα αυτά η μπάντα σχεδιάζει μια αποχαιρετιστήρια περιοδεία στον Καναδά και διάφορες "ειδικές κυκλοφορίες" για να γιορτάσει τα δέκα της χρόνια.

Για την ιστορία οι Alexisonfire κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο τους το 2002 και στη συνέχεια κυκλοφόρησαν άλλα τρία άλμπουμ,τα "Watch Out!","Crisis" και "Old Crows/Young Cardinals". Πέρυσι κυκλοφόρησαν επίσης το ΕΡ "Dogs Blood"

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Iron Maiden: "Θα κυκλοφορήσουμε τουλάχιστον ένα ακόμη άλμπουμ"


Οι Iron Maiden σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν τουλάχιστον ένα ακόμη άλμπουμ,αλλά σκοπεύουν να παραμείνουν πιστοί στην ηχητική φόρμα που ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια.

Μιλώντας στην εφημερίδα Daily Star,ο τραγουδιστής Bruce Dickinson επιβεβαίωσε την πρόθεση της μπάντας να κυκλοφορήσει τον διάδοχο του "The Final Frontier" του 2010.

Ο τραγουδιστής παραδέχθηκε ότι γνωρίζουν μέχρι που μπορούν να φτάσουν μουσικά και είπε ότι θα αποφύγουν κάποια παράξενη συνεργασία."Δεν είμαστε από τις μπάντες που θα πουν,"ας κάνουμε ένα άλμπουμ με τον Kanye West",και αυτό γιατί κάτι τέτοιο δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον για τους οπαδούς μας".

Ο τραγουδιστής δήλωσε επίσης πως συχνά διαφωνούν πάνω σε μουσικές ιδέες,αλλά το απέδωσε στο ισχυρό Αγγλικό ταμπεραμέντο τους,λέγοντας χαρακτηριστικά πως "αν αγκαλιάζαμε ο ένας τον άλλο θα έπρεπε απευθείας να πάμε σε ίδρυμα".

Επανακυκλοφορία έκπληξη για τα 20 χρόνια από το "Achtung Baby" των U2


Oι U2 σχεδιάζουν και ομολογουμένως πρωτότυπη επανακυκλοφορία του "Achtung Baby" για να γιορτάσουν τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του.

Έτσι λοιπόν η μπάντα θα επανακυκλοφορήσει το άλμπουμ σε διάφορες εκδόσεις με την μεγαλύτερη έκπληξη να προκαλεί η Uber Deluxe Edition,που θα περιλαμβάνει 6 CD,4 DVD,5 7" singles,16 ψηφιακές εκτυπώσεις,ένα βιβλίο 84 σελίδων,ένα περιοδικό του Propaganda fan club τους,4 κονκάρδες,μια σελίδα με αυτοκόλλητα και το σπουδαιότερο ένα αντίγραφο των γυαλιών που φορά ο Bono. Η συγκεκριμένη έκδοση θα βγει σε περιορισμένα,αριθμημένα αντίτυπα.

Θα υπάρχει φυσικά και η Super Deluxe έκδοση που θα περιέχει τα ίδια CD και DVD με την παραπάνω καθώς και ένα βιβλίο 92 σελίδων . Το "Achtung Baby" θα κυκλοφορήσει επίσης και σε vinyl box set και θα βγει στην αγορά και μία remastered έκδοση του άλμπουμ.