Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Is Tropical-Native To (Cooperative Music 2011)


Την τελευταία διετία κυρίως δεν είναι και λίγες οι μπάντες που έχουν εισαγάγει τα ηλεκτρονικά στοιχεία στην indie μουσική κουλτούρα δίνοντας στον συγκεκριμένο ήχο μία ακόμη δημιουργική δίοδο.Το Λονδρέζικο τρίο των Is Tropical φαίνεται πως τα καταφέρνει μια χαρά στο συγκεκριμένο κομμάτι και είναι από τις πλέον αξιοσημείωτες μπάντες που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό.

Από πλευράς ήχου το "Native to" παρουσιάζει μια εξαιρετική ποικιλομορφία ηχοχρωμάτων.Ουσιαστικά γίνεται ένα πέρασμα σε ολόκληρο το φάσμα του pop και indie ήχου. Dark synth,lo-fi,synth pop,easy-going pop και drum based pop μοιράζονται ομοιόμορφα ανάμεσασ τις συνθέσεις κάνοντας το συνολικό αποτέλεσμα ιδιαιτέρως ελκυστικό στα αυτιά του ακροατή.Στο όλο αποτέλεσμα βοηθά και η πολύ καλή παραγωγή που δίνει ένα ακόμα συν στο συγκεκριμένο άλμπουμ.

Αν ήθελα να ξεχωρίσω τραγούδια από την συγκεκριμένη κυκλοφορία τότε το μυαλό μου θα πήγαινε αβίαστα στα "South Pacific" (εξαιρετικό δείγμα pop ήχου),στο απίστευτο "The Greeks" (μια pop σύνθεση που πρέπει να είσαι αναίσθητος για να μην σε ξεσηκώσει) και τα απίστευτα και συνάμα διαστημικά "Zombie" και "Seasick Mutiny" που ανεβάζουν το ηχητικόκαι αισθητικό αποτέλεσμα πολλά σκαλιά πάνω.

Σαν ντεμπούτο άλμπουμ το "Native To" καταφέρνει να είναι ελκυστικό και να ηχεί ευχάριστα. Σίγουρα δεν είναι το άλμπουμ που θα σου τινάξει το μυαλό ακούγοντας το,αλλά αν λάβουμε υπόψη όλο αυτό το ευρύ φάσμα ήχων που περικλείει τότε μιλάμε για το μέγιστο δυνατό ποιοτικό αποτέλεσμα και είναι βέβαιο πως αυτοί εδώ οι τύποι έχουν ακόμα πολλά να μας πουν.




Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Οι Kings Of Leon εγκαταλείπουν την σκηνή εξαιτίας της μέθης του τραγουδιστή τους


Και ξεκινάει η εισαγωγή του τραγουδιού αλλά ο μπροστάρης της μπάντας, Caleb Followill αδυνατεί να τραγουδήσει. «Κάνω ότι καλύτερο μπορώ αλλά δεν έχω φωνή. Δεν μπορώ» και η μουσική συνεχίζει αλλά μάταια, «θα ήθελα την βοήθεια σας, τραγουδήστε κάθε λέξη μαζί μου». Τίποτα… τον πρόδωσε η φωνή του ή τα πάθη του; Συνεχίζει να απολογείται και με μετά από κάμποσες απολογίες ενημερώνει το κοινό πως πάει πίσω να κάνει εμετό, να πάρει μια μπύρα ακόμη και διαβεβαιώνει πως θα ξαναγυρίσει για τρία ακόμη τραγούδια.

Κράτησε την υπόσχεσή του, μέχρι την μπύρα όμως γιατί δεν είπε λέξη από τα τραγούδια. Ο Jared Followill, μπασίστας της μπάντας, θέλοντας να σώσει την κατάσταση αλλά και να απολογηθεί εκ μέρους του αδερφού του είπε πως ο Caled ήταν «ελαφρώς ακατάλληλος» για να βγάλει τη συναυλία και συνέχισε εξηγώντας: «Μισείστε τον Caleb, όχι εμάς. Δεν φταίμε εμείς. Ο Caleb φταίει. Δεν μπορεί να παίξει για το υπόλοιπο του show. Θα επιστρέψει όσο το δυνατόν συντομότερα. Το ξέρω παιδιά ότι μας μισείτε. Συγνώμη, κάψτε τους γ… δίσκους μας. Θα παίξουμε αμέσως αν γίνεται. Λυπούμαστε τόσο».

Όπως θυμίζει ο συντάκτης του νέου στο NME.com δεν είναι η πρώτη φορά που η μπάντα ακυρώνει συναυλία της. Στο παρελθόν έχει ακυρώσει συναυλία και για μικρότερης σημασίας λόγο. Πριν ένα χρόνο συγκεκριμένα σε συναυλία τους στο Σεντ Λούις, περιστέρια που ενεργήθηκαν στην σκηνή έγιναν η αιτία της αναστολής της συναυλίας.

Δείτε το βίντεο της χθεσινής εμφάνισης τους στο Ντάλας.




Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

12 νέα τραγούδια της αδικοχαμένης Amy Winehouse προς κυκλοφορία;


Εκπρόσωπος τύπου της δισκογραφικής της αδικοχαμένης Amy Winehouse δήλωσε πως υπάρχουν 12 τραγούδια της νεκρής πλέον καλλιτέχνιδος τα οποία ίσως τώρα κυκλοφορήσουν.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος φέρεται να ανήκει στους κύκλους της Universal,της οποία μητρική εταιρεία είναι η Island που υπήρξε το label της Winehouse. Επίσης αποκαλύφθηκε ότι τα τραγούδια αυτά δεν είναι πλήρως ολοκληρωμένα,αλλά βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και είναι αποτέλεσμα της δουλειάς στο στούντιο που έκανε η Winehouse τα τελευταία τρία χρόνια.

Σε περίπτωση πάντως που αποφασιστεί να κυκλοφορήσει αυτό το υλικό θα πρέπει πρώτα να δοθεί έγκριση από τους γονείς της νεκρής καλλιτέχνιδος,καθώς και από το management και το label της.

Για την ιστορία η ίδια η Winehouse είχε δηλώσει πως σκόπευε να κυκλοφορήσει ένα νέο άλμπουμ μέχρι τη λήξη του τρέχοντος έτους.

Νέος δίσκος για τους Last Shadow Puppets;


Έτσι φαίνεται πως σχεδιάζει ο Miles Kane μαζί με τον Alex Turner (Arctic Monkeys), σύμφωνα με όσα είπε ο πρώτος στο Xfm.
«Το συζητάγαμε αυτό το ενδεχόμενο την προηγούμενη ημέρα, για το πως θα το επιτύχουμε. Αυτή την περιοδο είναι δύσκολο καθώς και οι δύο, έχουμε κυκλοφορήσει δουλειές και έχουμε περιοδείες μπροστά μας. Εμένα θα μου άρεσε πολύ το ενδεχόμενο να κάνουμε κι έναν δεύτερο δίσκο σχετικά γρήγορα και είμαι σίγουρος ότι αν αυτός επιτευχθεί, αυτός θα γίνει αμέσως μετά από τις τωρινές μας υποχρεώσεις».
Επίσης ο Kane επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν να συμμετέχει στο b-side κομμάτι "Little Illusion Machine (Wirral Riddler)" το οποίο βρίσκεται στο νέο single των Arctic Monkeys με τίτλο "The Hellcat Spangled Shalalala", που θα κυκλοφορήσει στις 15 Αυγούστου.

(Πηγή: Sawbiz.gr)

Ακούστε: Ανατολίτικα remix, του Biophilia της Björk, από τον Omar Souleyman

Τα συγκεκριμένα remix δεν αποτελούν έκπληξη για αυτούς που παρακολουθούν την ειδησεογραφία της Björk. Η Ισλανδή είχε ενημερώσει για την παρουσία του Σύριου καλλιτέχνη, πολύ πιο πριν ανακοινωθεί το όνομα, το εξώφυλλο και άλλες λεπτομέρειες που αφορούσαν το “Biophilia”. O Omar Souleyman μπορεί να έχει στο ενεργητικό του μόνο τρείς δισκογραφικές δουλειές αλλά η πορεία  του και η μουσική του δραστηριότητα είναι τεράστια, αντάξια του ταλέντου του. Ο Souleyman έκανε 3 remix για τα κομμάτια, το “Crystalline”,  το “Tesla”, και το “Mawal” .





Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

FM Belfast-Don't Want to Sleep (World Champion Records 2011)


Θα πρέπει να ομολογήσω ότι δεν ήμουν από την αρχή ένθερμος οπαδός των FM Belfast. Το γεγονός ότι οι ίδιοι έθεταν εαυτούς στην indie κοινότητα ενώ ο ήχος τους ήταν γεμα΄τος ηλεκτρονικά στοιχεία με ενοχλούσε κατά ένα ακατανόητο τρόπο,παρόλα αυτά όμως σταδιακά καθώς εντρυφούσα μέσα στη μουσική τους με κέρδιζαν μέρα με την ημέρα. Είναι γεγονός ότι η συγκεκριμένη μπάντα κάθε άλλο παρά συμβατική είναι.Το ίδιο και το μουσικό κοινό που τους αποθεώνει.Σχεδόν πριν ένα χρόνο μας απογείωσαν με το εκπληκτικό "How To Make Friends" και τώρα επιστρέφουν με το "Don't Want to Sleep" για να ολοκληρώσουν το θεάρεστο έργο τους.

Φαίνεται πως ο αέρας της Ισλανδίας κάτι έχει γιατί οτιδήποτε ακούμε από εκείνη την χώρα έχει μαι ξεχωριστή μαγεία. Για μια ακόμη φορά οι FM Belfast καταφέρνουν αν ξεσηκώσουν τον ακροατή και να πάνε την μουσική τους ένα βήμα παραπάνω από το εξαιρετικό τους ντεμπούτο.Μελωδίες καλοδουλεμένες και ρυθμός που περνάει από την μελαγχολία στην φρενίτιδα και από την θλίψη στον χορό συνθέτουν ένα σύνολο ελκυστικότατο.Η παραγωγή τους για μια ακόμη φορά είναι αψεγάδιαστη κι αν έλειπαν ορισμένες μουσικές παραφωνίες θα μιλάγαμε για ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς ως τώρα.Το θετικότερο όμως στοιχείο του άλμπουμ είναι το γεγονός ότι οι FM Belfast καταφέρνουν να αγγίξουν τον ακροατή κάνοντας τον ήχο τους ιδιαίτερα οικείο και την όλη εμπειρία ακρόασης της νέας τους δουλειάς ονειρική.

Οι στιγμές μεγαλείου σε αυτό το άλμπουμ είναι ευτυχώς άμεσα διακριτές και κατά τη γνώμη μου είναι το "Stripes",το "American" (μην βιαστείτε να ξενερώσετε από το ξεκίνημά του) και φυσικά το ομώνυμο "Ι Don't Want To" που είναι κάτι σαν anthem ανάμεσα στην μπάντα και τους οπαδούς.

Εξακολουθώ με πείσμα να πιστεύω πως οι FM Belfast δεν έχουν καμιά σχέση με την Indie μουσική σκηνή. Είναι μια εξαιρετική pop μπάντα και το αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά με αυτή τους την κυκλοφορία. Το μόνο που εύχομαι είναι να μπορέσω να ξαναδώ σύντομα αυτή την τρομερή τετράδα (που πολλαπλασιάζεται απίστευτα επί σκηνής) για να βιώσω την ομορφιά της μουσικής τους χορεύοντας στους ρυθμούς τους.







M185-Let The Light In (Speed of Light 2011)


Είναι σχεδόν βέβαιο πως το όνομα αυτής της μπάντας θα ηχήσει σε πολλούς περίεργο.Στα δικά μου αυτιά ήχησε το ίδιο περίεργο με αυτό των Γάλλων M83 όμως αυτή τη φορά αυτή η φονική πεντάδα μουσικών από την Βιέννη φρόντισε να μας δώσει μια κάποια εξήγηση για το "μυστικό" ονόματος της.Χρησιμοποίησαν λοιπόν τον κρυπτογραφικό κώδικα και μέσω του ονόματος τους μας έδωσαν στοιχεία για τα αρχικά των ονομάτων του καθενός από αυτούς (φάση για πολύ γερούς λύτες). Παρά το ακατανόητο της κίνησης αυτής αν επικεντρωθούμε στο καθαρά μουσικό κομμάτι του ντεμπούτου τους "Let the Light In" σίγουρα θα έχουμε να πούμε περισσότερα και πιο ξεκάθαρα πράγματα.

Ήδη από το πρώτο τους single "Space Rocket Boom Kid" μας έδειξαν ότι δεν αστειεύονται καθόλου. Τόσο το τραγούδι όσο και το εξαιρετικό videoclip του προκάλεσαν αίσθηση και ε΄γιναν αντικείμενο έντονης συζήτησης στον ιντερνετικό μουσικό κόσμο. Κι όλα αυτά τα κατάφεραν ακολουθώντας ένα πολύ απλό μουσικό μοτίβο.Δυνατές κιθάρες,ήχος γεμάτος ενέργεια,μελωδίες που άλλοτε ηρεμούν και σε άλλα σημεία οδηγούν σε εξάρσεις και πολύ έξυπνα γεμίσματα με σαξόφωνο. Όλα αυτά βοήθησαν τα μέγιστα στο να χτίσουν έναν δικό τους ήχο και να ξεφύγουν από τα στερεότυπα μιας ακόμα συνηθισμένης rock μπάντας της γενιάς τους.

Το άλμπουμ περιέχει συνολικά εννέα συνθέσεις οι οποίες χαρακτηρίζονται από την εξαιρετική τους παραγωγή και από τις οποίες θα μου ήταν αρκετά δύσκολο να ξεχωρίσω κάποια που να κάνει μια πιο έντονη διαφορά. Παρόλα αυτά θα προσπαθήσω να κατατάξω ένα σκαλοπάτι ψηλότερα το εναρκτήριο "500 Seconds From the Sun",το τρομερό "Space Bum Rocket Kid" (τα είπαμε εξάλλου και παραπάνω) και τα χαλαρωτικά και με ψυχεδελικά ψήγματα "Floating" και "The Rift".

Oι Μ185 μοιάζουν εξαιρετικά ταλαντούχοι και το αποδεικνύουν σε κάθε νότα τους. Το "Let the Light In" μοιάζει με ένα ιδανικό ντεμπούτο που περικλείει μέσα του όλη την ενεργητικότητα και το συναίσθημα αυτών των μουσικών.Είναι βέβαιο πως οι fans των Pavement και Sonic Youth θα τους λατρέψουν. ελπίζω να τους λατρέψουν και τα ανά τον κόσμο σπασικλάκια που θα προσπαθήσουν να "σπάσουν" τον κώδικα του ονόματός τους.




Οι 30 Seconds To Mars διασκευάζουν U2 στο νέο τους ΕΡ


Οι 30 Seconds To Mars ανακοίνωσαν την κυκλοφορία ενός digital EP στις 22 Αυγούστου.

Η κυκλοφορία αυτή θα περιέχει τα singles της μπάντας "Hurricane" ,"Kings & Queens" και "Night Of The Hunter" καθώς και μια διασκευή στο "Where The Streets Have No Name" των U2.

Το tracklist του ΕΡ θα έχει ως εξής:

'Hurricane'
'Kings & Queens'
'Night Of The Hunter'
'Where The Streets Have No Name'


Η 10η επέτειος από την κυκλοφορία το "Is Τhis It" των Strokes γιορτάζεται με άλμπουμ διασκευών


Οι Peter, Bjorn and John, Owen Pallett και Austra συμμετείχαν στο άλμπουμ διασκευών που δημιουργήθηκε για τον εορτασμό της 10ης επετείου από την κυκλοφορία του "Is This It" των Strokes.

Το άλμπουμ ονομάζεται "Stroked: A Tribute To Is This It" και είναι διαθέσιμο για κατέβασμα από το Stereogum εδώ.Για πρώτη φορά το άλμπουμ κυκλοφόρησε στην Αυστραλία στις 30 Ιουλίου του 2001.

Οι Real Estate, Computer Magic, Chelsea Wolfe, Frankie Rose, Wise Blood, The Morning Benders, Heems και Deradoorian είναι οι υπόλοιπες μπάντες που συμμετείχαν σε αυτή την νέα κυκλοφορία.

Το tracklist του "Stroked: A Tribute To Is This It" είναι:

Peter Bjorn And John - 'Is This It'
Chelsea Wolfe - 'The Modern Age'
Frankie Rose - 'Soma'
Real Estate - 'Barely Legal'
Wise Blood - 'Someday'
Austra - 'Alone, Together'
The Morning Benders - 'Last Night'
Owen Pallett - 'Hard To Explain'
Heems - 'New York City Cops'
Deradoorian - 'Trying Your Luck'
Computer Magic - 'Take It Or Leave It'

Οι Pearl Jam αποκαλύπτουν το trailer για το documentary της 20ης επετείου τους.


Το trailer για το documentary Pearl Jam Twenty αναρτήθηκε online.Το documentary,του οποίου τη σκηνοθεσία έχει επιμεληθεί ο Cameron Crowe,είναι ουσιαστικά μια συλλογή από σπάνιο και μη δημοσιευμένο οπτικό υλικό με το οποίο η μπάντα γιορτάζει την μέχρι τώρα 20-χρονη καριέρα της,και περιλαμβάνει επίσης και συνεντεύξεις σε βάθος με κάθε μέλος της μπάντας.

Το φιλμ θα κάνει πρεμιέρα στην Αμερικανική τηλεόραση στις 21 Οκτωβρίου.


Οι Mastodon αποκαλύπτουν το πρώτο τραγούδι από το "Hunter"


Oι Mastodon αποκάλυψαν το πρώτο τραγούδι από το 5ο άλμπουμ τους "The Hunter".

Το τραγούδι φέρει το όνομα "Black Tongue" είχε αρχικά ακουστεί στο trailer της μπάντας για το άλμπουμ αλλά τώρα παρουσιάζεται ολόκληρο. Η μπάντα επίσης αποκάλυψε πως το άλμπουμ της θα κυκλοφορήσει στις 26 Σεπτεμβρίου,ενώ το πρώτο single θα ονομάζεται "Curl of the Burl"


Οι Manic Street Preachers γιορτάζουν την 21η επέτειό τους με συλλογή από singles


Οι Manic Street Preachers θα κυκλοφορήσουν μια νέα συλλογή με το όνομα "National Treasures – The Complete Singles" τον Οκτώβριο.

Αυτή θα είναι η δεύτερη ουσιαστικά "Best of" συλλογή της μπάντας,θα περιέχει 38 τραγούδια,και θα κυκλοφορήσει για να εορταστεί η 21η επέτειος από την κυκλοφορία του πρώτου τους single,του "Motown Junk",που κυκλοφόρησε το 1990 από την Heavenly Recordings.

Η συλλογή θα περιέχει τραγούδια και από τα 10 άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει η μπάντα,καθώς κι ένα ολοκαίνουριο single του οποίου ο τίτλος ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί.Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη συλλογή θα κυκλοφορήσει σε διάφορα formats.

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Νεκρή βρέθηκε η Amy Winehouse στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο


Σύμφωνα με πληροφορίες νεκρή βρέθηκε η Amy Winehouse στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο.

Η τραγουδίστρια,που ήταν μόλις 27 ετών,βρέθηκε νεκρή σήμερα στις 16:00 το απόγευμα στο διαμέρισμά της στο Camden σύμφωνα με πληροφορίες του BBC News. Τα αίτια του θανάτου της παραμένουν ανεξιχνίαστα.

Η Winehouse είχε επιστρέψει στο Λονδίνο στις 20 Ιουλίου μαζί με την βαφτισιμιά της Dionne Bromfield.

Οι σκανδαλοθηρικές εφημερίδες έγραφαν πως η Winehouse έπινε ακατάσχετα τις τελευταίες ημέρες αναφέροντας μάλιστα πως κατέρρευσε τρεις φορές από υπερβολική κατανάλωση βότκας.

Πρόσφατα μάλιστα είχε αναγκαστεί να ακυρώσει την Ευρωπαϊκή της περιοδεία εξαιτίας της καταστροφικής της εμφάνισης στο Βελιγράδι.

Στην σύντομη,αλλά λαμπρή καριέρα της,κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ,τα "Frank" (2003) και το πολυ-πλατινένιο "Back to Black" (2006).

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Οι Veronica Falls αποκαλύπτουν το Tracklist του ομόνυμου ντεμπούτου τους


Οι Veronica Falls ανακοίνωσαν ότι θα κυκλοφορήσουν το ομόνυμο ντεμπούτο τους στις 17 Οκτωβρίου.

Το κουαρτέτο από το Λονδίνο,το οποίο μέχρι τώρα έχει κυκλοφορήσει δύo singles,τα "Beachy Head" και "Found Love In A Graveyard",τα οποία θα περιέχονται καισ το άλμπουμ,το οποίο θα κυκλοφορήσει με΄σω του label της  Bella Union Records.








Το tracklist του "Veronica Falls" θα είναι:


'Found Love In A Graveyard'
'Right Side Of My Brain'
'The Fountain'
'Misery'
'Bad Feeling'
'Stephen'
'Beachy Head'
'All Eyes On You'
'The Box'
'Wedding Day'
'Veronica Falls'
'Come On Over'






Ο Damon Albarn ετοιμάζεται να ηχογραφήσει νέο άλμπουμ στο Κονγκό


Ο Damon Albarn ετοιμάζεται να γράψει και να ηχογραφήσει ένα ολοκαίνουριο άλμπουμ στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Ο Albarn,ο οποίος προσφάτως μας παρουσίασε στο Manchester την όπερα του Doctor Dee,θα μεταβεί στην Αφρικανική χώρα μαζί με μια ομάδα καλλιτεχνών και παραγωγών με σκοπό να ηχογραφήσει ένα άλμπουμ μέσα σε μία εβδομάδα.

Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι θα συνοδεύσουν τον Albarn οι  Kwes, Totally Enormous Extinct Dinosaurs,Dan The Automator,Jneiro Jarel,Actress, Marc Antoine,Jo Gunton και το αφεντικό της  XL Recordings,Richard Russell.

Ο Albarn έχει ηχογραφήσει τρεις ακόμα φορές στην Αφρική,για το "Mali Music" το 2002,στην Νιγηρία συνεργαζόμενος με τον Tony Allen των  The Good, The Bad & The Queen,καθώς και για μέρος των ηχογραφήσεων του "Think Tank"

3D documentary για τους Jane's Addiction


Οι Jane's Addiciton ανακοίνωσαν τα σχέδια τους για την κυκλοφορία της εμφάνισής τους στην Νέα Υόρκη την ερχόμενη εβδομάδα σαν 3D documentary.

Η μπάντα θα προβάλλει μέσω live streaming στο youtube την εμφάνισή της στο Terminal 5 την ερχόμενη Δευτέρα και κάλεσε τους fans της να κινηματογραφήσουν την συναυλία με τις νέες συσκευές  LG Thrill 4G,για την δημιουργία ενός documentary 60 λεπτών που θα κάνει πρεμιέρα στο  LG Thrill 3D YouTube channel στις 4 Αυγούστου.

Η μπάντα επίσης ανακοίνωσε το πρώτο της single μετά από οκτώ χρόνια. Πρόκειται για το τραγούδι "Irresistible Force",που θα περιέχεται στο άλμπουμ της μπάντας "The Great Escape Artist" που θα κυκλοφορήσει στις 26 Σεπτεμβρίου και στο οποίο συμμετέχει ο Dave Sitek των  TV On The Radio.


Ακυκλοφόρητες φωτογραφίες των Beatles από την πρώτη τους Αμερικάνικη συναυλία πωλήθηκαν έναντι $360,000


Ακυκλοφόρητες φωτογραφίες των Beatles από την πρώτη τους συναυλία επί αμερικανικού εδάφους πωλήθηκαν σε δημοπρασία έναντι του ποσού των $360,000.

Πενήντα φωτογραφίες από την εμφάνιση της μπάντας στο Washington Coliseum,στις 11 Φεβρουαρίου του 1964,δυο μέρες μετά το ντεμπούτο τους στο show του Ed Sullivan,πουλήθηκαν ξεχωριστά από τον οίκο Christie στην Νέα Υόρκη.

Οι φωτογραφίες είναι του φωτογράφου Mike Mitchell,ο οποίος ήταν τότε 18 χρονών και πωλήθηκαν μαζί με φωτογραφίες των Beatles από άλλη συναυλία που απέφεραν το ποσό των $100,000.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες που πουλήθηκαν ήταν μια φωτογραφία,από τη σκηνή,του Ringo Starr η οποία πωλήθηκε έναντι $8,125 και απεικονίζει τον drummer να τραγουδά το "I Wanna Be Your Man".Σε άλλη φωτογραφία,που τραβήχτηκε από το πίσω μέρος της σκηνής, απεικονίζονται οι  Fab Four και πωλήθηκε έναντι του ποσού των $68,000.

Δισκογραφική επιστροφή τον Νοέμβριο για την Kate Bush?


Η Kate Bush ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ μέσα στη χρονιά σύμφωνα με στέλεχος της ΕΜΙ.

Η τραγουδίστρια,που κυκλοφόρησε το "Director's Cut" πριν λίγο καιρό,φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει κι άλλο άλμπουμ μέσα στο 2011 σύμφωνα με τα λεγόμενα του Mark Poston,διευθυντή της EMI Australia.

Ο Poston δήλωσε συγκεκριμένα: "Φυσικά δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος με την Kate Bush. Προτιμά να κάνει τα πράγματα με τους δικούς της ρυθμούς. Παρόλα αυτά μας έχουν πει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια κυκλοφορία τον Νοέμβριο".

Είναι γνωστό ότι η τραγουδίστρια δουλεύει πάνω στην ιδέα δημιουργίας ενός νέου άλμπουμ,καθώς όπως είχε δηλώσει τον Μάιο είχε ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του γραψίματος νέου υλικού για κάποια επερχόμενη κυκλοφορία.

Οι Dark Tranquillity παρουσιάζουν το νέο τους video clip για το “Iridium”

Είναι το ολοκαίνουριο video clip των σουηδών για το κομμάτι “Iridium” της τελευταίας δισκογραφικής δουλειάς "We Are The Void". Στο video θα δούμε σκίτσα ζωγραφισμένα από τον ταλαντούχο κύριο Niklas Sundin, κιθαρίστα της μπάντας. Πολλοί θα θυμούνται ανάλογα εικαστικά περιβάλλοντα να προβάλλονται κατά τις ζωντανές τους εμφανίσεις από προτζέκτορα. Είναι μια χρόνια ζωγραφική ενασχόληση του Sundin σύνολο της οποίας έχει εντάξει και σε 2 εκδόσεις βιβλίων με την ονομασία “Cadus Morhua”. Είναι ένα χόμπι το οποίο έχει και επαγγελματικό χαραχτήρα που ασκείται κατά τα μεγάλα αεροπορικά ή οδικά ταξίδια της μπάντας.

Οι Alice In Chains ετοιμάζουν νέο album


Η συγκεκριμένη είδηση βγήκε έπειτα από συνέντευξη που παραχώρησε η για πολλά χρόνια φίλη του συγκροτήματος και τραγουδίστρια της μπάντας Heart, Ann Wilson. Στο ειδησεογραφικό site Ultimate Classic Rock θα πει πως επισκέφθηκε την μπάντα ενώ βρίσκονταν στο στούντιο για την προετοιμασία του νέου άλμπουμ. Η Wilson μετά από μια μικρή γεύση που πήρε χαρακτήρισε το νέο υλικό των Alice In Chains «καταπληκτικό»  και αναφερόμενη στον κιθαρίστα Jerry Cantrell αλλά και στην υπόλοιπη μπάντα θα πει: «Πώς να μην ακούγεται εκπληκτικά ο Jerry, και το εννοώ αυτό – οι Alice in Chains είναι ένα τέρας».

Όσο για την ημερομηνία κυκλοφορίας του άλμπουμ δεν έχει ακουστεί κάτι ακριβές ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες πως πρόκειται να είναι έτοιμο στα τέλη του 2011 με αρχές του 2012.

(Πηγή: Sawbiz.gr)

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Νέο υλικό για τους Block Party μέσα στο καλοκαίρι;


Ο Kele Okereke των Block Party άναψε φωτιές καθώς άφησε να εννοηθεί ότι η μπάντα θα κυκλοφορήσει νέο υλικό μέσα στο καλοκαίρι.

Μιλώντας στο ΝΜΕ,ο τραγουδιστής δήλωσε ότι η μπάντα είναι ένα βήμα πριν κυκλοφορήσει νέο υλικό.Πιο συγκεκριμένα είπε: "Υπάρχουν σχέδια για κυκλοφορία νέου υλικού. Δεν είμαι σίγουρος τι πρέπει να πω.....Θα μου προκαλούσε έκπληξη αν δεν κυκλοφορούσαμε νέο υλικό μέχρι το τέλος του καλοκαιριού".

Πριν λίγο καιρό ο κιθαρίστας των Bloc Party,Russell Lissack,είχε επιβεβαιώσει ότι η μπάντα θα είναι και πάλι μαζί από Σεπτέμβριο.Τότε είχε δηλώσει: "Ο Kele κι εγώ έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε πάνω σε νέο υλικό τόσο μαζί όσο και ξεχωριστά.Κάνουμε ένα διάλειμμα μέχρι τη λήξη των φεστιβάλ,επειδή ο κόσμος έχει υποχρεώσεις μέσα στο καλοκαίρι,αλλά θα επιστρέψουμε κανονικά τον Σεπτέμβριο και θα μπούμε στο στούντιο για να δουλέψουμε σε νέο υλικό για την μπάντα".

Η όπερα της Karen O


Η Karen O των Yeah Yeah Yeahs  ακολούθησε τα βήματα του Damon Albarn και έγραψε την δική της όπερα.

Η δουλειά της θα κάνει πρεμιέρα στο St Ann's Warehouse του Brooklyn,σαν τμήμα της σειράς εκδηλώσεων με το όνομα The Creators Project,που θα λάβει χώρα από τις 13-16 Οκτωβρίου στην περιοχή DUMBO (Down Under the Manhattan Bridge Overpass) της Νέας Υόρκης.

Το δελτίο τύπου περιγράφει το έργο της Ο σαν μια "psycho-opera" και σαν μια "επίθεση στις τραγικές χαρές της νιότης". Ο τίτλος της όπερας δεν αποκαλύφθηκε αλλά έγινε γνωστό ότι σκηνοθέτης της θα είναι ο Adam Rapp.

Η Ninja Tune έδωσε στη δημοσιότητα το όνμα του δημοσιογράφου που διέρρευσε τις επερχόμενες κυκλοφορίες της


Το label της Ninja Tune προχώρησε σε μια ασυνήθιστη κίνηση δίνοντας στη δημοσιότητα το όνομα του δημοσιογράφου που διέρρευσε στο διαδίκτυο δύο από τις επερχόμενες κυκλοφορίες της εταιρείας!

Το να διαρρέουν επερχόμενες κυκλοφορίες είναι κάτι το συνηθισμένο από τη στιγμή που δίνονται promo σε δημοσιογράφους και υπεύθυνους δισκογραφικών,αλλά μια τέτοια δημόσια διαπόμπευση γίνεται πρώτη φορά!

Με ανάρτηση της στο επίσημο site της Ninjatune.net,η εταιρεία κατονομάζει τον δημοσιογράφο του Backspin Magazine,Benjamin Jager,σαν το υπεύθυνο για την διαρροή των άλμπουμ των Toddla T και Thundercat.

Το μήνυμα ήταν το παρακάτω:

"It was with considerable disappointment that we learnt in the last week that two records we have been working on have been leaked. Toddla T's 'Watch Me Dance' and Thundercat's 'The Golden Age of Apocalypse' were both leaked from copies sent to the journalist Benjamin Jager at the offices of Backspin magazine in Germany. The availability of these records online for free has meant a rush release of the digital version of Toddla's record, which, after the years of work put in, will seriously affect the ability to make any kind of financial return from commercial release. It is very hard for young, up and coming artists to make a living from their music. People uploading their music months before it is commercially available are not doing them any favours."

Μέχρι στιγμής ούτε ο Jager ούτε το Backspin έχουν κάνει κάποιο επίσημο σχόλιο.

Αυτό θα είναι το εξώφυλλο του "Biophilia" της Bjork


Αυτό θα είναι το εξώφυλλο της νέας πρωτοποριακής δουλειά της Ισλανδής τραγουδίστριας. Τη δημιουργία του εξωφύλλου ανέλαβε το γαλλικό γραφείο “M/M Paris”, που είναι γνωστό στο χώρο για την συνεργασία του στο παρελθόν και με άλλους μεγάλους καλλιτέχνες όπως Madonna, Benjamin Biolay, Etienne Daho, Jean-Louis Murat, Mew.

To "Biophilia" είναι η πρώτη μουσική δουλειά που δίνεται σαν εφαρμογή για το iTunes. Το άλμπουμ ωστόσο δίνεται και σαν μια απλή μορφή cd η οποία μόνο απλή δεν είναι, μιας και υπάρχουν πολλές επιλογές στο ηλεκτρονικό κατάστημα έχοντας την δυνατότητα να προ-παραγγείλετε την μορφή άλμπουμ της αρεσκείας σας

Ακούστε: Τρία νέα τραγούδια από Flaming Lips


Τα τραγούδια βγήκαν στην δημοσιότητα μέσω της σελίδας των The Flaming Lips στο twitter  (Psych Explorations of the Future Heart). Είναι τρία κομμάτια: “Enthusiasm For Life Defeats Existential Fear Part 2″ το οποίο αποτελεί και την συνέχεια του “Enthusiasm For Life Defeats Existential Fear” από το 2005, το “Steven’s Moonbow” και το “Squishy Glass”.










Εκτός από τα τρία καινούρια τραγούδια μπορείτε να ακούσετε ένα ολόκληρο set των The Flaming Lips έτσι όπως ακριβώς ακούστηκε στην σκηνή του Sasquatch Music Festival στο Σιάτλ, στις 29 Μαΐου, 2011, υλικό το οποίο η μπάντα ανέβασε στο site της. Τα κομμάτια που ακούστηκαν είναι τα εξής:

'The Soft Bulletin' Live
Race for the Prize
A Spoonful Weighs A Ton
The Spark That Bled
The Spiderbite Song
Buggin'
What Is the Light?
The Observer
Waitin' For A Superman
Suddenly Everything Has Changed
The Gash
Feeling Yourself Disintegrate

(Πηγή: Sawbiz.gr)

Κατάρρευση σκηνής την ώρα που έπαιζαν οι Cheap Trick στον Καναδά


Επικίνδυνο ατύχημα, την ώρα που έπαιζαν οι Cheap Trick στα πλαίσια του Ottawa Bluesfest στην Ottawa του Καναδά την Κυριακή (17 Ιουλίου). Δεν είχαν περάσει ούτε 20 λεπτά από την στιγμή που το συγκρότημα είχε ανέβει στη σκηνή για να παίξει. Πολύ ισχυροί άνεμοι, έφεραν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της σκηνής και την οριστική διακοπή του φεστιβάλ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάρρευση της σκηνής προκάλεσε τραυματισμούς, μεταξύ των οποίων έναν πολύ σοβαρά σε βαθμό να μάχεται για την ζωή του.
Οι επίσημες αρχές υποσχέθηκαν να εξετάσουν τα αίτια του ατυχήματος και να αποδωθούν άμεσα οι ευθύνες.


(Πηγή: Sawbiz.gr)

Όλη η συναυλία των Foo Fighters στο iTunes Festival διαθέσιμη μέσω streaming


Την επεισοδιακή  συναυλία των Foo Fighters στο Roundhouse του Λονδίνου (11 Ιουλίου), στα πλαίσια του iTunes Festival μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω της δωρεάν εφαρμογής που προσφέρει το iTunes.
Θυμίζουμε πως σε εκείνη τη συναυλία, ο ηγέτης των Foo Fighters, Dave Grohl είχε διώξει από το χώρο, έναν ταραξία οπαδό της μπάντας που επιχείρησε να κάνει mosh-pit ανάμεσα στο κοινό.
Χώρια από εκείνο το απρόοπτο, οι Foo Fighters είχαν ανεβάσει πάνω στην σκηνή, πολύ σπουδαία ονόματα της ροκ. Ο Lemmy των Motorhead ερμήνευσε μαζί τους το "Shake Your Blood" (μέσα από το project του Dave Grohl με την ονομασία Probot), ενώ οι Brian May και Roger Taylor (μέλη των Queen) έπαιξαν μαζί τους το ''Tie Your Mother Down", με τον drummer των Foo Fighters, Taylor Hawkins να αναλαμβάνει τα φωνητικά.
Για να απολαύσετε την συναυλία εκείνη, δεν έχετε παρά να πάτε ΕΔΩ και να κατεβάσετε την εφαρμογή η οποία για να παίξει, θα πρέπει να έχετε iTunes και λογαριασμό στο iTunes store.
Μέσα από την ίδια εφαρμογή, μπορείτε να παρακολουθήσετε και πολλές άλλες εμφανίσεις του iTunes Festival, από συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως οι Paul Simon, Manic Street Preachers, Linkin Park, Arctic Monkeys, Jimmy Eat World, Miles Kane, My Chemical Romance και White Lies.
Το iTunes Festival, συνεχίζεται μέχρι τις 31 Ιουλίου και είναι προγραμματισμένοι να παίξουν σε αυτό, μπάντες όπως οι Coldplay, οι Kasabian και ο Moby, τους οποίους μπορείτε να παρακολουθήσετε και ζωντανά μέσα από την ίδια εφαρμογή!

Beastie Boys: Αυτό είναι το ολοκαίνουριο video clip τους


Είναι ότι τελευταίο παίρνουμε από τους Beastie Boys. Είναι το καινούριο τους video clip για το τραγούδι “Don’t Play No Game That I Can’t Win”. Σκηνοθετημένο από τον σπεσιαλίστα στο είδος του Spike Jonze. Για όσους δεν τον ξέρουν ο Jonze σκηνοθέτησε πριν από μερικά χρόνια την αγαπημένη/μισητή σε πολλούς, διάσημη σειρά του Mtv “Jackass” και μετά από λίγα χρόνια και την ταινία “Jackass: The Movie”. Έχει επιμεληθεί τα  MTV Video Music Awards του 1999 αλλά και πολλά video clips για πολλούς γνωστούς όπως οι R.E.M., Björk, Daft Punk, The Notorious B.I.G., Fatboy Slim, Tenacious D, LCD Soundsystem, Arcade Fire.
Με τους Beastie Boys έχει ξαναδουλέψει πολλάκις στο παρελθόν για videos όπως "Time for Livin'" (1993), "Ricky's Theme", "Sabotage", "Sure Shot", "Undone - The Sweater Song" (1994) και "Root Down" (1998).

Στο καινούριο video θα δούμε σκηνές δράσεις που τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον έχουν κούκλες – ομοιώματα των Beastie Boys. Αίμα, πιστολίδι, κυνηγητό αλλά και πολλά άλλα, όπως ακριβώς αρμόζει σε ταινίες με δράση.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Brett Anderson : ''Δεν θέλουμε να πιεστούμε για να βγάλουμε νέο δίσκο με τους Suede"


Καθόλου πιεσμένος, προκειμένου να κάνει ένα νέο άλμπουμ με τους Suede δεν θέλει να αισθάνεται ο τραγουδιστής τους Brett Anderson, παρά τις προοτροπές για κάτι τέτοιο από τους fan του συγκροτήματος.
΄΄Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα νέο άλμπουμ, όμως αν δεν υπάρξει αυτή η μαγεία στα νέα κομμάτια, δεν θα τα ακούσει κανείς και αυτή είναι η αλήθεια" δήλωσε στο BBC 6 Music.
"Δεν επιθυμώ να κυκλοφορήσουμε ένα νέο δίσκο, επειδή απλά ο κόσμος μας το ζητάει. Αν δεν είναι σωστά τα πράγματα, απλά δεν θα είναι σωστά."
Αυτόν τον καιρό οι Suede ετοιμάζονται για μια περιοδεία στην Ασία, που θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Αυγούστου, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό θα επισκεφθούν και τη χώρα μας στις 11 Σεπτεμβρίου προκειμένου να δώσουν συναυλία στην Αθήνα.
Ο Anderson ετοιμάζεται επίσης για την κυκλοφορία του νέου solo δίσκου του με τίτλο, "Black Rainbow" που θα κυκλοφορήσει στις 26 Σεπτεμβρίου. Το πρώτο single από αυτή την δουλειά θα είναι το "Brittle Heart" και θα βγεί στην αγορά στις 15 Αυγούστου.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Οι Screaming Trees θα κυκλοφορήσουν το χαμένο τους άλμπουμ


Οι Screaming Trees θα κυκλοφορήσουν τελικά το χαμένο τους άλμπουμ "Last Words: The Final Recordings",11 χρόνια μετά την ηχογράφηση του.

Η μπάντα από το Seatle ηχογράφησε το άλμπουμ αυτό το 1999,αλλά έλυσε την συνεργασία της με το label της πριν την κυκλοφορία του.Αυτά τα sessions χρηματοδοτήθηκαν από την ίδια την μπάντα και την παραγωγή τους ανέλαβε ο drummer τους Barrett Martin.Δεν έγινε ποτέ μίξη στις αρχικές ηχογραφήσεις,οι οποίες παρέμεναν εξαφανισμένες για περισσότερο από μια δεκαετία.

Πριν λίγο καιρό ο Barrett Martin βρήκε αυτές τις ηχογραφήσεις και τις μετέτρεψε σε ψηφιακή μορφή.Το τελευταίο άλμπουμ των Screaming Trees θα κυκλοφορήσει λοιπόν στις 2 Αυγούστου σαν digital download και λίγο αργότερα θα κυκλοφορήσει σε CD και βινύλιο.

Το tracklist του "Last Words: The Final Recordings" είναι:

'Ash Gray Sunday'
'Door Into Summer'
'Revelator'
'Crawlspace'
'Black Rose Way'
'Reflections'
'Tomorrow Changes'
'Low Life'
'Anita Grey'
'Last Words'

Ο Slash γράφει τραγούδι για ταινία της Disney


O Slash συμμετέχει με ένα του τραγούδι στο soundtrack της επερχόμενης ταινίας της Disney "Phineas And Ferb: The Movie – Across The 2nd Dimension."

O κιθαρίστας σύμφωνα με το Blabbermouth,έγραψε το τραγούδι για την ταινία που θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Αυγούστου στο κανάλι της Disney και θα κυκλοφορήσει σε DVD στις 23 Αυγούστου. Μάλιστα μετατράπηκε και ο ίδιος σε cartoon για το προωθητικό animated video της ταινίας!

Ο ίδιος ο Slash ομολόγησε πως το να παρακολουθεί cartoon είναι μια "αμαρτωλή απόλαυση" και περιέγραψε την εμφάνισή του σαν "πολύ rock 'n' roll ακόμα και για cartoon".


Oι Beady Eye διασκευάζουν το "Blue Moon" για να παρουσιάσουν τη νέα φανέλα της Manchester City.


Οι Beady Eye κυκλοφόρησαν ένα βίντεο στο οποίο διασκευάζουν το κλασσικό "Blue Moon" για να διαφημίσουν την νέα φανέλα της αγαπημένης τους ομάδας Manchester City.

Ο Liam Gallagher είναι γνωστός οπαδός της συγκεκριμένης ομάδας και αξίζει να σημειωθεί πως η διασκευή αυτή συνοδεύεται και από μια εκτέλεση του νέου single της μπάντας "The Beat Goes On" που θα κυκλοφορήσει στις 18 Ιουλίου.

Ο Gallagher μιλώντας στο επίσημο website της Manchester City δήλωσε πως η version των Beady Eye είναι η καλύτερη μετά από αυτή του Elvis Presley που είχε κυκλοφορήσει το 1956.

"Είμαι οπαδός της City από παιδί,επομένως το γεγονός ότι συμμετείχα στην παρουσίαση της φανέλας είναι για μένα μεγαλειώδες.Οι οπαδοί της City είναι γνωστοί για το στυλ τους και αυτή η φανέλα είναι εκπληκτική.Το "Blue Moon" είναι ένα εκπληκτικό τραγούδι και είναι το ττραγούδι της ομάδας για όσο καιρό το θυμάμαι εγώ.Έχει διασκευαστεί από πολλούς αλλά η μόνη διασκευή που είναι άξια αναφοράς είναι αυτή του Elvis Presley. Ελπίζω οι fans να αγαπήσουν και την δική μας version και να την τραγουδούν στο γήπεδο".

Οι Black Keys ολοκλήρωσαν τη δουλεια για το νέο τους άλμπουμ


Οι Black Keys ολοκλήρωσαν τη δουλειά για το νέο τους άλμπουμ και σκοπεύουν να το κυκλοφορήσουν μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

Το άλμπουμ αποτελεί την 7η δισκογραφική δουλειά τους,δεν έχει ακόμα τίτλο και την παραγωγή έχει αναλάβει και πάλι ο Danger Mouse.

Μέχρισ τιγμής έχουν επιβεβαιωθεί οι τίτλοι ορισμένων τραγουδιών του άλμπουμ οι οποίοι είναι οι "Lonely Boy" (με το οποίο θα ξεκινά το άλμπουμ) και "Little Black Submarine",το οποίο σύμφωνα με την μπάντα ακούγεται σαν Black Sabbath.

Ireon Music Festival 2011


Κυριακή 7 – Δευτέρα 8 – Τρίτη 9 Αυγούστου
Ηραίον Σάμου

Το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ του Αιγαίου επιστρέφει!!

Με τα πιο εκρηκτικά ονόματα από την εγχώρια και ξένη μουσική σκηνή αυτό τον Αύγουστο, στην αγαπημένη Σάμο!


Το Ireon Music Festival, το μεγαλύτερο τριήμερο μουσικό φεστιβάλ του Αιγαίου που στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει μεγάλα παγκόσμια ονόματα όπως The Stranglers, Aswad, Stereo Mcs καθώς και όλη την αφρόκρεμα από το μουσικό ελλαδικό χώρο επιστρέφει και φέτος δυναμικά με πολύ χαμηλό εισιτήριο και με ένα πρόγραμμα έκπληξη!!!

Το φεστιβάλ φιλοξενεί φέτος: τους πολλά υποσχόμενους και αγαπητούς GAD. που θα μας ταξιδέψουν με τους “waves” ρυθμούς τους, τους βασιλιάδες του ελληνικού alternative hip-hop Professional Sinnerz μαζί με τον μοναδικό Κόμη-Χ, καθώς το Μύρωνα Στρατή, τη νέα λατρεία του ελληνικού ποπ-ροκ κοινού που θα στροβιλίσει σε 180ο μοίρες.
Η μεγάλη έκπληξη του 8ου Ireon Music festival, ακούει φέτος στο όνομα maNga (facebook fanpage link με περίπου 2.000.000 εγγεγραμμένους  οπαδούς). Οι ‘Τούρκοι Linkin Park’ (όπως τους αποκαλούν), μετά τη δεύτερη θέση στη Eurovision του 2010 με το We could be the same, έχουν αποκτήσει ένα ιδιαίτερα φανατικό κοινό που τους ακολουθεί παντού, ενώ ποτέ δεν έκρυψαν ότι οι ίδιοι είναι fans του φεστιβάλ. Με την ιδιαίτερη ενεργητική παρουσία τους και τους ny metal ήχους τους, θα μας ξεσηκώσουν σε ένα ντελίριο ασταμάτητης μουσικής ενέργειας.
Watch/Listen: maNga - We could be the same & maNga - Fly to Stay Alive
 
Θα φιλοξενηθούν επίσης οι 63 High η πιο ska, punk ανατρεπτική παρέα της Θεσσαλονίκης και οι Αμερικανο-Ολλανδοί Jaya the cat που με τους ska-reggae ρυθμούς τους, θα τα «σπάσουν» στην κυριολεξία.
Επίσης στη σκηνή του Ηραίον θα ανέβει και ο ανανεωμένος Δημήτρης Κοργιαλάς παρέα όπως πάντα με την ατίθαση Ευρυδίκη που θα παρουσιάσει και τραγούδια από το επερχόμενο της άλμπουμ.
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα του 8ου Ireon Music Festival:
 
Κυριακή 7 Αυγούστου
Δημήτρης Κοργιαλάς και Ευρυδίκη
GAD.
Bootleg (local band)
 
Δευτέρα 8 Αυγούστου
maNga (TUR)
Μύρωνας Στρατής
 
Τρίτη 9 Αυγούστου
Professional Sinnerz & ΚΟΜΗΣ-Χ
Jaya the cat (USA & NL)
63 High
 
Τοποθεσία: Ηραίον Σάμου
 
Πληροφορίες εισιτηρίων
Τα ημερήσια εισιτήρια κοστίζουν: 10 Ευρώ
Τα εισιτήρια τριημέρου κοστίζουν: 20 Ευρώ
 
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
MAD | ΣΑΜΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ | ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ | MAD RADIO 106.2FM | RADIO CAFÉ 102,4 | DAILYMOTION.COM | COSMO.GR | POSTYOUREVENT.GR | PAMESAMO.GR | SAMIAKIGNOMI.GR
 
Official Website: www.ireon-music-festival-samos.gr
Official Myspace Page: www.myspace.com/ireonmusicfestival
 
Φωτογραφίες: www.ireon-music-festival-samos.gr/pictures.htm
Βίντεο: www.ireon-music-festival-samos.gr/videos.htm

GRAMOPHONEDzIE @ CHILLI BEACH BAR


MORNING GLORY IN ASSOCIATION WITH LOVE LIGHT PRODUCTIONS PRESENT THE ULTIMATE ELECTRO-SWING DJ...

'' GRAMOPHONEDZIE ''
WITH THE NUMBER 1 HIT '' WHY DON'T YOU ''
SATURDAY 23 JULY
CHILLI BEACH BAR / PARALIA KATERINIS
STRAIGHT FROM THE BEST CLUBS AROUND THE WORLD...
AT CHILLI'S BEACH BAR DECKS!!

PLUS




VALANO & GEORGE ABSENT

(PlusThirty,Progrezo-VIM-D​ezign Music records)

+

DJ TSAROS

TICKET FEE : 15EUROS
LIMITED E-TICKET : 12EUROS AT gramophone.eventbrite.com

DOORS OPEN : 22.00

MORE INFOS SOON!

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Νεο ΕΡ για τον Bill Ryder-Jones


Ο πρώην κιθαρίστας των The Coral,Bill Ryder-Jones,κυκλοφόρησε ένα νέο ΕΡ και το πρόσφερε για κατέβασμα δωρεάν.

Ο καλλιτέχνης,που έφυγε από τους Coral το 2008 μετά από 12 χρόνια συνεργασίας μαζί τους αποκάλυψε ότι έχει σχεδόν ολοκληρώσει το ντεμπούτο άλμπουμ του,το οποίο και θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες.

Μπορείτε να κατεβάσετε το ΕΡ,που έχει τον τίτλο "A Leave Taking Soundtrack",δωρεάν μέσα από το website της Domino Records με την οποία ο Ryder-Jones έχει υπογράψει για να κυκλοφορήσει το άλμπουμ του.

Το tracklist του "A Leave Taking Soundtrack" είναι:

Nothing Ever Changes
A Leave Taking
Moel Famau
Glennons Theme

Οι Mastodon μας παρουσιάζουν το trailer του επερχόμενου άλμπουμ τους


Οι Mastodon ανήρτησαν ένα βίντεο για το επερχόμενο 5ο άλμπουμ τους "The Hunter"
Το βίντεο,το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω,περιέχει και το τραγούδι "Black Tongue" που θα βρίσκεται στο άλμπουμ.

Το άλμπουμ δεν έχει επιβεβαιωμένο tracklist ακόμα,αλλά η μπάντα ανέφερε πως κάποιοι από τους τίτλους των τραγουδιών θα είναι 'Blasteroids', 'All The Heavy Lifting', 'Curl Of The Burl', 'Dry Bone Valley', 'Stargasm' και 'The Octopus Has No Friends'

O Martin Scorsese θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο το documentary του για τον George Harrison


Ο σκηνοθέτης-θρύλος Martin Scorsese θα κυκλοφορήσει το documentary για τον George Harrison,με τον τίτλο " Living In The Material World",σε DVD,στις 10 Οκτωβρίου.

Την παραγωγή του φιλμ συνυπογράφει η χήρα του Harrison,Olivia και θα περιλαμβάνει home videos και συνεντεύξεις από τα εν ζωή μέλη της μπάντας. Η ταινία μελετά τη ζωή του καλλιτέχνη από το μουσικό του ξεκίνημα στο Liverpool,μέχρι και την δράση του σαν κινηματογραφιστή και φιλάνθρωπου.

Ανάμεσα σε αυτούς που δίνουν συνεντεύξεις είναι οι  Eric Clapton, Terry Gilliam, Eric Idle, Paul McCartney, Yoko Ono, Phil Spector, Ringo Starr και Jackie Stewart.Ο ίδιος ο Scorsese αποκάλυψε πως είναι μεγάλος fan της δουλειάς του Harrison.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: "Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που άκουσα το "All Things Must Pass". Ένιωσα ένα πραγματικά μοναδικό συναίσθημα ερχόμενος σε επαφή με αυτή τη μεγαλειώδη μουσική για πρώτη φορά.Ήταν σαν περπατώ μέσα σε κάποιο ναό.Ο George έφτιαχνε μουσική που ανύψωνε το πνεύμα,και αυτός πιστεύω ότι είναι ο λόγος που κατέχει τόσο ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας.Έτσι όταν μου προσφέρθηκε η ευκαιρία να κάνω ένα φιλμ γι αυτόν,την άρπαξα με τη μία.Περνώντας χρόνο με την Olivia,κάνοντας συνεντεύξεις σε τόσους στενούς φίλους του George και επιμελούμενος όλο αυτό το υλικό,κάποιο από το οποίο βγαίνει στην επιφάνεια για πρώτη φορά,ένιωσα μεγάλη χαρά και πως βίωνα μια εμπειρία που θα παραμείνει για πάντα χαραγμένη μέσα μου".

Το documentary είναι χωρισμένο σε δύο μέρη και θα προβληθεί πρώτα στο Αμερικάνικο κανάλι HBO το Φθινόπωρο.Την κυκλοφορία του DVD θα συνοδεύει κι ένα βιβλίο,γραμμένο από την τελευταία σύζυγο του Ηarrison,με φωτογραφίες,γράμματα και σημειώσεις από το ημερολόγιο του.

Ο George Harrison έφυγε από τη ζωή το 2011 εξαιτίας του καρκίνου στους πνεύμονες!

Οι Blonde Redhead προσφέρουν δωρεάν online ένα remix EP


Οι Blonde Redhead δημιούργησαν ένα remix EP τραγουδιών τους το οποίο διαθέτουν δωρεάν online.

Το Αμερικάνικο τρίο έδωσε το ΕΡ,που περιέχει remixes σε τραγούδια του τελευταίου τους άλμπουμ "Penny Sparkle" που κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στα remix συμμετείχαν καλλιτέχνες όπως οι Pantha du Prince, Salem, Becoming Real, Games και Kastallet.Το ΕΡ που περιέχει 6 τραγούδια είναι διαθέσιμο από την ιστοσελίδα 4ad.com

Το tracklist του είναι:

Here Sometimes' (Gayngs remix)
'Here Sometimes' (Pantha du Prince remix)
'Penny Sparkle' (Salem remix)
'Here Sometimes' (Becoming Real remix)
'My Plants Are Dead' (Games remix)
'Love Or Prison' (Kastellet remix)

Δύο ακυκλοφόρητα τραγούδια των White Stripes παρουσιάστηκαν online


Δύο,μέχρι πρότινος,ακυκλοφόρητα τραγούδια των White Stripes έκαναν την εμφάνισή τους online.

Πρόκειται για τα "Signed D.C" και μια διασκευή στην μεγάλη επιτυχία του Otis Redding,"I've Been Loving You Too Long" από τη χρονιά του 1965.

Και τα δύο τραγούδια βρίσκονται στην περιορισμένη 7" βινυλιακή έκδοση,που αποτελεί τμήμα της σειράς From The Vault που κυκλοφορεί από την Third Man Recordings του Jack White.

Τα τραγούδια αυτά θα είναι τα πρώτα από μια σειρά κυκλοφοριών ακυκλοφόρητου υλικού,το οποίο ο Jack White υποσχέθηκε να κυκλοφορήσει μετά την οριστική διάλυση της μπάντας τον περασμένο Φεβρουάριο.



Οι Drums κυκλοφορούν το νέο τους άλμπουμ στις 12 Σεπτεμβρίου.


Οι Drums ανακοίνωσαν ότι θα κυκλοφορήσουν το δεύτερό τους άλμπουμ,που θα φέρει τον τίτλο "Portamento",στις 12 Σεπτεμβρίου.
Η μπάντα από την Νέα Υόρκη έχει πλέον στις τάξεις της τον τραγουδιστή Jonathan Pierce,τον keyboard-ιστα Jacob Graham,τον drummer Conor Hanwick καθώς και δύο μέλη που την συνοδεύουν στις ζωντανές της εμφανίσεις.Πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ θα προηγηθεί,στις 5 Σεπτεμβρίου,η κυκλοφορία τους single "Money",το οποίο μπορείτε να ακούσετε παρακάτω.

Το εξώφυλλο του "Portamento" μπορείτε να το δείτε στη φωτογραφία,ενώ το tracklist θα είναι:

'Book Of Revelation'
'Days'
'What You Were'
'Money'
'Hard To Love'
'I Don’t Know How To Love'
'Searching For Heaven'
'Please Don’t Leave'
'If He Likes It Let Him Do It'
'I Need A Doctor'
'In The Cold'
'How It Ended'

The Drums - Money by WorkItMedia

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Για τις 13 Σεπτεμβρίου, το νέο album των Bush


Οι επανεμφανιζόμενοι Bush, ανακοίνωσαν περισσότερες λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με τη νέα πέμπτη του δουλειά με τίτλο ''Sea Of Memories''. Ο δίσκος είναι προγραμματισμένος να κυκλοφορήσει στα καταστήματα στις 13 Σεπτεμβρίου μέσω της Zuma Rock Records, εταιρεία που διαχειρίζονται οι ίδιοι. Μέχρι στιγμής, οι τίτλοι κομματιών που έχουν γίνμει γνωστοί είναι : ''The Sound Of Winter'', ''The Heart Of The Matter'' και ''All Night Doctors''.
Θυμίζουμε πως αυτός ο δίσκος, είναι ο πρώτος που ηχογραφείται με τον Chris Traynor και τον Corey Britz, αντικαταστάτες των Nigel Pulsford και του Dave Parsons σε κιθάρα και μπάσο αντίστοιχα. Την παραγωγή έχει αναλάβει ο Bob Rock (Metallica, Aerosmith, Mötley Crüe, Bon Jovi, The Cult, Our Lady Peace and The Offspring).
Μιλώντας για την νέα αυτή προσπάθεια, ο front man του συγκροτήματος Gavin Rossdale είπε πως αυτή θα ηχεί φρέσκα και συμπλήρωσε : '' Όταν δημιουργείς μουσική, έχεις την επιλογή, είτε να επαναλάβεις αυτό που έχει κάνει ή να προχωρήσεις παρακάτω. Μου αρέσει πολύ η ιδέα της αλλαγής και της ανάπτυξης.''

Το συγκρότημα, είχε παρουσιάσει τον προηγούμενο μήνα, ένα νέο κομμάτι με τίτλο ''All My Life'' το οποίο θα συμπεριλάμβάνεται στο soundtrack του βιντεοπαιχνιδιού ''NHL12'' της ΕΑ.

(Πηγή: Sawbiz.gr)

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Οι Radiohead παρουσιάζουν νέο υλικό από τα sessions του "The Basement"


Οι Radiohead παρουσίασαν δύο ολοκαίνουρια τραγούδια από τα sessions του "The Basement".

H μπάντα,που πρόσφατα κυκλοφόρησε το "King of Limbs" έπαιξε τα νέα της τραγούδια "The Daily Mail" και "Staircase" σαν κομμάτι των sessions για το website του Nigel Godrich,"From the Basement".

Στις 21 Ιουνίου ένα βίντεο από το "Staircase" είχε εμφανιστεί,αλλά τώρα ολόκληρο το session έγινε διαθέσιμο.

Παρακολουθήστε ολόκληρο το "From the Basement" session στο βίντεο που ακολουθεί.

Ο Black Francis των Pixies θα κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ τον Σεπτέμβριο


Ο τραγουδιστής των Ρixies Black Francis και ο συνθέτης Reid Paley ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το Σεπτέμβριο το άλμπουμ στο οποίο συνεργάστηκαν και για το οποίο χρειάστηκαν μόλις δύο ημέρες ηχογραφήσεων.

Το άλμπουμ έχει τον τίτλο "Paley & Francis" και περιέχει 10 τραγούδια.Οι ηχογραφήσεις του έγιναν στο Nashville του Tennesse και η κυκλοφορία του αναμένεται στις 6 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας για το άλμπουμ οι δύο καλλιτέχνες είπαν: "Γράψαμε την μουσική για το άλμπουμ στο διαμέρισμα του Paley στο Brooklyn μέσα σε τρία απογεύματα την περίοδο που ο Francis βρισκόταν στην Νέα Υόρκη. Στη συνέχεια μοιραστήκαμε τα τραγούδια για να τελειώσουμε με τους στίχους και έπειτα ο Francis πήγε να συναντήσει την υπόλοιπη μπάντα για περιοδεία. Λίγες μέρες αργότερα ηχογραφήσαμε στο στούντιο του Jon Tiven στο Nashville. Ο καθένας μας τραγούδησε τα τραγούδια στα οποία έγραψε τους στίχους ενώ στα υπόλοιπα κάναμε αντίστοιχα δεύτερα φωνητικά. Λειτουργήσαμε γρήγορα και αποτελεσματικά".

Το tracklist του "Paley & Francis" θα είναι:

'Curse'
'On The Corner'
'Magic Cup'
'Ugly Life'
'Seal'
'The Last Song'
'Cresent Moon'
'Deconstructed'
'Praise'
'Happy Shoes'

Νέα Greatest Hits κυκλοφορία για την Patti Smith


H Patti Smith ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μία νέα Greatest Hits συλλογή στις 12 Σεπτεμβρίου,που θα φέρει τον τίτλο "Outside Society".

Η κυκλοφορία θα περιέχει 18 τραγούδια παρμένα από ολόκληρη την δισκογραφία της από το 1975 μέχρι και την διασκευή της στο "Smells Like Teen Spirit" το 2007. Το πακέτο θα περιέχει αναλυτικές σημειώσεις για κάθε τραγούδι,γραμμένες από την ίδια της Smith.





Το tracklist του "Outside Society" θα είναι:

'Gloria'
'Free Money'
'Ain’t It Strange'
'Pissing In A River'
'Because The Night'
'Rock N Roll Nigger'
'Dancing Barefoot'
'Frederick'
'So You Want To Be A Rock N Roll Star'

'People Have the Power'
'Up There Down There'
'Beneath The Southern Cross'
'Summer Cannibals'
'1959'
' Glitter In Their Eyes'
' Lo And Beholden'

' Smells Like Teen Spirit'
'Trampin'

Roger Waters-The Wall Live @ Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ ΟΑΚΑ (08.07.2011)

Αν ποτέ χρειαζόταν να καταγράψω τους 10 πλέον αγαπημένους μου δίσκους όλων των εποχών,σίγουρα οι 3 θα έφεραν την υπογραφή των τεράστιων Pink Floyd! Το 2006 υπήρξα από τους τυχερούς που είδαν να παρουσιάζεται μπροστά τους ολόκληρο το "Dark Side of the Moon" (το οποίο είναι και το αγαπημένο μου άλμπουμ τους) και τώρα πέντε χρόνια μετά ήρθε η στιγμή πραγματοποίησης ενός ονείρου,που γεννήθηκε από την πρώτη μέρα που απέκτησα το βινύλιο του Wall.

Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να αμφισβητεί πως το "The Wall" είναι ένα από τα μυθικότερα άλμπουμ όλων των εποχών. Ένα άλμπουμ προφητικό,καθώς ουσιαστικά  προέβλεψε όλα όσα θα συνέβαιναν στην Θατσερική Αγγλία και ένα άλμπουμ που 32 χρόνια μετά την επίσημη κυκλοφορία του περνάει κοινωνικοπολιτικά μηνύματα που παραμένουν άφθαρτα στο χρόνο και είναι συμβατά με τα γεγονότα των καιρών μας!

Όταν λοιπόν στις 21:30 της Παρασκευής χαμήλωσαν τα φώτα και ξεκίνησε η απίστευτη εκτέλεση του "In the Flesh" ένα όνειρο έπαιρνε σάρκα και οστά και ένα μαγικό μουσικό ταξίδι ξεκινούσε! Το να περιγράψεις αυτό που όλοι είδαμε θα ήταν πραγματικά δίχως νόημα,καθώς αυτό το show που εκτυλισσόταν μπροστά στα μάτια μας είναι αδύνατο να αποδοθεί με λέξεις! άπαντες απλά μείναμε αποσβολωμένοι να παρακολουθούμε τον τοίχο. Το χτίσιμό του,τις υπέροχες μαριονέτες του Gerald Scarfe που παρέλασαν από αυτό,τα πυροτεχνήματα και το τρομακτικό light show και τις απίστευτες προβολές επάνω στον τοίχο και το τελικό μεγαλειώδες γκρέμισμα του που μας προσέφεραν την πληρέστερη δυνατή παρουσίαση αυτού του διαχρονικού μουσικού μνημείου.Σκηνική απόδοση και ήχος αξεπέραστα,σε βαθμό τέτοιο που κατατάσσουν τη συγκεκριμένη συναυλιακή εμπειρία σαν την απόλυτη ονείρωξη του κάθε θεατή.

Οι στιγμές μεγαλείου πάμπολλες. H εκτέλεση και των τριών μερών του Wall,το αξεπέραστο Mother και το φοβερό animation με το μήνυμα "Nα γ......ι η κυβέρνηση" και "No fucking Way",το υπέρτατο "Run Like Hell" και φυσικά το "Comfortably Numb" με τον Dave Kilminster (αντί δυστυχώς του Dave Gilmour) στην κορυφή του Τείχους να σολάρει σε μια στιγμή απίστευτου συναισθήματος και μεγαλείου.

Ναι,το ξέρω πως μπροστά μου δεν είχα τους Pink Floyd,ξέρω πως αυτό το άλμπουμ ουσιαστικά σήμανε την αρχή του τέλους γι' αυτό το τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία της μουσικής,όμως αυτό που παρακολούθησα το βράδυ της Παρασκευής ήταν η παρουσίαση όλου του μεγαλείου,της διορατικότητας και της μουσικής ευφυίας που διαθέτει το συγκεκριμένο άλμπουμ! Χαίρομαι γιατί το βράδυ της Παρασκευής είδα για πρώτη φορά ένα Τείχος να ενώνει τόσους πολλούς ανθρώπους,είδα ένα Τείχος να μας κάνει να αποκτούμε συναυλιακή παιδεία έστω και για λίγο (και πάλι όχι στο 100% του κόσμου,καθώς υπήρξαν και "έξυπνοι" που δε σεβάστηκαν την προτροπή του καλλιτέχνη και τράβηξαν φωτογραφίες και βίντεο),χαίρομαι που ένα Τείχος εξέφρασε με τον αρτιότερο δυνατό τρόπο σύγχρονες ανησυχίες και προβληματισμούς παρά το γεγονός ότι πρωτοαναφέρθηκε σε αυτά πολλά χρόνια νωρίτερα!

Τελικά χαίρομαι που αξιώθηκα να ζήσω μια ακόμα απίστευτη συναυλιακή εμπειρία,μια εμπειρία για την οποία θα έχω πολλά να διηγηθώ στο μέλλον!

Setlist:

In The Flesh?
The Thin Ice
Another Brick In The Wall (Part I)
The Happiest Days Of Our Lives / Another Brick In The Wall (Part II)
Mother
Goodbye Blue Sky
Empty Spaces / What Shall We Do Now?
Young Lust
One Of My Turns
Don't Leave Me Now
Another Brick In The Wall (Part III)
The Last Few Bricks
Goodbye Cruel World

.......Break.......

Hey You
Is There Anybody Out There?
Nobody Home
Vera
Bring The Boys Back Home
Comfortably Numb
The Show Must Go On
In The Flesh
Run Like Hell
Waiting For The Worms
Stop
The Trial
Outside The Wall